Fűrész 4. - Amit a Korhatár Bizottság tiltott
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."
Én még nem láttam a 4. részt de rosz nem lehet ha az elözõ 3-ból indulok ki😊
az ilyen szövegektõl, amit te is itt elõadtál, valamiért azok a bugris kopasz mercis gennyzsákok jutnak eszembe, akik paraszt módjára beállnak a mozgássérült-helyre, és ha szólsz neki, akkor kb. ezt bírja felböfögni a fogatlan szájából, hogy "mijakurvaanyádérszólszbetakarodj!"
"akinek a kritikája annyi, hogy "ez szar", az a vélemény kb. annyit is ér. egy darab szart."
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
szevasztok.
Az meg érdekelne, hogy miben másolta a kockát, mert én mindkét filmet/filmeket ismerem, de nem vettem észre hasonlóságot.
Amúgy 1-2-t láttam, 1 idegesített, 2 a Kockát másolta, és szvsz aki 2 résznél többet kibír, és még tetszik is neki, az igen is egy perverz állat, és remélem hogy Saddam és az ördög majd jól grupiba vágja az üstben.
Ja, és a javaslatodat leszavaztuk. Leülhetsz!
Belõlem még semmilyen brutalitást vagy agressziót nem váltott ki egyetlenegy horrorfilm sem, de volt már olyan film, aminek a megnézése után talán még megölni is képes lettem volna azt, akit láttam a filmen. Konkrétan egy tiltakozó dokumentumfilmrõl volt szó, ahol bemutatták azt, ahogy a kis bundás állatokat - amik prémjébõl a nagyon drága bundák készülnek -, elevenen megnyúzzák. A film interneten szerintem még most is elérhetõ.
Egy Fûrész jellegû filmrõl, vagy bármilyen horrorfilmrõl az ember tudja, hogy ez csak egy fikció. A valóság néha sokkal brutálisabb.
amit te és a lelkitársaid írtok, az tökéletesen megegyezik azzal a visszataszító "amerikai" prûd és álszent gondolkodással. mintha csak jack thompson-t hallanám, aki szerint az iskolai lövöldözések is a grand theft auto valamelyik része miatt történnek, nem azért mert a szülõk nagy ívben szarnak a gyerekre és a nevelésre...
21. század...semmivel nem vagyunk jobbak, mint a 500 vagy 1000 évvel ezelõtti emberek, sõt, csak rosszabbak. lásd 50-60 évvel ezelõtti háborúkat. az agresszivitás kb. olyan õsi, sejtjeinkben lévõ és elpusztíthatatlan túlélési ösztön, mint a szex, illetve a szaporodási vágy. civilizáltabbak vagyunk, igen, az erkölcs és a józan ész miatt az emberek legnagyobb része nem öl meg másokat, vagy ha igen, rosszul érzi magát.
lényeg a lényeg, a magam és a többi normális ember nevében visszautasítom, hogy perverz állatnak vagy primitív ostobának nevezzenek csak azért, mert tetszett a film(sorozat). szerintem senki nem élvezkedett rá, mindenkinek összeszorult a gyomra, amikor ezeket a jelenetek nézte, de pont ez váltott ki belõlünk ilyen-olyan érzelmeket. nem vagyunk egysejtû amõbák, ezek az érzelmek is hozzátartoznak az emberhez.
ez ugyanaz a "szórakozás", mint amikor valaki leugrik egy kötéllel a derekán a magasból vagy elmegy a vidámparkban a kísértetkastélyba.
úgyhogy javaslom, hogy az ilyen hozzászólásokat, hogy "akinek ez tetszett, az egy beteg állat", mellõzzük.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Hitchcockon, A kedvencek temetõjén, az Alieneken, a Hannibál filmeken, valamint sok-sok vígjátékon nõttem fel 😄 Tudom, biztos beteg vagyok 😄 Bár a barátaim szerint inkább csak bunkóbb vagyok az átlagnál 😄
Annak a sok oksosnak, aki agyonra fikázza a filmet: <#mf1>#mf1>
Amúgy hányszor mondhatom ki a sz@r szót hogy ne töröljék? Ez a film akkor is kaki 😄
Akkor a katasztrófafilmek rendezõi mit szólnának, ha velük történne?
Ennek semmi értelme! Ez 1 film, kitaláció, szórakoztatás.
Értelmetlen? A Motel az tényleg az, abban tényleg nincs logika. Itt viszont nagyon is hangsúlyos, mi miért, hogyan történik!
Becsüld meg az életed!
Egyébként a film jó volt, korrektül illeszkedett az elsõ három filmhez.
És igen, én is hiányolom a Thing stílusú filmeket. Annak még volt olyan hangulata és atmoszférája, hogy az ember még a párbeszédek alatt is borzongott. Az egy iagzi nagybetûs horrorfilm. A maiak sajnos csak a vérengzésrõl szólnak, az meg nem ijesztõ, maximum undorító.
De ha már ilyen sarkosan fogalmazol, akkor ilyen alapon ki lehetne mondani azt is, hogy gyõzikét, mónikát és balázst (szándékosan kis betûvel) a szellemi fogyatékosok nézik.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
Én csak a tényekrõl beszéltem.Nem azt mondtam hogy minden horror a brutalitásról szóljon.Én sem vagyok mai gyerek.A 80-as évek horror és sci-fi filmjein nõttem fel.A lényegen viszont nem változtat,hogy egyre nehezebb az embereket megijeszteni,ezért próbálkoznak minél szélsõségesebb,dúrvább megoldásokkal.Szerinted egy mai tinédzser megijedne az Alien-en,vagy a The Thing-en? Biztos hogy nem! Kiröhögnék és azt mondanák:Ez félelmetes?Azt sem mondom hogy a Fûrész bármelyik része félelmetes lenne.Engem kikapcsolt és elgondolkodtatott.
Egyébként én 17 vagyok... 😄
én megnéztem az elsõ két részét a fûrésznek és úgy döntöttem, köszönöm de nem kérek a többibõl. ha a 3. 4. is hasonló színvonalat hozott, akkor azt hiszem nem maradtam le semmirõl. nem is értem, hogy bírják az emberek ezt pattogatott kukoricával és kólával "élvezni" a moziban. hála égnek dvd-n volt és lehetett pörgetni, mert különben biztos lehányom a haverokat..
\"The voices are back... Excellent.\"
A középkorban, amikor nyilvános kivégzések voltak, ráadásul nem sima akasztások, vagy lefejezések, hanem akár felnégyelések, karóba húzások, megégetések, stb, vagy az ókori keresztrefeszítések, kb. olyan programnak számítottak, mint manapság elmenni egy moziba. Nézhette (és nézte is) gyerek, felnõtt, öreg. Aki csak akarta.
A brutális, nyilvános kivégzések és szadista büntetések abbamaradtak (szerencsére), és egy kulturáltabb világ köszöntött be. (Megjegyzem, hogy a szexualitás is régen, az említett korokban rendkívül szabados volt, a gyerekeknek nem volt tiltott az aktus nézése.) Tehát az új világ egy sokkal zártabb erkölcsi rendszert hozott magával. A hippi mozgalommal kezdõdött el a szexuális prüdéria szétverése, ami sajnos, ahogy lenni szokott, átesett a ló túlsó oldalára (persze még így sem közelíti meg az ókori mértéket). Ezzel együtt az erõszak is lábra kapott, és ahogy a mûvészetekben is, úgy a mindennapi életben is tapasztalhatjuk manapság. Nincs ebben semmi meglepõ.
Hát igen, tényleg igazad van. De itt nem a film készítõit kéne meglincselni igazából, hanem azokat akik engedik fiatalkorúaknak megnézni az ilyen filmeket.
csak hogy párat kiemeljek:
"értelmetlen, elborúlt hentelés"
"Értelmetlen sz*r mind a 4 rész!"
"azt kell élvezni hogy szanaszéjjel trancsíroznak embereket"
emberek. most akkor ezek után finoman engedjétek meg, hogy rákérdezzek: akinek ennyire köze nincs a filmhez és ennyire fogalma nincs, hogy mirõl szól, mi a FASZÉRT írja be ide a baromságát? aki 10 percet látott akármelyik részbõl, tudja, hogy egyáltalán nem errõl szól a Fûrész. köze nincs a céltalan mészárláshoz. nem is nevezném igazi horrornak, nem az a stílus. egyszerre épül logikára (egyre inkább, a 4. rész végét csak második-harmadik nekifutásra értettem meg teljesen), egyszerre ijesztõ kicsit és egyszerre elgondolkodtató. a Fûrész kiemelkedik a mai sok szánalmas tömegtrágya közül, egy igazi gyöngyszem. aki nem bírja, ne nézze, de ne fárasszon másokat a baromságaival.
a cikk amúgy teljesen korrekt.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX