97
  • tommyknockers
    #97
    Én már láttam régebben feliratosan, most szinkronosan néztem meg. És, ROHADTUL, ismétlem ROHADTUL tetszett! És 18 éven aluli vagyok - gondolom meglátszik.. - és annyi, de annyi horrort, thrillert, gore filmet néztem, hogy ha előttem elütnének egy embert legyintenék, és röhögnék rajta. De mégse megyek ki az utcára, és lövöm halomra az embereket..az agyam már ráállt az erőszakra, és ilyen filmeket is keresek..
  • DjDano
    #96
    Egyébként aki csak kaszabolást lát a filmben annak tényleg nem való, itt a történeten van a lényeg, nézed a filmet azt hiszed mindent tudsz, képben vagy, majd a vége felé kiderül, hogy totál más a helyzet mint amire gondolsz, ettől jó film :)
  • DjDano
    #95
    Ugyanmár szerintem a 3 durvább volt... Amugy is lassan itt az 5, ez már rég lejárt lemez....
  • Doomgamer
    #94
    most vasárnap néztem meg... szerintem egy rendkívül szórakoztató, vidám családi vígjáték, aminek az a mondanivalója, hogy a barátság a világ legnagyobb kincse... ] amúgy szerintem pont kellően volt durva, és (morbidra számítottam) és morbid helyett inkább izgalmas és lebilincselő volt.
  • Trantorius
    #93
    Igaz!
    Én még nem láttam a 4. részt de rosz nem lehet ha az elöző 3-ból indulok ki:)
  • koschwarz
    #92
    a south parkon szocializálódtál, és ezért azt hiszed, ha abban a stílusban írod le ugyanazt az alaptalan véleményt, amit rajtad kívül még kb. összesen 3-an, akkor máris igazad lesz. kár, hogy egy értelmes gondolatot sem tudtál belepréselni a karinthy-t megszégyenítő sziporkádba. ki kell ábrándítsalak, továbbra sem érzem magam sem ostobának, sem perverznek, bár majdnem elhittem, szép próbálkozás volt, de szerintem inkább bújj vissza abba a barlangba, ahonnan kimásztál.

    az ilyen szövegektől, amit te is itt előadtál, valamiért azok a bugris kopasz mercis gennyzsákok jutnak eszembe, akik paraszt módjára beállnak a mozgássérült-helyre, és ha szólsz neki, akkor kb. ezt bírja felböfögni a fogatlan szájából, hogy "mijakurvaanyádérszólszbetakarodj!"

    "akinek a kritikája annyi, hogy "ez szar", az a vélemény kb. annyit is ér. egy darab szart."

  • Shan
    #91
    Előre is bocsánatot kérek, de én szeretem a kindercsokit. De gondolom aki nem szereti, úgysem eszi.
    szevasztok.
  • Shan
    #90
    Inkább mondanám betegnek a móunikasó, barátok közt, jóbarosszba' trilógia rajongóit...ehhh.
  • willcox
    #89
    Hagyd! Olyen tipikusan kisiskolás stílusú szöveget nem kell komolyan venni. Ismered a mondást! "Nem az a lényeg, hogy mit mondanak, hanem hogy ki mondja". Komolytalan ember komolytalan szöveggel, ennyi volt a hozzászólása.
  • viasz
    #88
    Szerinted leszavaztuk, szerintem nem :o :D

    Az meg érdekelne, hogy miben másolta a kockát, mert én mindkét filmet/filmeket ismerem, de nem vettem észre hasonlóságot.
  • Commandante
    #87
    Öcsibogár, ha idejössz a köztudottan diplomás filmesztétáktól és leendö billgécektöl hemzsegö nagybecsü esgére, és a fürészt ócsárolva/istenítve meglepödsz azon hogy a fórumozók legalább fele szerint prüd/náci/perverz/kéjgyilkos vagy szánalmas vagy, akkor egy biztos: mindenki tévedett. Ugyanis egyszerüen csak ostoba vagy.

    Amúgy 1-2-t láttam, 1 idegesített, 2 a Kockát másolta, és szvsz aki 2 résznél többet kibír, és még tetszik is neki, az igen is egy perverz állat, és remélem hogy Saddam és az ördög majd jól grupiba vágja az üstben.

    Ja, és a javaslatodat leszavaztuk. Leülhetsz!
  • viasz
    #86
    Köszönet a moderálásért!
  • willcox
    #85
    Csak helyeselni tudom azt, amit írtál.
    Belőlem még semmilyen brutalitást vagy agressziót nem váltott ki egyetlenegy horrorfilm sem, de volt már olyan film, aminek a megnézése után talán még megölni is képes lettem volna azt, akit láttam a filmen. Konkrétan egy tiltakozó dokumentumfilmről volt szó, ahol bemutatták azt, ahogy a kis bundás állatokat - amik prémjéből a nagyon drága bundák készülnek -, elevenen megnyúzzák. A film interneten szerintem még most is elérhető.
    Egy Fűrész jellegű filmről, vagy bármilyen horrorfilmről az ember tudja, hogy ez csak egy fikció. A valóság néha sokkal brutálisabb.
  • koschwarz
    #84
    nagyon okos vagy. a fűrész és hasonló filmek sikere nem azt mutatja, hogy sok aberrált fasz van, és azok ezért szeretik az ilyen filmeket és megnézik. ez egy csavaros, bár brutális történet. lehet szeretni így ahogy van, lehet azt mondani, hogy én az ilyet nem bírom végignézni, és lehet agymosott idióta módjára szapulni.

    amit te és a lelkitársaid írtok, az tökéletesen megegyezik azzal a visszataszító "amerikai" prűd és álszent gondolkodással. mintha csak jack thompson-t hallanám, aki szerint az iskolai lövöldözések is a grand theft auto valamelyik része miatt történnek, nem azért mert a szülők nagy ívben szarnak a gyerekre és a nevelésre...

    21. század...semmivel nem vagyunk jobbak, mint a 500 vagy 1000 évvel ezelőtti emberek, sőt, csak rosszabbak. lásd 50-60 évvel ezelőtti háborúkat. az agresszivitás kb. olyan ősi, sejtjeinkben lévő és elpusztíthatatlan túlélési ösztön, mint a szex, illetve a szaporodási vágy. civilizáltabbak vagyunk, igen, az erkölcs és a józan ész miatt az emberek legnagyobb része nem öl meg másokat, vagy ha igen, rosszul érzi magát.

    lényeg a lényeg, a magam és a többi normális ember nevében visszautasítom, hogy perverz állatnak vagy primitív ostobának nevezzenek csak azért, mert tetszett a film(sorozat). szerintem senki nem élvezkedett rá, mindenkinek összeszorult a gyomra, amikor ezeket a jelenetek nézte, de pont ez váltott ki belőlünk ilyen-olyan érzelmeket. nem vagyunk egysejtű amőbák, ezek az érzelmek is hozzátartoznak az emberhez.

    ez ugyanaz a "szórakozás", mint amikor valaki leugrik egy kötéllel a derekán a magasból vagy elmegy a vidámparkban a kísértetkastélyba.

    úgyhogy javaslom, hogy az ilyen hozzászólásokat, hogy "akinek ez tetszett, az egy beteg állat", mellőzzük.
  • freemanone
    #83
    Freddy-t csak a brutális jelenetek miatt soroltam ide ahogy előttem más is. Amúgy tény hogy semmi valóságalapja nincs, de ezt magyarázd meg egy 10en egypár évesnek is. Mondjuk abban is van valami, hogy a maiak már ezeket is szelektálják, mert nekik sem elég (az értelmesebbjének) a puszta mészárlás. Az ilyen filmeket sokan azért nézik mert szeretnek kicsit borzongani a film közben. Ami meg mégfontosabb minél nagyobb hűhót csaptok körülötte és minél nagyobb a korhatár annál inkább meg akarják nézni :P részemről: OFF
  • Blasta
    #80
  • viasz
    #79
    Zseniális, k*rva jó! Nem a 4. rész, hanem az 1-4 együtt. Ez a sorozat legalább akkora dobás, mint anno a Mátrix volt!
    Hitchcockon, A kedvencek temetőjén, az Alieneken, a Hannibál filmeken, valamint sok-sok vígjátékon nőttem fel :D Tudom, biztos beteg vagyok :D Bár a barátaim szerint inkább csak bunkóbb vagyok az átlagnál :D

    Annak a sok oksosnak, aki agyonra fikázza a filmet:
  • Spica
    #78
    én 1-2-t láttam, a harmadikkal még nem kerültem kapcsolatba ahogy ezzel sem. de az első rész, sztem nagyon jó volt a maga kegyetlenségével együtt is. a kettő is igen jó volt és sztem elég tanulságos is. alieneket láttam, na ez nem az. inkább darkos thriller mint horror, nem?
  • willcox
    #77
    Valaki elmondaná nekem, hogy miért okoz kéjes örömet pár embernek a film gyalázása? Pláne olyanoknak, akik nem is látták...
  • zedow
    #76
    Na ebben egyet értek veled willcox, esetleg még odatenném a barátok köztet és a jóban rosszban-t is :)
    Amúgy hányszor mondhatom ki a sz@r szót hogy ne töröljék? Ez a film akkor is kaki :D
  • magyarvok
    #75
    Hát ti hülyék vagytok!
    Akkor a katasztrófafilmek rendezői mit szólnának, ha velük történne?
    Ennek semmi értelme! Ez 1 film, kitaláció, szórakoztatás.

    Értelmetlen? A Motel az tényleg az, abban tényleg nincs logika. Itt viszont nagyon is hangsúlyos, mi miért, hogyan történik!

    Becsüld meg az életed!
  • god25
    #74
    "Aki rühellte a Fűrész-filmeket és beteg jelzőkkel dobálózik nézői felé, az messze kerülje el a 4. részt, aki szerette, nézze meg" Itt a pont. Ennyi. Nekem nagyon bejött, nem csak a véres magoldások, de a csattanó a végén is. Lol. (De bejött -ideik közül- a 30days of night, Planet Terror, Motel2, 28 héttel később - ááá a helikopteres darabolás, yeah :) ) Mellette UFC, RioHeroes, CageRage, (MMA) stb rajongó is vok.
  • 5c0rp330n
    #73
    brutális az sem volt. a vágatlan változatban az agyműtős rész volt ahol még mutatták valamennyire a dolgokat. de tényleg ilyen egy ilyen műtét, ezt csinálják a kórházakban, semmi különös nincs benne.
  • Marko001
    #72
    Hát ha neked a 3. rész nem volt annyira brutális, akkor nem tudom hogy mi lenne az...
  • Reg5
    #71
    Tényleg hányingered volt? Mind a 4 részt vágatlanul néztem, de egyikben sem volt hányatós rész(ez nem azt jelenti, hogy csak ilyen fimeket lesek). Anno a 3. résznél is csodálkoztam, hogy Angliában összehányták egymást; de kérdem: min? Olyan szinten nem brutális(1-2 tinihorroron jobban kiakadok...).
  • Csirke4
    #70
    Szerintem a 2 kurva jó volt. Nem azért merthogy fröcsög a vér és hűdenagyon hentelnek benne, hanem amit a főgonosz bácsi elmondott az emberekről, az emberi viselkedésről, na arra kell odafigyelni.
  • Wittgen
    #68
    Szerintem sokkal több embert öltek meg az évszázadok során a Bibliában vagy Koránban olvasottak miatt, mint ahányat mozifilmek hatására.

    Egyébként a film jó volt, korrektül illeszkedett az első három filmhez.

    És igen, én is hiányolom a Thing stílusú filmeket. Annak még volt olyan hangulata és atmoszférája, hogy az ember még a párbeszédek alatt is borzongott. Az egy iagzi nagybetűs horrorfilm. A maiak sajnos csak a vérengzésről szólnak, az meg nem ijesztő, maximum undorító.
  • willcox
    #67
    A Freddy sorozat azért nem vág ide, mert képtelenségek vannak benne. A Fűrészben semmi képtelenség nincs amellett, hogy vannak benne brutális jelenetek.
  • willcox
    #66
    Nem tartom magam beteg embernek, mégis jónak tartom a Fűrész filmeket. Láttam már jobb filmeket is, de jók a Fűrészek is.
    De ha már ilyen sarkosan fogalmazol, akkor ilyen alapon ki lehetne mondani azt is, hogy győzikét, mónikát és balázst (szándékosan kis betűvel) a szellemi fogyatékosok nézik.
  • freemanone
    #65
    True.... nem is kicsit. Szintén zenész és lám mit csinálok most? Embereket ölök? Nem. BTW: Fűrészről majd a 6. rész után alkotok teljes véleményt mert még mindíg zavaros a cselekmény egy pöppet. A sok elkezdett de be nem fejezett szál miatt. Amúgy Freddy bácsi és a Texasi láncfűrészes sem volt különb ezt simán alátámaszthatja mindenki.
  • willcox
    #64
    Ilyen alapon a star wars is horror. Sci-fi-nek nem az, a története meg mese.
  • 5c0rp330n
    #62
    végigtekergetted, aztán kijelented, hogy szar? jólvan, gratulálok. a Fűrész tipikusan nem az a popcornmozi, amibe jó ötlet beletekergetni. nem az ilyeneknek való ez a film, inkább olyanoknak akik hajlandóak leülni a seggükre másfél órára és a filmre figyelni, annyira nem nagy feladat pedig ez...
  • scagnetti
    #61
    Nem vagyok a barátod!!!
    Én csak a tényekről beszéltem.Nem azt mondtam hogy minden horror a brutalitásról szóljon.Én sem vagyok mai gyerek.A 80-as évek horror és sci-fi filmjein nőttem fel.A lényegen viszont nem változtat,hogy egyre nehezebb az embereket megijeszteni,ezért próbálkoznak minél szélsőségesebb,dúrvább megoldásokkal.Szerinted egy mai tinédzser megijedne az Alien-en,vagy a The Thing-en? Biztos hogy nem! Kiröhögnék és azt mondanák:Ez félelmetes?Azt sem mondom hogy a Fűrész bármelyik része félelmetes lenne.Engem kikapcsolt és elgondolkodtatott.
  • Gericop
    #60
    Nálunk az iskolában vetítették :D Persze csak az nézte, aki akarta... De elég sokan nézték, pedig éjszaka volt :D
  • Gericop
    #59
    Én megnéztem, szerintem jó a film. És tényleg nem arról szól, hogy akkor most mindenképp megölnek benne egy csomó embert. A "kiválasztottnak" döntéseket kell hoznia, melyek lehetnek jók vagy rosszak. Az már csak "felcsigázás", hogy élet és halál közt döntenek a szereplők. Kicsit a dolgok mögé kell nézni...
    Egyébként én 17 vagyok... :D
  • amee21
    #58
    Hát nem is tudom mit mondjak erre!?a gyerekeket ne a fűrész 4re akarják már elvinni a szülők hanem inkább nyomjanak be nekik valami szart othon és nem befolyásolja a kölkök fejlődését a sok vér meg az h egymás beleivel ugrálóköteleznek...aki meg gyenge idegzetű az sem a fűrész 4 ért fog sorba állni!sztem a nézőközönség elég érett ahoz h eldöntse h mit is akar látni ha már fizet is érte!senkit nem kényszerítenek h megnézze...akinek nemtettszik ne nézze!a picsát csinálni itt vitát erről!?semmi értelme!pláne itt ilyen extra kategóriába sorolni....nem ezt a filmet fogják vetíteni a sulimozikban sem az óvodásoknak sem...akkor meg nem tökmindegy h milyen kategória...végre valami amit egy kicsit lehet élvezni is...és nem a megszokott monotonitást követi....vagy nem az a fajta aminek se eleje sem hátulja....
  • homeless
    #57
    Jujj mi lesz ha szegény tinik ezt nézik? Én 12-13 évesen már Rémálom az elm utcában-t meg Péntek 13-at néztem, meg még rengeteg klasszikus horrort. Ezekben nem 2 percig öli meg egy szerkezet az embert, hanem néha 5-10 percig kergeti a főgeci az áldozatot, aztán úgy széttancsíroza, hogy a beleiből kispriccoló vér beterít egy szobát. Szóval ilyeneket néztem és hihetetlen módon normális ember lett belőlem. Max annyi következménye lett, hogy immunis lettem a horror filmekre. Ha egy idióta balfasz egy ilyen filmből vesz át ötleteket(megjegyzem, hogy ez nagyon ritka, még nem is nagyon hallottam ilyet, hogy valaki film alapján gyilkoljon), az nem a filmtől kattant be hanem már alapból be volt kattanva. Ilyen balfaszokra nincs szüksége a társadalomnak. Aki azt állítja, hogy egy filmtől be lehet kattanni az nem normális.
  • waterman
    #56
    akik fórumhozzászólások alapján, a film megtekintése nélkül mondanak véleményt egy filmről azok jobban teszik ha nem nyilatkoznak.
    én megnéztem az első két részét a fűrésznek és úgy döntöttem, köszönöm de nem kérek a többiből. ha a 3. 4. is hasonló színvonalat hozott, akkor azt hiszem nem maradtam le semmiről. nem is értem, hogy bírják az emberek ezt pattogatott kukoricával és kólával "élvezni" a moziban. hála égnek dvd-n volt és lehetett pörgetni, mert különben biztos lehányom a haverokat..
  • koschwarz
    #55
    ugye? és még ráadásul akkor vallásosabbak és istenfélőbbek is voltak az emberek. ne ölj, stb....
  • koschwarz
    #54
    nézd már meg google-lal, légy szíves, hogy mit jelent a nekrofil vagy nekrofília, és ne írd le mégegyszer ezt a fasságot, köszönöm.