97
  • willcox
    Mennyire változik az idők folyamán egyes erkölcsi dolgok megitélése.
    A középkorban, amikor nyilvános kivégzések voltak, ráadásul nem sima akasztások, vagy lefejezések, hanem akár felnégyelések, karóba húzások, megégetések, stb, vagy az ókori keresztrefeszítések, kb. olyan programnak számítottak, mint manapság elmenni egy moziba. Nézhette (és nézte is) gyerek, felnőtt, öreg. Aki csak akarta.
    A brutális, nyilvános kivégzések és szadista büntetések abbamaradtak (szerencsére), és egy kulturáltabb világ köszöntött be. (Megjegyzem, hogy a szexualitás is régen, az említett korokban rendkívül szabados volt, a gyerekeknek nem volt tiltott az aktus nézése.) Tehát az új világ egy sokkal zártabb erkölcsi rendszert hozott magával. A hippi mozgalommal kezdődött el a szexuális prüdéria szétverése, ami sajnos, ahogy lenni szokott, átesett a ló túlsó oldalára (persze még így sem közelíti meg az ókori mértéket). Ezzel együtt az erőszak is lábra kapott, és ahogy a művészetekben is, úgy a mindennapi életben is tapasztalhatjuk manapság. Nincs ebben semmi meglepő.
  • nipponia
    Azzal a puskával amivel lőtt az ürge, lazán repülsz.
  • nipponia
    Akkor ennyi erővel a csillagok háborúja filmeket is be kéne tiltani, hiszen minden idők legbrutálisabb filmje, amennyi embert megölnek benne :). Ez csak vicc volt nem piszkálódás.

Hát igen, tényleg igazad van. De itt nem a film készítőit kéne meglincselni igazából, hanem azokat akik engedik fiatalkorúaknak megnézni az ilyen filmeket.
  • 5c0rp330n
    anyám borogass, mennyi kibaszott szerencsétlen faszláma jár ide?!
    csak hogy párat kiemeljek:
    "értelmetlen, elborúlt hentelés"
    "Értelmetlen sz*r mind a 4 rész!"
    "azt kell élvezni hogy szanaszéjjel trancsíroznak embereket"

emberek. most akkor ezek után finoman engedjétek meg, hogy rákérdezzek: akinek ennyire köze nincs a filmhez és ennyire fogalma nincs, hogy miről szól, mi a FASZÉRT írja be ide a baromságát? aki 10 percet látott akármelyik részből, tudja, hogy egyáltalán nem erről szól a Fűrész. köze nincs a céltalan mészárláshoz. nem is nevezném igazi horrornak, nem az a stílus. egyszerre épül logikára (egyre inkább, a 4. rész végét csak második-harmadik nekifutásra értettem meg teljesen), egyszerre ijesztő kicsit és egyszerre elgondolkodtató. a Fűrész kiemelkedik a mai sok szánalmas tömegtrágya közül, egy igazi gyöngyszem. aki nem bírja, ne nézze, de ne fárasszon másokat a baromságaival.
    a cikk amúgy teljesen korrekt.
  • virs lee
    Azért amikor a headshottól átrepül az úton a két csóka, az már inkább a vicc kategória, de hogy nem komoly az tuti. Inkább egy Quake deathmatch Rambo fedőnéven. ~~ De itt legalább nem azt mutatjék fél óriág hogy hogyan trancsírozza szét egymást 2 ember.
  • virs lee
    Hát ott is vannak durva dolgok, de mégse azon csámcsog a kamera hogy hogy hörögnek a félbevágott emberek.
  • virs lee
    Gratulálok az sg-s nekrofil klub megalakításához! Kérem kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
  • koschwarz
  • virs lee
    Aki ilyenre veri a répáját az beteg állat. Normális embernek nem tetszhet az ha mások kínzását nézi.
  • virs lee
    Tudod mi volt a horror eredetileg? H. P. Lovecraft, Alfred Hitchcock. Egyik se az a kifejezett szeletelős nekrofil cucc.
  • Blasta
    "Nem értem miért kell ennyire kiakadni az ilyen filmektől. Mintha bárki is fegyvert szorítana az ember fejéhez hogy márpedig most megnézed."

Tudod hol van a gond? Ott, hogy a fiatal (értsd 14-18 éves) korosztály, akiknek az agya kurva fogékony ilyen idős korban, ezekre a szarokra LÓGNAK be, mert a mozisok leszarják, apu-anyu meg képtelen lecsekkolni, hogy a gyerek milyen filmre ül be suli után (esetleg alatt) a haverjaival. És miért ül be? Mert ez az aktuális HYPE, ez a divat...
  • Blasta
    Hát kurvára nem zavar, lévén #41
  • cateran
    Pillanatig se zavarjon ,hogy sci-fi-horror mind2....vagy ilyenről még nem hallottál? (tudod: akció-vígjáték, stb.)
  • willcox
    Egy pillanatig se zavarjon, hogy mindkettő sci-fi.
  • nipponia
    Elhiheted hogy engem sem a megcsonkított testek nyűgöznek le, hanem a története, felépítése.
    Amúgy egyet értek veled, de ez már nevelés kérdése részben. Ha nem az ilyen filmektől kattannak be, akkor majd mástól.
  • god25
    Nagggyon bejött a film. Igényesen (nem sötétben) lett megoldva minden "borzalom". Ennyit tudok hozzáfűzni. Ki nem sz@rja le, h leadják a moziban v. nem.
  • Landor
    szar
  • Heavy knight
    Az a gond az ilyen filmekkel,hogy lehet,hogy te megnézed és nem foglalkozol vele többet, de egyre korcsosuló világunkban a sok szellemi sérült, beteg ember a film alapján akár képes ezt átvinni a valóságba is. Másrészről a logikai megfontolása tetszeik a filmnek, bár kevésbé véresen is kivitelezhették volna.
    ___
    A rambo 4 pedig egy klasszikus akciófilm, ami az igazat megvallva nagyon is túlzás. Mondhatnám,hogy komédia... Csupán egy akciómozi, a maga kellékeivel és a manapság elvárt látványelemekkel.
    Persze a valóság is hasonlóan kegyetlen.

A gond,h. egy idő után érzéketlenné tehetik az embert,téves irányokba terelhetik ezek a filmek,és ebből sok probléma származhat. Természetesen főként azokat érinti, akik hajlamosak az erőszakra, vagy gyenge idegállapotúak.

NA, de aki vért akar látni fájdalmat és szenvedést, annak irány a sereg vagy a magánhadsereg. ;)
  • nipponia
    Ja igen. A Rambo 4 nekem meg pont azért tetszett, mert kegyetlenül visszaadta a valóságot, és nem szépített rajta. Arra nyugodtan el lehet mondani, ha a valódi valóságot akarod látni egy filmen, nézd meg a Rambo 4-et.
  • nipponia
    Nem értem miért kell ennyire kiakadni az ilyen filmektől. Mintha bárki is fegyvert szorítana az ember fejéhez hogy márpedig most megnézed. Szabad akaratod van hogy megnézed vagy sem. Szerintem azért tartja sok ember abberáltnak az ilyen filmeket, mert nem tudja elképzelni hogy egy ember megtehet ilyet egy másik emberrel. Lehet ilyen kegyetlen. Pedig ha csak megnézett volna akár egy részt is, észre vehette volna hogy az áldozatoknak ott volt a döntése hogy elmeneküljön, megszabaduljon. És pont erről is szól a fűrész sorozat egy része. Nem az esztelen gyilkolásról. A valóságban vannak ennél sokkal kegyetlenebb emberek is. Szerintem abberáltabb aki megerőszakol egy 8 éves lányt vagy fiút. Vagy aki népírtást végez puszta hobbiból a saját népe ellen. Vagy csecsemőket gyilkol hogy ne tudjon szaporodni egy népcsoport. Csak ezek a valóság, amik már megszokottak az emberek többségének és átkapcsolnak egy másik csatornára vagy tovább lapoznak. Szerintem pont ez a legnagyobb abberált dolog, hogy az ilyenekre vállat rándítunk, de a filmeken meg felkpajuk a vizet hogy mit képzelnek.
  • Blasta
    Töviről hegyire 1et értek
  • Blasta
    "Ja és a horror manapság már tágabb értelmet nyert, minthogy csak szimpla ijsztgetés."

Barátom, nagyon elvagy tévedve.
    A HORROR manapság leginkább BESZŰKÜLT, gyakorlatilag ILYESZTGETÉSRŐL és CÉLTALAN BRUTALISTÁSRÓL szólnak a manapság "horrornak" titulált filmek.
    Pedig a HORROR műfaj régen sokkal többet jelentett, elég csak egy ALIEN-t vagy The Thing-et megnézni.
  • Blasta
    Ezt én pontosan felfogtam ám. :)
    Miféle hozzállás ez? Hogy lenne már zsir a szinvonal lieáris csökkenése???? Akármilyen popcorn szarmoziról is van szó...

• scagnetti
    Látom elég sok itt a "na most akkor én csak azért is lefikázom ezt a filmet" emberke.Én úgy szeretem a Fűrész filmeket ahogy van.És nem érdekel hogy meddig fognak elmenni még az 5-6 részben,én azokat is meg fogom nézni.
    Aki meg nem szereti a vért a vásznon az meg ne nézzen horror-t.Ja és a horror manapság már tágabb értelmet nyert, minthogy csak szimpla ijsztgetés.
  • SonicBoom
    szokásos amcsi filmes csapda: az első sikeres, akkor gyártsunk gyorsan még egy párat, az sem baj ha a színvonal esik, mer ta sok tizenéves már csak divatból is megnézi.

A másik érdekes dolog, hogy szexfilmből sosem lesz ilyen divat/siker film.

Kicsit torz társadalomban élünk, és csak rosszabb lesz.
  • willcox
    Nem baj, ha valakinek nem tetszik a Fűrész valamelyik része. Ott van nekik az esti mese, vagy inkább olvasgassanak meséket, akkor legalább a feliratos filmekkel is könnyebben megküzdenek :)
  • avman
    szokásos esete a cikkszerzőnek, a filmajánló szokás szerint méltó a filmhez. :broáf:
  • NEXUS6
    Hát ez a bajom nekem is. Az első rész inkább volt psicho-thriller, mint kegyetlenkedő horror. Na most a második még hellyel-közzel elment, bár a kelleténél ott is több olyan ember halt meg, akinek a sztorihoz semmi köze, de legalább volt a storyban valami kis pszichológiai csapda.
    A harmadik részben sajna teljesen mesterkélt karakterek voltak, akikkel ráadásul a színészek sem tudtak megkűzdeni, még töb vér volt benne és annyi. Nálam ekkor került a szint alá a sorozat.

Naszal, ha ahogy a cikkíró is írja még egy kicsit sűlyedt ez a szint, azzal nálam már éppen útba van a Titanichoz.;(
  • koschwarz
    hát nem tudom...rambo: puszta kézzel kitépett torok, apró cafatokra robbanó fej, késsel félbevágott ember, fél méterről agyonlőtt gyerekek...

látom te is tudod, miről beszélsz
  • koschwarz
    jó, majd elmegyünk a legközelebbi gyülire és lehet, hogy mi is megvilágosodunk. az élet, mióta kialakult, azóta szól az erőszakról és a háborúról.

szerintem az ilyen szélsőséges, és szélsőségesen hangoztatott vélemény, mint a tiéd, 1000x veszélyesebb az emberi elmére nézve, mint a fűrész sorozat non-stop megtekintése...

a többit olvassátok az aláírásom 2. sorában.
  • homeless
    lol bírom az ilyen embereket:))) "nem láttam, mert nem nézek ilyen szart..."

Ha nem láttad, akkor honnan tudod, hogy szar? A Fűrész 1 az egyik legjobb thriller ami valaha készült. Abban a vérengzés csak nagyon sokadik szempont, csak kis flashekben mutatják meg, hogy hogy kínozta meg az áldozatait, meg a nyomozók beszélnek róla. Ott sokkal inkább előtérbe kerül a 2 fogvatartott kapcsolata, meg persze a csavar a végén, meg még sokminden más. A folytatásokon látszik, hogy a készítők szenvednek, mert felül akarják múlni az 1 csavarját, de ez nem sikerülhet nekik. Azért nem mert az a csavar tökéletes volt, a többi viszont túl volt bonyolítva. Meg szerintem a készítők azt hiszik, hogy az első rész a kínzások miatt lett olyan sikeres, pedig ez kurvára nem így van. Én személy szerint tudomást se akarok venni a folytatásokról, pedig láttam mindet. Nem rosz horror, de én nem úgy tekintek rájuk, mint az első rész folytatásaira.
  • Zoolesz
    Minek nevezed azt a "filmet", ami semmi másról nem szól (kivétel az 1., ami egy gyenge Hetedik utóérzésnek elmegy), mint arról, hogy hogyan lehet embereket mondvacsinált indokok alapján változatos módokon kibelezni?

Én mégcsak véletlenül se nevezem ez alapján tinihorrornak, az számomra teljesen mást jelent.
  • BiG G
    úgy értsd, hogyha _csak annyival rosszabb_ a negyedik a harmadiknál, mint a harmadik a másodiknál, akkor "zsear". legalábbis én ezt olvastam ki a soraiból.
  • BiG G
    ezt nevezem én kritikának! nem volt tervbe véve hogy megnézzem, de most már csak azért is beülök rá :)
  • Blasta
    "A Fűrész negyedik részéhez úgy álltam hozzá, hogy ha hozza azt a minimális minőségi csökkenést az előző részhez képest, ahogy azt a harmadik és a második is tette, akkor nem lesz gond."

Ilyen retardárt gondolatot filmkritikustól még nem olvastam... részvétem!
  • willcox
    A sok galamblelkű hozzászóló nézze meg a barátok közt legújabb részét. Abban aztán semmi borzasztó nem történik (más sem), jobban jár.
    Nem borzasztóbb és nem szörnyűbb a negyedik rész, mint az eddigiek. Ez csak egy film, amit az ember megnéz, ha kíváncsi. Vannak persze szörnyű filmek is. Nem feltétlenül azért, mert a képi látvány sokkolóbb, mint a Fűrész bármelyik részében, hanem azért, mert az a valóságot filmesíti meg. Rögtön egy példa: Hei tai yang 731. Látta valaki? Ez a film a japán emberkisérletekről szól a II. világháború idején. Ezek valóban durva dolgok, mert megtörténtek. Valószínűleg a Fűrészre is azt mondanám, ha valós történetet dolgozna fel, de a Fűrész csak egy fikció.
    Az viszont tényleg szerencsés lenne, ha csak olyanok írnának véleményt, akik látták a filmet, anélkül a fröcsögésük teljesen hiteltelen.
  • emp
    sznobriadó a hsz-ek elején!
  • Fre576
    Ez nem az élet ! EZ FILM !!! Senkinek nem kötelező megnézni. De aki látta a 4 részt az rájött arra ,hogy a film lényege nem a kaszabolás hanem amit mond...akit meg nem érdekelt az ne mondjon már véleményt rólla mert kicsit nevetséges.
  • freemanone
    A sok értelmes comment-ezőnek feltennék egy kérdést: Ha nem érdekel a film, és nem is nézted meg, nem is akarod, utálatosnak tartod valamint állításaitok szerint még nem is jó (stb...), akkor a cikket minek olvasod el?
    És csak hogy ne bántsak meg senkit sem, mert nem áll szándékomban: "Akinek nem inge, persze.)"
  • PíszLávJuniti
    Nekem tetszett a 4. rész, ahogy jigsawból előkerül a kazetta, az kellően naturalisztikus volt ahhoz, hogy érdekeljen a folytatás. A 3. után már nem vártam túl sokat, de itt tényleg nem a vért és a kínzásokat fokozták, hanem a történetet vitték tovább.