68
Nektek volt már valamilyen betegségetek? Nekem Fallot tetralogia van.
  • overseer-7
    #68
    megoldják ők az importot orvos húsból ..ne aggódjál..
  • fonak
    #67
    Ez szomorú és nem fog nagyon javulni a helyzet. :( Bár a magyar eü-ben évtizedek óta történnek durva dolgok, eltitkolt műhibák tömkelege már a szocializmusra is jellemző volt, sőt. Meg egyebek is, amit elfelejtenek azok, akik nosztalgiáznak, nekem a néhai nagyanyám rokonsága 1989 előtt halt meg magyar kórházakban, emlékszem még nagyjából, hogy miket mesélt az akkori állapotokról, az orvosok és ápolók hozzáállásáról.
    Bár remélem a britek tényleg meglépik, hogy a brexit után nincs több orvosimport k-európából, hanem a felfuttatják az otthoni orvosképzést.
  • czihaki
    #66
    Nem csak a gyógyszereknek lehetnek káros hatásai, hanem sajnos mostanság a kórházakban is halálra ítélhetik a beteget. Annyi mocsok szemét orvos ment ki külföldre idegeneket gyógyítani, hogy egyes kórházakban gyakorlatlanok végeznek olyan vizsgálatokat -- mint a szövettan vétel- amelyet nem tudnak elvégezni rendesen sőt olyan károkat okoznak a beteg szerveiben amely a halálát okozza! A férjemnek a két tüdő lebeny között találtak egy 2cm daganatot- az első szövettani vizsgálat nem sikerült annál nagyobb kárt okoztak- a tüdő összeesett, bevérzett a mellhártya összegyűrődött amit soha nem lehet kisimítani- következmény hatalmas fájdalom fekvési képtelenség az azonnal beálló fulladás miatt-! ---

    A következő szövettanvétel megint nem sikerült, ugyan ilyen károkat megismételték sőt főereket sértettek még nagyobb bevérzést okoztak és a szövettani minta az ereken keresztül a BAL tüdőtől átment a vérrel a Jobb oldalra a Májba!-- aztán a harmadik szövettan sikerült, de akkor már 4. hónapja ült, nem tudott lefeküdni se hátra dőlni, de akkor már nem kivánt enni se inni mert a máját megtámadta a szövettannal oda vitt rák.-- de még ezt se vették észre hogy szinte alig evett és rohamosan fogyott hiába szóltam az orvosoknak-- aztán haza engedték azzal, hogy két hét múlva vissza kell menni sugár kezelésre- itthon derült ki hogy akkor már egyáltalán nem evett és hiába vitte vissza a mentő két nap múlva meghalt a férjem!! Nyomorult egészségügyi állapot pusztuljanak ott az orvosok ahova kimentek! De egyáltalán maga a kezelési sorrend se megfelelő!!!-- az angoloknál, átvilágítással meglátják a daganatot -- és utána azonnal műtik- és a műtéttel kikerült szövetet vizsgálják hogy rákos vagy nem. CSAK a műtét után van sugárkezelés és kemoterápia.-- Mi magyarok a fasorba se vagyunk egészségügyi ellátás szempontból!
  • Stockbauer33 #65
    http://www.magyarorszagom.hu/olnek-a-gyogyszerek.html
  • czihaki
    #64
    Ami pedig a gyermek vállalást illeti,--- Ha egy családon belül jelen van egy súlyos betegség, vagy valamilyen fogyatékosság örökletes módon, viszont a gyermeket most vállalni akaró, nem örökölte, akkor elképzelhető, hogy a DNS -e esetleg nem tartalmaz hibás gént-- Az ivarsejtekre jellemző, hogy a kromoszómák párosan fordulnak elő,-az ivarsejtek érése során, u.n. redukciós" osztódás történik és a párok szétválnak. Amikor megtörténik a megtermékenyítés a két szülő ivarsejtjei e redukciós folyamat után egyesülnek és ketten (apai+ anyai) alkotják ismét a kromoszóma párost. Az öröklődést a kromoszómákban lokalizált gének határozzák meg.

    Meg kellene beszélni egy genetikussal, hogy esetleg ez az örökletes betegség ismert-e és látható-e mint gén hiba. Hogy is magyarázzam?
    RNS alkot az apa és az anya is, --ez egy kódoknak másolási folyamata -- tehát elképzelhető hogy ez a generáció nem a hibás kódot másolja le, hanem az egészséges vegyi struktúrát tartalmazó kódot.-- így nem fogja örökölni a betegséget.

    Elmesélek egy példát-- 1/ generáció; egy üknagymama bal kezes volt az üknagypapa pedig se írni, se olvasni nem tudott megtanulni. 2/generáció férfi; A született gyermekük örökölte az írás- olvasási képtelenséget.-- aztán felnőtt és gyermeket nemzett ,-3/ generáció férfi ő viszont csak a bal kezességet örökölte.4/ generáció leány; örökölte a bal kezességet és a legsúlyosabb diszlexiát-- két gyermeke született 5/ két fiú, egyik se örökölt egyetlen hibát se!!!

    Ez persze nem jelenti azt, hogy a genetikai mutáció eltűnt örökre, sajnos ezek a genetikai hibák vagy másolási hibák vagy eltűnnek vagy egy csapásra előjönnek valamelyik generációnál. Akkor öröklődik folyamatosan minden geberációnál a mutáns gén, ha mindkét nemnél azonos recesszív mutáns gén van. De ha az egyiknek a génje erősebb biztosítani tudja a normális működéseket, akkor képes lehet elfedni, és kompenzálni a mutáns gén hatását
  • czihaki
    #63
    A magas lázat előidéző vírus és bakteriális fertőzésre szükséges az antibiotikum. De minden egyéb betegség tünetnél már óvatosan kell a gyógyszereket használni, mert ahogy tapasztaltam az elmúlt évek során, túl sok az új és forgalomba "dobott" gyógyszer ami után az orvosok még pénzt is kapnak. Ami nem tetszik még hogy újabban az is rá van írva a használati utasításra, hogy a beteg tudassa a gyógyszergyártóval az elszenvedett mellékhatásokat.-- ez pedig arra utal, hogy nem kellően van alávetve a kísérleteknek hazánkban.-
  • Amiga
    #62
    Szerintem nyugodtan vállaljanak gyereket.
    Egyfelől, mert a nagy esély még nem 100 %, és a kicsiből lehet egy Mozart, és lehet, hogy már 10 évesen kontinenseket fog megríkatni.
    Azt sem tudhatjuk, hogy az orvostudomány mennyit fejlődik ezalatt, megoldható lehet az a probléma, ami ma még nem.
    Sok minden másban is meg lehet halni fiatalon. Baleset, bűnözés, betegség érintheti azokat is, akik "normálisan" születtek.

    Szóval igen, ez szubjektív, ha ők ketten szeretnének közös gyereket, akkor hajrá. Különben azt modhatnánk, hogy egész országok vannak, ahol "nem érdemes" gyereket vállalni a szegénység vagy a kultúra állapota miatt.
  • czihaki
    #61
    Azért nem teljesen van igazad. Bár én csalódtam a két gyermekemben, és az is igaz, hogy egyik se hasonlított reánk, hanem genetikailag visszamenőleg örökölték a tulajdonságaikat.-- sok csalódást, fájdalmat okozva nekünk- akkor mi is így gondoltuk, hogy kár volt gyermeket nemzeni. Viszont, az egyik akiben a legtöbbet csalódtunk, annak a gyermekeit mi neveljük 14. esztendeje, mivel itt felejtették őket nálunk. s azt mondhatom, hogy csodálatos fiuk és egyáltalán nem hasonlítanak a szüleikre se a többi visszamenő ágra. Nem csak az érdeklődésük hasonló, de a tehetségük is valahol azonos velünk. De még a természetük is!
  • czihaki
    #60
    A válasz egyszerű, a beteg ember mondjon le saját gyermekről, de a párja attól még vállalhat. Vagy idegen de egészséges megtermékenyítéssel vagy béranya fogadással. Ismerek egy házaspárt ahol a nő nem volt alkalmas egészségileg- így orvosilag egészséges fizetett béranyát fogadtak és ő lett megtermékenyítve a férfi spermiumával. Ikreket szült- ma az ikerpár -kisfiú és kislány 12 évesek. -- ők is unokáim, csak kint Kanadában.
  • Saintgerman
    #58
    Szerintem ha egy állatot kérdeznél meg, az ismerné a helyes választ... az emberek legtöbbje nem
  • overseer-7
    #57
    A véleményetekre vagyok kíváncsi.

    Van egy ember akinek öröklött halálos betegsége van. 30 éves korig húzhatja életben körülbelül.
    Genetikai oka van a dolognak. Az egyik szülő is ebben halt meg.

    A kérdés az.. etikus dolog ebben az állapotban gyereket vállalni, úgy, nagyon nagy az esélye annak, hogy a gyerek is rendellenes lesz, és ezért korán fog meghalni.. képtelen lesz normális életet élni, és szenvedni fog?

    Mi a normális dolog ilyenkor? Gyereket csinálni, vagy lemondani a gyerek csinálásról?

    tudom, hogy szubjektív a probléma..
  • hiper fizikus
    #56
    Az ebola gyógyszerei?
  • Hixer
    #55
    Az egész újmedicina egy szekta. Az alkotó megirigyelte L. Ron Hubbard, szcientológiával elért sikerét és saját maga körül kreált egy áltudományt.
    A megállapítások, "törvények" maximum hipotézisek, mivel rájuk reprodukálható, ellenőrzött bizonyíték nincs. A CT-képek "Hamer-gócokról", amelyek jól ismert radiológiai műtermékek, abból erednek, hogy egy-két detektor nincsen megfelelően beállítva, vagy nem működik. Átlag ember számára ez rejtve marad.

    Továbbá, minden Hamer személyéhez kötődik. Hamer-góc, Dirk-Hamer-szindróma... ezek nagy szavak, átlagember nem feltételezi, hogy nincs mögöttük tartalom.
    Alig hallottak az emberek Frederick Banting-ről, pedig minden egyes nap milliók életét segíti a felfedezése.
    Ennek az újmedicínának köze nincs a tudományhoz, technikához és gazdasághoz, nem ide való. Inkább vallás, leginkább szekta, pénzre megy, az oktatókurzusokkal, könyvekkel, szervatlaszokkal.
    Bár jobban tálalt, mint a BudapestTV-s gerincműtét és egyebek.
    Bízom benne, hogy akik kicsit is képesek logikusan gondolkodni, azok nem fizetnek ezekért.
  • sextyjanos
    #54
    Sexty János vagyok, üdv. mindenkinek, aki látja.
    Az Újmedicinának szeretnék egy kis hírverést itt. Erre nem az újmedicinának van szüksége, hanem neked, drága olvasó. Én öt éve ismerem, és ezalatt kifejlődött bennem az a meggyőződés, hogy nem kell nekem orvos ahhoz, hogy egészséges legyek.
    Tájékozódjatok az ujmedicina.hu vagy a germangyogytudomany.hu oldalakon. És egy gyors rápillantás után ne mondjatok véleményt. Én itt nem szeretnék vitatkozni senkivel. Öt éve napi szinten egy kicsit foglalkozok a dologgal, járjatok el hasonlóképpen. Életem egyik leg... leg... élménye nekem az újmedicina.

    Most hírtelen még ezt ajánlom: http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=402c29815
  • Hixer
    #53
    antibiotikumot itthon kétkézzel szeretnek szórni sajnos az orvosok, legtöbbször nem indokolt, előző dokid sokkal értelmesebbnek hangzik
    soha nem hallottam infúzióról megfázáskor ambulánsan, talán 90+ éves nagyon kiszáradt embereknél, akik alig tudnak már inni, és kórházban, otthon ápolva vannak... van orális rehidrációs terápia ha komolyan kiszáradna valaki, por, beleszórod vízbe, beteg megissza, ennyi
    TSH, no komment, betegség alatt hormonkezelést végezni csak laborlelet alapján, bár nemtudom mit kaptál, levotiroxin tablettát?
    a harmadik több sebből vérzik, alapból nem állapíthat meg valaki magas vérnyomás betegséget egyszer mért vérnyomásból, többször kell mérni kihagyással, azután az első vonalbeli kezelés az életmódváltás, kaja, mozgás, csak ha ezzel nem sikerül, jön a gyógyszer, csak itthon kb. meg se próbálják az elsőt, azonnal megy a gyógyszer, mert "úgyse tartja be senki a diétát, mozgást", amúgy 145-re főleg rendelőben ne adjon már gyógyszert 1 mérés után, fehérköpeny hipertónia is létezik

    egyrészt nagyon látszik, ahogy az orvos megrögzötten laborleleteket, tüneteket próbál gyógyítani és nem a beteget, pedig ez az egyik legfontosabb amit tanítanak az egyetemen, de több idősebb orvos esetében is láttam ezt, fiatalabbak közt kevésbé, benne lehet, hogy gyógyszergyárral lehet van megállapodása x számú felírt gyógyszerre havonta, de az infúziót pl. ez rohadtul nem magyarázza

    én keresnék más dokit, ha ez lehetséges, mert most kellemetlenségen és időpazarláson kívül más nem történt, de lehet miatta magas a vérnyomásod a rendelőben

    alapból azt látni itthon, hogy az egészségnek nincs kultúrája, egészségesen élni, egészségesnek lenni(a népesség nagy része szerint) nem "menő" és nem annyira fontos, nem kell aktívan tenni azért, hogy egészséges legyen az ember, ha valami baj van ott az orvos
    emellett csomó orvos sértésnek is veszi, ha a beteg tudni szeretné miért kapja ezt-azt a gyógyszert és tényleg szüksége van-e rá, meg kell várni, amíg a régi orvosi rendszert, ami kb. szülő-gyerek szintű kapcsolat volt, lecserélődik egyenrangú felek közötti kapcsolatra, ehhez mindkét oldal mentalitásának is változnia kell, de amíg a fiatal frissen végzettek húznak ki külföldre, nem tudom ki váltja le a régi rendszert majd az orvosi oldalon?
  • lord nihilus
    #52
    Nekem lenne most egy érdekes történetem...vagyis nem érdekes, inkább kicsit irritáló. Kíváncsi lennék, ki mit szól hozzá, hasonló élmények, vagy hogy mit tennétek a helyemben.

    Nos az eddigi háziorvosom annyira nem ment bele minden gyógyítgatásba, inkább magával volt elfoglalva. Ha valami megfázással, influenzával elmentem (mindössze néhány alkalommal az évek alatt), a kötelező dolgokat elmondta (folyadék, pihenés, c-vitamin stb), felírt esetleg valami gyulladáscsökkentőt oszt cső.
    Doktoromat kivágták a körzetéből, és a helyi főorvoshoz kerültem át, akihez hónapokig, vagy talán volt az egy év is, nem kellett mennem. Egy bő hete megfáztam, és elég sok takony, izzadás közepette, fájdalom után anyám rávett, hogy ugyan menjek már el az orvoshoz (nehogy tüdőgyuszi legyen a vége), bár nem sok kedvem volt hozzá.
    Amint beléptem az orvosi szobába megkezdődött a lavina. Antibiotikum meg valami gyulladáscsökkentő...hát jó ez érthető. Utána a torkomat csúnyának találta és "kiszáradást" is megállapított. Erre kell hogy kapjak infúziót, ami csak "jót tesz nekem" ... 2*0,5 liter sós oldat. Amit másnap adnak be, de mielőtt bekötnék, menjek el vérvételre, hogy ránézzenek minden oké-e.
    Így is történt másnak, éreztem, hogy hiba volt anyámra hallgatni, max. 2 nap után úgyis kijöttem volna a betegségből...gondolom én.
    Megyek be, infúzió be, várakozás. Közben vérnyomás mérés. Megjön anyám közbe a vérvizsgálat eredményével. Dokival valamit beszélnek. Több a TSH (ami annyit tesz hogy egy lóf*sznyival alulműködik a pajzsmirigyem) a kelleténél, így arra egy napi 1/4ed gyógyszert még felírt. Aztán búcsú, mondta a doki figyelmesen, hogy 3 nap múlva jöjjek be ellenőrzésre, hogy minden rendben van-e.
    Úgy tettem. Beszámolok, hogy minden oké, meg jobban odafigyelek a folyadékbevitelre blablabla...már lépnék is le, de ez alkalommal is vérnyomásmérés. 145/akármennyi... "Hát ez magas"....én mondom: multkor valamivel kevesebb volt.
    Elmondtam volna, hogy pontosan tudom mi az oka (egészen az utolsó fősikolai évemig ami most fejeződött be, aktívan sportoltam, mentem mindenhova gyalog, testzsírom nevetségesen kevés volt, és nem volt semmiért para...most meg stressz stressz hátán, felszedtem max 3-4 kilót, és egész évben ültem a gép előtt), de mielőtt a végére értem volna, már fel volt írva a gyógyszer, a vérnyomáscsökkentő...napi 1. Egy hét múlva jöjjek be ellenőrzésre, hogy jól be legyen állítva. És akkor most van a most. Még nem váltottam ki a gyógyszert. Sejtem, hogyha újra futni járok, úszni, focizni, pár hónapig leszarhatok mindent, kikapcsolódhatok, megint egészséges önmagam lehetek...de így most az a kép van előttem (24 évesen), hogy 30 éves koromra, már meg se mozdulhatok 1 kilós gyógyszerpakk nélkül. Mert, ha így kezdődik, ki tudja hol ér véget? És akkor eddig vért adtam egy csomószor mert egészségesnek, és magamhoz képest erősnek tartottam magam....szép kis jövőkép, ugye?
  • bens
    #51
    épphogy azt mondták h nyugodtan kimehetek mosdóba. hát végülis a vénában nagyon alacsony a vérnyomás, tehát gyorsan begyógyul elvileg, csak azért ennyire mégsem úgylátszik :P
  • Hixer
    #50
    kész. de most hall az ember ilyen történeteket... nem ismerem a műtő orvost, se a te anatómiádat, dehát azt mondják 95-98% ban sikeres, és ez még hagyján, de három nagy vénán keresztül nem tudják elérni a szívet? pláne mondjuk gondolom nem szóltak, hogy ne kelj fel WC-re a nemrég megnyitott vénáddal. ez nem a te hibád, mikor engem műtöttek mással és felébredtem azt se tudtam élek vagy halok nemhogy mit szabad és mit nem. nem pont ezeken gondolkozik az ember mikor éppen kijött a műtőből.
  • Hixer
    #49
    nahát azt hogyhogy? a C-vitamintól éppenhogy jobb a vasfelszívás, több vérsejtnek kéne képződnie, miért fáradékony akkor? és miért ürül ki emiatt gyorsan? nem teljesen értem tuti neked van igazad, csak énbennem nem áll össze a kép
  • tigerbácsi
    #48
    igen ez jellemző az orvostudományra! nekem mikor a lábam műtötték, azt mondták hogy nyugodtan használjam! na énis kimentem volna a mankókkal a budira, de nem jutottam el, mert a sebem nekem is elkezdett vérezni! na nem volt olyan jelentős mint a Tied, de engem is szidtak a takarítók! :-)
  • tigerbácsi
    #47
    :-) a sport az ilyen! :-) nekem a gerincem csak roppanva volt, s azzal sem tudtam mozogni bekakilás nélkül! :-)
  • F1re
    #46
    nabazzmeg :D az korrekt fateromnak volt ien keves csontja me'g torve:D annak is minde a 4 vegtagjan varrasok gerince is volt torve
  • tigerbácsi
    #45
    ekkolákko!

    nekem már volt eltörve csontom! :-)

    a bal lábamon a combom, jobb sípcsontom s a térdem, mindkét kezem, a ball vállam a jobb kulcscsontom, meg volt zúzodva a koponyám is az orrom számtalanszor be volt törve, az álkapcsom is repedt már el, pár bordám is volt törve meg más repedve is. ezek sportbalesetek, meg bukás biciklivel meg kocsival! :-) jelenleg glaukómás vagyok, meg magas a vérnyomásom, de tök yoooo vagyok! a legnagyobb bajom hogy ma költöztem pestre! :-(
  • bens
    #44
    elég kalandos volt az egész téma. először próbáltak a jobb combomon bejutni, nem sikerült, aztán a balon, ott se, utána a nyakam jobb felén, az se ment, végül visszatértek a jobb oldali comb vénához, ahol végülis eljutottak a szívig. ez már önmagában is elég kellemes volt, h tele voltam lyuggatva. ezután nem találták a köteg helyét, csak úgy 2-3 óra alatt, közben teljesen elmúlt az érzésteleítő hatása, így érzésnek se volt épp felemelő. elvégezték az ablációt, néztek egy EKG-t, ami szerint elmúlt a delta hullám, kivették a katétert (ami érzésre fájdalomcsillapító híján kb a szüléssel lehetett egyenértékű), bevittek a kórterembe, ott néztek mégegy EKG-t ahol viszont megint megjelent a delta hullám. tehát az egész hiába volt. záróakkordként éjjel ki akartam menni wc-re, és félúton elkezdett őmleni a lábamból a vénás vér, ami körülöttem 2m-es körzetben mindent pirosra festett.
  • SötétBarom
    #43
    Csajom enyhén vérszegény (kevés a vasa, mert nehezen dolgozza fel a szervezete), és ha C vitamint szed, ami ugye felgyorsítja a felszívódást, akkor nagyon hamar kiürül a szervezetéből, és akkor vannak ilyen fáradékonyságos tünetei. :c
  • F1re
    #42
    thx minden infot :)
  • Hixer
    #41
    hát nemtom nekem a vérszegényséről nem ez jutna először eszembe tünetként :D lehetnek problémái elvileg azt is vér tölti fel, dehát nemtom mennyire jellemző ez, azt viszont például vedd figyelembe, hogy a C-vitamin a vas-felszívódását segíti, szóval ha olyan vitamint szedsz, vagy csak például májat eszel, akkor igyál hozzá C-vitaminban gazdag dolgokat.
  • F1re
    #40
    am nekem is meg fordult a fejembe a verszegenyseg mert annal van az is hogy faradekony az ember meg emlekszem regebben ahogy beteg voltam mindig vas vitamint irt fel az orvos :D de en ugy hallottam hogy aki verszegeny annak problemai lehetnek a farkaval xd na nekem meg ez fullra nincsen ezer nem gondolom hogy verszegeny lennek :D
  • Hixer
    #39
    az, hogy a szived nagyon gyorsan ver, kis megterhelés után, nem feltétlenül szív-probléma, lehet így próbál kompenzálni és más a probléma
    pl vérszegénység, abból csomó fajta van sarló-sejtes, vashiányos, nem jut elég oxigén a sejtekhez, megnő a szívfrekvencia, légzés

    persze menj el dokihoz, nem árthat, de mondjuk jó lenne azt is tudni, mi volt kiskorodban a szíveddel?
  • mama2
    #38
    Bazz..durva. Tényleg menny(Ország) el orvoshoz, mert ez nem játék.
  • Hixer
    #37
    Az érdekes, pedig a műtét 95-98%-ban sikeres szokott lenni, igaz elég rizikós.
    Ugye a betegséget az okozza, amint a linkedben is írják, hogy a pitvar-kamrai csomó mellett - aminek le kéne lassítania, illetve csökkentenie kéne az ingert ami a kamra falába jut, hogy legyen ideje a vérnek átjutni pitvarból a kamrába és emellett szabályozza a pulzust - található még egy Kent-köteg(idegrost-köteg) ami vezetheti az ingerületet ugyanoda, csak nem lassítja és nem csökkenti, szóval ha az ingerület rátalál erre a kötegre, a szív 140-es pulzusról felugrik 280-ra és nem várja meg míg telítődik a kamra, kevés vért pumpál, szóval hibásan működik.
    Tehát műtétkor általában a comb vénán vagy a kulccsont alatti vénán kereszül katéterrel eljutnak a szívig, magas frekvenciás impulzusokkal ingerlik ezt a plusz köteget, ami miatt aritmia lesz(az aritmia tulajdonképp gyűjtőfogalom a szív normálistól eltérő elektromos aktivitására, verhet túl gyorsan, túl lassan, össze-vissza) majd elpusztítják azt a szövetet ami okozza ezt. Rizikós, mert végülis artimiát keltenek benned, ami sose jó, főleg nem sok ideig, a nem megfelelő vérellátás esetén ugye elkezdenek elhalni a sejtek, ez mondjuk agyban problémás.
  • V43 1105
    #36
    Menny el orvoshoz, most még kezelhető ha van is valami, és ne akkor menny hamár igazán nagy baj van .. :)
  • F1re
    #35
    magyarul lehet el kellene mennem orvoshoz meg nezetni ?:D + ahogy ovlasom ezeknel van borelszinezodes ami nekem remelem nincs eddig nem volt :) de viszont ha ugy veszuk joh alkatom van es meg is pl a futast kurvara de nem birom 100 metert lefutok teljes erobol akkor kb nem kapok levegot meg akarok halni jartam rugbyzni ott futottam mint allat es mar volt hogy majdnem meg haltam kiterultem a foldon :D szedultem azt hittem meg halok telleg sztem kb felment akkor a pulzusom 200-ra
  • mama2
    #34
    Lyukas szív, érszűkület, Fallot tetralogia?
  • F1re
    #33
    akkor nekem azt mondjatok el az mi hogy nekem sztem nagy a pulzusom kb ha kicsit elkjezdek futni "kicsit" akkor 150 :D multkor alapjaraton 110 volt
    es faradekony vok :D na ennek mi lehet az oka ?ha jol emlekszem pár éves koromba volt bajom a szivemmel
  • bens
    #32
    nekem WPW-szindrómám van. műtöttek már vele, 5 órás volt a műtét és nem sikerült.
  • mikike
    #31
    A Betegség, mint pótcselekvés
  • Hixer
    #30
    hát, igazad lenne, ha kevesebb vér jutna az agyba ugye, de a képen is látszik, hogy az aortának három ága a szűkület előtt van, és azok látják el test felső részét, szóval a kevesebb vér, csak az alsó régiókba jut
    szóval általában gyengébb pulzus, kissebb vérnyomás, egyébként ezt mondjuk akinek még van az tudná elmondani... ezt például műtéttel szépen meg lehet javítani, és általában meg is szokták mert a három típusa közül egy mindenképpen születés után életveszélyes
    szerintem fáradékonyabb alsó végtagok, lassabb emésztés, ilyesmit tudnék elképzelni, de tényleg nem tudom
  • sz4bolcs
    #29
    Szerintem álmatlanság, fáradékonyság, alvászavar, rossz közérzet, hideg végtagok, zsibbadás, szédülés, fülzúgás, szarabb memória... hasonlók.
  • mama2
    #28
    Amúgy ez az érszűkület milyen tünetekkel jár?