Az EU újabb rekord bírságot szabott ki a Microsoftra

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ két dolog, ha nem vetted észre (ha igen akkor bocsánat) szarkazmus volt éppen azért írtam mert marhaság de sajnos ez a politikusoknak nem világos.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Azt is nézzük meg, hogy azok a dokumentumok nélkül is lehetséges a fejlesztés, mivel azok igazából belsõ mûködéses dolgok.

"azért mert a dokumentációt "TÚL DRÁGÁÉRT" árulta, most csak azt nem tudom a túl drága hogyan lehet kompatibilis a kapitalista szabadpiac gazdáságal"

Idézet a legutolsó Microsoft sajtóanyagból:

"Emellett a cég most elõször azt is közzéteszi honlapján, hogy mely protokollokat védik szabadalmak, s ezekre egyszerû licenc-szerzési lehetõséget kínál ésszerû, diszkrimináció-mentes feltételekkel és alacsony jogdíj mellett."
Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/58378

Ha figyelembe veszed, hogy az EU területén nem lehet szoftvereket és alkotóelemeit szabadalmaztatni, akkor minden ilyesmiért kért díj túlzott mértékû. Ha elvastad a 2004-es trösztellenes döntést (hivatalosan is elérhetõ magyar nyelven) akkor világos, hogy már 2004-ben kizárták a szabadalmakhoz köthetõ díjak beszedését.
Van egy lényegében 90%+ részesdésü op rendszer. Hogy hogy jött ez így össze neki azt ne firtassuk, bár érdekesen. Mivel 90%a van mindenki rá akar fejleszteni. De a dokumentációkat k* drágán adja így a kicsik pl nem tudják azt megvenni: Csorbul a verseny.

Olyan mindha én autót gyártanék de tetõcsomagtartót csak az tud jót gyártani aki megveszi a dokumentációt mert k* komplex és nem nyilt "forráskodú" a tetõm. Mivel k* drágán adom ezt így kevesen tudják/veszik meg és kevesebben fognak tetõcsomagtartót gyártani: Kissebb lesza verseny. Ez versenyellenes.

"Nézd a Windows annyira zárt és gyengén dokumentált OS"

Nem tagadom, hogy nem lehetne jobban dokumnentált, viszont találkoztam rosszabb dokumnetáltságuakkal (pl.: a forráskód a dokumentum elvûknél. Hát hogyne valami kis dolog érdekel mindjárt nézzek át több MB forráskódot).

"hogy szinte senki sem képes a Microsofton kívül fejleszteni rá semmit..."

Marhaság a felsõ fokon.

"Politikai-korporatizmus, semmi köze a szabad versenyhez, kapitalizmushoz vagy igazságszolgáltatáshoz."

Egyet értek. Vagy kapnak a zsebükbe, vagy hosszútávon a szabad piac álcája mögött probálják kiépíteni az új EU-t, ahol az EU bizottság minden kis dologban beleugathat majd.

Ha ez a nõ tanárnõ lenne, félnék bejárni az óráira.

Hehe. <#mf1> (... de rossz vok. :P)

Nézd a Windows annyira zárt és gyengén dokumentált OS, hogy szinte senki sem képes a Microsofton kívül fejleszteni rá semmit... bár ezért büntették meg az MS-t. Sõt nem is ezért, hanem azért mert a dokumentációt "TÚL DRÁGÁÉRT" árulta, most csak azt nem tudom a túl drága hogyan lehet kompatibilis a kapitalista szabadpiac gazdáságal - pedig ha jól emlékszem az EU éppen ezért jött létre és még most is ezt írja az alapelvek elsõ sorjaiban.

Különben színjáték az egész, nem kell a Microsoftot sajnálni fõleg, mert az egyik oldalon meghozzák a törvényeket amelyek miatt óriási extraprofitre tehet szert valaki (pl. szabadalmak stb.) aztán színjátszás a politikusok részérõl, hogy na ezt már igy nem is lehet, majd megbûntesük õket - közben az elsõ dolgok miatt 10x nagyobb haszonra tettek szert mint amekkora a büntetés. Politikai-korporatizmus, semmi köze a szabad versenyhez, kapitalizmushoz vagy igazságszolgáltatáshoz.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

Biztos valamelyik EU tisztségviselõnek lefagyott a pista...
"..., kárt okoz a számítógéphasználók millióinak."

Ezt kifejthetnék bõvebben, mert így hirtelen nem tudom mivel ártott nekem a Microsoft.
Akkor érteném meg az EU Bizottságot, ha tényleg az én érdekeimet nézné, azaz megkérdeznék a felhasznlókat az ügyben és nem õk döntenék el, hogy nekem mi a jó, vagy ha Európai szereplõket védene a Microsofttal szemben és nem ugyanúgy Amerikaiakat.

← ElőzőOldal 3 / 3