4
  • bertino
    #4
    vlszleg nem tudnak rájuk nagyobb büntetést kiróni.

    de tény, hogyha megpaskolnák a hátukat egy 400 milliós bírsággal, lehet, hogy azt is kifizetnék, de annak hatására már biztos elgondolkodnának
  • duke
    #3
    Nem olyan egyszeru a dolog,mert az invitel egy alairt szerzodest tud felmutatni,amit legfejebb utolag hajlando visszamondani,ha az ugyfel nagyon akarja.A gyakorlatban ez ugy megy,hogy napkozben jon az ugynok becsonget,es nagy dumaval meggyozi a 70 eves nenit,hogy ezutan milyen kedvezmenyesen tud majd telefonalni.Azt mar nem hangsulyoza ki,hogy havi par szaz forintot tud majd megsporolni,de csak akkor ha legalabb 20 ezer forint korul szokott lenni a havi szamla.Dolgoztam 3 napig ilyen helyen,hat erdekes,de gusztustalan munka.Az ugynokok az inviteltol teljesen fuggetlen alvalalkozok.Ha az ugynoknek sikerul naponta 6 ugyfelet bepalizni,akkor megkeres havi 200 nettot.Ami nem rossz kereset huszon eves fiataloknak viszonylag laza kotetlen munkaert.De ezert egesz nap hazudni kell.Szamomra megalazo volt egesz nap mosolyogva hazudni,becsapni ezeket az idos embereket,kihasznalva az esetleges szellemi,fizikai gyengeseguket.Hat ilyen munka ez.Amugy furcsa erdekes vilag az ugynokok vilaga,az apro trukok tucatjai,a kivul allo szamara erthetetlen szakzsargon,ahogy egymas kozott vitatjak latolgatjak a lehetosegeket,eshetosegeket. :))
  • Boba Fett
    #2
    A dolog egyszerű lenne: akkora büntetést kéne kiszabni rájuk, hogy a csőd szélére kerüljenek, akkor elgondolkodnának. De tudjuk, hogy kapnak valami kis büntit, amit zsebből kifizetnek és kész. Csak azt nem értem, ez kinek jó? A büntetést befizetik valahova, gondolom állambácsinak. Akkor állambácsinak és a fogyasztónak is az lenne az érdeke, hogy a cég gatyája is rámenjen egy ilyen büntetsére - a cégek nem mernének szemétkedni, állambácsinak meg bevétel lenne.
  • Riddick
    #1
    Röhej,hogy hagyják megtéveszteni az embereket! Minek vannak a hivatalaok,ha nem ezek ellen. Kirugnék egypár embert minden hivatalbol,aki illetékes az ügyben,és akkor biztos jobban össze kapnák magukat.