28
-
BlackRose #28 Félreértés ne legyen én telőtől talpig szabadpiac kapitalista vagyok, nincs a profital semmi gond, sőt az nélkül nem működik a gazdaság a világ, csak azzal van baj ha a profitra nem úgy tesznek szert, hogy olyan értéket teremtenek amit az emberek megvesznek mert kell nekik, hanem úgy, hogy másokat megakadályoznak és politikai módszerel jutnak előnyhöz, hitelhez, támogatáshoz stb. Két féle képpen lehet jövedelemhez jutni, gazdasági és politikai módszerel, a gazdasági módszer az egyetlen igazságos, politikai módszer csak az állam alapvető funkciójának elátására fogadható el (rendőrség, bíróság). Na ha magáncégek is képesek a politikai módszerel szerzet jövedelemből kapni akkor az már nagyon de nagyon nem jó. A hitel expanzió is politikai és nem gazdasági módszer, és a nagytőke hitelexpanzióból jön létre (nagy mértékben). -
slickboy #27 Teljesen egyetértek BlackRose-zal. A vállalatok nem azért egyesülnek priméren, hogy a tudásukat összetegyék, és olyan jó dolgokat fejlesszenek, amitől a kedves userek tapsikolnak örömükben és a világ jobb lesz, meg love, peace and harmony. PÉNZ és HATALOM. A többi marketingrizsa, amivel megindokolják miért is teszik, amit tesznek, olyan színben feltüntetve, amely fogyasztható.
"Ez a politika és a nagytőke fuziója, a mindenható megszületése, és mivel mindenható nem lehetsz lokális szinten akkor globálisá teszik azt amit egyébként inkább politikai-korporatizmusnak kellene nevezni."
Ez a lényeg. Gondoljatok bele, ha valaki vesz egy rakás gyógyszeripari részvényt, azt azért teszi, azért fektet be egy cégbe, hogy gyorsabban fejlesszenek ki gyógyszert xy halálos betegségre? Maximum, hogy gyorsabban lehessen piacra dobni valamit, amivel sok pénzt lehet keresni. Nem Teréz anyák üzletelnek a tőzsdén. De ez a dolog természetéből fakad, hiszen ha nekem is van befektetett pénzem egy vállalatban, akkor elvárom, hogy jó osztalékot kapjak és teszek a magas erkölcsi szempontokra.
A vállalati forma azért jött létre, mert sok pénzigényes dolog van, amit nem lehet kisvállakozás keretében megvalósítani (pl gyógyszerkutatás, fejlesztés)hatékonyan.
Akkor van baj, ha az általunk létrehozott dolog a fejünkre nő... -
arrakistor #26 képzelem hogy megijedt a google...
valszeg 10 fillér nem marad a zsebübken az ilyeddségtől -
BlackRose #25 Csak az a baj, hogy ez nem globalizáció - még akkor sem ha annak nevezi a propaganda. Ez a politika és a nagytőke fuziója, a mindenható megszületése, és mivel mindenható nem lehetsz lokális szinten akkor globálisá teszik azt amit egyébként inkább politikai-korporatizmusnak kellene nevezni.
Különben nem értem mi gond van ha valaki véleményt nyilvánit. Én nem mondtam, hogy mindent tudok, csak azt mondtam amit gondolok, az saját véleményem - ami lehet jó is és rossz is nem? Különben, hogy mi jó a részvényeseknek ezt nem lehet tudni, csak feltételezni lehet... és a jövőt nehéz előrelátni. De amikor valaki 50%-al túlfizeti a piaci árat akkor az már elég kérdéses a részvényesek zsebére nézve mert nem gondolod? Ha az MS menedzerei annyira jók, hogy ekkora pluszpénz is betudnak hozni akkor miért nem bővítik és fejlesztik a saját meglévő rendszerüket, mert az MS nem olyan dolgot venne itt ami neki nincs, ami van a Yahoo-nak az mind van az MS-nek is, itt másról szól a mese. Különben mit szólsz ahhoz, hogy az MS történelmében soha egy centet sem vett hitelt, és most ha ez mejön akkor igen egy részét hitelből finanszíroznák. Hitel csak akkor jó ha nincs jobb, ha muszáj, tehát alapjában egy cég aki milliárdokat tart a ysebében és ezt jó betudná fektetni, hitelt vesz fel, hogy olyan dolgot vegyen ami már van neki és méghozzá teljesen non MS platformon... az nem lehet jó a cégnek és a részvényeseknek semmi képpen. Szeretném látni azt a tudományt ami meggyőzne, hogy tévedek. -
haxy27 #24 szerintem egyesüljenek -
archkoven #23 A világ a globalizáció felé halad. Kis cégek folyamatosan szorulnak ki a gazdasági élet majdnem minden területén. Tehát olyat mondani, hogy sok kis cég teremti meg az egészséges versenyt tömény butaság. A kis cégeknek sokkal megterhelőbbek a fejleszési költségek, ezért figyelhető meg a már jó ideje tartó egyesülési és felvásárlási hullám. Hosszú ideig nem maradhat fenn egyensúlyi állapot sok kis szereplő között, minden abba az irányba mutat, hogy sok helyen csak két nagy marad. Azt kell megakadályozni versenypiaci szabályozással, hogy a kettőből csak egy legyen, mert csökken a verseny és az ellentétes a piacgazdaság elveivel.
Azért meg nem lehet egyetlen céget sem kárhoztatni, hogy monopolium kialakítására törekszik, ez a végső célja minden piaci résztvevőnek, addig ezzel nincs probléma amíg ezt törvényes keretek között teszik. Monopolium kialakulását a versenytársaknak illene megakadályozni, ha ez a belső szabályozás adott esetben nem elégséges akkor kívülről kell beavatkozni, mint az már felmerült a Microsoft-tal kapcsolatban is mikor a feldarabolás szóba került.
Szerintem a Microsoft-Yahoo egyesülés a kiegyensúlyozottság irányába mutat, ugyanis a Google jelenleg túlsúlyban van.
Az meg igen nagy nagyképűség BlackRose részéről, hogy ő mondja meg, hogy mi jó a Microsoft és a Yahoo részvényeseknek, mint láthatjuk ezek eddig is igen jó gazdasági döntéseket hoztak, óriási vállalatbirodalmakat alkottak, tehát biztos nem egy ismeretlen ország, nevesincs portáljának önjelölt szakértőjétől várnak tanácsot és leoktatást egy ilyen óriási pénzeket megmozgató gazdasági döntéssel kapcsolatban.
Kicsit több szerénységet BlackRose! Nem vagy azon a szinten, hogy ilyen nagy arcod lehessen. -
#22 Altavizsla a király!! :) -
Skeez #21 A fenti cikk után, ehhez már nem is tudok mit mondani:
tán ez sem mellékes
Bocs, hogy angol, meg ilyenek, remélem valamelyik magyar oldal is leközli.
Nagyjából arról van szó, hogy a Gugli, meg pár nagyokos vett egy geinckábelt, vagy minek híjjákot.
Ha holnap ugyanezt tenné az MS... -
#20 Az Altavista tud olyat, amit pl a Google nem: audio search. A mai napig használom, ha hirtelen kell egy megadott zeneszám és nincs kedvem torrenten matatni miatta. Igazán csinálhatna a Google is ilyet. -
Iamzozo #19 Egyetértek, kell a vetélytárs. A google üzletileg jogosan parázik, de azért ne kezdjenek már izzadni mikor ott tartunk, hogy "minden google". Jó lenne, ha nagyobb piaci részesedést kapna az ms, jó megoldásaik vannak, üzleti célokra, meg az általános irodai "standard". A google apps is fizetős a cégek számára. Bár azért megnézném mi sül ki belőle -
Skeez #18 Politikai reklám mondjon le! -
Skeez #17 Ez most kicsit olyan, mintha a jelenlegi vezető konzolgyártók elkezdenének nyünnyögni, hogy tán az Apple-nek nem kéne kozolt gyártania, mert nem tenne jót a piacnak, mert csak a nevük miatt vennék a konzolt, stb.
A Google-nak igazából mi köze van ahhoz, hogy valaki más is be akar szállni ebbe a bizniszbe? (persze tudom, mi)
Ez nekem szűzribancosan hangzik.
Már anno az tsem értettem, miért nem lehet a Windowsban Internet Explorer?
Ja és mi van azzal a hírrel, hogy a Google is szeretne saját os-t csinyáni?
Ők tudják a legjobban, hogy a nagy megeszi a kicsit.
Akkor meg mit paposkodnak?
Hőő, hőőő....
Bimbó!!
-
#16 Ma: mindenféle megoldások ingyen - máshonnan, Mincrosoft: ugyanezek sok pémzért, csak sokkal rosszabbak, kevesebb tudással. Gondolod, a Yahoo annyit fog dobni a cégen, hogy ennyit javuljanak? -
Szefmester #15 már látom a jövőt.. google=mindenféle hasznos cucc ingyen... microhoo.. ugyanezek pénzért, max kicsit jobbak -
BlackRose #14 Két nagy céget teljesen különböző kultúrával összerázni nagyon de nagyon nehéz dolog. Elég indoklás, vagy akarsz pontos akvizíciós-fúziós statisztikát. De pl. csak DaimlerChrysler, akkor elég beteg az Alcatel-Lucent, szintén nagy gondok voltak a HP-Compaq esetében... és ezek kb. hasonló cégek, a Microsoft = Windows, a Yahoo = minden ami nem Windows, az egyik szoftwareszálító a másik Internet portál. És még valamit mit gondolsz mennyi foglalkoztatott lesz majd redundáns? Ugyanakkor 45 milliárdért elképesztően nagy új fejlesztést lehet csinálni nem pedig egy viszonylag öreg dolgot venni amely már tele van legacy megoldásokkal.
A Google 50% körül mozok +/- nem mondanám, hogy nincs vetélytársa. És emlékszek azokra az időkre amikor pl. az Altavista 70%-ot mondhatott magáénak... és hol is van most az Altavista?
Különben hülyeség vagy nem két nagy cég egyesülése soha nem jó, mert csak egyentlen dolog létezik ami miatt rászánják magukat (a túl sok problémát csak ez a dolog szorítja hátérbe), az pedig a domináns piaci pozició. Jedves DjDano, egy cég NEM azért létezik, hogy domináns legyen a piacon hanem azért, hogy a részvényeseiknek nyereséget produkáljon, de úgy, hogy a piacot hasznos termékekel vagy/és szolgáltatásokal látja el. És ha már van 45 milliárd akkor mi az ami megálíthat, hogy minőséges terméket és szolgáltatást valósíts meg. Na de engedd meg, hogy adjak egy "kis szakértői választ" a szar menedzment és a túlzott bürokrácia, semmi más. -
toto66 #13 Kellene a Google-nak is versenytárs... -
#12 "Egyrészt azért mert a két cég fúziója mindkét cégnek ártana, és ugye az nem lenne jó a usereknek."
Miért is ártana és miért nem lenne jó az usereknek? Ha valamit állítasz akkor meg is kéne indokolni! De kétlem, hogy te akkora szakértő lennél... amiket itt leírtál azok nem érvek.
"Nem MicroHoo kell, hanem még 5-6 szerepló (minimum) a piacon, hogy sem a Google sem a Microsoft és egyik sem tudjon 10-15% tól nagyobb részesedést magának."
A Google részesedése már nem fog számottevően csökkeni, tehát amit itt leírtál az finoman szólva is hülyeség...
A Google-nak ma nincs versenytársa, egyetlen megoldás a totális egyeduralom megakadályozására az lenne, ha az összes (de legalábbis a MS+Yahoo) kisebb kereső összefogna (egyesülne) és egyesítenék a tudásbázisukat, megspékelve a MS jó marketingjével, egyébként halott ügy.... -
#11 A Google szép és jó de szerintem fogják be a szájukat... Mert a MS-ra állandóan rásütik az egyeduralkodásra törés bélyegét... A Google-ra ugyanez miért nem jut eszébe senkinek?
Nézzük csak meg, hogy a weboldalakok lehelyezett keresősávok csak a Goggle motorját használják... A MS-ot kényszerítették, hogy oprendszerébe beengedje konkurens keresőket is, akkor itt is hasonlóan kéne cselekdni! -
hpteso #10 Szerintem igen jo lenne ha eggyesulne a Microsoft es a Yahoo! :D -
Cat #9 "de felhívnám a cikkíró figyelmét, hogy nem a google akarja felvásárolni a versenytársait."
Jópár céget felvásárolt a Google is, féltucatnyi kisebb reklámcéget vett, a legnagyobbakért pedig milliárdos összeget adtak (YouTube, DoubleClick, Picasa, AOL 5%-a). -
#8 Paint is van a Windowsban, mégsem kell az Adobe-nak aggódnia hogy emiatt nem fogy a Photoshop.
A Google szolgáltatásai jobbak, és én akkor is azokat fogom használni, ha Windows default lesz a Yahoo keresője, a Yahoo mail meg a Yahoo docs (ha van olyan egyáltalán). Az meg, hogy az egybites júzer milyen keresőbe írja be a szeksz képek letöltése keresőkifejezést, most őszintén, ki a fenét érdekel? -
#7 Én például nem szeretnék egy legális spywaret a gépen. Még ha doubleClicknek hivják, akkor sem..
Szerintem a Microsoft csak a kreativ embereket akarja elszívni, a céggel magával nem tudom mi az elképzelésük. Természetesen nekem sem tetszik a Microsoft megmozdulása, de azért a Google-nél is megnézhetjük mennyi innovativ kisebb céget evett meg... 1-1. -
#6 Hát gyerekek ez egy nagyon gyenge cikk lett.
Leírja a google gondolatait, de azért a végén megjegyzi, hogy ők is nagyok ám, és jó velük vigyázni! LOL
Nem nagyon akarok itt a google védő szerepében tetszelegni, de felhívnám a cikkíró figyelmét, hogy nem a google akarja felvásárolni a versenytársait.
-
L3zl13 #5 Mindattól függetlenül, hogy mit gondolok az egyesülésről, a Microhoo! gondolata engem is idegesít... -
BlackRose #4 Aki jó is akar lenni és nem csak győzni azt nem idegesíti a konkurencia, sőt üdvözli azt. Persze ez nem jelenti, hogy támogatom a Microsoft+Yahoo elképzelést, sőt remélem nem lesz meg. Egyrészt azért mert a két cég fúziója mindkét cégnek ártana, és ugye az nem lenne jó a usereknek. Másrészt meg azért, mert éppen az lennee az eredmény, hogy nem a jó az ami fontos, hanem a győzelem. Szerintem ha a Microsoft nem tud mit kezdeni a pénzel akkor adja oda a részvényeseknek (mert ugye azoké a pénz) és lehet, hogy akkor ez a pénz a piacon létrehozna még sok kis és közép céget amely sok területen versenyezne és fejlődéshez vezetne. Egyszerűen kész megoldást vásárolni nem fejlődés hanem pihenés, fel kell tenni a kérdést, jó e ha a Microsoft és a Google pihen? Egy cég egy üzlet nem azért van, hogy pihenyen, hanem azért hogy nyereséges dolgokat csináljon (ami kell a usereknek), nem azért van, hogy másik céget megzabáljon hanem azért, hogy új dolgokat csináljon, vagy régi dolgokat jobban, olcsóbban. Ez az egész felvásárlási gyilkoság azért mind a hitel expanzió miatt van, és elképesztő romboló hatásal van a gazdaságra, a fejlődésre és az emberek gazdasági mobilitására. Nem MicroHoo kell, hanem még 5-6 szerepló (minimum) a piacon, hogy sem a Google sem a Microsoft és egyik sem tudjon 10-15% tól nagyobb részesedést magának. -
floatr #3 Ismerve a mikorszoft eddigi lépéseit, én is eléggé ideges lennék tőlük. Eladják az újabb oprencert rajta két gomb: "internet", meg "keresés", utóbbi mögött egy yahoo adatbázis...
Akik windózolnak nagy százalékban be fogják érni ezzel. -
peterx #2 Persze h idegesíti hisz konkurencia... Google helyében én is ezt mondanám... -
god25 #1 Ultra LOL. Microhoo. Huhú, és még hol van április elseje? :)