1656
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
-
clarck #625 Egyet értek mind a kettőtökkel! -
ManoNegra #624 Most lehet hogy ki fogsz tiltani, de ezt le kell írnom!
Ha figyelemmel kísérted a beszélgetést, akkor láthattad, hogy Molnibalage és TDantes folyamatosan olyan hangnemet ütött meg, (nemcsak abban a topikban) ami számomra az elfogadhatatlanság határát súrolta! Ez pedig másból is kiprovokálta azt a stílust, de amíg ő soha nem próbálta meg moderálni magát, én igyekeztem ezt megtenni.
Azon a határon voltam, hogy elfogadom amit mond, mert a téma amit berekesztettél az ő terepe, sokkal többet tud nálam, de a mocskos szája kiprovokálta belőlem az ellenállást! Viszont ha valaki a NATO főtitkárának sem hiszi el hogy a NATO harcolt Líbiában, arra az emberre nem tudok mit mondani...
-
#623 Egy privát levélben írtam valakinek, most ide is beillesztem, szerintem ide való:
"Az, hogy most több a neked nem tetsző figura egy-egy topicban, az lehet azért, mert egyre többen fórumoznak úgy általában (és a nagyobb létszám miatt jóval nagyobb az esélye annak, hogy belefutsz olyanokba, akik nem tanultak dialektikát), és azért is, mert te vagy egyre kevésbé nyitott más véleményekre, nézetekre.
A megoldás viszont nem az, hogy beszólsz / bezáratod / elkergeted azokat, akik neked nem tetszenek - a fórum nem a moderátorok "Saját fórum"-ja, nem tehetjük meg azt, hogy kivágunk innen mindenkit, aki valamelyikünknek nem tetszik - maradna 2 fórumozó meg 3 topic a sok tízezerből.
A rendet kell fenntartani, méghozzá úgy, hogy minden nézet, minden álláspont képviselői megtalálhassák a nekik tetsző témákat - hiszen a fórum lényege (és St-ék célja - anyagi szempontból mindenképp - a látogatottsággal lehet reklámszerződéseket szerezni) az, hogy minél többen használják. És inkább 1 embert vágok ki, aki nem tud normálisan együtt fórumozni másokkal, mint 5 olyan topicot, ami esetleg az én nézeteimnek nem felel meg, és ezzel 50 fórumozót űzök el. Ha nem tetszik egy topic hangulata, stílusa, akkor nem kötelező oda járni."
Alapvetés kellene, hogy legyen az, hogy ha valakivel nem értek egyet, akkor lehet (sőt, ha intelligens résztvevőkről van szó, akkor kell) vitázni, beszélgetni. De egy vitának sem az a célja, hogy a másikat meggyőzze, hanem hogy az ismereteket, a látókört bővítse a vitázó feleknél (minden oldalon!) - ha valaki bármilyen tudományos állásponttal szemben egy másikat követ, legyen az bármilyen megalapozatlan, lelke rajta, nem lesz tőle jobb vagy rosszabb ember. A normális fórumozást kellene megtanulni itt nagyon sok embernek, azt, hogy ha valaki valamit másképp gondol, más a meggyőződése valamiről, attól még nem ördögtől való, és nem megtéríteni kell, hanem beszélgetni, akár vitázni vele (a vallási felhangok a szóhasználatban szándékosak). Végül nem ártana megtanulni leírni egy olyan marha egyszerű mondatot, hogy "Igazad van, köszönöm.".
A bezárt topiccal is az volt a gond - pedig az ötlet szerintem jó volt, több blog és egyéb felület vígan megél az alapanyagból - hogy rögtön egymásnak estek azok, akik "semmit sem hisznek el", és akik szerint "hülyék azok, akik kitalálják ezeket a hülyeségeket". Ehelyett lehetett volna értelmesen beszélgetni, megvitatni az álláspontokat anélkül, hogy bárki nekiállt volna megtéríteni a másikat. Ez viszont az ott fórumozóknak nem sikerült, többszöri nekifutásra sem.
Nem önkontroll kell ide, hanem alapfokú, minimális dialektikai ismeret, és nyitottság arra, hogy tudjon valaki úgy beszélgetni a másikkal, hogy őt nem legyőzendő ellenségként lássa. Vagy ha nem képes, nem hajlandó ilyen rendkívül megerőltető feladatra, akkor kerülje el azokat a topicokat, ahol a neki nem tetsző nézetek követői vannak többségben. Amíg ez nem megy, addig az ilyen topicok újra és újra be lesznek zárva, mert beszélgetés helyett egymás szellemi állapotának kommentálása nem való a fórumra. -
clarck #622 Szia!
Igazad van!
De szeretnék hozzá fűzni valamit.Az elméleteket nem egy ember,és nem is itt az SG-n gyártják.Vannak akik szeretnének a dolgok mögé látni mert nem hisznek abban amit bemesélnek nekik, és felmerül bennük a gyanú hogy mi van ha..... .Az összeesküvés elméleteket a látható ellentmondások, a nyilvánvaló hazugságok generálják. Mert ugye nem zörög a haraszt.
De ha megnézed az összes olyan topikot ami nem a valósággal (Földön kívüli élőlények;A múlt megoldatlan rejtélyei csak egy pár példa) foglalkozik,megjelennek emberek ,és mit sem törődnek azzal hogy a másik félnek mi az elképzelése az adott témában ,osztják az észt, hirdetve felsőbbrendűségüket hogy márpedig az nem úgy van mert ez és ez a hivatalos állásfoglalás .Kívűről fújják a Wikit,másikat kapásból balfasznak hülyének nevezik de közben nem veszik észre hogy nem odavalók. Az ilyen témájú topikokba irkáló emberek nem azt akarják hallani hogy Ők miként gyalázkodnak ,hanem a saját álláspontjukat fejtik ki még akkor is ha az nem helyes vagy tényleg ütközik a valósággal ,vagy csak fenn áll a lehetősége .Lehet oktatni de semmiképp kioktatni másokat. Ha jól tudom az SG nem egy oktató fórum, de mindenki szívesen veszi ha rendbe hoznak téves elképzeléseket viszont annak is meg van a hangneme. Nem azzal van a baj hogy elmondja a "tutit "hanem azzal ahogyan mondja. Nem kell minden áron a fejünkbe verni hogy nincs igazunk. Majd az idő megmondja hogy kinek lesz, van, volt, igaza. Ezek után ha úgy gondolod felőlem végleg bezárhatod az ilyen és ehhez hasonló topikot. Bár a probléma nem fog megoldódni mert az önkontroll mentes emberek még itt maradnak.
-
#621 Én a haditechnika topicot is átraknám az általánosba, de amúgy azon gondolkodom, hogy esetleg St-t megkérni, hogy átnevezze a Tudományos fórumrészt Technika és Tudományra, így egy pár olyan topic is idekerülhetne, ami amúgy az általánosban van (repüléssel foglalkozók, például).
A konteós topicokkal az a baj, hogy folyton önismételgetés. Addig semmi baj nem lenne akár a Holdraszállás topiccal sem, amíg következetesen működne a dolog. De amikor az X+1 alkalommal jönnek a "lebegő zászló" meg "nincsenek csillagok" dologgal, hiába magyarázza el az ember, hogy bizony nem lebeg a zászló, és a csillagok az alacsonyabb felbontásra való konvertálással, illetve a világos Holdfelszín miatti fényérzékenység-állás miatt nem láthatóak, újra és újra előkerül...
Ugyanez a konteó is. Addig még elviselném, ha arról szólna, hogy hát jajj, tényleg, papír, meg szövetbútorok lángjától nem kellene megolvadnia annak a szerkezeti acélnak, és akkor hogy van ez? De én legalább háromszor leírtam, hogy nem kell megolvadnia, ugyanis ez nem úgy működik, hogy a szerkezeti acél olvadáspontja mondjuk 1450 celsius fok, akkor még 1000 fokon is 100%-osan terhelhető, hanem bizony ahogy közeledsz az olvadásponthoz, úgy lágyul az acél, és csökken a terhelhetőség. Erre látom nemrég Remark megint előjött ezzel a dologgal... Na ilyenkor kap el az idegbaj, és lenne kedvem bezárni az összes konteós topicot, és kitiltani az összes értetlen embert...
Mindenestre valami megoldást erre találni fogunk, mert nekem is egyre inkább elegem van az egészből... -
uwu 80 #620 Hiszem ha látom.
Most nem arra célzok, hogy nem tudnátok megcsinálni, vagy csak reklámszöveg lenne. De ez a fórum sosem volt valóban tudományos, csak helyjel-közzel. Az idelátogatók java része nem tudományos beállítottságú, hanem a neten terjedő legendák megszállottjai.
A kialakult közösséget széthajtani nem túl bölcs dolog szerintem. Inkább bővíteni kéne a befogadóképességet ha már így alakult, a tudományos eszmecsere helyett lehetne olyan hogy: tudomány és legendák, okosodja youtube-on, vagy valami ilyesmi. Mellesleg más helyeken is így van ám mint itt, nem lehet nagytakarítást csinálni, úgyis visszajönnek. A dolgok nevén nevezése lenne a legkézenfekvőbb megoldás szerintem.
Egyébként én személy szerint jobban szeretném ha ténylegesen el lennének választva ezek a dolgok a tudománytól, csak hát alig lenne aki írna. A tudománygyalázó csürhe elég sok hsz-t generál. Valószínűleg csak a haditechnika topik menne ahogy szokott, pár naponta jönnének a fizika/matek házi feladatos kérdések, azt nagyjából ennyi.
Bocs hogy ide írom, tudom ám hogy nem itt van a helye, de nem én hoztam fel a témát. -
#619 Na azt hiszem lassan eljön az ideje annak, hogy rendet fogunk tenni a Tudományos szekcióban. A nem ide való topicokat áthelyezzük a nekik megfelelő fórumrészbe, a konteós dolgokat meg a gumiba, ott nyugodtan anyázhatja egymást mindenki... -
#618 Az egész topicból elég volt, aki folytatni akarja menjen a gumiszobába, csináljon ott egy témát. -
clarck #617 Elnézést ez és #1131 és a többi. -
clarck #616 Eleget halgattam a sértegetéseit#1132 -
#615 Sok sikert kívánok hozzá. Viszont megkérlek, hogy a fórum topicjaiban hanyagold a felesleges, és oda nem való spammelést (spam: kéretlen üzenet, hozzászólás, folyamatosan ismételgetve). -
forrai #614 Kedves Cifu
Én is látom, hogy most még senki nem vevő a dolgaimra. Ám ez nem lesz mindig így! Ha sokat írok róluk, akkor előbb utóbb valakit érdekelni kezd, megtetszik neki, és akkor már ketten, később két és fél, majd háromnegyed...mert én nem sietek, türelmes vagyok. Van téridőm. -
1sajat #613 "húzd el a csíkot"
Nem a te döntésed. Annyiszor jövök-megyek, ahányszor kedvem tartja.
"fogadd el az itteni szokásokat"
Nem fogadom el, mert ostobák, durvák, embertelenek.
továbbiakban moderálva -
#612 Ha ennyire nem viseled az itteni rendszert, és nem vagy képes elfogadni a fórum működését, akkor tényleg nincs rád itt szükség. Döntsd el, hogy szeretnél-e itt fórumozni. Ha igen, akkor fogadd el az itteni szokásokat és alkalmazkodj, ha nem, akkor ne kritizáld, hanem húzd el a csíkot.
Hagyd abba a hangulatkeltést, és a beszólogatást.
(lásd még 603-as hozzászólás linkje és idézete, szerintem elég egyértelmű, közérthető mondatokkal írja le a dolgokat)
Ilyen egyszerű. -
#611 Ez itt nem demokrácia, itt nincsenek jogaid, csak lehetőségeid. Ha nem tetszik lelépsz. Ennyi. -
1sajat #610 Hazudsz, már megint!
Szolga vagy, aki képtelen betartani a rá is kötelező érvényű írott szabályokat. szabályokat. A haverok kéréseinek kiszolgálása, a bosszúállásod, az indulatos-akarnok viselkedésed abszolút alkalmatlanná tesz moderátori feladat betöltésére.
"Az ilyesmit pedig nem szeretem." ki nem szarja le, hogy te mit szeret? Szolga vagy nem pedig úr, viselkedj ennek megfelelően!
"Amúgy ez már a harmadik alkalom, hogy "végleg" elköszönsz..."
Megint hazudsz, illetve tévedsz. A kezdetektől írója voltam ezeknek a fórumoknak. Még fizettet saját fórumom is volt anno. Nem egyszer hagytam már itt ezt a céget, hanem vagy huszonötször. Szívemnek mégis kedves, mert az első fórumozásom emlékei máig kisértenek. Az eszemnek meg undorító. Pont a magadfajták miatt lett az. Pont. -
#609 Nem tudom mit olyan nehéz ezen megérteni. A fórumot az admin üzemelteti, a modik pedig az általa megbízott emberek, akik a rendet próbálják fenntartani az adott fórumban. Tetszik vagy sem, a fórumozók vendégek a fórumon, és ha olyasmit csinálnak, ami az adminnak/modinak nem tetszik, akkor kirakják a szűrüket.
A képpel élve te nem az utcán vagy, hanem az admin házában, ahol a modik az "ajtónállók".
Ez pedig nem csak az SG-n van így, hanem a világ összes moderált fórumán. Márpedig a legtöbb fórum moderált...
Körül kéne egy kicsit nézni, miként mennek a dolgok máshol, mielőtt amiatt kelsz ki magadból, hogy itt hogy mennek a dolgok... -
#608 Amiatt vagy folyton kizárva, mert konkrétan minden topicot teleszemeltelted, sokszor teljesen értelmetlenül, csak azért, hogy hozzászólj. Az ilyesmit pedig nem szeretem. Ahogy a felesleges hangulatkeltést sem. Ezt elmagyaráztam neked, nem sikerült megértened, feleslegesen meg nem tépem a szám (billentyűzetem).
Amúgy ez már a harmadik alkalom, hogy "végleg" elköszönsz... -
#607 Az utca nem az SG - ott ugyanolyan emberek vagyunk, itt pedig moderátorok (bár az utcán ez nem látszik). Az utcán sem szólsz be mondjuk egy rendőrnek, pedig az a rendőr esetleg itt az SG-n ugyanolyan regisztrációval rendelkezik, mint te (bár az SG-n nem látszik, hogy ő esetleg az utcán rendőr).
A rendőr nem jó példa minden szempontból, de talán sikerül megérteni a hasonlatot. -
#606 "Adminnak és moderátornak nem szólunk be" - Már nem azért de egy moderátor felsőbbrendű lénynek számít itt az sg-n ? Kimegy az utcára lehet kisebb emberileg mint én vagy akárki... -
#605 ??? -
1sajat #604 Bocs, de nem érted!
Van a tartalom, és van a forma. Amíg a tartalom a saját véleményem, és az a topikban nem off, nem személyeskedés, addig ezzel nem lehet gond.
Van a forma. Meg kell nézni, minden második sorban trágárkodás van itt az esgén.
Én ezektől mentes voltam mindig. Betartottam az írott és az íratlan szabályokat.
Viszont a véleményemet írnám, ami nem tetszik egyes embereknek. Emiatt zártak ki mindig.
De ha a véleményemet nem írhatom le, akkor végülis miért írjak ezekbe a topikokba bármit is. Emiatt döntöttem úgy, hogy nem írok többet, nem azért mert nincsen mondanivalóm, vagy nem szeretnék ide írni.
Más szavakkal: el vagyok zárva itt a kulturált fórumozástól. Hogy még jobban értsd: Kecskékre bízták a káposztaföld őrzését itt. Ennyi.
Nem kell még válaszolnod sem, hiszen látod, átlátom a helyzetet és valószínűleg te sem vagy képes ellenőrizni egy másik moderátort. Akkor pedig ugyan mit is mondhatnál nekem válaszként? Semmi okosat, hiszen nem lépheted át az árnyékodat. Ez itt sajnos egy ostobán felállított rendszer, jórészt eszetlen, indulatos, bosszúálló moderátorokkal...
Úgy gondolom, hogy sokan mentek már el innen ezért. Többet nem kísérletezem én sem.
A viszont nemlátásra! -
#603 Először is az SG-nek van nem írott szabályzata is, bizonyos főcsoportoknak főleg, a többség békességének fenntartásáért - ezt pár hónap odafigyelés után bárki megismerheti, ha olvas is, nem csak ír a fórumra. Aki ezt az íratlan etikettet képes felfogni és elfogadni nem lesz gondja a fórumon. A túlnyomó többségnek nincs is, egy hangosan méltatlankodó kisebbségnek van - de ettől nem ők lesznek többen.
Másodsorban: igen, vannak, akiknek többszöri próbálkozás után sem sikerül rájönni, hogy egy-egy fórumon milyen az elvárt viselkedés, ezekre bizonyos esetekben másképp, hamarabb csap le egy moderátor, mert sokszor kihúzta a gyufát, és tudja jól, hogy amit csinál, azzal csak a feszültséget szítja - ilyenekre a fórumon nincs szükség, hiába hiszik ezt magukról.
Végül egy idézet innen: "Adminnak és moderátornak nem szólunk be, pláne nem durván. Hiába hisszük, hogy nekünk van igazunk, nincs. Ha mégis beszólunk, vállaljuk a következményeket, ami lehet egy enyhe rászólástól kezdve bármi, egészen a fórumról való letiltásig. Ha nem tetszik az adott fórum hangvétele, stílusa, szabályzata vagy bármi egyéb, lehet másikat keresni." (érdemes egyébként a teljes cikket elolvasni) -
1sajat #602 "Elég sokan vannak itt úgy, hogy az előző regisztrációjuk kipontozódott, az nem ok az automatikus kizárásra."
Pláne akkor nem, ha az illető nick soha sem szegte meg az sg.hu írott fórum-szabályzatát. Az én korábbi ninckjeimet is minden esetben a mondanivalójáért tiltották ki, nem pedig valódi szabályszegésért. Érdemes ezen nickem legutóbbi két kitiltását is megnézni. Az egyiket azért kaptam, mert egy tudományos fórumban nem átallottam magáról a tudományról írni néhány sort definíció jelleggel, hangsúlyozva hogy a saját véleményem. A legutóbb meg már csak azt írta a rettenetesen okos CIFU, hogy ő következetes. Ennyi. Természetesen írtam levelet, de még választ sem kaptam rá.
Már nem írok a fórumokba semmit sem, hiszen jól látható, hogy utazik rám. Ha azt írnám csak, hogy "mukk", akkor is kizárna, mert ő nagyon következetes tud ám lenni ha akar...
Mindezzel csak azt szeretném mondani, hogy nem ártana néha a moderátorokat is ellenőrizni...
Köszönöm. -
clarck #601 Köszi! -
#600 Természetesen nem véglegesen zártam. Holnap szólj (itt vagy privát üzenetben), és kinyitom - remélem addigra kicsit sikerül megnyugodni a résztvevőknek. -
ManoNegra #599 "Te meg melyik részét nem érted annak te szellemi rövidnadrág, "
topik
#5968 -
ManoNegra #598 Valószínüleg ideiglenesen lett lezárva. -
clarck #597 A topikot azért sajnálom,voltak benne jó dolgok. -
uwu 101 #596 Szegény uwu80-at azért ne mkellett volna megbüntetni, nem is csinált semmit. -
#595 Elég régóta vagy a fórumon ahhoz, hogy tudd: a személyeskedésért büntetőpont jár - ha valakivel bajod van, ott van a privát üzenet, ha nyílt színen beszól, akkor pedig a moderátor figyelmébe topic. Ha bármit is válaszolsz (főleg leereszkedve a trollok szintjére), azzal vállalod, hogy te is megkapod az ezért járó pontot függetlenül attól, hogy ki kezdte a fakockák dobálását.
Az óvoda már csak ilyen. -
ManoNegra #594 Nem tartom igazságosnak a három büntetőpontot. Az igaz hogy etettem, de az én anyámat büdöskurvázta le az a tahó. Tudom hogy nincs a fórumon demokrácia és elfogadom, csak szükségesnek éreztem ezt közölni. -
#593 Elég sokan vannak itt úgy, hogy az előző regisztrációjuk kipontozódott, az nem ok az automatikus kizárásra. Van, aki közülük megtanult normálisan kommunikálni ilyesmi után - ha nem megy, akkor ez is arra a sorsra jut (megakadályozni úgy sem tudjuk, hogy regisztráljon még annyi felhasználót, amennyit csak nem tart végtelenül cikinek). -
#592 + eleve BAN megkerülése. dronkZero (26 pont)
Nem is titkolja. 12:40 Zero 7th: nekem is hat év tajparasztkodásba került összeszednem 25 büntipontot az előző reggel -
#591 +1 -
clarck #590 Légyszi csináljatok valamit. #700 #703 -
1sajat #589 Rendben, értem. -
#588 Szerintem ha nem akarod használni a regisztrációdat, vagy nem akarod látogatni a fórumot, akkor egyszerűen nem teszed - visszamenőleg a meglevő hozzászólásaidat nem lehet törölni, az pedig a te választásod, hogy jársz-e ide, vagy hozzászólsz-e.
Egy regisztráció törlésével mi változna? Ha hozzá akarsz szólni, egy kitiltás/regisztrációtörlés sem akadályoz meg semmiben, mert könnyedén lehet egy új regisztrációval folytatni. -
1sajat #587 Szóval beregelni lehet, kiregelni nemlehet. Értem. -
#586 Topik - 507 -es hsz -t töröljétek légyszíves.