1656
![1231mod2kep2.jpg](/kep/2003_12/1231mod2kep2.jpg)
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.
Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!
-
Látom még mindig nem olvastad el a linkelt témákat és hozzászólásokat (vagy ha igen, akkor nem értetted meg).
Moderátorként nem érdekel, hogy mi történik egy-egy témában, amíg nem látom a moderátori témában, nem leszek egyetlen közösség tagja sem, a teljes fórum békés működését fogom fenntartani, és a már említett szabályokat betartatni.
Függetlenül attól, hogy egyetértek-e egy témában felvetett dolgokkal, az ott elterjedt nézetekkel, vagy sem, ha valahol gond van, akkor rendet teszek. Ha egy kis csoport diktatúrája van egy topicban, akkor az a topic a sajátba való. Ha valaki valóban problémás eset, akkor azt a problémás esetet gyomlálom ki.
Egymás vállát veregetni a sajátban lehet, a "nyílt" topicok nyitottak, és pont. -
Zenty #833 Félreértesz.
Arra utaltam, hogy mivel nem vagy a közösség tagja nem látod pontosan át mi történik a fórumon.
Tehát mondjuk jön egy-két provokátor emberke aki sérelmezi miért törölték stb.
Te csak azt látod, hogy ezt az embert sérelem érte de azt már nem, hogy miért. Érted mire gondolok?
De én elfogadom amit mondasz.
-
Zenty #832 "ha a "társulat" irtó elmésem úgy gondolja, hogy a moderátorok fölé helyezni magát. "
Ezt a mondatot egyszerűen nem értem. Mire gondolsz? -
"Ahogy azt már több helyen leírtam, a gyakorlat az, hogy a kifogásolt hozzászólást kitörléskor megküldöm az illetőnek indoklással. " - és ahogy megmondtam, ez a gyakorlat a moderáció szempontjából nem megfelelő.
Most az offtopic téma megnyitásával haladékot kaptatok, de ha nem sikerül problémamentesen tartani a topicot (és a problémamentesség nem azt jelenti, hogy mindenkit törölsz), akkor távoztok a saját fórumok irányába.
És - ezt is leírtam már - nem fogja egyik moderátort sem érdekelni, hogy hány problémás eset miatt alakult ez ki, ha nem tartod magad az általunk leírt játékszabályokhoz, akkor nem maradhatsz a játszótéren. -
remark #830 Azért ne akard áttenni a topikot a sajátba, mert egyetlen ember itt kifejtette a maga álláspontját. Nem a társulat, hanem 1-2 ember fejtette ki a magánvéleményét! -
Ugyanezen elbírálás alá vesszük az őstörténelem topicot is, ott is ugyanez megy pepitában - ajánlom, hogy gondolja át az ottani házigazda is, hogy mit kellene, hogy jelentsen egy nevében tudományos téma, és milyen egy tudományos alapú vita.
(nem, nem azt jelenti, hogy a nekem nem tetsző hozzászólókat törlöm, és eközben egymás vállát veregetjük - az ilyesmire ott vannak a saját fórumok, ahova villámgyorsan át tudom tenni bármelyik topicot) -
remark #828 "Remark: leírtam a másik topicban is, hogy az önkényes törlést nem szeretjük, nem támogatjuk. Pont neked kellett volna tudnod, hogy az első ilyen alkalommal jelenteni fogja az, akit töröltél, és teljesen jogosan."
Ahogy azt már több helyen leírtam, a gyakorlat az, hogy a kifogásolt hozzászólást kitörléskor megküldöm az illetőnek indoklással. Aki részt akar venni a topik életében, az - a tapasztalatom szerint - veszi a fáradtságot, és kijavítja azt a részt amit kifogásoltam, és újra beküldi a topikba a hozzászólását.
Aki erre nem hajlandó, az pedig elkezd trollkodni, privátban elküld melegebb éghajlatokra vagy épp idejön a moderátori topikba panaszkodni.
immovable-nak például nem tudok privát üzenetet küldeni, tehát gyakorlatilag ő elzárkózik attól, hogy a helyzetet normalizálni tudjuk azáltal, hogy én felajánlom neki a hozzászólása korrigálását. Helyette idejön vádaskodni minden konkrétum nélkül, és eléri nálad, hogy kapjak egy figyelmeztetést "önkényes törlés" miatt.
Ez a helyzet. Tehát mivel a privátban történő egyeztetés ilyen vagy olyan okokból egyeseknél nem működik, létrehoztam egy topikot, ahol közzé fogom tenni indoklással azokat a hozzászólásokat, melyeket kitöröltem, valamint a figyelmeztetéseket is ugyanitt fogom közölni. Magyarul ami kommunikáció eddig privátban ment (és ezért mindenki azt állított róla amit csak akart, ti meg ugyanezért szintén a sötétben tapogatóztatok) most nyilvános lesz. -
Én egyre inkább hajlok arra, hogy átrakni a saját topicok közé, ide ugyanis nem való, főleg ha a "társulat" irtó elmésem úgy gondolja, hogy a moderátorok fölé helyezni magát.
Nem a nyúl viszi a vadászpuskát, csak mi voltunk nagyon engedékenyek... -
A törölt hozzászólást már mi sem látjuk, tehát nem tudom mi volt az, és milyen indokkal történt a törlés (képernyőfotót meg privát üzenetet meg az hamisít, aki csak szeretne, tehát ezekre nem tudunk támaszkodni).
A figyelmeztetés, jelzés nélküli törlést (ld.: önkényeskedés) nem szeretem, nem támogatom, de valamennyire megértem, hogy egy ilyen kényes témában szükség lehet rá különleges alkalmakkor (ezt nem tudom az volt-e) - a mostani offtopic téma megnyitása (és az ígéret, hogy ott nem lesz törlés, és minden esetleg törölt hozzászólás változtatás nélkül oda átkerül) egy használható megoldás lehet, meglátjuk, hogy beválik-e. Nagyon remélem, hogy igen.
Zenty és Saintgerman: az lehet, hogy nem vagyok az NWO topic tagja, de a fórumnak moderátora vagyok, a szavam többet számít a teljes fórum békés működésével kapcsolatban, mint bármelyik közösség tagjáé vagy házigazdájáé - és ez értékrendeken felül áll, és ha valahol állandó probléma van, akkor esetleg az egyszerűbb megoldást fogjuk választani, nem azt, ami valamilyen csoportnak jobban tetszik.
Tényleg nem ártana elolvasni és értelmezni az Immovable által linkelt hozzászólást (és a környezetét abban a témában, mondjuk #20849-#20893-ig), itt a #816-ot és a benne szereplő linket is.
Remark: leírtam a másik topicban is, hogy az önkényes törlést nem szeretjük, nem támogatjuk. Pont neked kellett volna tudnod, hogy az első ilyen alkalommal jelenteni fogja az, akit töröltél, és teljesen jogosan. -
remark #825 Én azt javasolnám hogy ne kezdjünk el balhézni itt a moderátori topikban (sem). immovable megírta amit akart, majd jön egy moderátor és eldönti hogy kell-e valamin változtatni az NWO topikkal kapcsolatban. Magyarul nem az a lényeg, hogy immovable mit ír, hanem hogy a moderátor mit reagál.
Mikor legutóbb kérdeztem a moderátorokat az NWO topikkal kapcsolatban, akkor az egyetlen moderátori válasz némileg kitérő volt, de benne volt az, hogy "Amíg nincs rá panasz a moderátori topicban"... Tehát minél kevesebbet balhéztok (~"panasz"), annál kevesebb a gond az NWO topikkal. -
Zenty #824 A moderátor nem az nwo közösségének tagja.
És ha valóban probléma lenne a házigazdával szavazásra lehet bocsájtani, hogy más legyen.
De érdekes.... a közösség többségét nem zavarja remark állítólagos "önkénykeskedése".
1-2 ember szokott problémázni, mint te is akik flamelés tekintetében rossz múltúak, hogy érds. -
Olvass vissza, ezt egy moderátor mondja. -
Zenty #822 Ezt csak te mondod.
Remark jól csinálja amit csinál. ( sokkal nyugisabb a fórum)
Ha törlésre kerülsz akkor el kéne gondolkodnod, hogy vajon miért? Talán nem kéne flamelni...?
-
Ennek a mondatodnak pedig különösen örülök, mert így akaratlanul is megerősítetted, hogy a sajátba való a topik.
A rendbentartás pedig nem tetszhet mindenkinek, különösen azoknak nem, akiknek semmi keresnivalójuk ott. -
És pont ezért nem törölgethet önkényesen, tilthat ki embereket egy topicból, mert az nem az ő dolga, neki odáig van szerepe, amíg normális kommunikációval rendet tud tartani. Utána a miénk a pálya. Nem pedig Azért választottuk meg házigazdának Remark-ot, hogy a saját értékrendje szerint tartsa rendbe a topikot. -
Saintgerman #819 Azért választottuk meg házigazdának Remark-ot, hogy a saját értékrendje szerint tartsa rendbe a topikot. A rendbentartás pedig nem tetszhet mindenkinek, különösen azoknak nem, akiknek semmi keresnivalójuk ott. Azon nem gondolkodtál még el, hogy te szóltál-e már ott a topik témájához, vagy ott (is) csak kekeckedsz ? -
NWO topik. A házigazda minden neki nem tetsző hozzászólást off-nak minősít és töröl.
Mivel a házigazda - És pont ezért nem törölgethet önkényesen, tilthat ki embereket egy topicból, mert az nem az ő dolga, neki odáig van szerepe, amíg normális kommunikációval rendet tud tartani. Utána a miénk a pálya.
Innen az idézet szöveg.
Ha nem írhat oda "bárki" miért nem a sajátban van? Mostantól mentem minden posztom onnan, hogy ha kell bizonyíthassam az önkényes törlést és tiltást. Ha lehet tegyétek át a topikot a sajátba, mert így nincs sok értelme. -
remark #817 Mivel a figyelmeztetést én offtopiknak tekintem, így mindenki privát üzenetben kapja meg az esetleges észrevételeimet. -
Megpróbáltok az óvoda nagycsoportjánál felnőttebb módon viselkedni egymással, vagy elkezdjem osztogatni a felkiáltójeleket?
Amilyen képet itt alkotunk egy topic résztvevőiről, olyan stílusban fogunk ott moderálni.
Ajánlott viselkedés (szamárvezető kezdő internetezőknek, az alapvető etikett mellett):
- Ha valakivel személyes megbeszélni valód van, akkor privát üzenetben beszéld meg vele - azzal kapcsolatban semmilyen moderációra nem lehet számítani, mert nem tudjuk elolvasni.
- Ha valaki olyan hozzászólást ír, ami normális módon, de vitára indít, azzal lehet vitázni (nem vitatkozni!), hasonlóan normális módon, érvek ütköztetésével (lásd még: dialektika).
- Ha valaki személyeskedik (az általános "aki ezt gondolja az hülye" jellegű hozzászólások is ide számítanak), arra nem válaszolsz , hanem itt, a topic linkelésével, és a hozzászólás számának beírásával jelzed, hozzá 1-2 szóban, maximum egy mondatban, hogy szerinted mi a gond vele. Ezzel fogunk mi foglalkozni, megítéljük, hogy milyen cselekvésre van szükség (előfordul, hogy úgy gondoljuk, hogy semmilyenre, mert az belefér az adott helyzetbe).
- Ha egy moderátor valamivel kapcsolatban bármilyen módon dönt, akkor az úgy van, a továbbiakban mutogatni, fogadatlan prókátort játszani, "de akkor ő miért nem"-ezni nem érdemes, sőt nem is nagyon ajánlott.
- A topic házigazdájának általában hamarabb hiszünk el dolgokat, vitás esetekben az ő szava jobban számít, neki ez a feladata, és felelőssége is - ezért választotta meg a topic közössége.
Ezentúl a fentieknek megfelelően kérném a hozzászólásokat, a nyivákolást megfelelő módon díjazni fogja valamelyik moderátor. -
Privát beszélgetést privátban kérjük lefolytatni. -
Nem egy bizonyos konkrét hozzászólással van baj, hanem hogy az utóbbi időben a topikban kialakult balhék egy részéért ő felel, utána meg hisztizve levágja az álszent műsorát természetesen. Tegnap pl belekötött a "Lapátlóba" (42875), aki szintén megérne egy misét, de jelen esetben csak elfelejtett válasz gombot nyomni, és félreérthető lett a hozzászólása. A mai vita meg a tegnapi következménye, persze mindenki troll, hülye, hozzá-nemértő, csak éppen magát nem veszi észre. -
Hozzászólás számot nem véletlenül kérünk a jelentéshez. -
A topik zárására pedig áldásom adom, amennyiben ezt a problémát nem sikerül megoldani, még egyszer írom, nem ezért vettem részt eddig ebben a közösségben, és ezt már leírtam párszor. Vagy változzon meg, vagy menjen a fészkes fenében, aki nem képes betartani a normákat. -
Még valami ha már remark. A remark hányszor figyelmeztette a kedves lopbiszt, hogy amit csinál az nem helyes ? -
Majd ha egy közösségben legalább olyan szinten részt veszel mint én, megkérdőjelezheted a tetteimet. Addig meg inkább maradj csöndben mert bölcsebb maradsz, az eddigi hozzászólásaidat elnézve te kb a lopbisz number 2 vagy.
A lopbisz se csinál mást mint hogy kötözködik, áskálódik, majd utána neki áll feljebb, és lobogtatja a fekete listáját annak aki figyelmezteti hogy átlépett egy határt. A nagy egótól csak azt nem veszi észre, hogy ugyan akkora troll mint a Zero 7th, UWU, és társai, és ha ez utóbbiak nincsenek megtűrve a topikban, akkor ő se, legyen bármekkora fanja a témának.
ManoNegra: Ismersz engem, tudod jól hogy ritkán járkálok ilyen esetben moderációt kérni. Viszont ami sok, az sok, nem azért csináltam az utóbbi években a műsoraimat, hogy majd egy noname senki hirtelen megjelenjen a topikban, és mint a rák belülről bomlasszon. A külső támadásokat úgy érzem eddig jól kiálltuk, de egy belső probléma ennél sokkal súlyosabb. -
Zenty #801 Ahogy nézem te jöttél fikázva a fórumra.
Jobb lenne ha abbahagynád a kirohanásaidat. -
ManoNegra #800 No offense, de mintha valami olyasmire utalt volna Remark, hogy NE szaladgáljunk minden szirszarért ide, mert annak nem lesz jó vége! Ha esetleg nem szólsz neki vissza, talán ő sem... -
Utólag alaposan felkaptam a vizet így a büntetést vállalom, de egy moderátor benézhetne egy kicsit az NWO topikba alaposabban szemügyre venni a lopbisz nevezetű troll munkásságát, mert alaposan bomlassza a társaságot belülről. -
remark #798 A választ köszönöm.
Mondjuk olyasmiről nem írtam, hogy az NWO külön elbírálás alá esik, így nem is próbálok semmit se elhitetni magammal... Pont az írtam, hogy a - te megfogalmazásodban - "külön elbírálás" milyen okok miatt lenne szükséges. De ezt már lezártuk, nem kell reagálnod. -
Amíg nincs rá panasz a moderátori topicban, addig én nem járok oda (sem), semmivel nem több vagy kevesebb az a topic, mint bármelyik másik.
Erről is beszélt Tomsolo, hogy ha gond van egy témával, akkor mindegy, hogy melyik témáról van szó - lásd a másik beszélgetés #20873-as hozzászólását, és a beszélgetés nagyobb részét. Te próbálod állandóan elhitetni magaddal, hogy külön elbírálás alá estek. -
remark #796 Egy kérdés a másik topikból, hátha számít hogy hol kérdezek: #20893
Arra a konkrét kérdésemre azért jó lenne ha válaszolnátok, hogy az NWO topik jelenlegi működésével kapcsolatban van-e valami észrevételetek. -
Semmi nincs azokban a hozzászólásokban, ami problémás lenne, tehát nem lesznek törölve, bezárni pedig végképp nem fogjuk, nincs miért.
A képet beraktam. -
Kérném a #526, #527, #528, #529, #536 -os hozzászólások törlését.
A banner linkje erre legyen átváltoztatva, végül pedig zárjátok a topikot. További szép napot ! -
Rendben. :) -
lopbisz #792 Két hetes beírások már nem számítanak.
Álltalában a jelenlegi helyzeteket nézik.
De ne félj mostantól kiemelten figyelek és elég csak egyszer hibáznod, akkor én lépni fogok, vagy remarktól kérem a törlésed. Szal úgy írkáljál :D
-
Tehát nincs példa. Értem, köszi. :) -
lopbisz #790 "Épp most beszélgettek remark-al teljesen normális hangnemben, fura mi?"
Igen fura, elöször látlak normálisan beszélni.
Bár érthető. Alkamzakodsz a helyzethez, mert törölve lennél Remark szabályai szerint ha továbbra is azt csinálnád mint nem is oly régen...
Remark ezért jó házigazda mert az olyanokat is mint te megtud "neveleni"
Szóval mondjuk úgy remark már megbünteted téged, nekem ennyi elég most. -
Amúgy meg van adva a hsz száma, így az adott moderátor láthatja a teljes hozzászólást, a környezetével együtt, nem kell hamisítanom. Mivel senki vagyok a fórumon, csak nem gondolod, hogy az első szavamra osztanak büntit -
Mutass személyeskedő és trollkodó hsz-t és azonnal büntetni fognak.
Épp most beszélgettek remark-al teljesen normális hangnemben, fura mi? -
lopbisz #787 Azért jól meghamasitottad a hozzászólásomat...
Egy lényeges elem lemaradt:
"Te magad mondtad és hírdeted is. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki az."
Erre zero nem is válaszolt mert ez nem sértés, hanem azt mondtam amit ő mondott...
Mellesleg kérvényezném immovable büntetézést is!
Mert az nwo fórumra csak azért jár be, hogy személyeskedjen és trollkodjon.
Főleg az 1-2 szavas fikái a legvicesebek.