Moderátor figyelmébe
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fórum minõsége pedig sokat változott mióta házigazda van "a forrás kéréssel." Régen nem szólt másról a fórum mint személyeskedésrõl és burkolt trollkodásról.
Levelezgetni nem fogok senkivel, mert nem valid a moderátorok szemében, csakúgy, mint egy printscreen. - ettõl függetlenül én mentem, biztos ami biztos.
Zenty-nek meg, ha én lennék az egyetlen "renitens troll" - bizonyítsd - akkor nem az forogna a moderátorok fejében, hogy áthelyezik a topikot. Itt senki vagyok ergo csak miattam nem teszik át.
Amúgy meg ha tényleg csak egymás véleményére vagytok kíváncsiak, és nem akartok ellenvéleményt akkor arra tényleg jobb a saját fórum kategória. De mondvacsinált indokokkal eltüntetni egy ellenvéleményt, nem ide való kategória. Szerintem.
Moderátorként nem érdekel, hogy mi történik egy-egy témában, amíg nem látom a moderátori témában, nem leszek egyetlen közösség tagja sem, a teljes fórum békés mûködését fogom fenntartani, és a már említett szabályokat betartatni.
Függetlenül attól, hogy egyetértek-e egy témában felvetett dolgokkal, az ott elterjedt nézetekkel, vagy sem, ha valahol gond van, akkor rendet teszek. Ha egy kis csoport diktatúrája van egy topicban, akkor az a topic a sajátba való. Ha valaki valóban problémás eset, akkor azt a problémás esetet gyomlálom ki.
Egymás vállát veregetni a sajátban lehet, a "nyílt" topicok nyitottak, és pont.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Arra utaltam, hogy mivel nem vagy a közösség tagja nem látod pontosan át mi történik a fórumon.
Tehát mondjuk jön egy-két provokátor emberke aki sérelmezi miért törölték stb.
Te csak azt látod, hogy ezt az embert sérelem érte de azt már nem, hogy miért. Érted mire gondolok?
De én elfogadom amit mondasz.
Ezt a mondatot egyszerûen nem értem. Mire gondolsz?
Most az offtopic téma megnyitásával haladékot kaptatok, de ha nem sikerül problémamentesen tartani a topicot (és a problémamentesség nem azt jelenti, hogy mindenkit törölsz), akkor távoztok a saját fórumok irányába.
És - ezt is leírtam már - nem fogja egyik moderátort sem érdekelni, hogy hány problémás eset miatt alakult ez ki, ha nem tartod magad az általunk leírt játékszabályokhoz, akkor nem maradhatsz a játszótéren.
(nem, nem azt jelenti, hogy a nekem nem tetszõ hozzászólókat törlöm, és eközben egymás vállát veregetjük - az ilyesmire ott vannak a saját fórumok, ahova villámgyorsan át tudom tenni bármelyik topicot)
Ahogy azt már több helyen leírtam, a gyakorlat az, hogy a kifogásolt hozzászólást kitörléskor megküldöm az illetõnek indoklással. Aki részt akar venni a topik életében, az - a tapasztalatom szerint - veszi a fáradtságot, és kijavítja azt a részt amit kifogásoltam, és újra beküldi a topikba a hozzászólását.
Aki erre nem hajlandó, az pedig elkezd trollkodni, privátban elküld melegebb éghajlatokra vagy épp idejön a moderátori topikba panaszkodni.
immovable-nak például nem tudok privát üzenetet küldeni, tehát gyakorlatilag õ elzárkózik attól, hogy a helyzetet normalizálni tudjuk azáltal, hogy én felajánlom neki a hozzászólása korrigálását. Helyette idejön vádaskodni minden konkrétum nélkül, és eléri nálad, hogy kapjak egy figyelmeztetést "önkényes törlés" miatt.
Ez a helyzet. Tehát mivel a privátban történõ egyeztetés ilyen vagy olyan okokból egyeseknél nem mûködik, létrehoztam egy topikot, ahol közzé fogom tenni indoklással azokat a hozzászólásokat, melyeket kitöröltem, valamint a figyelmeztetéseket is ugyanitt fogom közölni. Magyarul ami kommunikáció eddig privátban ment (és ezért mindenki azt állított róla amit csak akart, ti meg ugyanezért szintén a sötétben tapogatóztatok) most nyilvános lesz.
Nem a nyúl viszi a vadászpuskát, csak mi voltunk nagyon engedékenyek...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A figyelmeztetés, jelzés nélküli törlést (ld.: önkényeskedés) nem szeretem, nem támogatom, de valamennyire megértem, hogy egy ilyen kényes témában szükség lehet rá különleges alkalmakkor (ezt nem tudom az volt-e) - a mostani offtopic téma megnyitása (és az ígéret, hogy ott nem lesz törlés, és minden esetleg törölt hozzászólás változtatás nélkül oda átkerül) egy használható megoldás lehet, meglátjuk, hogy beválik-e. Nagyon remélem, hogy igen.
Zenty és Saintgerman: az lehet, hogy nem vagyok az NWO topic tagja, de a fórumnak moderátora vagyok, a szavam többet számít a teljes fórum békés mûködésével kapcsolatban, mint bármelyik közösség tagjáé vagy házigazdájáé - és ez értékrendeken felül áll, és ha valahol állandó probléma van, akkor esetleg az egyszerûbb megoldást fogjuk választani, nem azt, ami valamilyen csoportnak jobban tetszik.
Tényleg nem ártana elolvasni és értelmezni az Immovable által linkelt hozzászólást (és a környezetét abban a témában, mondjuk #20849-#20893-ig), itt a #816-ot és a benne szereplõ linket is.
Remark: leírtam a másik topicban is, hogy az önkényes törlést nem szeretjük, nem támogatjuk. Pont neked kellett volna tudnod, hogy az elsõ ilyen alkalommal jelenteni fogja az, akit töröltél, és teljesen jogosan.
Mikor legutóbb kérdeztem a moderátorokat az NWO topikkal kapcsolatban, akkor az egyetlen moderátori válasz némileg kitérõ volt, de benne volt az, hogy "Amíg nincs rá panasz a moderátori topicban"... Tehát minél kevesebbet balhéztok (~"panasz"), annál kevesebb a gond az NWO topikkal.
És ha valóban probléma lenne a házigazdával szavazásra lehet bocsájtani, hogy más legyen.
De érdekes.... a közösség többségét nem zavarja remark állítólagos "önkénykeskedése".
1-2 ember szokott problémázni, mint te is akik flamelés tekintetében rossz múltúak, hogy érds.
Remark jól csinálja amit csinál. ( sokkal nyugisabb a fórum)
Ha törlésre kerülsz akkor el kéne gondolkodnod, hogy vajon miért? Talán nem kéne flamelni...?
A rendbentartás pedig nem tetszhet mindenkinek, különösen azoknak nem, akiknek semmi keresnivalójuk ott.
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
Mivel a házigazda - És pont ezért nem törölgethet önkényesen, tilthat ki embereket egy topicból, mert az nem az õ dolga, neki odáig van szerepe, amíg normális kommunikációval rendet tud tartani. Utána a miénk a pálya.
Innen az idézet szöveg.
Ha nem írhat oda "bárki" miért nem a sajátban van? Mostantól mentem minden posztom onnan, hogy ha kell bizonyíthassam az önkényes törlést és tiltást. Ha lehet tegyétek át a topikot a sajátba, mert így nincs sok értelme.
Amilyen képet itt alkotunk egy topic résztvevõirõl, olyan stílusban fogunk ott moderálni.
Ajánlott viselkedés (szamárvezetõ kezdõ internetezõknek, az alapvetõ etikett mellett):
- Ha valakivel személyes megbeszélni valód van, akkor privát üzenetben beszéld meg vele - azzal kapcsolatban semmilyen moderációra nem lehet számítani, mert nem tudjuk elolvasni.
- Ha valaki olyan hozzászólást ír, ami normális módon, de vitára indít, azzal lehet vitázni (nem vitatkozni!), hasonlóan normális módon, érvek ütköztetésével (lásd még: dialektika).
- Ha valaki személyeskedik (az általános "aki ezt gondolja az hülye" jellegû hozzászólások is ide számítanak), arra nem válaszolsz , hanem itt, a topic linkelésével, és a hozzászólás számának beírásával jelzed, hozzá 1-2 szóban, maximum egy mondatban, hogy szerinted mi a gond vele. Ezzel fogunk mi foglalkozni, megítéljük, hogy milyen cselekvésre van szükség (elõfordul, hogy úgy gondoljuk, hogy semmilyenre, mert az belefér az adott helyzetbe).
- Ha egy moderátor valamivel kapcsolatban bármilyen módon dönt, akkor az úgy van, a továbbiakban mutogatni, fogadatlan prókátort játszani, "de akkor õ miért nem"-ezni nem érdemes, sõt nem is nagyon ajánlott.
- A topic házigazdájának általában hamarabb hiszünk el dolgokat, vitás esetekben az õ szava jobban számít, neki ez a feladata, és felelõssége is - ezért választotta meg a topic közössége.
Ezentúl a fentieknek megfelelõen kérném a hozzászólásokat, a nyivákolást megfelelõ módon díjazni fogja valamelyik moderátor.
A lopbisz se csinál mást mint hogy kötözködik, áskálódik, majd utána neki áll feljebb, és lobogtatja a fekete listáját annak aki figyelmezteti hogy átlépett egy határt. A nagy egótól csak azt nem veszi észre, hogy ugyan akkora troll mint a Zero 7th, UWU, és társai, és ha ez utóbbiak nincsenek megtûrve a topikban, akkor õ se, legyen bármekkora fanja a témának.
ManoNegra: Ismersz engem, tudod jól hogy ritkán járkálok ilyen esetben moderációt kérni. Viszont ami sok, az sok, nem azért csináltam az utóbbi években a mûsoraimat, hogy majd egy noname senki hirtelen megjelenjen a topikban, és mint a rák belülrõl bomlasszon. A külsõ támadásokat úgy érzem eddig jól kiálltuk, de egy belsõ probléma ennél sokkal súlyosabb.
Jobb lenne ha abbahagynád a kirohanásaidat.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Mondjuk olyasmirõl nem írtam, hogy az NWO külön elbírálás alá esik, így nem is próbálok semmit se elhitetni magammal... Pont az írtam, hogy a - te megfogalmazásodban - "külön elbírálás" milyen okok miatt lenne szükséges. De ezt már lezártuk, nem kell reagálnod.
Errõl is beszélt Tomsolo, hogy ha gond van egy témával, akkor mindegy, hogy melyik témáról van szó - lásd a másik beszélgetés #20873-as hozzászólását, és a beszélgetés nagyobb részét. Te próbálod állandóan elhitetni magaddal, hogy külön elbírálás alá estek.
Arra a konkrét kérdésemre azért jó lenne ha válaszolnátok, hogy az NWO topik jelenlegi mûködésével kapcsolatban van-e valami észrevételetek.
A képet beraktam.
Álltalában a jelenlegi helyzeteket nézik.
De ne félj mostantól kiemelten figyelek és elég csak egyszer hibáznod, akkor én lépni fogok, vagy remarktól kérem a törlésed. Szal úgy írkáljál 😄
Igen fura, elöször látlak normálisan beszélni.
Bár érthetõ. Alkamzakodsz a helyzethez, mert törölve lennél Remark szabályai szerint ha továbbra is azt csinálnád mint nem is oly régen...
Remark ezért jó házigazda mert az olyanokat is mint te megtud "neveleni"
Szóval mondjuk úgy remark már megbünteted téged, nekem ennyi elég most.
Épp most beszélgettek remark-al teljesen normális hangnemben, fura mi?
Egy lényeges elem lemaradt:
"Te magad mondtad és hírdeted is. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki az."
Erre zero nem is válaszolt mert ez nem sértés, hanem azt mondtam amit õ mondott...
Mellesleg kérvényezném immovable büntetézést is!
Mert az nwo fórumra csak azért jár be, hogy személyeskedjen és trollkodjon.
Fõleg az 1-2 szavas fikái a legvicesebek.
Volt egy ilyen figyelmeztetés. Az elmúlt pár napot leszámítva már rég nem volt nagyobb gond az NWO topikban.
2.: Ez egy közösségi fórum, ha személyes preferenciát nézem, akkor én sem rajongok az NWO témáért, de pusztán ezért nem fogom zárni. A TV/Film fórumrészben is ott van a ValóVilág és társai, hasonló szituációban...
3.: A problémám az, hogy kb. azonos megnyilvánulásokat látok. Zero 7th is egyértelmûen támadólag lép fel a topicban, ám a rá adott reakciók is ebben a stílusban zajlanak nagy részt, fõleg Lopbisz ill. Szenyor Lopez részérõl. Van a topic fejlécében egy figyelmeztetés, hogy ne személyeskedjen senki. Úgy tûnik régóta nem osztottam pontokat ki ott, most ezt pótlom...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mikor meg kéne, akkor nem csinálsz semmit.
Nézdd csak meg hogy néz ki a topikod utolsó két napja!
Ha nem lennél elfogult, talán ki se alakulhatna ilyen tömeges flémelés.
Lopez megkapta a figyelmeztetést arról, hogy a türelmi idõszak nála is véget ért. Nálad és Zero-nál ez már rég lejárt, így más elbírálás alá estek - azaz estetek - eddig a percig.
szenyor lopez
42707 számú hsz
Ha te elhiszed azt, hogy nem képesek eltitkolni ma információkat, akkor elképesztõen ostoba vagy.
42557 számú hsz
Szóval erre sincs gyógymód. Mily érdekes. A nagypofájú kijelentéseid után jobb, ha csöndben elsunnyogsz.
42564 számú hsz
"Igen, látjuk" " segghülyék lesztek"
A többes szám nyilván valami betegség nálad. Vegyél be rá valami gyógyszert!
42536 számú hsz
Nem baj, ha tudatlan vagy, csak a magas ló hülyén néz ki ilyenkor.
lopbisz
42619 számú hozzászólás
Nem tény... rólad valóban köztudott, hogy drogos vagy.
Nagyon helyes ha a házigazda teszi a dolgát, hiszen azért szavaztuk meg!