54
  • babajaga
    Tudod csak egy baj van hogy ehhez több üzemanyagot kell felhasználni, így semmiféle haszna nincs.Semmiből nem lehet semmit nyerni. Mit gondolsz miért szüntették meg a F1-ben?
  • Turmoil
    úthűba=útjába
    Bocs, csak vacsora közben a tányér fölött gépelek...
  • Turmoil
    A kipufogó gázok úthűba épített turbina most is létezik. Arra használják, hogy a hengerekbe nagyobb nyomással menjen be az üzemanyag+levegő és így nagyobb legyen a teljesítmény. A neve: turbó... :)
  • babajaga
    Nekem meg egyből az ugrott be hogy visszafogja a motor teljesítményét. Ennyire egyszerű.
  • babajaga
    Ez nem hit kérdése nem lehet érdemben semmit nyerni vele. Azért tanulna mindenki fizikát meg kémiát hogy világos legyen ez hülyeség.
  • samuzsolt
    nekem is beugrott, majd eljutott az agyamig, hogyha egy ilyesféle rendszert építenének a kipufogó rendszerbe, akkor olyan mértékű teljesítménycsökkenés keletkezne, amiért végképp nem lenne értelme!:)

a cikkben írt dolog viszont remek ötlet! és 200W-ot nyertek 3százalékos hatékonysággal, akkor 10%-al már kb 700W lenne! ha pedig odaállnak a kutatás mögé sok sok millió dollárral, akkor lesz is belőle valami!
  • Waczkor
    Tökmind1 mert ha meg is lehetne csinálni,akkor sem fogadnák el egy jó ideig.
    Valamint azért is fizetni kéne,nálunk legalább is tuti:)
  • tunyo902
    Ha meg csinálják elhiszed?
  • Frosty01
    jah.. csak azért olvastam el a cikket, hogy beugathassam én is ezt :D

fasság, fogalmazási képességek = 0!

maximum áramot lehet kinyerni belőle, de átalakítani árammá lehetetlen.
  • Ronny
    nekem is ez ugrott be:)
  • babajaga
    "árammá alakítható át az autók kipufogógáza."

A gáz soha nem ALAKÍTHATÓ ÁT ÁRAMMÁ!!!! Elemi kémiai ismeretek!!!!
  • Dexxter
    Csak az a baj, hogy nagyon félkész a dolog. Amúgy tényleg hasznos lenne.
  • valamit
    mikor még csak a címet olvastam nekem először egy propeller ugrott be, ami a kipufogóba lenne szerelve és a kipufoggógáz pörgetné meg és szolgáltatna belőle dinamón keresztül elektromos áramot :)
  • teddybear
    Ez már egy használható ötlet, nem csak autóban, de akár a hőerőművekben, hajókon, stb.