Elkészült az önjavító gumi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát akkor kussolok. ez most nem jött be. :-)
Kara kánként folytatom tanításom.
szerintem meg hidrogénkötésrõl va szó,ami tényleg eléggé gyenge ahoz,hogy enek az anyagnak gyakrolati jelentõsége egy jó ideig még ne legyen,szeretem a kémiát(és értem is),úgyhogy tudom mit beszélek
nekem is úgy tûnik
"sztem a hidrogénkötés nem elég erõs ahhoz hogy"
SZTEM MEG POLIMER KÖTÉSEKRÕL VAN ITT SZÓ
SZTEM MEG POLIMER KÖTÉSEKRÕL VAN ITT SZÓ
Nem kell itt okosnak lenni csak meg kell tanulni a fizikát meg kémiát elfogadható szinten hogy az illetõ ne vegyen készpénznek minden baromságot.
El sem hiszem... Ha ez befut, lesz értéke a pisinek is. <#nevetes1>#nevetes1>
Mikor elolvasom a hozzászólásokat, mindig elcsodákszom micsoda ku..a okos emberek írnak ide...!!!<#wow1>#wow1>
"trükk abból áll, hogy a kovalens kötést egy gyengébb, úgynevezett hidrogénkötésre cserélték."
Gyengébb kötésbõl erõsebb anyag! Bravo!!!
Gyengébb kötésbõl erõsebb anyag! Bravo!!!
Itt arról van szó hogy ez a csodaanyag saját magával forr össze nem másik anyaggal.
"trükk abból áll, hogy a kovalens kötést egy gyengébb, úgynevezett hidrogénkötésre cserélték."
Vajon miért nem kapnak soha az ilyen barmok Nobel díjat?
Vajon miért nem kapnak soha az ilyen barmok Nobel díjat?
"kutatást vezetõ dr. Ludwik Leibler, a párizsi Ipari Fizikai és Kémiai Oktatási Intézet (ESPCI) munkatársa"
Melyik elmegyógyintézetbõl szabadulhatott ki?
Melyik elmegyógyintézetbõl szabadulhatott ki?
"A hagyományos gumiban a molekulák milliárdjai egy hatalmas kusza hálózatot alkotnak."
Nem igaz. Illõ volna tudni HOGY AZ A GUMI AMI VULKANIZÁLVA VAN! És azt se ártana tudni hogy miért vulkanizálnak, mi annak a hatása.
Nem igaz. Illõ volna tudni HOGY AZ A GUMI AMI VULKANIZÁLVA VAN! És azt se ártana tudni hogy miért vulkanizálnak, mi annak a hatása.
Te kémiai analfabéta vagy. Fogalmad nincs micsoda képtelenségek vannak itt leírva.
Hát én elég "kevés" anyagot ismerek amit az erõs kémiai kötés ellenére ne lehetne szétvágni.
btw Szokásos hozzáértésedet újra bizonyítod.
btw Szokásos hozzáértésedet újra bizonyítod.
Kizárt, hogy kopó résznek ezt beraknák vszeg ez egy újabb réteg lesz a már most is 6-8rétegû szendicsgumiszerkezetben.
hát ez qva jó😄
fogok veszek egy kereket amin van fél cm gumi végigmegyek a strádán és felszedem az összes féknyomot 😄 a végén lesz 2cm. hát elvégre az amit lekopott és ott van az is csak levált gumi vissza kellene ragadjon... csak ugy ahogy az elvágott részen is visszaragad<#conf>#conf>
fogok veszek egy kereket amin van fél cm gumi végigmegyek a strádán és felszedem az összes féknyomot 😄 a végén lesz 2cm. hát elvégre az amit lekopott és ott van az is csak levált gumi vissza kellene ragadjon... csak ugy ahogy az elvágott részen is visszaragad<#conf>#conf>
Hát de ha mondjuk a PVC csõ belsejét burkolod vele ami pl. egy apró földrengéstõl vagy más elmozdulástól megreped akkor belepréselõdik a repedésbe és odaforr...
Amúgy szerintem se jó sokmindere a gyakorlatban, inkább csak érdekes.
Amúgy szerintem se jó sokmindere a gyakorlatban, inkább csak érdekes.
"Részecskéit rendkívül erõs kémiai vonzás köti össze, ezért képes gyakorlatilag sérülési nyom nélkül összeforrni, ragasztó vagy különleges kezelés alkalmazása nélkül."
Megint feltalálták a nagy semmit.Miféle erõs kémiai kötés ez? Akkor nem lehetne elvágni sem.
Megint feltalálták a nagy semmit.Miféle erõs kémiai kötés ez? Akkor nem lehetne elvágni sem.
... és majd szépen megveszi õket valamelyik gumi gyár, és soha többé nem hallunk a fejlesztésrõl.
örökéletû guminõ
tuti, hogy kombinálni fogják a jelenlegi technologiákkal.
Anno a szintén forradalmi kevlárt se önmagában kezdték alkalmazni.
Anno a szintén forradalmi kevlárt se önmagában kezdték alkalmazni.
a mikrorepedések eltünnek maguktól -> nincs anyagfáradás -> szerelési, karbantártási költségek lecsökkennek .. de sztem a hidrogénkötés nem elég erõs ahhoz hogy komoly erõhatásoknak ellenálljon, úgyhogy szerkezeti elemet aligha csinálnak ebbõl
Törölt felhasználó
Önjavító szigetelés alacsonynyomású rendszerekhez. Kérdés az, hogy mennyire áll ellen mechnanikai igénybevételeknek (Wöhler II/III), idõjárásnak, meg úgy általában az elemeknek
jóvanmár, ezt minden bûvész meg tudja csinálni... kettéfûrészeli a csini aszisztenst, aztán összerakja <#eplus2>#eplus2>
F1-ben ég egy ideig semmi szerepe nem lesz ennek,inkább lecserélnek egy gumit 6 sec alatt mint pihennek 1 órát,hjoy beforrjon a gumi
Errõl írták, hogy nemzetiségi fiatalokat vettek fel a munkára. 3 mp alatt cserélték a gumit, a következõ 2 alatt árfestették az autót, a 6. mp-ben eladták sofõröstõl a konkurensnek?
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Csak nekem tûnik fel hogy szerkezetileg kb a fehérjékre emlékeztet ez a cucc?
A kérdés az hogy mennyire hõálló, mennyire kopásálló, és mennyire bírja úgy általánosságban a strapát
Hétköznapi felhasználhatósága érdekes lehet,ebben biztos nem abroncsoknál lesz, mert ott ilyen kis cucc 1 óra alatt az lassú, a mostani defekttûrõ abroncsok pedig már nagyjából a véletlen defektek ellen védenek
Illetve a pisi szine miatt is korlátozott valamilyen szinten
A kérdés az hogy mennyire hõálló, mennyire kopásálló, és mennyire bírja úgy általánosságban a strapát
Hétköznapi felhasználhatósága érdekes lehet,ebben biztos nem abroncsoknál lesz, mert ott ilyen kis cucc 1 óra alatt az lassú, a mostani defekttûrõ abroncsok pedig már nagyjából a véletlen defektek ellen védenek
Illetve a pisi szine miatt is korlátozott valamilyen szinten
Kivalo minosegu videot sikerult osszehozniuk a bemutatorol😊 <#idiota>#idiota><#zavart1>#zavart1><#zavart2>#zavart2>
Vagy ez meg a '60-as evekben keszult?!😊
Vagy ez meg a '60-as evekben keszult?!😊
Attól még kopik a gumi...
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
vagy sokat crysisezel
Mellesleg nem kéne törõdni a többi gumi környezet terhelõ újrahasznosításával,ha esetleg csak évente két évente kellene gumit cserélni
Forma1-ben lenne ennek nagy szerpe, szerintem.
F1 gumicsere nélkül? Eggyik legizgalmasabb rész amikor egy csapat lecserél 6 s alatt egy egész készletet😄
F1 gumicsere nélkül? Eggyik legizgalmasabb rész amikor egy csapat lecserél 6 s alatt egy egész készletet😄
Nekem eloszor is az ongyogyito pancelruha otlete ugrott be. Nyilvan tul sok science fictiont nezek/olvasok 😊
mekkora gumiégetést lehetne rendezni😄(mondjuk az felszáll a levegõbe)
||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX
óvszernek is érdekes lenne, de nekem elsõnek a gumiabroncsok ugottak be. Jó lenne h ha eldurrana a kocsi-, bicikli-, stb. kerék akkor nem kéne újat venni hanem csak kicserélni eg ypótra és mire elérnék a legközelebbi benzinkútig addigra "begyógyulna". újra felpumpálnánk és már mehetnénk is vele tovább.
ez jo lesz ha szakad a gumi (ovszer). tokeletes vedelem 😊
PS3 ID: iib
erröl az ujonnan feldolgozott nanos öngyógyítós knightrider jut eszembe 😊
Nem rossz.