40
  • Epikurosz
    Hát akkor kussolok. ez most nem jött be. :-)
  • bardocz
    szerintem meg hidrogénkötésről va szó,ami tényleg eléggé gyenge ahoz,hogy enek az anyagnak gyakrolati jelentősége egy jó ideig még ne legyen,szeretem a kémiát(és értem is),úgyhogy tudom mit beszélek
  • Epikurosz
    nekem is úgy tűnik
  • Epikurosz
    "sztem a hidrogénkötés nem elég erős ahhoz hogy"

SZTEM MEG POLIMER KÖTÉSEKRŐL VAN ITT SZÓ
  • babajaga
    Nem kell itt okosnak lenni csak meg kell tanulni a fizikát meg kémiát elfogadható szinten hogy az illető ne vegyen készpénznek minden baromságot.
  • AbyssLord
    El sem hiszem... Ha ez befut, lesz értéke a pisinek is.
  • kocska86
    Mikor elolvasom a hozzászólásokat, mindig elcsodákszom micsoda ku..a okos emberek írnak ide...!!!
  • babajaga
    "trükk abból áll, hogy a kovalens kötést egy gyengébb, úgynevezett hidrogénkötésre cserélték."

Gyengébb kötésből erősebb anyag! Bravo!!!
  • babajaga
    Itt arról van szó hogy ez a csodaanyag saját magával forr össze nem másik anyaggal.
  • babajaga
    "trükk abból áll, hogy a kovalens kötést egy gyengébb, úgynevezett hidrogénkötésre cserélték."

Vajon miért nem kapnak soha az ilyen barmok Nobel díjat?
  • babajaga
    "kutatást vezető dr. Ludwik Leibler, a párizsi Ipari Fizikai és Kémiai Oktatási Intézet (ESPCI) munkatársa"

Melyik elmegyógyintézetből szabadulhatott ki?
  • babajaga
    "A hagyományos gumiban a molekulák milliárdjai egy hatalmas kusza hálózatot alkotnak."

Nem igaz. Illő volna tudni HOGY AZ A GUMI AMI VULKANIZÁLVA VAN! És azt se ártana tudni hogy miért vulkanizálnak, mi annak a hatása.
  • babajaga
    Te kémiai analfabéta vagy. Fogalmad nincs micsoda képtelenségek vannak itt leírva.
  • fade2black
    Hát én elég "kevés" anyagot ismerek amit az erős kémiai kötés ellenére ne lehetne szétvágni.

btw Szokásos hozzáértésedet újra bizonyítod.
  • fade2black
    Kizárt, hogy kopó résznek ezt beraknák vszeg ez egy újabb réteg lesz a már most is 6-8rétegű szendicsgumiszerkezetben.
  • darkhill
    hát ez qva jó:D
    fogok veszek egy kereket amin van fél cm gumi végigmegyek a strádán és felszedem az összes féknyomot :D a végén lesz 2cm. hát elvégre az amit lekopott és ott van az is csak levált gumi vissza kellene ragadjon... csak ugy ahogy az elvágott részen is visszaragad
  • janos666 #24
    Hát de ha mondjuk a PVC cső belsejét burkolod vele ami pl. egy apró földrengéstől vagy más elmozdulástól megreped akkor belepréselődik a repedésbe és odaforr...

Amúgy szerintem se jó sokmindere a gyakorlatban, inkább csak érdekes.
  • babajaga
    "Részecskéit rendkívül erős kémiai vonzás köti össze, ezért képes gyakorlatilag sérülési nyom nélkül összeforrni, ragasztó vagy különleges kezelés alkalmazása nélkül."

Megint feltalálták a nagy semmit.Miféle erős kémiai kötés ez? Akkor nem lehetne elvágni sem.
  • beef
    ... és majd szépen megveszi őket valamelyik gumi gyár, és soha többé nem hallunk a fejlesztésről.
  • Anakyn
    örökéletű guminő
  • fade2black
    tuti, hogy kombinálni fogják a jelenlegi technologiákkal.

Anno a szintén forradalmi kevlárt se önmagában kezdték alkalmazni.
  • Icegod
    a mikrorepedések eltünnek maguktól -> nincs anyagfáradás -> szerelési, karbantártási költségek lecsökkennek .. de sztem a hidrogénkötés nem elég erős ahhoz hogy komoly erőhatásoknak ellenálljon, úgyhogy szerkezeti elemet aligha csinálnak ebből
    Önjavító szigetelés alacsonynyomású rendszerekhez. Kérdés az, hogy mennyire áll ellen mechnanikai igénybevételeknek (Wöhler II/III), időjárásnak, meg úgy általában az elemeknek
  • Mister
    jóvanmár, ezt minden bűvész meg tudja csinálni... kettéfűrészeli a csini aszisztenst, aztán összerakja
  • bardocz
    F1-ben ég egy ideig semmi szerepe nem lesz ennek,inkább lecserélnek egy gumit 6 sec alatt mint pihennek 1 órát,hjoy beforrjon a gumi
  • bardocz
    ez az anyag szerintem nem lenne jó autógumiknak a gynege kötések miatt
  • NessieGraf
    Erről írták, hogy nemzetiségi fiatalokat vettek fel a munkára. 3 mp alatt cserélték a gumit, a következő 2 alatt árfestették az autót, a 6. mp-ben eladták sofőröstől a konkurensnek?
  • Anee
    Csak nekem tűnik fel hogy szerkezetileg kb a fehérjékre emlékeztet ez a cucc?
    A kérdés az hogy mennyire hőálló, mennyire kopásálló, és mennyire bírja úgy általánosságban a strapát
    Hétköznapi felhasználhatósága érdekes lehet,ebben biztos nem abroncsoknál lesz, mert ott ilyen kis cucc 1 óra alatt az lassú, a mostani defekttűrő abroncsok pedig már nagyjából a véletlen defektek ellen védenek
    Illetve a pisi szine miatt is korlátozott valamilyen szinten
  • Alexease
    Kivalo minosegu videot sikerult osszehozniuk a bemutatorol:)

Vagy ez meg a '60-as evekben keszult?!:)
  • Zoleeca
    Attól még kopik a gumi...
  • Myron
    vagy sokat crysisezel
  • sziklaszirt
    Mellesleg nem kéne törődni a többi gumi környezet terhelő újrahasznosításával,ha esetleg csak évente két évente kellene gumit cserélni
  • matt taylor
    Forma1-ben lenne ennek nagy szerpe, szerintem.
    F1 gumicsere nélkül? Eggyik legizgalmasabb rész amikor egy csapat lecserél 6 s alatt egy egész készletet:D
  • Camouflage
    Nekem eloszor is az ongyogyito pancelruha otlete ugrott be. Nyilvan tul sok science fictiont nezek/olvasok :)
  • SpeedXHUN
    mekkora gumiégetést lehetne rendezni:D(mondjuk az felszáll a levegőbe)
  • Raka
    óvszernek is érdekes lenne, de nekem elsőnek a gumiabroncsok ugottak be. Jó lenne h ha eldurrana a kocsi-, bicikli-, stb. kerék akkor nem kéne újat venni hanem csak kicserélni eg ypótra és mire elérnék a legközelebbi benzinkútig addigra "begyógyulna". újra felpumpálnánk és már mehetnénk is vele tovább.
  • tibitoth
    ez jo lesz ha szakad a gumi (ovszer). tokeletes vedelem :)
  • Vorpal
    Ez tutira jobb mint a HALO 3
  • dawinD
    erröl az ujonnan feldolgozott nanos öngyógyítós knightrider jut eszembe :)
  • opeca
    Nem rossz.