40
-
Epikurosz #40 Hát akkor kussolok. ez most nem jött be. :-) -
#39 szerintem meg hidrogénkötésről va szó,ami tényleg eléggé gyenge ahoz,hogy enek az anyagnak gyakrolati jelentősége egy jó ideig még ne legyen,szeretem a kémiát(és értem is),úgyhogy tudom mit beszélek -
Epikurosz #38 nekem is úgy tűnik -
Epikurosz #37 "sztem a hidrogénkötés nem elég erős ahhoz hogy"
SZTEM MEG POLIMER KÖTÉSEKRŐL VAN ITT SZÓ -
babajaga #36 Nem kell itt okosnak lenni csak meg kell tanulni a fizikát meg kémiát elfogadható szinten hogy az illető ne vegyen készpénznek minden baromságot. -
AbyssLord #35 El sem hiszem... Ha ez befut, lesz értéke a pisinek is. -
kocska86 #34 Mikor elolvasom a hozzászólásokat, mindig elcsodákszom micsoda ku..a okos emberek írnak ide...!!! -
babajaga #33 "trükk abból áll, hogy a kovalens kötést egy gyengébb, úgynevezett hidrogénkötésre cserélték."
Gyengébb kötésből erősebb anyag! Bravo!!! -
babajaga #32 Itt arról van szó hogy ez a csodaanyag saját magával forr össze nem másik anyaggal. -
babajaga #31 "trükk abból áll, hogy a kovalens kötést egy gyengébb, úgynevezett hidrogénkötésre cserélték."
Vajon miért nem kapnak soha az ilyen barmok Nobel díjat? -
babajaga #30 "kutatást vezető dr. Ludwik Leibler, a párizsi Ipari Fizikai és Kémiai Oktatási Intézet (ESPCI) munkatársa"
Melyik elmegyógyintézetből szabadulhatott ki? -
babajaga #29 "A hagyományos gumiban a molekulák milliárdjai egy hatalmas kusza hálózatot alkotnak."
Nem igaz. Illő volna tudni HOGY AZ A GUMI AMI VULKANIZÁLVA VAN! És azt se ártana tudni hogy miért vulkanizálnak, mi annak a hatása. -
babajaga #28 Te kémiai analfabéta vagy. Fogalmad nincs micsoda képtelenségek vannak itt leírva. -
fade2black #27 Hát én elég "kevés" anyagot ismerek amit az erős kémiai kötés ellenére ne lehetne szétvágni.
btw Szokásos hozzáértésedet újra bizonyítod. -
fade2black #26 Kizárt, hogy kopó résznek ezt beraknák vszeg ez egy újabb réteg lesz a már most is 6-8rétegű szendicsgumiszerkezetben. -
darkhill #25 hát ez qva jó:D
fogok veszek egy kereket amin van fél cm gumi végigmegyek a strádán és felszedem az összes féknyomot :D a végén lesz 2cm. hát elvégre az amit lekopott és ott van az is csak levált gumi vissza kellene ragadjon... csak ugy ahogy az elvágott részen is visszaragad -
#24 Hát de ha mondjuk a PVC cső belsejét burkolod vele ami pl. egy apró földrengéstől vagy más elmozdulástól megreped akkor belepréselődik a repedésbe és odaforr...
Amúgy szerintem se jó sokmindere a gyakorlatban, inkább csak érdekes. -
babajaga #23 "Részecskéit rendkívül erős kémiai vonzás köti össze, ezért képes gyakorlatilag sérülési nyom nélkül összeforrni, ragasztó vagy különleges kezelés alkalmazása nélkül."
Megint feltalálták a nagy semmit.Miféle erős kémiai kötés ez? Akkor nem lehetne elvágni sem. -
beef #22 ... és majd szépen megveszi őket valamelyik gumi gyár, és soha többé nem hallunk a fejlesztésről. -
Anakyn #21 örökéletű guminő
-
fade2black #20 tuti, hogy kombinálni fogják a jelenlegi technologiákkal.
Anno a szintén forradalmi kevlárt se önmagában kezdték alkalmazni. -
Icegod #19 a mikrorepedések eltünnek maguktól -> nincs anyagfáradás -> szerelési, karbantártási költségek lecsökkennek .. de sztem a hidrogénkötés nem elég erős ahhoz hogy komoly erőhatásoknak ellenálljon, úgyhogy szerkezeti elemet aligha csinálnak ebből -
#18 Önjavító szigetelés alacsonynyomású rendszerekhez. Kérdés az, hogy mennyire áll ellen mechnanikai igénybevételeknek (Wöhler II/III), időjárásnak, meg úgy általában az elemeknek -
Mister #17 jóvanmár, ezt minden bűvész meg tudja csinálni... kettéfűrészeli a csini aszisztenst, aztán összerakja -
#16 F1-ben ég egy ideig semmi szerepe nem lesz ennek,inkább lecserélnek egy gumit 6 sec alatt mint pihennek 1 órát,hjoy beforrjon a gumi -
#15 ez az anyag szerintem nem lenne jó autógumiknak a gynege kötések miatt -
#14 Erről írták, hogy nemzetiségi fiatalokat vettek fel a munkára. 3 mp alatt cserélték a gumit, a következő 2 alatt árfestették az autót, a 6. mp-ben eladták sofőröstől a konkurensnek? -
Anee #13 Csak nekem tűnik fel hogy szerkezetileg kb a fehérjékre emlékeztet ez a cucc?
A kérdés az hogy mennyire hőálló, mennyire kopásálló, és mennyire bírja úgy általánosságban a strapát
Hétköznapi felhasználhatósága érdekes lehet,ebben biztos nem abroncsoknál lesz, mert ott ilyen kis cucc 1 óra alatt az lassú, a mostani defekttűrő abroncsok pedig már nagyjából a véletlen defektek ellen védenek
Illetve a pisi szine miatt is korlátozott valamilyen szinten -
#12 Kivalo minosegu videot sikerult osszehozniuk a bemutatorol:)
Vagy ez meg a '60-as evekben keszult?!:) -
Zoleeca #11 Attól még kopik a gumi... -
Myron #10 vagy sokat crysisezel -
sziklaszirt #9 Mellesleg nem kéne törődni a többi gumi környezet terhelő újrahasznosításával,ha esetleg csak évente két évente kellene gumit cserélni -
matt taylor #8 Forma1-ben lenne ennek nagy szerpe, szerintem.
F1 gumicsere nélkül? Eggyik legizgalmasabb rész amikor egy csapat lecserél 6 s alatt egy egész készletet:D -
Camouflage #7 Nekem eloszor is az ongyogyito pancelruha otlete ugrott be. Nyilvan tul sok science fictiont nezek/olvasok :) -
#6 mekkora gumiégetést lehetne rendezni:D(mondjuk az felszáll a levegőbe) -
Raka #5 óvszernek is érdekes lenne, de nekem elsőnek a gumiabroncsok ugottak be. Jó lenne h ha eldurrana a kocsi-, bicikli-, stb. kerék akkor nem kéne újat venni hanem csak kicserélni eg ypótra és mire elérnék a legközelebbi benzinkútig addigra "begyógyulna". újra felpumpálnánk és már mehetnénk is vele tovább. -
tibitoth #4 ez jo lesz ha szakad a gumi (ovszer). tokeletes vedelem :) -
#3 Ez tutira jobb mint a HALO 3 -
dawinD #2 erröl az ujonnan feldolgozott nanos öngyógyítós knightrider jut eszembe :) -
opeca #1 Nem rossz.