63
  • Ferrer
    Eh mik mennek itt.. Aki annyira tudatni akarja magáról, hogy ő bizony magyar, annak szerintem inkább nyitnia kéne a világ felé, és letennie valamit az asztalra, aztán majd dicsekedhet vele^^ De nem egy informatikai lap fórumjain osztani az észt, meg a saját hülyeségeit próbálni ráerőltetni másokra.. Hát nem ezért tart az ország ott, ahol? Valahol itt kell keresni a gondok gyökereit :)
  • willcox
    Nem a fehér holló színéről kell megállapítani azt, hogy a hollók milyen színűek.
  • Csirke4
    bippóval egyetértek ő jól leírta és szerintem egy kicsit túlzott, hogy nem tartják magyarnak a matrica miatt de vannak azért olyan szélsőségek akik szerint ő tényleg nem magyar és bunkó csak ezekért mert nincs matricája. Ezek persze ritkább esetek mintsem hogy általánosítani lehetne velük.
  • willcox
    Attól senki sem tart senkit sem nem magyarnak, hogy nincs "Nagy Magyarországos matrica" a kocsiján. Pláne, hogy egy csomó embernek nincs is kocsija.
    Erdély "visszafoglalása" butaság. Nekik autonómiára lenne szükségük. Erdély még akkor is autonóm területnek számított, amikor még Magyarországhoz tartozott.
  • bippo
    Ja, még annyi. Ha munkáltató lennék, és valaki bead egy ilyen önéletrajzot, az repülne a kukába. Írja meg szépen a szabvány önéletrajzot, a motivációs levélben meg kifejezheti magát. Ott már szituációfüggő, hogy bejön-e vagy nem.
  • bippo
    Willcox: A #48-ban felsorolt pontokkal én is így vagyok. Ám most mégsem akarom visszafoglalni Erdélyt, és nincs Nagy Magyarországos matrica sem a kocsimon. És ez utóbbi 2 elég ahhoz, hogy bizonyos emberek ne tartsanak magyarnak. Ezzel van bajom, és gondolom matt taylornak és Csirke4-nek is ezzel volt. (aki ezek alapján jön, és jól megmondja, hogy nem vagyok magyar, az részemről beletartozik a korábban említett "jöttment"-es embercsoportba)

Hogy a témához is hozzászóljak: Néha annyira rossz az emberek helyesírása fórumokon, cikkekben, hogy az ember haja égnek áll. Ha szól érte, vagy javítja, akkor meg beszólnak, hogy ez nem nyelvtanóra.(Ahelyett, hogy kussolna, megjegyezné, és akkor legközelebb nem rontja el.)
    Rövidítések: Vannak hivatalos rövidítések, ezeket illik ismerni. Vannak az új, szlenges rövidítések, na ezeket már lehet, hogy többen nem ismereik. Én mindig azt vallom, hogy ha kommunikálsz, azt úgy kell tenni, hogy a fogadó fél megértse. Különben semmi értelme nem volt. Így ha pl. valaki egy a fenti képen szereplő rövidítésekkel teletűzdelt SMS-t írna nekem, azt jól elhajtanám. (Na jó, nem, de közölném vele, hogy írjon már normálisan.) Az oké, hogy nagy nehezen dekódolom, de hiába spórolt meg 15 mp-et, ha nekem 5 percbe telik értelmeznem.
    Suliban is inkább megtanultam gyorsabban írni, de kiírtam mindent, nem rövidítettem. Mennyivel jobb volt, hogy fél év múlva is el tudtam olvasni, hogy mit írtam, míg a kölcsönkért jegyzet használhatatlan volt a sok rövidített szó miatt. (A tulaj sem tudta már egyértelműen visszaolvasni néhány hónap távlatából.)
  • willcox
    Szerintem mélyedj el abban, hogy mit jelent a liberalizmus. Ugyanis az nem egyenlő a szabd gondolkodással, bár része annak ugyanúgy, mint sok másiknak is.
  • matt taylor
    Te nem vgy vita képes h egy elütésbe belekötsz
    Nem magyar vagy hanem 1 szégyen
  • Csirke4
    Előzőnél idézőjel lemaradt. :)
  • Csirke4
    szabad gondolkodású embernek=liberális?
  • willcox
    Pl. egy svábnak is az van beírva, hogy magyar állampolgár. De ettől ő még büszkén svábnak (is) mondja magát amellett, hogy elfogadja azt is, hogy ő Magyarországon él, magyarul is beszél, és ha kell, ki is áll Magyarország érdekeiért, mint egy magyar ember. Ez a fajta magatartás teljesen elfogadott számomra, nincs is baj velük, teljesen jól beilleszkedtek. Van viszont a már korábban említett két népcsoport, akikkel igenis baj van, félreértések elkerülése végett: a kínaiakkal semmi baj nincs.

"Legyél fiam radikálisan liberális" - LOL! Én konzervatív, nemzeti érzelmű, szabad gondolkodású embernek tartom magam.
  • Csirke4
    "l33t speak" az "1337 speak" hejesen írva.
    Egyébként az angoloknál is ugyanígy jelen van ez a probléma.
    "I are" meg ilyenek de nem azért használják mert nem bírják leírni, hogy "I am" hanem azért mert így hülyeség és ez a lényege a 1337 speek-nek.
    Ajánlom ezt az oldalt nagyon tanulságos. :P
  • willcox
    "Pont az elyenek miatt mint te szégyenlem h magyar vok" - MEGALOL! Te nem magyar vagy, még magyarul sem tudsz rendesen.

Te nem vagy számomra vitaképes, hogy miért, azt egy korábbi hozzászólásomban elolvashatod.
  • Csirke4
    Igen egyébre is kíváncsi volnék. :)

De nekem a személyimben benne van, hogy magyar állampolgár.

Elírták volna?

Különben ha túlságosan is konzervatív vagy az nem biztos, hogy előnyös. Legyél fiam radikálisan liberális. :D

Mellesleg nekem nincs bajom az árpádsávos lobogóval csak azzal, hogy összetévesztik a nyilaskerestessel amivel viszont már bajom van.
    De ha most az összes árpádsávos zászlót elégetnénk merthogy fasiszta meg nemtudommi akkor ki kéne tiltani a heinekent is.
  • matt taylor

Miért a "nemzeti" gárda milyen feladatokat lát el?
    Cigány verés? Rasszizmus? Gyomirtás?

Pont az elyenek miatt mint te szégyenlem h magyar vok
    Az olyanok miatt akik azt nézik h vmit h nem lehet megcsinálni(pl:4-es metró)
    és ha vkinek vmi jol megy akkor egyből belekötnek és zsidónak, hazugnak, korruptnak titulálják, de Ők maguknak az életben nem volt semmijen szellemi termékük csak a fikázás
  • willcox
    Ha ez neked nem világos, akkor a te magyarságod sem egyértelmű.
    1. Nagyon sok generációra (több száz évre) visszavezetve az őseim magyarok.
    2. Én elfogadom a magyar történelmet és szokásokat, semmi kivetnivalót nem találok a magyarságomban.
    3. A _magyar_ jelképekkel kapcsolatban semmiféle kifogásom és problémám nincs.
    4. Megitélésem szerint a magyar nyelvet elég jól ismerem és használom, bár tisztában vagyok az egyes tájszólások sajátosságaival, és a városi és nem városai írott és beszélt nyelv közötti különbségekkel, ezt természetes dolognak tartom.
    5. Egészséges és jogos elutasító reflexem van a nem magyar eredetű, de _erőszakkal ránk erőltetett_ gazdasági, politikai és kultúrális dolgokkal szemben.
    6. Magyarországot a hazámnak tartom.

Esetleg egyébre is kíváncsi vagy?
  • Csirke4
    Te mitől leszel magyar ő meg mitől lesz nem magyar?

Azért mert neki más a véleménye ő már nem magyar?
  • Csirke4
    Valóban pontos j. :O
    Bocs. :D
  • willcox
    "Vajon=Valyon (Ugye mindenkibe bele lehet kötni*)" - talán ha hallgattál volna, sem lettél volna bölcs, de így meg pláne nem.
    Olyan szó nincs, hogy valyon, hacsak nincs valamid, amit úgy nevezel el önkényesen, hogy valy, ráteszel valamit, és arra hivatkozol. Abban az esetben helytálló lenne pl. a következő: ott van a könyv a valyon.

"nem látod, hogy esetleg angol billentyűzettel írt?" - elképzelhető, de ezért írtam neki azt, hogy kérjen meg egy hozzáértőt, ha esetleg olyan rettenetesen nagy kiadást jelent egy kb. 2000 Ft-os magyar billentyűzet beszerzése.
  • willcox
    Hirtelen milyen mimóza lettél! Pedig a "Halistennek nem rajtad mulik" és "A hulyeseg nem nepcsoportfuggo, ezt bizonyitja a hozzaszolasod is" után mégis mit vártál?
    Tudod, aki olyan kijelentést tesz, miszerint "hogy viszonyulok a kokardahoz, vagy fintorgok az Arpadsavos lobogo latvanyatol" az ne nagyon nevezze magát magyarnak. Tudsz magyarul, lehet, hogy Magyarországon is élsz, de ettől még nem leszel magyar, mint pl. az a kínai sem, aki itt él, megtanult magyarul, de szarik itt mindenre, mert a "szíve" Kínához köti. Nem kell belekötni a példába, mert minden célzat nélkül inkább kínait írtam, mint zsidót, pedig akár azt is írhattam volna.
    Sajnálatos módon már nincs csendőrség, pedig nagy szükség lenne rá. Amit és ahogy a csendőrség annak idején ellátott, illetve amit (bár csak jelképesen, de) a Magyar Gárda ellát, arra a feladatra a rendőrség tökéletesen alkalmatlan.
    Az igaz ugyan, hogy a Magyarországon élő lakosság nagyon heterogén, de nehogy már valamelyik nem eredendően magyar népcsoport akarja megmondani a magyar többségnek, hogy itt mit és hogyan kell. Örüljenek, hogy itt lehetnek, alkalmazkodjanak, de ha valami nem tetszik, akkor kívül tágasabb.

"vmi senkihazi jottment paraszt lehazarulozzon" - ha jól sejtem, akkor te nem a példában szereplő kínaiakhoz tartozol. Mindenesetre, ha te egy magyart le-senkiházi-jöttment-paraszt-ozol, akkor ne is csodálkozz azon, ha köpködnek rád. Nálad sokkal magyarabbnak tűnnek az itt élő, eredetileg svábok, tótok, szerbek, törökök, horvátok, olaszok, görögök, lengyelek, mert ők be tudtak illeszkedni.

""Ékezetekről egyébként hallottál-e már?" hallottam, de sajnos nincsenek." - akkor talán kérjél meg egy hozzáértő embert, hogy tegye lehetővé neked.
  • Csirke4
    "Ékezetekről egyébként hallottál-e már?" - nem látod, hogy esetleg angol billentyűzettel írt? Nyomjál egy alt+shiftet és meglátod milyen.

Vajon=Valyon (Ugye mindenkibe bele lehet kötni*)

Sok a flém és alig van köze a témához.

*- jajj innen hiányzik egy pont most mi lesz uristen hlep!!!111one
  • sKie
    Megneztem amit linkeltel. Okes, en ezt elfogadom. Attol, hogy a jobboldalt tamado hozzaszolast irok, meg nem jelenti, hogy a baloldal vedelmere kelnek, nekem nem kell bemutatni egyiket sem. Demagog baromsag az demagog baromsag marad, igazabol a nepcsoportokkal valo dobalodzasra ertettem.
    "a te szerencsédre is." "lehet, hogy nem véletlenül?" Na ennyit arrol, hogy mas emberek velemenyet elfogadjuk, tiszteletben tartjuk. Pontosan az ilyen es ehhez hasonlo gondolkodasmod az, amitol a hideg kiraz. Magyar vagyok, magyarnak tartom magam. Azt, hogy vmi senkihazi jottment paraszt lehazarulozzon, mert nekem nem tetszik az, amit gondol es tesz, pedig kikerem magamnak. Melysegesen felhaborit az a magatartas, hogy "Majd en megmondom ki a magyar.". Nem posztja ilyen kijelenteseket tenni senkinek sem, hogy "Aki magyar velunk tart.". Azt, hogy a jelkepeinkre, hogy gondolok pedig nagyban befolyasolta a mar egyszer leirt magatartas. Attol en tisztelni fogom a jelkepeket, de undoritonak tartom, hogy az alapjan itelnek meg, hogy, hogy viszonyulok a kokardahoz, vagy fintorgok az Arpadsavos lobogo latvanyatol egy magyargarda felvonulason. Mit keres az ott?

"Ékezetekről egyébként hallottál-e már?" hallottam, de sajnos nincsenek. Masolgatni meg nincs kedvem.
  • ROTFLMAO
    Kezdjuk azzal, hogy aki google/wiki nelkul nem tudja mit jelent a nickem az a temahoz eleve nem szolhat hozza mint kompetens. :-D

Egyebkent a koznyelvben teljesen megengedett szerintem a szleg, es akkor ha mar informacios tarsadalom, akkor a netes szleng is.

Akinek nem tetszik, es aki nem tudja ezt elfogadni, az egyszeruen nem tud haladni a korral, es annak javaslom hasznalja az igaz MAGYAR (mittobb szittya Magyar) korabeli szavainkat ha mar Magyar ertekek es stb is ide lett kavarva.

Gozpofogeszeti tovalokodonc = mozdony
    Nyaktekereszti mellfekvenc = sal

Addig is:
    CU L8R N HF LOL!
  • god25
    Ennyi. Teljesen korrekt hozzászólás! :D
  • archkoven
    Szerintem oltári ciki ez a fajta műlaza írásmód és a magyar nyelven szánalmasan erőltetett is. Nagy rühellem már azt is, ha valaki 1szerű-t meg xar-t ír, de vannak ennél sokkal durvább dolgok is.
    Az angol nyelven azért a dolog sokkal természetesebb, sok gyakran használt szavuk helyettesíthető egyetlen betűvel, pl. u r, c u stb. és a rövidítéseik is igen elfogadottak, amiket én speciel egyáltalán nem tartok zavarónak, mert tényleg sokkal gördülékenyebb lesz tőle az írás, pl. asap, lol, rofl, ezeket kiírni tényleg sokáig tartana, bár a két utóbbit egyáltalán nem is írnák ki.
    Azt meg egyáltalán nem érzem, hogy ez amerikában olyan nagyon menő lenne, sok fórumban kimondottan kicikizik az embert még az ilyen ur-ért is, ami szerintem bizonyos helyeken belefér.
    Én sok amerikai fórumba írkáltam, de egyáltalán nem éreztem, hogy ezek a gyerekes rövidítések olyan nagyon elterjedtek és elfogadottak lennének. Idehaza meg kimondottan szánalmasak és erőltetettek.
  • willcox
    Neked is ajánlok egy videót. Ezek után "demagóg baromság"ozzál, oké?
    http://youtube.com/watch?v=NSnICFPMsXs
  • willcox
    Egy kis okítás az árpádsávos zászlóról, de nem csak neked:
    http://youtube.com/watch?v=KhkgUcsUHiQ
  • willcox
    "Halistennek nem rajtad mulik" - a te szerencsédre is.

"Ezt en megkaptam mar parszor" - lehet, hogy nem véletlenül?

Ékezetekről egyébként hallottál-e már?

Tudod, hogy mi az undorító és ki a hulladék? Ha valaki leszarja a nemzet jelképeit. Akik pedig megosztják az országot, azok pont nem a nemzeti oldalt képviselik.

A helyesírással kapcsolatos meglátásaiddal egyetértek, bár a -ba -be, -ban -ben helytelen használatának van magyarázható oka. A vidéki beszélt nyelvben a -ba -be használatos akkor is, amikor -ban -ben lenne a helyes. A tévék műsztárjai, mint pl. Koós János volt talán az első a Magyar Televízióban (nagyon nagyon régen), aki MINDENRE a -ban -ben ragot használta, még akkor is, amikor a -ba -be lett volna a helyes. Biztos ezzel valami nagyon nagy műveltséget szeretett volna látszatni, ami persze soha nem is volt neki. Pár tudatlan sajnos követte, és ma már sokan használják helytelenül. Pedig általános iskolában kell az ilyesmit megtanulni, nem pedig műsztárokat majmolni.

Vajon csupán jópofinak akarnak az olyanok látszani, akik ilyeneket írnak, mint:
    naon, ien, oan, stb.

"A hulyeseg nem nepcsoportfuggo, ezt bizonyitja a hozzaszolasod is" - na ez a lol!
  • sKie
    Halistennek nem rajtad mulik. A demagog baromsagot meg mellozzuk, hogy kivel van baj. A hulyeseg nem nepcsoportfuggo, ezt bizonyitja a hozzaszolasod is. Az, hogy vkik a magyarkodastol hidegrazast kapnak, az azert van, mert kialakitottak bennuk (bennem is). Kisajatitottak a szot, hogy "magyar" es emoge felsorakoztattak a sajat cimszavaikat. Ezaltal sugallva, hogy ha te nem ugy gondolkodsz mint ok, akkor te nem is vagy magyar. (Ezt en megkaptam mar parszor.) Na nekem ettol borul fel az egyensulyom, oda jutottunk, hogy ha en kokardat teszek, akkor en mar keszenallok Erdelyt visszafoglalni, meg ilyenek. Na kosz nem, ez nem errol szol, undorito dolog egy nemzet jelkepeit politikai celokra felhasznalni es ezzel probalni megosztani az orszagot. Hulladek aki ilyet tesz.

A temarol annyit, hogy ennel sokkal aggasztobb az, hogy az emberek keptelenek a -ba -be, -ban -ben helyes hasznalatara. Valamint a "muszaly", "huje", "ijen" szavak leirasatol kapok sokkal inkabb hidegrazast, mintsem a lol, rofl, imo, afaik, asap eloszavas hasznalatatol. Ezek ugyanis jovevenyszavak, roviditesek, amiket bizonyos retegek hasznalnak. Az "Iskolaba vagyok", "Buliba" es hasonlok viszont az alapveto nyelvtani szabalyok ismeretenek/hasznalatanak totalis hianyarol tesznek tanubizonysagot, valamint hasznalojuk ertelmi szinjerol.
  • Csatti
    "ms n u" szerintem a "missing you" akarna lenni
  • Killgore
    ms lehet talán valami név?
  • Cat #32
    a képen lévő szöveg mit ír? "so be great", azaz légy jó, "c u" az gondolom see you, látlak később, "2nt" az tonight, azaz este, a vége pedig annyi, hogy "before i go to work" azaz mielőtt dolgozni megyek. Az elejét nem értem, talán "en you", azaz és te?
  • willcox
    Egy autóra miért kéne matricákat ragasztani? A házakra zászlót kitenni nemzeti ünnepeken szoktak az én hazámban. Abban az országban, ahol sajnálatos módon élsz, nem árt tisztában lenni pár dologgal.
    1. Az árpádsávos zászló nem azonos a nyilas zászlóval, bár a hozzád hasonlók szeretik ezt a csúsztatást előadni. Talán meg kéne egyszer tényleg nézned egy nyilas zászlót, nem pedig fröcsögni róla ész nélkül.
    2. Az egy nagyon goromba dolog volt, amit Trianonban csináltak velünk. Ha rajtam múlna, akkor viszont ebben a kis országban elkülönítenék egy megyényi területet, és az összes olyan embert oda zavarnám, aki a magyarságtól hidegrázást kap. Magyarországon egy meglehetősen heterogén népesség él, köszönhetően a különböző hódító hadjáratoknak, idegen uralomnak és a betelepítéseknek. Érdekes módon csak két népcsoporttal van baj. Sem a tótokkal, sem a svábokkal, sem semelyik többivel, csak azzal a kettővel. Azzal a kettővel, aminek egyikébe te is tartozol.
    Ami fáj, az az, hogy osztod az észt, nekem, magyarnak, közben még a nyelvünket sem sikerült elsajátítanod. Itt vannak alább felsorolva, amik fájnak. Előbb ahogy te írtad és utána, ahogy helyesen kellett volna írnod:
    eggyet --> egyet
    Magyar országot --> Magyarországot
    visza állítani --> visszaállítani
    munka nélküli --> munkanélküli
    Vissza térve --> Visszatérve
    bunkoság --> bunkóság
    irogatok --> írogatok

A felesleges rövidítéseket, az elmaradt vesszőket és szóközöket fel sem soroltam. Szerintem latin szót (ergo) majd akkor használj, ha már lényegesen jobban megy a magyar. Addig ez csak a tudatlanságodat nagyítja.
  • matt taylor
    Belinkelnél eggyet ha megkérhetlek?

willcox: Az a bajod h nem ragasztom ki a kocsimra a régi Magyar országot?-ergo nem akarom visza állítani a Trianon előtti időt?( Gondolj bele mennyi munka nélküli van ott...)
    Vagy h nem Árpád zászló(?Nyilas?) van a házamra tűzve?

Vissza térve a témához: Én is megválogatom hol hogy írok:
    példu: egy önéletrajzban tényleg bunkoság rövidítést használni(az ilyen alkalmazottat nem is kéne felvenni, majd ha megtanul írni)
    Viszont ha az egyik barátomnak irogatok akkor nyugodtan használok rövidítést!
  • willcox
    "fáj h nem rovás írással írunk még ma is" - ez senkinek sem fáj. Egyetlen magyarnak sem. A "magyarkodás" viszont fáj, nem is csodálkoznék azon, ha te is megkapnád érte a magadét, ami járna ezért jobb helyeken.
    Ha viszont már magyar nyelven írsz, és a szádra merted venni Kazinczy nevét, akkor próbálj meg helyesen írni, mert így eléggé hiteltelen a megállapításod.
  • god25
    Lám! Ennyi. :D Jah, Én pidgin-t használok, nem MSN-t és a linuxnál nagyon oda kell figyelni a kis és nagybetűkre!! Látnátok némely linux fórumon hogy írnak.
  • god25
    Nem hinném, hogy sok köze lenne az alapvető műveltséghez. De nagyon kíváncsi voltam, h milyen gondolatokat/indulatokat vált ki az emberekből az írásunk/nyelvünk változása/alakulása. A társadalmak összetartó ereje a kultúrája. A szülők pedig igenis NEVELJÉK gyermekeiket, mert nincs idő iskolában mindent megtanulni. Én nagyon sokat olvastam gyerekkoromban és jóval többet tanultam könyvekből, mint a tanároktól. Pár pedagógustól (nem tanártól!) vizsont nagyon sok tanultam.
    Ezért vagyunk különbözőek, mert másképp' gondolkodunk. Másképp' látjuk a világot. Ezért van lada/trabant/polski. Mindenkinek más tetszik. Szép lenne, ha minden gömbölyű lenne, nem? Hmmmm.?!
  • matt taylor
    Szerintem ez a nyelv változás teljesen normális dolog!A nyelv folyamatosan változik, ez van!
    Max a sok magyarkodónak fáj h nem rovás írással írunk még ma is!

És igen Gerygery: leesik a kezem ha nem írom ki a vkit! főleg a mai rohanó világban!(példu amikor 10-en írnak egyszerre msnen)

Érdekes lenne a mai világ a Kazinczy féle nyelv újítás nélkül...
  • Zocsi
    Ez alapvetően intelligencia és műveltség kérdése. Az hogy vannak emberek, akik nem adnak ilyenre az gáz.
    Én pl. azt sem értem, hogy ha csetelnek az emberek, akkor miért nem lehet nagy betűket használni a mondatok elején, ill. írásjeleket azok végén? Az egész csak lustaság kérdése. Megérteni ugyanúgy megértik, hogy 'xar', vagy hogy sz@r, de mégis mennyivel szebb, jobb érzés kiírni egyben. Vagy ez is olyan, hogy te nem is beszélsz csúnyán, mert nem írod ki. Önhitség lenne, mint azaz elképzelés is, hogy a mai emberek alapvetően tudnának helyesen írni?
    Nem mondom, hogy tökéletesen ismerni kell a magyar nyelv minden részletét, mert az a hétköznapi használathoz felesleges, de egy motivációs levél sem tér el egy fórum hozzászólástól lényegében, mert a fórumon is egy adott vki./vmi.-ről írsz.
    Az ilyen S373N jellegű szavak meg csak a reklám és desing ipar trandhullámainak melléktermékei szerintem, de a hétköznapi ember meg felvette, mert az mennyire laza.
    Az meg, hogy a szülők neveljék fel és tanítsák meg a gyerekeiket korántsem helytálló hozzáállás. Ha munkába jársz és gürizel a porontyaidért, akkor nem sok energiád és időd lesz őket megtanítani a normális értékekre/életre sem, nemhogy a helyesírásra... :S Ez lenne a tanárok feladata, hogy átadják, de itt több probléma is van, szar az oktatási randszer, és/vagy szarok (vagy nincsenek motiválva) a tanárok is. De ez már más téma. Szal' a liberális oktatási rendszer nem igazán jó.
  • willcox
    Aki sokat fórumozott olyan oldalakon, ahol angolul kell írni, az magyar oldalakon is időnként használ olyan angol szlengrövidítéseket, mint a CYA, CUL8R, stb. Az angolul nem tudók, vagy a tudók, de az írásmódot nem ismerők meg csak lesnek nagyokat. Az viszont tényleg nevetséges tud lenni, ha valaki használja ezeket magyar nyelvű oldalakon, de angolul még enni sem tud :)