Koszova (Koszovó)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
hát akkor pórul járt.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

I.C.ram
CNN szerint nem amerikai, hanem egy tüntetõ volt.
Bandee1987
ha neadjisten kiderül, hogy amerikai volt, akkor kurva nagy gáz van szvsz

I.C.ram
Pont az ilyen gondolkodásúak, mint amilyen te is vagy, van ez az õrület. Milyen alapon szolgázol te le egy másik nemzetet? De persze, ha õk szolgáznak le minket, az már undorító pfujj pfuj, nekünk persze szabad, mert mi szartuk a világot.
Bandee1987

Bandee1987
hoppá baszki.

I.C.ram
Wikipedia

"Koszovó vagy Kosovo (albánul Kosovë / Kosova; szerbül Косово и Метохија, Kosovo i Metohija, azaz Koszovó és Metohija)"

Ennyit errõl.
Ki minõsített itt?? szerbek jók albánok... minõsítettem a szerbeket??? s az albánokat? nem. akkor meg?

Ha így folytatják tovább megint kirobbantanak egy világháborút. A "szláv" szó magyarul szolgát jelent, nem is jók ezek másra, mint szolgának, vagy katonának. Mátyás király katonának használta õket, azóta túlságosan liberálisan bántunk velük! Trianon óta meg a fejünkre nõtt az összes ilyen idióta kecske b...ó nemzet. Egy kézen megszámolható, hány híres embert adtak a világnak. Hirhedtett, tömeggyilkost, és diktátort annál többet. Kezd nagyon elegem lenni belõlük...

www.smart-bus.hu

*** Breaking news: Serbia riots: Body found in U.S. compound ****

nandorb
nem inkabb forditva az albanok rosszabbak

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Akkor a magyar inkább az albánt vegye át mint a szerbet

ok, értem, de akkor is miért hívnám szerbül, ha az albán a hivatalos nyelv...

nandorb
es kosovo-ra tobbet fogsz talalni

nandorb
es usd be azt is hogy kosovo

nandorb
akor ennyit a hirekbol tudsz?
En tegnap sulibol jovett lattam egy rakas diakot akik zaszloval setalgattak a Ujvideken az osztalyfonokukkel.Olyanokat enekelgettek aki nemtud ugrani az alban(siptar),meg hasonlokat ne is soroljam a McDonaldsot ossze tortek az osszes ambasadat a szlovakot,az amerikait meg meg parat az orszagban osszetortek

olyan sincs hogy Koszovó ha már itt tartunk, akkor csak "Косово" akkor...

Jamaica -> Jamaika
Kosova -> Koszova
ennyi...

de üsd be a google-ba h "Koszova"m talál bõven.

Nem

nandorb
Te szerbiaban elsz? Ha igen melyik reszen

I.C.ram
Olyan nincs, hogy Koszova!

Kosova van, Kosovo van és Koszovó van. Koszova nincs.
De miért? A Koszovó az szerb szó. Márpedig Koszova albán ország.
"A" országot miért hívnám "B" ország hivatalos nyelvén magyarul?

Németországot se hívjuk Nemeckónak mert a szlovákok így hívják, amúgy meg ott van zárójelben.

nandorb
rendezukk el NATO-val vagyis amerikaval jobban onneki megvan minden fegyvere

nandorb
legyel mar szives csereld ki a cimet Kosovo -ra

89
"Amikor Szerbia 1988-ban megszüntette Vajdaság és Kosovo-Metohija autonómiáját..."

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

sorry...ezt nem tudtam inkább arra céloznék hogy VAJDASág is majd külön állam szeretne lenni

nandorb
Mert vajdasagban megvan az ellet amit koszovoban nem becsultek meg meg a hegyekben,Vajdasagbol orokosen adoztunk koszovora ahol allandoan az albanok meg a szerbek haboruztak semmi okosat hogy fejlodjonnek rosszabb orszag lett mint pakisztan,irak ok allandoan szemet szemert mentek

Bazi nagy szerb tüntetés (srbija.blog.hu)

Süddeutsche Zeitung: "Belgrád belvárosában több mint 20 autót, egy villamost és öt autóbuszt gyújtottak fel. A tömegközlekedés teljesen leállt. Kifosztottak egy áruházat, két külföldi bankfiókot, valamint számtalan trafikot."

Palinko
miért követelne Vajdaság autonómiát?
VVajdaság Autonóm Tartomány
nandorb
ha kostunica nem lenne az aki ilyesmit csinalna a neppel biztati ot hogy igy meg ugy meg egyszer mar felfogna a nep hogy mi miatt megy szarul az elet akor ma mar nem volna ekkora szarakodas.Tito utan jott a szar elett a nagy jugoszlaviabol lett egy picike szerbia.De kibassza oket en ugyis Vajdasagban elek szoval csak anyit hogy ha kitor a haboru akkor se fogok elmenni nekik ha a rendorok nem voltak kepesek meg allitani a huliganokat a csinytevesukben akor engemet sem fognak....

I.C.ram
Már kivált. Nem fogják egyik napról a másikra visszavonni a dlgot, hogy jajj megbántuk, inkább akaron Szerbia része lenni... 😛
Alexease
Azok a baratok 2.5 milliardan vannak😊 Az azert nem semmi😊 <#idiota>
akyyy
Valaki irja már le hogy miért jó rossz dolog ez a koszovósdi meg balkánosdi. sosem értettem, anno a jugoszláv meg szerb bombázásokat se.... :C

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

I.C.ram
Ha Szerbie megtámadná Kosovot, akkor Oroszország tuti kihátrlálna mögûlle, max hadianyagban támogatná, de nyilván azt is csak "titokban".
gondolom én!

végül is annyira nem foglalkozok vele hogy kiválik e koszovo vagy sem...abszolult hidegen hagy.ha kiválik akk majd vajdaság is autonómiát fog majd követelni..meg valószinüleg szét bombázzák az orszagot mert ez a voljislav bizti hogy nem fogja szó nélkül hagyni,ha meg nem válik el szerbiabol akk meg marad minden a régi.😛

I.C.ram
Hát még szép, hogy támogatja Oroszország Szerbiát. 1800as évek óta, a Pánszlávizmus kialakulása óta végig Szerbia mellett állt. Szovjetunió idején volt egy kis hanyatlás ugye, de amióta megint Oroszország van, azóta egyre erõsebb újra a szláv "testvérek" támogatása. Az már csak hab a tortán, hogy Szerbiában a második legerõsebb talán az Orthodox vallás.
nandorb
haver en is szerbiaban elek de ujvidek fele meg nem volt annyira veszelyes
igaz hogy most mashogy all a helyzet tegnap a diakok mentek tuntetni ma a tanarok belgradba nemtom mi lessz holnap de talan majd felsoprik az utcakat,vagy tovabb fojtatik a huliganosagukat

Bandee1987
Hát ez a baj, hogy õket támogatják. Negyedekkora pofájuk nem lenne most, ha Oroszország le se szarná õket.

Tény, hogy õsi szerb föld Koszovó, mint nekünk magyaroknak kb Székelyföld, vagy akár délvidék Szabadkával. Tele sok többszát éves szerb kolostorral stb... csak az albánoké lett, mintahogy a felsorolt területek sem Magyarországé. Koszovó autonóm tartomány volt mint a Vajdaság, aminek jogait Miosevics vette el. Crna Gora (nem szerbek hanem crnagorácok lakják döntõen) tagköztársaság volt Jugoszláviában. ksozovó meg vajdaság szerbia részeként volt jugóban. Csak ugye akkor 8 kérdésre született 7 válasz (Horváto, Szlovánia, Bosznia, Macedónia, Crna Gora, Szerbia, Koszovó)...

Palinko
Voljislav mondta:
"Mellettünk állnak barátaink, Oroszország, Kína és India"
Na jó barátaid vannak gondoltam magamban, de a mi katonaságunkal koszovóig el sem érnének mert szétesnének a jármûvek 😄
nem toma pontos okát annak hogy mért nem engedik kiválni KOSZOVOT.asszem hogy csak az miatt mert tartomány és a tartományok nem lehetnek államok,de ez csak egy feltevés nem bistos hogy ez az oka.
Milosevics-féle szerb nacionalizmus...hát az is bebaszott annak idején bobáztak minket rendese..meg az kosovot sokan támogatják ez igaz...viszont ha az a köcsök Voljislav elkezd háborusdid játszani akk szerbia fogja megszini me mellette max oroszorszag all...koszovonak meg ottvan egy pár elég erös állam!

A magyar katonák ha jól tudom Pec városa és környékén vannak.

Palinko
Ja csak itt vajdaságban 200e magyar és jóval több szerb van én szívem szerint már rég kiválltam volna ellenénk mi a hegyiek nélkül is, csak hát erre nincs esély... erdélyi magyarok érdekel most mit csinálnak.
na hogy ki hol van:
Volt hogy egy egész vajdasági fiú osztály szökött meg a besorozás elõl, zöld határon Magyarorszgra, elkapták õket a magyar határõrök, majd idõvel kiadták mind, s a határ túloldalán már várták õket, majd irány a büntetõszázad Boszniába... szal semmi jót ne várjanak a magyar államtól...

akkor most dettó...

Bandee1987
Szerintem mindegyik ott élõ kisebbségnek joga volt hozzá, tekintve hogy a Milosevics-féle szerb nacionalizmus lábbal tiporta és írtotta a kisebbségeket.

Palinko
Olvastam, én is itt élek, nem tapasztaltam ilyet ez szerintem megint azért írták, hogy jaj sajnáljatok már minket.
89
Ilyen anyaországi politika mellett szerintem nem számíthat a határontúli magyarság a Magyarországi vezetésre...így nem tudom azt írni, hogy "tartsatok ki...segítünk" csak annyit, hogy "Tartsatok ki!"
Elkeserítõ egy helyzet...de talán felébred a nép

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Palinko
Miért? Crna Gorának JOGA volt kivállni, koszovónak állítólag nem volt joga, de hát amerikai-francia, német-olasz párok ott ültek és azért segítettek nekik valszeg jövõbeni katonai célok miatt... Nameg ott az õshaza és ezek azért nem akarják elengedni, meg valszeg csempészet és van egykét bánya templomok...
akor olvasd el a #18-at is, nem én kopiztam.

ha rajzunk mulik ez soha nem lesz elnök SZERBIÁBAN!!!
hülye idióta....azt mondta hogy ha ö kerül hatalomra még a választásoknál akk a horvátoknak meg a magyarok csak fekete kenyeret kaptak volna....mrs mamuti jeben..magyarul b**om az any****!!de egyébként nincs smi baj a szerbekkel csak mind a két félröl mindig van egy két geci paraszt gyerek aki egymás ellen uszitja a magyarokat meg a szerbeket.