Koszova (Koszovó)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
#23: de, valamilyen szinten az
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
(nem tudtam szó nélkül hagyni amit írtál)
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
(legalább is én ezt hallottam..)
MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá
Kostunica Horvátország lerohanásának is a legnagyobb támogatója volt Szlobó alatt... Bár e kép Koszovában készült...
Ja, sajnálják, közben nagyokat röhögnek a háttérben, õk is tudták, hogy ha utcára hívják az embereket, meg szítják a feszültséget, akkor azok nekimennek az usa, horvát nagykövetségnek, stb.
Elsõ hallásra abszurnak tûnik, pedig vicces lenne a "jack union" ha ki kell venni belõle a kéket :))
A katalámoknak olyan autnómiájuk van, amirõl egy határontúli magyar se mer álmodni. mondjuk a spanyolok a baszkoktól tartanak.
"Most kaptam egy Délvidéken élõ ismerõsömtõl ezt az üzenetet. Úgy vélem, ehhez nem kell kommentárt fûznöm. Íme:
"Most értem haza Zomborból. Ott járok iskolába. Nem tudom, mennyit tudtok a jelenlegi helyzetünkrõl, de ma nem ettünk, mert nem bírtunk kimenni az iskolából, bankokat, pékségeket, cukrászdákat, boltokat vertek szét, Molotov-koktélokat dobáltak, az elkapott nem szerbek arcába zsilettel vésték Szerbia jelképét, a templomainkat összefirkálták, a rádió bemondta, hogy nem beszélhetünk magyarul az utcán, a szerb nemzetiségû tanárok bejelentették, hogy ezentúl nem tanítanak magyar diákokat (tehát szakiskolák szûnnek meg), pisztolyokkal lövöldöznek, megállítgatnak, faggatnak, ha észreveszik, hogy nem szerb vagy, megvernek, a rendõrök nem csinálnak semmit. Mi taxival járunk, a kaput nyitják-csukják elõttünk/mögöttünk.."
Kaparnak a rongyok, de reméljük nem sikerül nekik...
Reméljük, Isten vigyáz ránk!! Most csak rá számítunk...
Tisztelettel: V. A. "
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Oroszország (a sok sok egyéb nem orosz nemzetiség miatt, pl csecsenek)
Románia ( a Székelyföld miatt)
Szlovákia (szintén magyarok miatt)
Izrael (Palesztína miatt)
Kína (Tibet miatt)
Spanyolország (Katalónai és Baszkföld miatt)
Ciprus (a törökök miatt)
Elismete eddig:
USA, Eygesült Királyság, Olaszo, Németo, Franciao, Észto
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Az
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
De ettõl eltekintve, véleményem szerint az EU részérõl óriási hiba volt elismerni Koszovót, mert mostantól bátrabbak lesznek a baszkok és az írek is, ha tudják hogy egy friss nem eu-s országot is elismer az Unió... Szóval egyre több merényletre lehet számítani, na meg persze a szerbek, románok vszeg megint megtalálják a közös ellenséget, hamár koszovót védik, tehát elég sok attrocitás is várható (tapasztalható) a magyarok felé. Fõleg úgy hogy mi is elismertük Koszovót mint független államot. Szóval szvsz több a rossz oldal mint a jó... :(
A dominó elindult...
S megint a Balkánról...
Itt pedig egy cikk azoknak a magyar jobb oldaliaknak akik túlságosan is szerb-pártiak (szoktam egyesektõl hallani hogy fehér-keresztény Európa...stb)
A "stupid" magyar nemzeti-jobboldali-konzervatív-nacionalisták esete az albánokkal és Koszova függetlenségével
Kérdés ugye hogy Magyarország elismerje vagy ne...
A vajdasági magyarok szempontjából mindegy, mert õket mindig is gyülölni fogják magyarságuk miatt a szerbek (fõleg a boszniából a délvidékre (pl Szabadkára) telepítettek...
"..az 1912-ben az Albán Klánok Szövetsége Prizreni Kongresszuson hozott döntésnek az eredménye. Akkor döntöttek úgy, az albán nemzet vezetõi, hogy támogatni fogják, és ezt mindenkinek elõírják, a sokgyermekes családokat. Kvótákat határoztak meg, hogy hány gyermekig a falu közössége, hánytól a törzs, hánytól a klán, támogatni köteles a családot… Élelmiszerrel, ruhanemûvel, pénzzel. A klánok vezetõi arról is döntöttek, támogatják az iskoláztatást, amennyiben a gyermek tehetséges, az alapképzéstõl a külföldi egyetemi tanulmányokig…"
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Amúgy van egy olyan érzésem hogy nem egy balhé lesz még a Balkánon függetlenség ügyben....
Koszova (szerbül Koszovó)
fõváros : Pri¹tina (Pristina)
terület: 10 887 km²
lakosság: 2 750 000 fõ
népsûrûség: 185/km²
Népesség:
2000: 88% albán, 7% szerb, 3% bosnyák, 2% cigány, 1% török
2007: 92% albán, 5,3% szerb, 2,7% egyéb
pénznem: Euró
államfõ: Fatmir Sejdiu
miniszterelnök: Hashim Thaçi
idõzóna: CET (UTC +1)