Koszova (Koszovó)

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
kitartás! (senki ne kössön bele ebbe a mondatba, kéretik nem nyilas felszólításként érteni)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Dragooon
aham.. köszi

#23: de, valamilyen szinten az

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Palinko
Ez mese...
csak annyit, hogy VIGYÁZZ MAGADRA te is.
(nem tudtam szó nélkül hagyni amit írtál)

0Fritz0
Az elismerés nem vélemény?

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Hivatalosan nem, csak Göncz kinga jelezte Brüsszelnek a szándékot.

Bandee1987
Ja, egy újabb szerb nacionalista féreg...

Dragooon
magyarország is elismerte, csak nem alkot véleményt
(legalább is én ezt hallottam..)

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Kostunica Horvátország lerohanásának is a legnagyobb támogatója volt Szlobó alatt... Bár e kép Koszovában készült...

te mondjátok hogy borzasztóak...???!!!! akk mint mondjak én...én kösztük élek vazzeg...minden nap látom öket a suliba,meg verjük egymást agyba föbe.Egyébként meg szerbül KOSOVO igy irjak és KOSZOVONAK ejtik..egyébként meg nem tom hogy mért vannak annyira elájulva töle,amikor CRNA-GORA vált ki akk nem volt akkora felhajtás mint most..pedig azért nézzük csak meg h crna-gora sookal többet ér mint kosovo..mert csak azért is mert van tengerpart,turizmus meg minden.Azt a paraszt Voljislav Kostunica meg azt mondta hogy inkább lerombolja kosovot mintsem hogy külön állam legyen.mekkora bunko.uttána meg bezzeg mi VAJDASÁGIAK fogjuk megszivni.SZABADKÁN az emberek már kisem merne menni az utcára mert mán a falakra is azt irták a szerbek hogy halál a magyarokra meg a horvátokra!!!!meg megistámadtak a magyar meg a horváth konzulátust láttátok ti is ma a tv2,RTL klub hiradoban..Egyszóval most Szerbiában a feje tetejére ált minden.....

Bandee1987
"A belgrádi külügyminisztérium szerdán már jegyzékben fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy inzultus ért több diplomáciai képviseletet a szerb fõvárosban."

Ja, sajnálják, közben nagyokat röhögnek a háttérben, õk is tudták, hogy ha utcára hívják az embereket, meg szítják a feszültséget, akkor azok nekimennek az usa, horvát nagykövetségnek, stb.

Skóciában népszavazás lesz arról hogy kiváljanak az Egyesült Királyságból.

Elsõ hallásra abszurnak tûnik, pedig vicces lenne a "jack union" ha ki kell venni belõle a kéket :))

A katalámoknak olyan autnómiájuk van, amirõl egy határontúli magyar se mer álmodni. mondjuk a spanyolok a baszkoktól tartanak.

s a délvidéki hatások:

"Most kaptam egy Délvidéken élõ ismerõsömtõl ezt az üzenetet. Úgy vélem, ehhez nem kell kommentárt fûznöm. Íme:

"Most értem haza Zomborból. Ott járok iskolába. Nem tudom, mennyit tudtok a jelenlegi helyzetünkrõl, de ma nem ettünk, mert nem bírtunk kimenni az iskolából, bankokat, pékségeket, cukrászdákat, boltokat vertek szét, Molotov-koktélokat dobáltak, az elkapott nem szerbek arcába zsilettel vésték Szerbia jelképét, a templomainkat összefirkálták, a rádió bemondta, hogy nem beszélhetünk magyarul az utcán, a szerb nemzetiségû tanárok bejelentették, hogy ezentúl nem tanítanak magyar diákokat (tehát szakiskolák szûnnek meg), pisztolyokkal lövöldöznek, megállítgatnak, faggatnak, ha észreveszik, hogy nem szerb vagy, megvernek, a rendõrök nem csinálnak semmit. Mi taxival járunk, a kaput nyitják-csukják elõttünk/mögöttünk.."

Kaparnak a rongyok, de reméljük nem sikerül nekik...

Reméljük, Isten vigyáz ránk!! Most csak rá számítunk...

Tisztelettel: V. A. "

Taranov
Én nehezen tudom elképzelni, hogy ez bármit is elindítana, elsõsorban azért, mert mind Skóciában, mind Katalóniában mind pedig a Székelyföldön sokkal tutyimutyibbak az emberek, talán a magasabb életszínvonal miatt.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Nem imseri el a független Koszovót:

Oroszország (a sok sok egyéb nem orosz nemzetiség miatt, pl csecsenek)
Románia ( a Székelyföld miatt)
Szlovákia (szintén magyarok miatt)
Izrael (Palesztína miatt)
Kína (Tibet miatt)
Spanyolország (Katalónai és Baszkföld miatt)
Ciprus (a törökök miatt)

Elismete eddig:
USA, Eygesült Királyság, Olaszo, Németo, Franciao, Észto

Narxis
Kaptak a TV2, hírTV és Magyar Nemzet munkatársai is.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Z
"20:00

Az helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a randalírozók felgyújtottak egy McDonald's éttermet. A tüntetésen megverték az fotóriporterét is." --- ez kemény. <#gonosz2>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Fabio Capello
pedig... vhol olvastam hogy az oroszok már háborúra készülnek

De ettõl eltekintve, véleményem szerint az EU részérõl óriási hiba volt elismerni Koszovót, mert mostantól bátrabbak lesznek a baszkok és az írek is, ha tudják hogy egy friss nem eu-s országot is elismer az Unió... Szóval egyre több merényletre lehet számítani, na meg persze a szerbek, románok vszeg megint megtalálják a közös ellenséget, hamár koszovót védik, tehát elég sok attrocitás is várható (tapasztalható) a magyarok felé. Fõleg úgy hogy mi is elismertük Koszovót mint független államot. Szóval szvsz több a rossz oldal mint a jó... :(

Jugoszlávia végülis Orosz támogatással jött létre. A Balkánon elég erõs az orosz befolyás, most pedig megvetették lábukat a jenkik. De az ami szándék már kivehetõ volt akkor is amikor állt az albán Vs macedón bál Macedóniában (pl Tetovo).

Koszovó következményei lehet: jó cikk az index.hu-n egyéb európai függetlenségi mozgalmakról, Skóciától Székelyföldön át Katalóniáig.

A dominó elindult...
S megint a Balkánról...

Itt pedig egy cikk azoknak a magyar jobb oldaliaknak akik túlságosan is szerb-pártiak (szoktam egyesektõl hallani hogy fehér-keresztény Európa...stb)
A "stupid" magyar nemzeti-jobboldali-konzervatív-nacionalisták esete az albánokkal és Koszova függetlenségével

Kérdés ugye hogy Magyarország elismerje vagy ne...
A vajdasági magyarok szempontjából mindegy, mert õket mindig is gyülölni fogják magyarságuk miatt a szerbek (fõleg a boszniából a délvidékre (pl Szabadkára) telepítettek...

Bandee1987
A dolog igazából még azért gáz, mert Oroszország Szerbia mellett van, az USA meg Koszovó mellett..., bár nem hiszem azért, hogy az oroszoknak vagy az amcsiknak megérné, hogy egymásnak essenek Koszovó miatt.

Hogy kerültek többségbe az albánok? (teleszülték a régiót)

"..az 1912-ben az Albán Klánok Szövetsége Prizreni Kongresszuson hozott döntésnek az eredménye. Akkor döntöttek úgy, az albán nemzet vezetõi, hogy támogatni fogják, és ezt mindenkinek elõírják, a sokgyermekes családokat. Kvótákat határoztak meg, hogy hány gyermekig a falu közössége, hánytól a törzs, hánytól a klán, támogatni köteles a családot… Élelmiszerrel, ruhanemûvel, pénzzel. A klánok vezetõi arról is döntöttek, támogatják az iskoláztatást, amennyiben a gyermek tehetséges, az alapképzéstõl a külföldi egyetemi tanulmányokig…"

HöfEE
Elképzelhetõ hogy politikai viták esetleg tüntetések lesznek de ennél szerintem semmi több. Katonai beavatkozást majdnem, hogy kizárhatunk szerintem.

Taranov
Elég borzasztóak ezek az agresszív szerbek.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

én meg attól félek, hogy nem kevés halálos áldozattal fog járni ez a kiszakadás Szerbibából... :C

Fabio Capello
inkább Kosove szerbül sztem :)

Amúgy van egy olyan érzésem hogy nem egy balhé lesz még a Balkánon függetlenség ügyben....

Koszova (szerbül Koszovó)

fõváros : Pri¹tina (Pristina)
terület: 10 887 km²
lakosság: 2 750 000 fõ
népsûrûség: 185/km²
Népesség:
2000: 88% albán, 7% szerb, 3% bosnyák, 2% cigány, 1% török
2007: 92% albán, 5,3% szerb, 2,7% egyéb
pénznem: Euró
államfõ: Fatmir Sejdiu
miniszterelnök: Hashim Thaçi
idõzóna: CET (UTC +1)