SETI: a csend hangjai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha hazavágnak egy bolygót, õk tovább tudnak állni. Nekünk meg jelenleg az az egyetlen motivációnk környezetvédelem terén, hogy mi ezt nem tudjuk megtenni.
Ha megtámadnának, azt valószinûleg inkább azért tennék, hogy ne jelentsünk konkurenciát a késõbbiekben.
<#wow1>#wow1>
"a tobbi project meg ezt sem tudta uberelni"
Hát ezt nem is nagyon lehetne<#nezze>#nezze><#banplz>#banplz>
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
A modern embert inkább a több, mint a jobb foglakoztatja. PL. hiába xarattak be bennünket a 70-es években a z OPEC országok, hiába hatékonyabbak a motorok, ha a kasztni nagyobb és nehezebb és így kb ugyan annyit fogyaszt a kocsi.
Egy olyan civilizáció, ami egyensúlyban él a környezetével (és szerintem a fejlett civilizációk ilyenek), nem fog egy olyan civilizációnak technológiát, gyak erõforrásokat adni, ami meg nem. Már csak azért sem, mert ugye nem akar magával kitolni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nos, a füstjeleket szabadszemmel "vették" azaz fény által terjedt, ami egy elektromágneses hullám. A morze jel ha vezetéken utazott is, a vezeték körüli elektromágneses mezõben keltett valamekkora zavart, tehát az is elektromágneses úton észlelhetõ, a rádió, lézer stb szintén. Amíg nem ragaszkodunk egy bizonyos szûk tartományhoz amelyben furcsa jeleket keresünk, addig jelenleg legalábbis nem tudjuk (nem ismerünk fénynél gyorsabb kommunikációt), hogy elavulhat-e egyátalán a vevõnk...
Elsõ körben bõven elég lenne, ha valamirõl meg tudnánk állapítani, hogy földönkívüli intelligens életformától származó jelrõl van szó. Az teljesen mindegy, hogy kommunikációt veszünk, vagy szemétszállító ûrhajók sárga villogójának a fényét.
tudtommal egyetlen hasonlo elven mukodo project volt, amelyik eredmenyt is tudott felmutatni. az a legnagyobb primszamot talalta meg, es az eg vilagon semmi gyakorlati haszna nem lett. a tobbi project meg ezt sem tudta uberelni.
Pl lehet, hogy energia szempontjából csak bizonyos energiasûrûségû elektromágneses sugárzás károsítja közvetlenül a fehérjéket, viszont az alakváltozásuk befolyásolásához, már nagyságrendekkel kisebb is elegendõ!!!
Mekkora a megengedett határéték elektroszmogból, vegyi anyagok szempontjából? Mekkora ezeknek a valós mértéke a környezetedben? Általában határérték alatt. És még is egyre több a rákos megbetegedés, de legalább is nem kevesebb!
Hmmm...?!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amúgy pl élnek itt a földön olyan lények, akik nagyon fejlett, akár több száz km távolságú kommunikációt folyatatnak egymással, és amibõl még mindíg nagyjából egy kukkot sem értünk. A cetekrõl van szó. Ha megértenénk õket valszeg akkor se sok változna, a norvégok, meg a japók meg ugyan úgy vadásznák õket mint manapság.
a gyogyszerkutatas se ugy zajlik, hogy te otthon a pc-den vagy a ps3-adon elinditod a rakkutatasi programodat, az meg majd kopkodi ki magabol a gyogyszereket. nem is ertem hogy tudjak ezeket a hulyesegeket letolni az emberek torkan.
Szerintem meg az van, hogy léteznek olyan jelenségek, amik valószínûsítik nem földi eredetû intelligencia jelenlétét. Csak éppen ez az utóbbi 50 év alatt nem igazán mutatott ellenséges szándékot, igaz azt se hogy elszigetelt esetektõl eltekíntve kapcsolatba próbálna velünk lépni. Ilyen esetben, felelõsen gondolkodó politikus számára mi az elsõdleges kérdés szerinted: az adócsökkentés, a tb rendszer reformja, aktuális biztonságpolitikai kérdések, vagy az hogy ki az isten zargatja XY falu lakóit minden páros pénteken este?
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Aztán ugye ha marad is a rádiózás, mint kommunikációs csatorna, akkor is lassan túlvagyunk azon a korszakon, hogy egy egyszerû áramkörrel visszaállítsuk a rádiojelet azzá ami eredetileg volt, kinyerjük belõle az infót. Ha elcsípnénk néhány olyan kódolt jelcsomagot, amit pl a mobiltelefonok használnak, azzal mire mennénk? Némi kis torzulás után tökre beleveszik a zajba. Ráadásul egyre szélesebb elektromágneses spektrumot használunk kommunikációra, vagy éppen zajspektrum alatti frekvencia ugrásos rádiót vagy akármit, hogy elférjenek egymás mellett a csatornák, vagy éppen azért hogy rejtett maradjon a kommunikáció.
Néhány száz fényév távolságból valszeg még magunkat se találnánk meg.
Persze amikor a szuvenírkereskedõk, és szennylapárusok ezt meghallották, alaposan megijedtek. De hát mindig vannak csecsemõk, akiknek minden vicc új, úgyhogy lesznek még akik beveszik a marhaságaikat.<#vigyor2>#vigyor2>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
grebber: ugyan én sem tudok sokkal többet, mint akárki itt a fórumon (jó, kivéve egyes prófétákat... xD), de 99%-os bizonyosságal ki merem jelenteni, hogy senki nem titkol semmit. 51-es körzet egész egyszerûen egy katonai kutatóközpont, ahol a legújabb repülõgépeket/egyéb katonai jármûveket fejlesztik/tesztelik. Ennyi. Bár nekem mindegy ki miben hisz-na jó, 1 bizonyos fokig 😛
u.i.: ha meg bejönne az az 1%, akkor is, nem akarlak elkeseríteni, de valószínûleg a mi életünkben el sem fogják mondani 😉 <21 vagyok, az AIDS-es topikból átmentett adat szerint max 150-21, azaz 129 évem van még... xD jó lesz az 70 nek is>21 vagyok, az AIDS-es topikból átmentett adat szerint max 150-21, azaz 129 évem van még... xD jó lesz az 70 nek is>
Blackmail the Universe
Blackmail the Universe
Next PC upgrade: 2022
Blackmail the Universe
Ha pl mindenki a rákkutatás meg az aids meg a sok vírus ellenszerén dolgozna már rég elõrébb tartanánk. Ha ezekkel megvagyunk akkor mindenki gõzerõvel a fejlett szállítójármûvek,telekommunikáció illetve számítási kapacitáson( gén alapú számítógép,kvantum számítógép)de sokkal elõrébb tartanánk mint most. Elõször a magunk nyavajáit,technikai korlátait kell legyõznünk utánna lehetne a földön kívüli élet után kutatni! Több mint valószínû hogy több eredménnyel zárulna ez a kutatás mint a jelenleg zajló seti program.
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
De csak akkor akadhatunk egymásra ha mi és az idegenek is ugyanabban a korszakukban vannak.
Mi a rádió jeleket kb, 100 éve használjuk, vagy kevesebb. Lehet még neki 200, vagy 300 éve, aztán valószínû hogy már annyira elavult lesz hogy bekerülnek az antennák a commodore gép mellé.
Valószínû az idegenek is kb csak pár száz évig használják a rádió jeleket, aztán már csak nosztalgia képpen.
Annak az esélye hogy õk is épp pont most használják, épp õk is pont most vannak abban a pár száz éves rádiós korszakban mint mi, elég csekély a valószínûsége annak a tudatában hogy több milliárd éves a világunk.
Szerintem amint feljebb tudunk lépni arra a szintre,hogy fénysebességnél gyorsabban tudjunk jelet küldeni, azzal rögtön be is csatlakozhatunk az intergalaktikus party vonalba. Van egy hipotetikus részecske a tachion, ami nem haladhat fénynél lassabban, fizikailag még nem észlelték, de matematikailag csak így maradnak meg a fizika törvényei.
Gondoljatok arra,hogy az anti anyagot sem észlelték még mikor Paul Dirac 28 ban megjósolta az elektron inverz párját a pozitront, csupán elméleti megfontolásból, mert matematikailag így voltak érvényesek a megmaradási törvények. Most ez a helyzet a mostani hipotetikus anyagokkal mint a tachion, vagy a tér felett lévõ tér, a több dimenziós húr elmélet.
Nem a rádió jelekkel kéne mahinálni szerintem hanem minden erõnkel azon kéne lenni hogy felfedjük mindent a világ mûködésérõl.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
"Ha nem találunk értelmes rádió jelet az ûrben az csak azt jelentené hogy a földönkívüliek nem rádió jelekkel beszélgetnek."
Ha több milliárd földszerû bolygó van csak a mi galaxisunkban, akkor ezeken lennie kellene, lennie kellett olyan civilizációnak is, amely épp a rádiózás korát éli.
Szerintem csak idõ kérdése, hogy találjunk ilyent.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ha tényleg találunk valamit, akkor lehet, hogy már el is pusztult a küldõje.
Ha nem pusztult el, akkor sincs nagy jelentõsége. Én is írok ide, de még nem pusztítottam el senkit a fórumozók közül. Ez olyan palackpostázás. Egy dolog a távközlés, és egy másik dolog a csillagközi utazás. Ez utóbbinak pedig olyan korlátai vannak, hogy ha akarnának sem tudnának elpusztítani.
Elõre megfontolta a gyilkosságot, de mielõtt elkövette volna, meghalt. Bûncslekmény nem történt. Nyomozásra nincs szükség. Akta lezárva. Teccik érteni?
Kara kánként folytatom tanításom.
Régen az indiánok füstjelekkel kommunikáltak, aztán jöttek a fényjeles morzék, késõbb rádióhullámos morzék, majd analóg jel, aztán digitális jelek, üvegszálon haladó jelek.
Leegyszerûsítve, ahogy fejlõdik egy faj, egymást váltják a technológiák, lecserélve a régit egy jobbra.
Mi most ott tartunk, hogy teknikailag rádiójelekkel beszélgetünk az ûrön át, és a rádió jeleket fel tudjuk dolgozni más galaxisokból.
Ahogy eddig is váltakoztak a módszerek, a rádió hullám, mint eszközt a fejlõdésben fel fogja váltani más, valami jobb. Nem tudom hogy mi, de azt tudom hogy eddig kivétel nélkül mindig talált új dolgokat az ember.
Most miért állna meg a fejlõdés??
Ha nem találunk értelmes rádió jelet az ûrben az csak azt jelentené hogy a földönkívüliek nem rádió jelekkel beszélgetnek.
A földi civilizáció még nagyon új, kozmikus mértékkel mérve, épp hogy megszülettünk, egy ezred másodperc idõsek vagyunk. Még nagyon sok idõ kell hogy találkozhassunk más, idegen életformákkal.
Akik meg kételkednek abban hogy léteznek földönkívüliek, azok meg gondoljanak arra, hogy mi emberek is kialakultunk az evolució által a semmibõl, tisztán a vízbõl, szénbõl, oxigénbõl. A semmibõl, most már értelmes jelekkel szórjuk teli a világot. Az hogy mi létezünk az azt jelenti hogy az értelmes élet kialakulásának esélye a világegyetemben, TÖBB mint 0.
Tehát bárhól máshól a világban is több mint 0 eséllyel alakulhatnak ki életformák. Az hogy mi létezünk egyben bizonyíték arra hogy értelmes élet létezik máshól is, mivel szinte végtelen számú csillag van amiknek vannak életre alkalmas bolyóik.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Jól hangzik, szívesen megkóstolnék egy idegent, lehet, hogy finomabb a húsuk, mint a lazacnak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Szerintem igenis jó ötlet, hogy lépjünk egyet.. Mert ha nem tesszük, lehet, hogy az a helyzet áll elõ, amikor valakit ki akarsz kerülni, ellépsz balra, de õ is épp jobbra lép el, aztán vica versa... Az meg, hogy a kozmikus sugárzás tartományában sugározzunk igenis nagy ötlet. A legalapvetõbb információhordozója ez az univerzumunknak, az meg, hogy valami rendellenes sugárzást mutat ez, biztos feltûnne egy másik életformának is, ha tudnak õk is errõl a sugárzásról.
Ha meg nem békések... Hát egyrészt, nem magunkból kell kiindulni 😊, na de ha nem békések, elõbb-utóbb ránk találnak. Ha kis is pusztítanak minket, nem veszít velünk sokat a világegyetem és szegény Földünk is megmenekülne..
És az ilyenek, hogy jaj de õk nem is így kommunikálnak meg jaj hogy így meg úgy meg õk biztos tudnak már mindent amit az ufomagazinban leírtak.. Hát meg lehet, de biztos ami biztos alapon csináljuk ezt így tovább egyelõre.. Ugye van az a példa, hogy a 2D-s élõlény hogy tudna minket érzékelni? Ugyanígy: pl ha nem szén alapú egy életforma, akkor milyen? Ha nem így kommunikál ahogy mi, akkor hogy? STB.. Ezen még gondolkoznunk kell és agymenés-szerû dolgoknál tovább akkor sem biztos, hogy tudnánk. Jó ez így. Az meg, hogy ti itt okoskodtok, az megmosolyogtató😊
És az tényleg szégyen, amit avval a mûholddal csináltak..
Blackmail the Universe
üdv.
- tegyük fel, találunk valamit... Visszaüzenünk, jól megkapják. Aztán mi a garancia,hogy békések lesznek ?
- A kommunikáció korántsem biztos,hogy így zajlik ott.
- Békés üzenetet küldünk. Mi garantálja, hogy õk békés emberi módra is veszik ezt az üzenetet ? Pár név valami idióta agyamentotthonból ? Lehet náluk épp ez a durva sértés.
- Még a tudósok sem bírnak a hit kérdésében embertõl elvonatkoztatva gondolkozni. Mibõl gondoljuk, hogy egy ûrt megjáró idegen életforma intelligens ? egyáltalán, mit jelent a tudósok számára az intelligencia fogalma ?
Túl sok kérdés ez ahoz, hogy ripsz-ropsz válaszoljanak rá. Erre van néhány fax egy lebujból és elkezdi tömni ezt a sok baromságot, hogy juhé milyen jó lesz h megtaláljuk a szomszédot ? és mi van ha a szomszéd nem örül nekünk, mert fél, hogy az õ bolygóját is lelakjuk ? <#banplz>#banplz> Vagy esetleg túl primitívnek tartanak minket ? vagy épp mi vagyunk a szalmonella a lombikjukban ? Egysíkú gondolkozás ez a tudósoktól... egy délutáni kávé és keksz mellett jobb dolgokat is lehetne kitalálni (szex közben az ember másról ötletel <#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota><#mf2>#mf2>
<#alien>#alien><#alien2>#alien2><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
Viszont, szerintem ha már ennél fejlettebbek lennének, akkor is használhatnák a rádióhullámokat (példának okáért a Commodore 64 is már lejárt, de még mindig használják, és szerintem a legfeljetteb kutatóintézeteinkben is vannak még streamer kazzettás cuccok.
Tényleg, két alternatíva van; vagy rosszkor keressük, rossz helyen, vagy nincs is értelme keresni.
MInt ahogy a cikk is írja, senki sem szólal meg, hanem csak a másikat hallgatná. Mivan, ha õk is azt várják, hogy mi szólaljunk meg, mert ha olyan szinten vannak, akkotr biztos érdekli õket is, hogy nem-e vannak egyedül.
Érdekes téma, ez, ha melenne a felszerelésem ,és tudnám a módját, hogy miként kell ezt csinálni, beállnék a sorba, hátha hallok vmi érdekeset😊
Esetleh füstjelekkel próbálkozhatnánk😊))
Egyébként se hinném hogy felküldték minden tudásukat mielõtt lekapcsolták az utolsó rádiót.
Az meg hülyeség hogy mi sugározzunk. Nem lenne okos egy ilyen hatalmas és ismeretlen helyen, egy ilyen gyengécske kis civilizációnak kiabálni hogy helo itt vagyunk.
Mikor egy elromlott mûhold lelövése 3 hónapba, több 100 szakértõbe meg majd 100 millió dollárjába kerül a világ leggazdagabb és legerõsebb nemzetének.
:-)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
De sose lehet tudni :-)