66
  • lapaleves
    #66
    az it business nevű csodánál még a madaras teszkós reklámújságot is szívesebben forgattam, pedig nem is jártam a madares teszkóba. még marketinganyagnak sem merném jó szívvel nevezni, ami azért sejtet valamit a hasznosságáról.

    azért egyértelműen látszik a fogyasztó elfordulása a hazudós marketingrizsától, az online-ban legalább az elméleti esélye megvan, hogy valaki beszól ha hülyeséget írnak. és hál' istennek kicsi a piac ahhoz, hogy akkora arányban forduljanak elő a bérposztolók. engem pl rohadtul zavar, hogy a hwsw-n nincs egyből beböfögés a hírek alatt.

    moonman meg külön kategória, aki hisz az adott termékben és többezer értetlen köcsöggel (inkluzíve velem is néha) szemben próbálja védeni. természetes, hogy végletessé válik valaki egy ilyen helyzetben, főleg ha márcsak e tényállás miatt is rugdossák az arcok. most hirtelen nem tudnék mást mondani, aki csak nagyságrendben annyit tett volna a 1.0 júzerek tájékoztatásáért. aztán lehet csak az én horizontom véges, nem voltam jelen máshol. szerinted te képes lennél tízezerszer nyugodt hangnemben leírni, hogy "telepítsd fel az sp2-t" ? ha megnézed ő megcsinálta.
  • Mike at home
    #65
    előszedem neked a 1992-est és mindjárt megnézem :)
  • ilonailona
    #64
    HOHOPPÁ! A Prim cikke arról szól, hogy IT-döntéshozók szálltak be tulajdonosként az IT-Businessbe. A helyzet teljesen egyértelmű. Mr.Keresztesi, Mr. Vahl, Mr.Nemes, Mr.Horváth és társaik felemelik a telefont, és megmondják Ms. Sziebignek, hogy kit tegyen a cimlapra, kinek utalja ki a Leadership Awardsot, a véleményformáló faldíszítő oklevelet, stb. Cserébe Ms. Sziebignek kiutalják az "én szakújságírója" emlékplakettet meg néhány milliót. Minden szakmának olyan sajtója van, amilyet megérdemel. Vagy amilyet vásárol magának. Az olvasók meg magasról le vannak izélve.
  • aDannyBoy
    #63
    http://hirek.prim.hu/cikk/65892/
  • Tinman #62
    Gamer, PCM
  • Zsoltika 007
    #61
    Szerintem is nagyon jó a Pc World tesztek szempontjából. És tényleg kiemelhetjük a tippeket is. Olyan dolgokról írnak amiket tényleg mindenki a hasznára tud fordítani. (Nem mellesleg a kezdőknek is rengeteg segítséget adnak.)
  • DW
    #60
    Ebben tévedsz, a Panoráma is Vogel lap volt.
  • Mike at home
    #59
    Chipet a Vogel adta ki a Computer Panoramat meg a HVG
  • Mike at home
    #58
    A PC World már az elejen szar volt
    oda műkedvelők irtak már az elején is
    Chip anno jó volt, úgy 94-95 környékéig, aztán szép lassan átment ismeretterjesztésbe, akkor már nem kellett
    a Computer Panorama sem volt vmi nagy szám, de olyan egetverően rossz se, az Alaplap réteglap volt.
    voltak igazi szaklapok is jellemzően grafika terén, pl. Computer & Desing
    (illetve maradjunk annyiban, ezt a részterületet ismertem)
    ej anno egy chip magazin 200 forint volt :)

    játékújságok terén pedig:
    CoV, Computer Mania? hamar meghalt, PC-Ultra
    PcX, PC-Zed, Guru, PC Guru, 576, Gamestar, és ugye az új PC Guru
    (konzolos lapokat most hagyjuk)

    mi maradt ki?
  • Mike at home
    #57
    "222-ig FPS és 345-ik RTS-ről mi újet lehet írni? "
    hehe, én egyszer megtettem, ki is basztak érte (közvetetten)
  • Mike at home
    #56
    igazából kezdem nagyon hiányolni az interaktivitást
    az offline média nem szól másról, hogy van egy megmondóember, aki mindenféle okosságot összeirkál, és én nem tudok rá reagálni, nem tudom azt mondani: én ezt másképp látom, hülyeségeket hordasz itt össze
    soxor oda sem írják, ki irja a cikket
    egy előnye van: lehet a klotyón olvasgatni
    illetve azért vannak szerzők akiket kedvelek, de akkor az meg olyan mint egy regény, novella
    lehet egyoldalú a kommunikáció, nem zavar
  • sathinel
    #55
    bocsi tényleg kevertem megnéztem mi volt az amit vettem. :D látod ennyire felejtős lett számomra pedig a régit nagyon szerettem.
  • ReTeK
    #54
    Azért már akad az online sajtóban is az informatikához kapcsolódó komoly és szórakoztató írás is bőven (pláne ha nem csak magyarul ért a koma ugye) :-)
    Azt meg szerintem te sem gondolhatod komolyan, hogy egy "print"ben több információt találsz mint a neten. Például csak GPS készülékekkel foglalkozó rahedli oldal van már akár magyarul is és nem is egy, vagy olyan oldalak „kockáknak” ahol szétszedik apró darabokra a cuccot és nem a pénzköltésről szolnak.
  • Godefroy
    #53
    Azért milyen megelpő, hogy számítógépes környezteben nem fogynak a "szaklapoknak" csufolt reklámújságok papíralapon.
    Ez kb olyan mintha csodálkoznánk hogy kijött a traktor és senki nem vesz lovat szántani.
  • DW
    #52
    így van...ott a hwsw és a prohardver. Csak azt mondd meg nekem, te hány PDA tesztet olvastál a Ph-n? No és hány nyomtatót? Esetleg tunert (igaz, ebből volt, de nem annyi mint a print lapokban)? PNA? PDA? Notebook? GPS teszt? DVD-író? HD DVD? Blu-ray? Hibrid írók (aminek ugye már nincs értelme, hogy a hd dvd megdöglött)? Sorolhatnám még, folytatva olyan pofon egyszerű dolgokkal, mint pendriver (readyboost is). Szoftvertesztet már meg se merem említeni.

    Két tonna más hardver típusú hardver van, nem csak alaplap-cpu-memória-vga. Én épp ezért szeretem a printet. Rengeteg apró kütyü van benne és nem csak azt látom benne, hogy jajj már megint egy alaplap, amiben csak az a különbség, hogy ezen van firewire is, amazon meg esetleg vmi heatpipeos csodahűtő...no aztán van köztük 30 ezer ft különbség viszont teljesítménykülönbség 30 táblázaton át bizonyítva, hogy 1% se. No meg aztán olyan témákat is érintenek, ami IT-hez kapcsolódik, de nem feltétlenül mély hardveres vagy szofveres. Engem ezek az írások kikapcsolnak, szórakoztatnak és gondolkodásra késztetnek, nem pedig arra, hogy nyissam ki a pénztárcámat egy új VGA-ért, amit aztán két hónap után vághatok a kukába, mert kijött a Kvék 6 és megint nem fut normálisan (vagy pénz híján csak csurgassam a nyálam). Amúgysem vagyok nagy játékos, tehát az extra játékra való vackok hidegen hagynak (játékos egérpad tesztek rulez, na annál lejjebb már nem lehet menni, úgy gondolom.
  • RealPhoenixx
    #51
    Nivos cikk.

    Megfontolt, es konzekvens, szoval csak igy tovabb sracok.
  • DW
    #50
    Nem emlékszem, hogy a PC World új tulajhoz került volna 15 éves fennállása alatt. A PC World az IDG-é volt, és most is az a tulajdonos (amerikai IDG licensz).

    Te szerintem a Chipről beszélsz. A régi Chipből (Vogel) kiváltak egy csomóan. abból lett a Magyar PC Magazin (IPMA kiadó - ami aztán megszűnt lapostul mindenestül) és közbe maradt a Chip új felállásban. Mellesleg, ha megnézed a Chipet, most került át a Vogel kezéből a Motorpressehez, míg a CP megszűnt. Ennyi.
  • tomcsa4
    #49
    Az oké, de a kíváló tippözön? PCWorldben a tippözön brutálisan jó, ilyen nem volt a történelemben nálunk (nem vicc).
  • Bandee1987
    #48
    A mai pc-s újságoknak semmi értelme. A cd-dvd melléklet tök felesleges, tekintve, hogy netről hamarabb leszeded az újabb változatot, vagy a cdn lévő demók teljes változatát. Újságnak se sok értelme van, tekintve, hogy csomó weboldal foglalkozik játéktesztekkel, hardvertesztekhez meg pl. ott a hwsw vagy a prohardver.
  • sathinel
    #47
    Ajánlom átnézni hogy milyen volt mikor a pcworld egyik hónapról a másikra új tulaj hezébe került. Előtte szerettem olvasni, utánna vettem még 3-4 db-ot, és vártam hátha alakul, de egy nagy rakás fos volt. Lehet hogy vannak jó újságok, de én nem láttam mostanság. Vettem 3-4 féle lapot is de nem nyerték meg tetszésemet. Az hogy itt az sg-n is ismerik hogy kell bemásolni más cikket, attól még mindíg többet tudhatok meg a fórum-ból mint egy lapból. A teszteknél azt hiányoltam mikor saját maguk kipróbálták a termékeket, és lehetett olvasni hogy mi nem stimmelt, mit nem tudott működtetni, és mi volt ami pozitívum volt benne. A másolt lapoknál a cikkek 99%-a reklám.
  • tomcsa4
    #46
    Ha a két PC-s játékújság is ilyen cikkekkel jelentkezne, akkor bőven jók lennének! Emlékszem, mikor indult a GS ('99 október), meg a 2000-2005ig az újság HIBÁTLAN volt. PCG meg ('98tól olvasom én) '98-2002 és a miután elmentek a kontárok, 2004-2005-ig HIBÁTLANOK voltak! Ezeken kellene elgondolkozni.
  • tomcsa4
    #45
    Szóval ha valaki ad magára, pörgeti a CP-t, PCW-t és Chippet. Nagyon igényes magazinok és a tesztjük übereli a legtöbb online cikkekét (persze, nem indet nézem online, csak párat, de nem gagyikat). A Tippcsokruk meg annyira igényes (pláne a PCW-é), hogy nem lehet szavakba önteni. Így tovább srácok!!!
  • tomcsa4
    #44
    Ja, elnézést kérek, igen nagy idióta voltam. Ugyanis nem említettem meg a PC World-öt, Chip Magazint és a Computer Panoramat. Nélkülük az élet nehéz! Több mint 8 éve olvasom őket (CP-t csak 2002 óta), minden számot és egyszerűen nagyon klasszok!

    BTW: A PCGuru és a GameStar régen nagyon nagyon jó volt. Fantasztikusak! Ma meg közepes-jó (néhány elem meg fárasztóan bugyuta).
  • Su0my
    #43
    :))

    de azért szép volt még az az időszak! :D
  • Su0my
    #42
    itt a pont!

    ugyan még bennem ne mfogalmazódott meg, de valami ilyesmiért is járok ide, mert van a cikk bevezetésként és jobb esetben a lényeg csak ezután jön a fórumban!
  • DW
    #41
    Annyira jó ez az írás, de tényleg. Kár, hogy csomó rész nem stimmel. Egyrészt a fordítással kapcsolatos megjegyzés, ami bánt engem. Attól függetlenül, hogy valami fordítás, nem feltétlenül rossz. Sőt, nagyon jó cikkeket lehet találni a külföldi lapokban is (tudom, mert munkám révén több külföldi és minden magyar IT laphoz is hozzájutok). Ha ez van lefordítva magyarra, az nem tudom kit zavar. Mellesleg a tesztek nem szoktak a printben fordítások lenni (legalábbis azok nem, amiknél kb. 10-15 szereplő van. Ahol már 30-60-100, ott már persze kilóg a lóláb (bár a PCW-ben ilyet nem láttam még).

    Mellesleg a print IT lapokban (ami nem B2B, mint a CW, vagy IT Business) csomó olyan termékbemutató és teszt van, amit magyar online sehol sem látni! Kit érdekel már az ezredik VGA kártya, amin csak a matrica más? Úgy gondolom, számos hardcore user van, akit ez érdekel, de sajnos sokkal több, akit nem. Ki a francot érdekel az R600 blokkdiagrammja??? 100 magyar IT oldalt böngésző netezőből 5-öt (maximum).

    A print lap írása nem arról szól, hogy lemérjük 10000 játékkal a dzsíforszot meg a rádejónt. A printet pont azok olvassák, akik kedvelik a könnyebb lélegzetvételű cikkeket, és nem órákig akarnak bogarászni az fps-ek között. A printben számos olyan téma van, amit online nem lehet olvasni sehol, vagy éppen 100 oldalt kéne googleban átnézni, hogy a lényeget megértse az ember. Mellesleg, a print lapot jó a budin olvasni:), notebook kényelmetlen.

    Sajnos a sok warezjancsika osztja az eszet, aki nem vesz újságot miközben print IT lapot nem látott még élőben (max az ÖKM-et veszi meg sutyiban az újságárusnál, amit aztán két rántás után a kukába vág, nehogy apu-anyu megtalálja), max vmi bugyuta gamerlapot, ami meg nem a hardver-szoftver oldalban erős.

    Mellesleg nem értem a cikkben a print hirdetéssel kapcsolatos felvetést sem. Mintha az SG-n nem lenne banner vagy reklám. Reklám nélkül nincs offline és online lap sem!!! Kár szépíteni, a reklám a szükséges rossz. Akit nem érdekel, nem nézi meg (printnél átlapozza). Az, hogy egy hirdetés nem kapcsolódik a lap témájához, az senkit sem érdekel. IT oldalon is láttam már autóreklámot. Az mennyire kapolcsódik a témához? Semennyire.
    Arról nem is beszélve, hogy ha már reklám: sok online tesztoldal pénzért ír tesztet, aminél szintén gyakran kilóg a lóláb. Azt hiszen ennél nagyobb k**válkodás nincs. Ez a megbízható hír/cikkforrás?

    A sajtóközleményekről csak annyit, hogy a cikk írója úgy tesz, mintha itt nem lenne copy-paste anyag. Ugyanmár, kérem!

    Ja és nem akarom védeni a printet, csupán próbálok rávilágítani, hogy nem minden igaz ebből az SG-által kreált cikkből. Sajnos egy ilyen volumenű cikk megírásához nem ártana, ha a szerző ismeré a print lapokat is.

    Bocsánat, ha valakit ezzel megsértettem.
  • tomcsa4
    #40
    Már kitöröltem azzal :D Finomabb papírra van nyomatva :)
  • Csaba42
    #39
    Pl. a nemrég bekerült Intel vs. AMD cikkel kitörölheted. Az AMD megkapta a leggyengébb vkarit, és erre megkapta a leszólást M-től, hogy milyen sz*r az AMD proci (persze nem 1024x768 alatti felbontásban tolva a gammákat). LOL.
  • Alwares
    #38
    Hát egy nagy adag hümmel tudok válaszolni a hírre...
  • tomcsa4
    #37
    Sorry, még annyit, hogy nem ez az egy van természetesen. De viszont a GSTV nagyon jó és a PCG Live is! Ezekre kellene ráállni, és mondjuk egy ilyen adásért fizetni havonta pár száz forintot. Mert képeket tudok nézni neten is és ma már eléggé elterjedt a net. Jó jó, videókat is tudunk lőni netről, de hangalámondással, meg egy kis poénkodással (ha van és diszkréten) mindjárt más!
  • tomcsa4
    #36
    Nem aza lényeg, hogy egy RTS-ről vagy FPS-ről újdonságot írjon! Nem leeht, pláne ha a játék is sablonos. De legalább a cikk elolvasása után ne azt tudjam meg, hogy a grafika jó/rossz, meg hogy 1-2 játékelemet (egységet, pályát, modot) részletez, többit meg sem említi!

    Kedvencemet engedjétek meg: PCG, cikk írót nem írok. NWN2 kieg. Leírja babán a játékelemeket, majd evvel zárja sorait: "van még két új kaszt és rahedli új spell". Hogy melyik az a két új kaszt? Vedd meg a játékot, azt megtudod (vagy nézd meg neten). Oké, ha a 70 új spellt nem írja le, oké. De a két új kasztot, ami egy RPG-ben azért nem utolsó szempont.
  • tomcsa4
    #35
    Jó jó, a PCG még oké, de a GS gáz. Akkora képek vannak, hogy betojok, ráadásul a szöveg kevés (fél óra budi=fél GS) és akkor a tartalomról ne is beszéljünk. Vannak jó cikkek, de az exkluzívak sose azok.
  • tomcsa4
    #34
    "Az ember máris szívesebben jár egy olyan helyre, ahol nem nyomják le a torkodon xy senki véleményét, hanem szabadon választhatsz, mehetsz a fórumba, ahol 100-ak mondják el a véleményüket, ami már nagyon is hiteles."

    Ez azért majdnem túlzás! Az újságíró véleménye is egy a sok közül. Nem kötelező elfogadni. És hogy miért majdnem túlzás? Mert a cikkek színvonala romlik. Olvassatok csak bele eg mai GS-be vagy egy PCG-be, meg egy régebbibe (5 évesbe). Orbitális a difi! Szóval igazad van!
  • Zsoltika 007
    #33
    Nem nem! Akkor igazán jó volt! Nem mondtam hogy színvonalas volt! De legalább 12-13 éves fejjel jó volt! Most amit kiadnak az nevetséges.
  • rigidus
    #32
    Majd harminc-negyven ev mulva lesz neki komoly erteke mint tradicionalis ujsagiras. Olyan lesz mint a veteran motorok, autok vagy a belyeggyujtes. Lehet majd venni online lapok nyomtatott kiadasait diszdobozban, aranyarban.
  • bunny
    #31
    Ez biza így van, itt lakik a cenzné meg az ura is. Sajnos az SG már messze nem az, ami jópár éve volt.
  • Polemius
    #30
    "az online felületeken ráadásul minősíteni is lehet a tartalmat, ahogy ez itt nálunk már majd' 10 éve működik is"

    Azért ehhez halkan hozzátenném, hogy működik itt az sg.hu-n is a cenzúra rendesen. Nem egyszer tűnnek el egy-egy cikket kritizáló hozzászólások - és itt nem flamelésről van szó.
    (Gondolom ez a post is el fog tűnni rövid időn belül, mert az erre utaló hozzászólásokat is törölni szokták.)
  • Tinman #29
    Igen. Jelen helyzetben Dani viszi bele kicsit a saját humorát/egyéniségét stb.
    Nagyon rossz, ha valaki ezt eltúlozza, mert ilyen is van. Meg kell találni az egyensúlyt

    "A probléma egyik gyökere, hogy a 222-ig FPS és 345-ik RTS-ről mi újet lehet írni?"
    Mégis 4-5 oldalas száraz, vagy éppen túlzóan sík, humorharold jellegű szösszenetek látnak offline napvilágot. Gáz.
  • Molnibalage
    #28
    "Már bocsánat, de a kutyát nem érdekli majdnem 2000 Ft-ért, hogy valami KIÉGETT gamernek éppen miért bántja a csőrét valamilyen játék.
    Ez majdnem már a személyi kultusz látens kiépítése. Felesleges, ódivatú baromság. Csak itt az SG-n mondok 20 embert, aki a hsz-i alapján, röhögve porba alázza a hivatásos fajankókat."

    Márminthogy jobb cikkeket írnának? A probléma egyik gyökere, hogy a 222-ig FPS és 345-ik RTS-ről mi újet lehet írni? Semmit...
  • Molnibalage
    #27
    Ezen röhögnöm kell. Sok-sok év után elővéve tűnt fel nekem, hogy az írások elég nagy része abban is elég színvonaltalan csak ez 13 évesen nem tűnt fel.