Toshiba: nincs tovább HD DVD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az "egyedül van"-ra (ami 25x írtak már viszont le) a felsorolás szerinted nem a megfelelõ válasz? Akkor mi lenne az? A "nincs egyedül"?
A Sony (+ IBM, + AMD) utálattól te már nem is hallasz, látsz semmit...
Egyetlen objektív érvet nem hallottam, ebben a témában.
Azért mert te nem olvasol, arról én nem tehetek.
Ez nem gyülölködõ hozzászólás volt(a tiéddel szemben), hanem már unalmas hogy rendre bemásolja ugyanazt az 5 oldal cég felsorolást.
Neked ez biztos érdekes, javaslom látogass el a Blu-ray szövetség oldalára és olvassgasd a cégfelsorolást, meg hasonló érdekes dolgokat.
Szerintem nem vagy képben, hogy mit jelent a marketing.
Én még emlékszem, amikor egy olcsó DVD lejátszó volt fél milla, és mindenki újjongot, mikor kijött DVD kitt PC-hez 100-120K között.
Meg arra, hogy kezdetben a filmek 10-12K-ba kerültek. Mire itthon beindult nagy nehezen a DVD kiadás, akkor már vagy 3 éves volt a formátum. A BD még nem olyan öreg, ezért én nem jósolgatnám, hogy nem fut be olyan pályafutást, mint a DVD. nyilván a HD készülékek elterjedésével egyre nagyobb lesz az igény rá, hogy HD tartalmakat nézzenek rajtuk, nem de?
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Arról van szó ugye hogy a fényjelek amplitudoja mellett a fény fázisát is eltárolják és ezzel érnek el nagyobb adatsûrûséget, ami kb 4X-160X egy 1 rétegû BD lemezének, ha 12 cm-es lemezformátumban gondolkodunk. A reálisan elérhetõ adatmennyiség a kettõ között lehet valahol. KB 20X BD lemez kapacitás, ami végül is nem kevés. Csak hát bizony ez egy teljesen új technológia kell hozzá és nem sok cég áll egyelõre mögötte, hiszen a BD is bõségesen elég arra hogy a ma kereskedelmi forgalomban elérhetõ legnagyobb felbontású videoanyagot 8 csatornás hanggal extra tartalommal együtt letárolják. Ráadásul a BD jó pár réteget elbír szal akár 10X es kapacitás is elérhetõ az egyrétegû lemezhez képest, ami azért jelentõsen csökkenti a két technológia közötti tárolási különbséget és árban, fejlesztési, beruházási költségben valszeg a BD sokkal jobb.
Szal még nem jött el az ideje, majd a köv technológia lesz ez.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Most azzal hogy nyomják feljebb a tárhelyet rajta attól még ugyanaz.
“We carefully assessed the long-term impact of continuing the so-called ‘next-generation format war’ and concluded that a swift decision will best help the market develop,” said Atsutoshi Nishida, president and CEO of Toshiba.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Most, hogy egy irány maradt (és nem pedik egy gyártó), rengetegen mondják, hogy jól van, most már nem kell félniük, és elkezdhetik vásárolni a cuccokat. Ettõl szépen felfut a volumen, jópár gyártó kezd versenyezni a vevõkért, és csakis ez biztosíthatja az árak igazán elérhetõ szinte csökkenését.
Amiben most erõs fölényben van a Sony, az a gyári mûsoros lemezek gyártása, mivel a mai kereslet nagy részét a Sony gyárai elégítik ki. De elég nyilvánvaló, hogy ha felfut a kereslet, ez nem marad így, mert nem bírják egyedül.
Blu-ray:
"1. Ki nem próbált technológia mind a lemez, mind az optika gyártásával kapcsolatban.
2. Magas készülék ár.
3. Kötelezõ másolásvédelem. (ez a kis stúdióknak fog fájni)
4. BD+
5. Nincs kötelezõ interaktív és hálózati csatlakozás, profilok amikkel vagy mûködik a lejátszó, vagy nem.
6. Sony
HD DVD:
Hát nem is tudom, nekem jóval szimpibb a HD DVD:
1. Nyílt szabvány, nincs licensz díj.
2. Jók kipróbált több éves tapasztalat, olcsón gyártható lemezek és otpikák, kipróbált és bejáratott szervó rendszer.
3. Nem kötelezõ másolásvédelem és nincs BD+.
4. Minden HD DVD lejátszónak van kötelezõ ethernet portja, az elejétõl van teljes interaktív támogatás, nincsenek profilok amikkel szophat az ember."
Sok igazság van ebben, de most már tökmindegy... <#pardon1>#pardon1>
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
3.14159265358979323846264338327950288419716939937510582097494459230781640628620899862803482534211706798214808651328230664709384460955....
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
A M$-nek nincsenek gyártókapacitásai, õ csak megrendel másoktól, pl a Toshibától, IBM-tõl, AMD-tõl, a Flextronic meg összeszereli.
Kb áprilisig adnak ki még új HD-DVD filmeket és aztán game over, merthogy játékokat meg egyáltalán nem adnak ki ilyen formátumban!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A betamaxos hasonlat szerintem annyira nem áll. Itt végülis (szerintem) a jobb formátum nyert. Mégegyszer: ez az én véleményem!!!
Az azonban igaz, hogy versenytárs nélkül az árak és a fejlesztések mindíg magasabbak/lassabbak. Ez viszont, csak mint fogyasztót zavar. A monopólium még soha nem szült igazi forradalmi újításokat. Sajnos most a VGA verseny is kezd erõsen erre mutatni. 😞
Gracie Barra
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Power: "Minden Blu-ray-es fórumban be kell írnod 5 oldal marketing anyagot?"
egy cégfelsorolásban mi amarketing anyag? 😄 jesszusom ...
tök egyértelmü, h szegény toshibát kb. teljesen magára hagyta az ipar 😞
Forza.
"dez! inden Blu-ray-es fórumban be kell írnod 5 oldal marketing anyagot?"
Kerek mindenkit, hogy dez hozzaszolasait ignoralja... sajnos nem tudja megkulonboztetni a durva sertegetest az ervelestol. Valoszinuleg erre a hozzaszolasra is csak gyulolettel lenne kepes valaszolni.
Minden Blu-ray-es fórumban be kell írnod 5 oldal marketing anyagot?
Ismerjük a sony vizióját, nem kell mindig kihírdetni.
Személyes véleményem, hogy nem lesz DVD-hez hasonló diadalmenet.
a BR HD filmek külföldön (nem itthon) egy-két nagyobb címtõl eltekintve ugyanannyiba kerülnek mint a DVD-k
és akkor még kérditek, van-e a DVD-nek vetélytársa? már hogy ne volna
A HD TV-k szépen terjednek, jön a digitális adás, lassan a DVD lesz temethetõ
és errõl nem én meg nem ti fogtok dönteni, nem is a nyers lemez gyártók, hanem a kiadók
ha õk lecserélik a dvd-t BR-re akkor lecserélik
és nekik jobb egy formátum
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]