749
Ide linkeld azon konzolos topicokat, amik nyílt warezt tartalmaznak és kivizsgáljuk/zárjuk őket!

/>

A WAREZ téma kibeszélését itt (KATT) ejtsétek meg, ha nagyon szükségét érzitek!!!
  • Bala10
    ezekszerint, ha nekem kell a videókártyád, akkor odamehetek pofánváglak és elhozhatom? csak mert nekem nincs rá pénzem? lökd a címed, megyek. :)
  • Istencsászár
    Ahhoz képest h nincs pénzed itt ülesz a net előtt, a nem filléres gépedet mutogatod az aláírásba... sajnállak de komolyan.
  • Alwares
    A warez rossz és szükség van rá. Nekem is, bár ha tehetem eredetiben szerzem be a kedvenc játékaimat. Ha valakinek pedig van pénze rá, és csak azért is warezol, az meg khm........
    Mellesleg a PC-és játékpiacot részben már tönkretette, nem lenne jobb lassan másként gondolkodni?
  • Balumann
    Szegény gyerek ha nincs pénze ne is egyen, mert ő tehet róla? ^^ Nincs pénzem, ne csináljak semmit, ne egyek, ne játszak, ne éljem az életet? :D

Egyébként fagyit nem lopok, mert azt nem 2-3ezer Ft-ért adják (a jobbakat meg nem 10000-ért), és ha ingyen kérnék akkor az elveszne annak aki eladná.

Én egyébként csak azt próbálom érvelni, hogy nem lopás, nem az h a warez jó.
  • Zóanagyvarázsló
    Én nem attól félek, hogy a warez emiatt teret nyer, én inkább attól tartok, hogy itthon sokan azt hiszik amiről nem beszélünk az nem is létezik.

Beszélgetni lehet róla (lásd banner), de ez nem jelenti azt, hogy magának a warezolásnak is itt kellene folynia, ez két különböző dolog. Nem hiszem, hogy itt kell megerősítést kapnia bármilyen - néhány kivételtől eltekintve - illegális cselekeménynek.

"Politika itt nincs, rendben van (tudom, hogy nehéz, de lehetne erről is normálisan beszélni)."

Engem is érdekel a téma (kell is, hogy érdekeljen, elvégre a szakmámhoz is elég szorosan kapcsolódik), de talán jobb, hogy nincs, tartok tőle, hogy itt csak nagyon erős vasszigorral lehetne normálisan eszmét cserélni a témában.
  • Oldern the 1st
    Még szerencse, hogy elég sokan vagyunk, akik nagyon örülnének neki, ha a magyar fórumok is olyanok lennének, mint néhány kultúráltabb külföldi fórum, hogy a warez említésére is megy a ban.

Azért nehogy már az legyen a gáz, ha kűzdünk a mocsok ellen.
  • Bala10
    a játék csak úgy terem a neten mi? agyas...
  • jefferson83
    Lehet ragozni meg csűrni csavarni, de ha a krémest az eladó arcába köpöm, majd megkostóltatom vele mekkora ganéj, akkor visszakapom az árát. Én egyszer próbáltam meg visszavinni a játékot, mivel nem volt karcos meg semmi, azt mondták bebuktam. Mondjuk nem vagyok az az asztalverős fajta.
  • Narxis
    Kölcsönkérés.
  • Apocalipto
    loltopik
  • jefferson83
    Igazad van. Mindenhol kellenek szabályok, amit vagy elfogad az ember vagy nem. Politika itt nincs, rendben van (tudom, hogy nehéz, de lehetne erről is normálisan beszélni). Nekem pedig megvan a lehetőségem váltani, ha nem tetszennek a meghozott szabályok. A topikrombolással én sem értek egyet, azt ki kell szelektálni. Én nem attól félek, hogy a warez emiatt teret nyer, én inkább attól tartok, hogy itthon sokan azt hiszik amiről nem beszélünk az nem is létezik. Én nem tudom melyik a jobb, avagy rosszabb.
  • Bucser
    "Ha letöltök valamit akkor senkinek nem veszik el semmi... (megvenni úgyse tudnám/tudnák, én legalábbis mostanában nem)"

Nem fizetsz érte és használod. Azaz a jogos csere alaptörvényét sérted meg.

HA valamire nincs pénzed nem használod.

Vagy esetleg a cukrászdába is odamész és azt mondod, hogy te haver adjál már abból a krémesből egy kis kostolót, mert addig nem veszek belőle amíg nem kóstoltam. De nagyobb adagot adj mint a hivatalos kostolóé.

Szóval nem látom indkoltnak azt az álláspontot, hogy "nincs pénzem azért töltöm le" Akkor ne játszál vele ha nincs rá pénzed. Szegény gyerek ne gizdázzon.
  • Szabi84
    Lopás! Valaki évekig dolgozott rajta te meg egy egérkattintással megszerzed:d ez nem fair:D de ez van!
  • Balumann
    Nemtudom minek lehet nevezni, de lopásnak szerintem nem.
    Ha valakitől elveszem az eredeti játékot az lopás (amit megvett). Ha letöltök valamit akkor senkinek nem veszik el semmi... (megvenni úgyse tudnám/tudnák, én legalábbis mostanában nem). Ha az újabb játékok kerülnének annyiba, mint az olcsóbbak most, akkor lehetséges.
    A letöltés egyébként biztos illegális, nem úgy van h 24 órán belül kell törölni a gépről? ^^

Nekem tört gow-al is csak a swappelés volt, aminek sztem szintén nincs köze wrzhez (csak grafikán kellett állítani egy kicsit és jó lett).
  • Zóanagyvarázsló
    De ez nem ebbe a topikba tartozik, ez itt OFF. A bannerban ott a link, ahol ezt meg elhet vitatni, de ennek csak közvetetten van köze, a fórumokon való szabályoknak, nem szűnik meg attól a warez, ha az SG-n, mint téma tiltva lesz. (Illetve félig-meddig tiltva van most is, láthatjuk.)
  • Zóanagyvarázsló
    Az internetes fórumoknak nem a "szabad beszélgetés" az egyetlen fő alapelve, mindenhol léteznek szabályok, nem tűrik meg a személyeskedést, és bizonyos topikokat leszámítva a túlzott offolást sem, a spamről, reklámról nem is beszélve. Azt szerintem józanul szemlélve bárki beláthatja, hogy rendszerint topikrongálás szintjén folyik a warez - legalábbis annak számára, aki nem ezért jár ide. Az a warez sajátos helyzetéből és elfogadottságábaól adódik, hogy sokan természetesnek érzik ennek a nyilvános helyeken való kibeszélését. Az egy dolgo, hogy van warez, de azzal, hogy teret kap, éppen csak nagyobb létjogosultságot kap, természetes, helyes(!) magatartássá válik sokak szemében.
  • jefferson83
    Még egy észrevétel ehhez a gondolatmenethez, aztán mentem is a topikból :)

Én pl soha az életben nem vennék meg látatlanul egy DVD filmet sem, csak olyan filmet veszek meg DVD-n amit láttam és tudom, hogy jó.
  • gordon 24
    Vanak olyan kocká igen:D én nem tartozom ide. Nekem össze vissze kb 20 játékom van. Ezek között több olyan van ami 2003-nál régebbi. Nem ez a lényeg. Idén leszedtem vagy 10 gemét. Cod4,MOHA air stb. Van ami maradt a többi valóban törlödik mert szar. Na most kérdezm: elkötezs 10000ft haza viszed majd kiderűl hogy egy kalap szar akkor buktál egy 10-est? Most mondhatod hogy ezért van a demo. Csak azt hozzá tezsem van nem egy eredeti gamém amit a demon felizgulva megvettem aztán olyan szar, hogy talán már ki is dobtam. Az egyik 7000ft a másik meg 8000ft volt. Szóval jó a warez!! Kel ez!
  • jefferson83
    Elolvastam, azért írtam ezt: "Ha ezt általánosan bevezeti...."

Lesz helyette egy topik amiben majd nem lehet eligazodni. Én PC-s vagyok csak próbálok együttérezni a konzolosokkal :)
  • Tinman #169
    Eredeti GoW-al játszottam PC-n!, semmilyen problémát nem tapasztaltam... bezzeg az előtte letöltött wrz-al
  • lac coo
    A warez nem lopás ???? LOL :))))) Há mi ..?

• Istencsászár
    És ha ez igyvan akkor mivan, ami nwm warez az nem warez, ez is egy bonyolult összefüggés:D? ( nekem pl nemvolt vele semmi gondom... )
  • Tinman #166
    "Sőt, ha az SMS-ekért illegális tartlaom is letölthető lenne, akkor még népszerűbb lenne az oldal."

Eltúlzod. Én is ellene vagyok az SMS webnek.

Magyarázat:

Anno még a Pecsa korszakban alakult ki idehaza (is!) egy olyan eszme, hogy mindenkihez eljuthasson xy "virtuális élmény", szabadon!
    Ebbe "xartak bele" /elnézést de így van!/ a szemét, szarházi élősködő wrz FTP és SMS webes oldalak hányinger emberei, akik egy eszmét kihasználva mások munkájából gazdagodnak.

Az SG-n jelenleg is törlik (nagyrészt) a letöltési és szériszám lineket.
    Nagyrészt nem is azért járnak ide az emberek, hanem ha már megvan a release, akkor azt hogyan indíthatják el, mik a trükkök, később hogyan multizhatnak stb. Az egész szellemisége itt is azért a szabad szoftveráramlásról szól. Igen, néha döcögve, néha nyögvenyelősen, de érezhető egy alapvető betyárbecsület.

"Mint mondom, a konzolos topikokat nem ismerem, de nem tudom elképzelni miylen segítség kell ott az elindításhoz. "

Nézz csak körül. Wiikey, chippek, bootlemezek, szoftverfrissítések, indítási, kiírási instrukciók és bizony még a konzolok esetében is gyakran szó esik patchekről amikor egy adott release-el gond van és később jön hozzá egy "javítás".
  • Istencsászár
    Tudom h nehéz felfogni a dolgokat itt elnézve a pécés huszárokat nem jöttek még rá a titok nyitjára, EZ konzolos topik, semmi köze sincs a többihez:), előbb olvass utána oktass tudod... banner felül 1 mondat.
  • Balumann
    Itt csak az a probléma, hogy nem a wrz miatt vannak indítási problémák, hanem az a hülye live miatt, mint a GoW -nál. GoW -nál is voltak problémák eredetivel is tudtommal...
  • bardocz
    "fele olyan szar volt, hogy kipróbálás után landolt a kukában..."
    ezért van warez
  • jefferson83
    Ajánlom még figyelmetekbe a torrent ,Rapid topikot is, ott is ömlik a szenny.
  • jefferson83
    Ha ezt általánosan bevezeti az SG, akkor pápát intek neki. NEm mintha warezért járnék ide, de szerintem a szabad beszélgetésekhez hozzátartozik és beszélni véleményem szerint (normális keretek között) bármiről lehet.

Egyszóval: N E V E T S É G E S
  • Balumann
    Minden topiknak van egy házigazdája, az ő dolga a topikot a nem oda tartozó hozzászólásoktol (off, felesleges kérdés warez szempontjából). Az olyanokat lehet tiltani, aki olyanokat kérdez, hogy honnan lehet teljes játékot meg cracket. A warezt megtiltani sztem felesleges. (már leírták az okait).
    A warez nem lopás. Lopás az amikor valakitől elveszed az eredetit amit megvett. Digitális adatokat nem is lehet ellopni...
  • ZsirosKenyer
    jah most látom, ez csak a konzolos topikokra vonatkozik? akkor sry -.-
  • Zóanagyvarázsló
    Sőt, ha az SMS-ekért illegális tartlaom is letölthető lenne, akkor még népszerűbb lenne az oldal. Mint mondom, a konzolos topikokat nem ismerem, de nem tudom elképzelni miylen segítség kell ott az elindításhoz. PC-s fronton más a helyzet, oda specifikus szabályok kellenek. Mivel sokan eredeti játékokhoz is használnak töréseket, mini image-eket (például én is), eleve bonyolultabb az egész kérdéskör megközelítése, és egyéb kérdések felmerülhetnek (ugyebár a nyelvi fájlok is jogvédettek). De mindezt nem itt kell kitárgyalni, ez itt OFF, így én távozom is innen.
  • ZsirosKenyer
    szükséges ez? Kapott az SG felszólítást valamelyik jogvédő szervezettől?

Alul is fel van tüntetve hogy a hozzászólások nem tükrözik az SG.hu szerkesztőségének álláspontját. Annyival még egészítsétek ki hogy az SG.hu nem vállal felelősséget a hsz.-ek tartalmáért.

Szégyen vagy nem, én többnyire a warez miatt járok ide. Azért látogatom a topikokat hogy megtudjam mikor elérhető, illetve milyen módon bírható működésre egy-egy warez gamma. Másért minek járjak ide? A játékkal kapcsolatos topikok tele vannak rayi 13 évesekkel akik minden új shot-ra elélveznek 3x, meg elakadnak már rögtön a main menu-ben

Szóval szerintem amíg nem kaptok felszólítást nem kellene ezzel foglalkozni. Illetve az eddigi rendszer nekem tetszett hogy volt egy OFF/WAREZ topik.
  • Tinman #156
    Még több szeretettel egy PC-s topic, napok óta az indítási és egyéb wrz gondokról van szó:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1184343585

Na gyerünk már, ne csak én besúgjak itten, olyan menő ez ebben az országban, gyertek ti is
  • Tinman #155
    SQJ: Most látom, hogy DS topicban jártál.
    Élj csak abban a hitben, hogy ott minden warezmentes. Kijön egy release és mindenki lázba jön. Ja, alapból egy haldokló topic, mert a nyílt wrz kérdések egy része valóban kukába kerül, de attól még az összes odajáró csinálja /ez egy kicsit kezd olyan lenni, mint a székelés, mindenki csinálja, de nem beszélünk róla :-D/
    A wrz kártyákat meg biztos csak az MP3 kapcsán emlegetik/árulják.

Szeretettel: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1062591127
  • Tinman #154
    Akár konzolos, akár PC-s, ha kijön egy release azonnal hsz-ek százai árasztják el a topicokat. Ez egy szélmalomharc és értelmetlen, ugyanis a látogatók száma nagyon fontos az SG-nek.
    Minél több látogató, annál több lehetséges SMS küldő, no meg annál jobb REKLÁM felület az SG!
    Ha x user tudja, hogy itt segítenek neki -nem letöltőhelyekre gondolok-, elindítani z játékot, akkor jön, regisztrál, aktívan hozzászól, cikkeket olvas, reklámokat olvas (akaratlanul is!) és SMS-t küld.

Viszont ha keményít az SG akkor ne már csak kicsit keményítsen, hanem nagyon. 7 napon belül célszerű lenne az összes wrz topicot törölni és hsz-eket leírtani. Hajrá :-D
  • ivjoe
    o.O Superwarez? :)

Hogyisvoltaz?
  • Bala10
    ezaz. :) mondjuk én leszarom, ki mivel foglalkozik, csak egyesek már összeesküvést elméletet szőttek egy tök egyszerű és egyértelmű dologból.
  • Bala10
    éppen ezért amit beírsz, azt láthatja más is.

küld a linket pü-ben, vagy emailen, azt más kereső nem mutatja...

• havercsotány
    hát ö arra gondolt hogy az sg-én ne foglalkozzon senki warezzal és mindenki max priviben warezkodjon
  • Molnibalage
    Aha. Én miért KELL havi 10 ropit játkra szórni???? Hol van ennyi időd játszani? Ekkora kocka vagy?

A gépet sem kell olyan gyakran újítani amennyien emiatt sírnak csak ha vérpisitke módjára mindent maxon akarsz tolni. Nekem az elmúlt 3 évben gyakorlatilag csak a videókarim változott meg és vettem egyszer RAM-ot és mégis elvagyok. Én is warezoltam régen, de azért közel sem ilyen elszántan. Évi 4-5 játéknál többet nem újítottam be soha és a fele olyan szar volt, hogy kipróbálás után landolt a kukában...