749
Ide linkeld azon konzolos topicokat, amik nyílt warezt tartalmaznak és kivizsgáljuk/zárjuk őket!

/>

A WAREZ téma kibeszélését itt (KATT) ejtsétek meg, ha nagyon szükségét érzitek!!!
  • gordon 24
    Hát ja ez igaz.. Csak nem szabad lila gözben ringani:DD Ez egy globális gond. Mindenki csinálja mindenki beszél rőla ,csak nem szabad..
  • tigerbácsi
    persze ez is igaz! de ahogy mondod ez így elérhető! s a ferrári eltulajdonítása az nem olyan egyszerű!
  • tihs
    azokat utálom akik ide beleírnak és árulkodnak mint az ovodások és ők is warezolnak
    ők a WAMZEREK

a leggusztustalanabb ember fajták ezek
  • tigerbácsi
    persze csak itt élünk, s mi ezt tapasztaljuk!
  • csgj
    Én is így gondolom, csak az a baj, hogy ha pl egy szegény ember szeretne egy irracionális árú Ferrarit, akkor miért ne lopjon egyet?? :D Ez nem így van sajnos. Mondjuk itt jön a másik dolog, hogy a warezra viszont több, és egyszerűbb lehetősége van az embernek, mint Ferrarit lopni. Na és nem büntetik...
  • gordon 24
    Ez sem igy van!! Nem magyarországi egyedüli probléma ez! Sőtttt!
  • tigerbácsi
    persze! erről van szó! ha annyit lehetne keresni, s az árak maradnának ilyenek, akkor nem volna ennyi illegális letöltés!
  • tigerbácsi
    nem én nem ezt mondtam! az sg az maradjon tudományos informatikai oldalnak, nem pedig warez gyűjtőnek! csak hátha valakinek nem telik a játékra, attól nem kell őt kinézni, kitíltani! sőtt attól ha elakad egy pályán attól lehetne segíteni neki!
  • n003
    szerintem ezek az árak csak nekünk irracionálisak .. tőlünk nyugatra párszáz km-re nem azok :( ha itt is 4kiló lenne az átlagkereset lehetne hapzsi-dőzsi de sajnos nemvan :S
  • bardocz
  • Oldern the 1st
    "mert ha valaki szegényebb akkor mért ne játszhasson?"

Én meg nem vagyok elég pénzes a yachton tartott kaviáros, heroinos partikra való belépéshez. Oda ki visz be engem, ha még egy hajóm sincs?

• broman191
    Ezt senki nem mondta...
  • tigerbácsi
    teljesen egyetértek Veled!
  • broman191
  • Zóanagyvarázsló
    És ezek szerint az SG-nek warez supportként kellene működnie?
  • tigerbácsi
    én teljesen megértem a warezolókat! mert még ilyen eszméletlen irracionális árak vannak a szoftverek terén addig kell hogy legyen ilyen! mert ha valaki szegényebb akkor mért ne játszhasson?
  • Balumann
    Többnyire bicajjal járok, de eddig mindig volt bérletem. Mostmár nincs, mert keveset mek BKV-val és kurva drága lett, a jegy is ^^
    De tényleg igazad van, ez a legjobb hasonlat.
  • Zóanagyvarázsló
    "Mindenki oda megy amelyikbe akar."

És nem feltétlenül abba, amelyikbe kellene...

A legtöbb játéknak nincs külön "csúnya topikja", csak a legnagyobb neveknek.
  • Bala10
    pl, látom zenével is foglalkozol.

ha ebből élnél meg, és ellopnák a zenéidet, akkor mit szólnál hozzá? a játékot is készíti valaki, mert ez a munkája. ennél dedósabban nem tudom leírni.
  • broman191
    de ha kell hívja a sittes arcokat is (maunikasó overdrive)
  • NEOreg3
    konzol után jöjjön a PC, utána benézhetnétek a zene fórumba, majd a TV mozi dvd-be is
  • gordon 24
    Akkor ne csináld mert kárt okozol vele.. De ezt hogy nem látod be? nem értzelek.

A játék tervezője fejlesztői több 10000 dollárt több évi fejlesztő munkát sponzorok pénzeit stb tölt/költ el egy játék elkészitésére. Abban reménykedve hogy az eladásből ezt visszakapják, esetleg egy minimális nyereséget termellnek. Ha te letöltöd, akkor mind azt aki pénzt adott erre, mind azt aki ezzel ébvekete dolgozott megkárosítod. Ez teljesen egyértelmű. Ezen nem kell vitázni.

Az már lehet vita kérdése hogy ügynök modon besugjuk azokat akik ezt csinálják hogyesetleg egy forumról tiltva legyenek. Vagy elkezdünk arról beszélni hogy azok akik ide irnak csak tiszta szoftvereket használnak. Bármelyik emberkéhez akár Sir Quno Jedi -hez bemennél tömegesen találnál illegális dolgokat. Cd-ket játékokat, gáz óra buzeráciot, Kábel tv átkötést, villány buheráciot stb. És ez nem igazán az emberek hibája, hanem annak, hogy nem tudunk olyan szintű béreket keresni, hogy minden szükségünket fedezze. ÉS innentől büzlik az egész warezz és lopás téma.
  • broman191
    dőljön le a hangárja amikor éppen benne sétál
  • n003
    jegy nélkül szálsz fel a buszra az lopás? mert mehetnél te gyalog is a busz meg úgyis arra megy nemoszt nem szoroz ha felszálsz vagy nemszálsz fel rá ???!!
  • Bala10
    az a te problémád már, hogyan oldod meg. a lényeg, hogy NE ITT AZ SG fórumán. ennyi.

ezért nyílt ez a topik nem másért.
  • Balumann
    Láttam de az h jön ide?
  • BaliBoy
    havercsótány, Bala10!
    Ne haragudjatok de ez baromi nagy hülyeség. Nem tudom elképzelni a kivitelezését. Tegyük fel nem tudom, honnan letölteni, crackelni... stb. egy játékot, akkor megkeresem a játékhoz tartozó topikot és az odaírók mindegyikének küldök egy PM-et??? Akkor már egyből be lehet vezetni a csoportos PM küldési funkciót is. Mekkora anyázások lennének.
    Nem értem egyébként mi a gond. Eddig is általában 1 játéknak két topikja volt. Egy 'hivatalos' meg egy spam/warez. Ennyi! Mindenki oda megy amelyikbe akar.
  • jefferson83
    Most hallottam, hogy John Travolta most építetett új hangárt a háza melletti reptérén, de még nem tudta megvenni az új repcsijét. Ha gyorsan leszaladsz és megveszed 3-4 filmjét meglesz és együtt örülhetünk neki. Nagyon jó lesz
  • Bala10
  • BEAST #199
    Enis igy vagyok ezzel, kiprobalom, ha tetszik es tudom kesobb is elo fogom megvenni akkor meg is veszem :)
  • jefferson83
    Persze tudom, és csúnya dolgot tennék. A lényeg, hogy már az őskor óta létezik a "warez" és létezni is fog. Régen ugyan ez volt kazette +Vhs.

• Balumann
    #187 -> Mivel nincs saját keresetem, nem én vettem és a netet sem én fizetem.

#188 -> Pont azt próbálom magyarázni, hogy ha a videókártyámat elveszed akkor az tőlem elveszik, ezért lopás. Ha letöltök valamit nem veszik el senkinek semmi. Ha ezzel bárkinek veszteséget okoznék akkor nem csinálnám.

#194 -> Egyelőre tanulok, hogy később legyen lehetőségem dolgozni. De még mindig nem azt mondom, hogy a warez jó dolog.
  • n003
    nemtudom ki hogy van vele de én először warezesen megcsodálom a játékot és ha teccik megveszem DE nem fogok 10k-t kiadni azért amivel 1-2órát jácom aztán kenszöl a részemről .. half-life2-t pl kérdés nélkül megveszem akármi jön is belőle mert eddig nemcsalódtam benne .. szerintem
    DE alapvetően a warez az Lopás bárhogy is szépítjük ;)
  • gordon 24
    Srácok!:DD

Hihetetlen.
    1. A warez Lopás! Tök mind1 honan és merre fele nézed:D
    2. Szükség van rá, mert nekem speciel hitelből van a gépem is:D És nem lenne rá pénzem hogy megvegyem az xp-t és a játékokat. Van sok gamé ami eredeti de a legtöbb warez.

Szóval aki warezol lop ez teljesen egyértelmű. Csak ezzel az a baj hogy ilyen megközelitésbe magyarország sőt a többi ország 99,9% át börtönbe lehetne zárni:D
  • Oldern the 1st
    Éld az életed, dolgozz meg azért, amit meg akarsz szerezni.

Mit képzelsz, ki vagy te, hogy alanyi jogon mindent az arcodba kell hogy toljanak? Semmi nem jár neked, max a víz a kutakról, meg a levegő.
  • lac coo
    Csakhogy jogilag nem a te játékod, pusztán használati jogot kaptál rá! És nem a heverok meg akárki , csak és csak te egyedül ! Itt a bibi :)))
  • Zóanagyvarázsló
    Mert nem akarják felfogni, nem tudnák vele igazolni, hogy a warez=caritas, warezolás=Robin Hood követése.
  • jefferson83
    Nem, simán megosztom veled egyik EREDETI játékomat (amiért én x összeget fizettem) és leszedheted a gépemről ^^
  • Zóanagyvarázsló
    Ha a gyereknek ninc spénze, ne is egyen warezkrémest! Nem igazán tudok egyetérteni a "megélhetési bűnözéssel" - pedig nagyon nem gazdag családból származom, sőt.

Szerintem pont a fagylalt van horror áron. Egy gombóc mondjuk tartson el 2 percig (de nem tart), egy játék viszont ennél jóval hosszabb éléméynt nyújt. Persze ez szerintem is leegyszerűsített és hibás érvelés, nem lehet csak ez alapján mérni valaminkem az értékét, de nehogy már a fagylalt árával hasonlítsuk össze a játékokét! ;)

Akinek nincs sok pénze, vehet bagóért budget kiadásokat, használt játékokat. Ja, hogy al egújabb címekkel kell játszani az "olcsó" gépen maximális grafikai beállítások mellett, ráadásul minddel, ami bbármelyik havernál, osztálytársnál megfordult? Világos.

(De ez még mindig OFF itt, ott a láthatatlan banner...)
  • lac coo
    Hát vannak érdekes emberek ..:)))

Ha valamin napokig-hónapokig-évekig dolgozom nem örülnék neki ha valaki egyszerűen ellopná, jogtalanul használná mert " mit izgulok, úyse vette volna meg " :)))

Mikor fizetni kell érte , és nem lehet megfogni az nem is lézetik, mikor viszont használni és élvezni kell akkor igen :)))

Nem vagyok warezellenes, magam is hasznáélok lopott cuccokat, felhasználói progikat képtelenség megvenni magyar bérekből ( több száz-ezer/db...), de nem értek egyet azzal, hogy legyen teljesen elfogadott dolog mindenhol!
    Ha valaki warezolni akar, magánügy oldja meg ahogy tudja ! (Külön vicc, hogy egyesek még wrez cuccokkal sem boldogulnak , nem indul stb... , de de kötelezően elvérják a topikokban, hogy megfelelő supportot kapjanak hozzá :)))