749
Ide linkeld azon konzolos topicokat, amik nyílt warezt tartalmaznak és kivizsgáljuk/zárjuk őket!

/>

A WAREZ téma kibeszélését itt (KATT) ejtsétek meg, ha nagyon szükségét érzitek!!!
  • lac coo
    Mint mondtam több millát loptam már magamnak , soha nem tagadtam :))))

De ha valaki megkérdezi hogy mit állítson Vray-ben az ok, nem ugyanaz , mint a hová írjam a kódot ...:))))

Feljebb meg is válaszoltad a megoldást: privátban intézzen mindenki ilyeneket !
  • Istencsászár
    Nehéz ám ezt felfoni, inkább leirják az élletöténetüket:)
  • Bala10
    aki nyitotta ezt a topikot, az egy moderátor, akinek az a dolga, hogy rend legyen a fórumon... és ismét leírom, hogy nem a warezolással van a baj itt, hanem azzal, hogy hol tesszük, teszik az emberek.
  • ffxi
    Steam :)
  • tihs
    aki ezt a topicot nyitotta biztos nincsenek anyagi gondjai
    azt se tudja mi az a szegénység, mert soha nem volt benne része :-(
  • tihs
    és magyaországon az emberek 50-60% a droidok ebbe a helyzetbe vannak akinek van munkahelye egyáltalán

voltatok mostanába a munkaközvítőbe

annyian vannak már a munkanélküliek a terembe be se férnek az utcán várnak hogy sorra kerüljenek

1nap az ügyintézés
  • tihs
    ja meg még annyit vidéken lakom jelenleg munka nélküli vagyok
    amikor dolgoztam 3 müszakba kerestem brutto 60eFt-ot

ebből hogy a fenébe vegyek akár 1 eredeti játékot is

még megélni se lehet belőle, meg ha tescos gazdaságos cuccokat veszek akkor is nehéz kijönni

akinek nem volt benne réssze nem is tudja mi az hogy szegénység

és akkor most mert szegény vagyok akkor ne is játszak
    sőt nyírjam ki magam vagy mi.......?

amint valaki ebbe az országba ajánl olyan állást ahol 200000Ft-ot keresek biztosan veszek havonta több eredeti játékot is

nem a warezt kéne betiltani hanem lehetőséget nyújta

amúgy az eredeti játék elöállítása környezett szennyezéssel is jár
    pl a müanyag 1000év után se bomlik le szennyezi a környezetet
    a borítókra használt festék se környezettberát és a borító papírért sok levegőt adó fát kell kivágni

ha warezról töltöm le legalább nem károsítom a környezetet annyira

tegát lehet választani vagy a környezetet károsítod vagy a kiadót akinek amúgy is sok pénze van
    EA sport vezetői biztos nem trabantal mászkálnak és bunagllovba laknak
  • BEAST #261
    tejoeg, mirol beszelsz :D:DDDd
  • BEAST #260
    Ehhez olyan jatekok is kellenek amik megerik a vasarlast :p En minden jatekot megvettem eredetiben ami tetszett, ha azt nezem miota jatszok, nem is olyan sok :S
  • Bala10
    azért ne keverjük bele a hazaárulást...

ha pl valakit szemetelni látok, akkor inkább hagyjam, mintsem szóljak az illetékesnek?(más kérdés hogy lerugom a veséjét előtte). de azért nem kell a szarozásban is pajtás lenni.
  • BaliBoy
    A segítségkérés nem az. A válaszoló warezol ha nyíltan válaszol, linkel. Ezeket persze PM-ben illik elintézni. De kérdezni, kérni kell hozzá.
  • Sadist
    Szerzői jog sértés.
  • BaliBoy
    Gondolom a maxot te sem vetted meg. Vagy a v-rayt. Tehát amikor a Max topikban ezzekkel kapcsolatban teszel fel kérdést akkor warezolsz!?

Egyébként én pont fordítva tapasztalom. A játékok 'hivatalos' topikjaikban szokás törölgetni. Vagyis régebben így volt. Mostanában már elég keveset játszok szóval azért 100%-ra nem állítom
  • tihs
    látom a magyar nem tanult a történelemből

a saját népét árulja el

mikor az egri várnál a titkos bejáratot elárulta a wamzer magyar a saját népét elárulta a töröknek, annyi aranyat kapott amennyi belé fért (szó szerint) fevágták és teletönték arannyal a hasát

utálom ezt az embere fajtát aki aki elárulja féltestvéreit
  • csgj
    Sztem az az igazán büntetendő, ha vki el is adja az ingyen letöltött játékokat! Én még csak oda se szoktam adni ingyen se másnak... :P Meg amúgy is ha vmi warez cuccot szedek le, akkor nem pofázok róla mindenkinek... csak hát itt fórumon az a bibi, hogy a többiek amúgy is beszélnek róla, úgyhogy beszállok :D Mondjuk pl ott az NWN2 topic (ahol házigazda vok): amikor kijött a kiegészítő, kiírtam a bannerba, hogy van már warez verzió, de nincs kéregetés. Vagy vmi ilyesmit. Ezt amúgy is sztem úgy kéne megoldani, hogy ha kijött a játék warezban, akkor beírja egy vki, hogy kint van, és kész. Utána nincs pofázás, hogy miért nem megy, az már az egyén dolga... Üzenettörlés, aztán ha nem megy figyelmeztetés, ban, stb... Viszont vannak sztem olyan helyek, ahol meg lehet ezt beszélni. Vagy itt sg-n privátban.
  • ffxi
    Nemtom hogy vtok ezzel, de bennem érződik bűntudatot. Miután végigviszem egy gémet és stáblista láttán belegondolok mennyi munkát és időt öltek bele. Tudom nem sokat segít ez a helyzetemen, de akkoris én legalább megbecsülöm a fejlesztőt. Arra gondolok, hogy télleg megvenném a gémet ha lenne pénzem. Olyan játékokat, amelyeket télleg örömöt varázsoltak nekem. Nem holmi letöltöm végigviszem és verem a mellkasomat trendisen tömeg/osztály előtt, hogy: "Azt már régen végigtoltam". Közbe nem is fogja fel a játék lényegét/élményét/beleélését/történetét. DE kérem nem nagy szám "végigtoltam+rég megvan", hanem MEGVETTEM. Vajon a warez társadalom hogy gondolkodik, amikor warez-ol? Én így vélekedem. Vagy csak túl sok vérpistike van a környezetembe?
  • ColdFire
    SG-n nem lesz warez, és mit érünk vele?
    Attól még hogy nem írja le sok ember, használja a warezt, ez egy értelmű, már egy zene letöltése is wareznak számít, konzol kivétel, mert akinek konzolja nincs, az vszeg nem tölt le konzolos játékokat. :)
    amúgymeg google a legnagyobb warezkereső szájt ;)
  • Bala10
    pl közösségi portálokon linkelni. lehet még az ezzel kapcsolatos segítségkérések is azok.

eddig is törölték, de ugyanúgy ahogy az anyázást linkelik a moditopikba, ugyanúgy kéne a warezt linkelni. azt hiszem ez a topik lényege... de majd a létrehozója kijavít, ha nem így van.
  • lac coo
    Hát ha törlik és nem nyílvánosan megy akkor semmi gond .
    Deegyrészt nagyon kevés topikban törlik, másfelöl sok ugynevezett warez-tipok is van ajátékhoz ....

Nem vagyok álszent, pár milliós értéket már elloptam magamnak warezzal, de ne legyen már teljesen elfogadott sőt támogatott a dolog !!!
  • BaliBoy
    Akkor szerinted mi a nyílt warezolás. Azt vedd figyelembe amit az előző postomban írtam. Azokat a dolgokat tényleg nem szabad. De igazából eddig is törölték az olyan tartalmú hsz-ket. Szóval azokon kívül mit tartasz nyílt warezolásnak?
  • Bala10
  • Molnibalage
    "Ha letöltök valamit nem veszik el senkinek semmi. Ha ezzel bárkinek veszteséget okoznék akkor nem csinálnám"

De, a szellemi munkája te paraszt!
  • n003
    szellemi termék azaz tulajdon ;)
  • Balumann
    A játék neked szellemi tulajdon? :D Szerintem az más, de mind1...
  • Bala10
    No.

Ez a topik azért lett, hogy az SG-n ne legyen warez nyílt formában(ahhogy a banner feliratán is olvashatod). Tőlem aztán azt tőltesz le amit akarsz, leszarom. csak itt sokan azt kezdték el mondani, hogy joguk van a warezoláshoz és mit képzelnek itt az SG-n, hogy próbál ellene tenni valamit.

Ha ezt nem vagytok képesek megérteni, akkor sajnálom.
  • Molnibalage
    Ez nagyon láma indok. Akkor megyek és lopok autót, mert én miért ne vezethessek Ferrarit??? Barom.
  • Zóanagyvarázsló
    "De nehogy már azok akik tört játékkal játszanak, ne beszélgethessenek egymással.

Miért en beszélgethetnének? Csak az elindítási problémákról, warezhez kapcsolódó kérdésekről nem kellene a fórumban diskurálniuk.
  • n003
    jahh erről nemisbeszélve :(

de nézzük a másik oldalát a dolognak a warez terjesztőt akihez sms-t küldesz valamiért ami nem az övé (modern kor robin hood-ja??!) szal elgondolkodtató és ez már tényleg lopás
  • BaliBoy
    Akkor szépen gondolkozz el azon, hogy milyen véleményen is vagy. Ugyanis először azt mondtad, hogy ne legyen nyílt. Erre én megkérdeztem, hogy mégis ezt, hogy gondolod (mármint kivitelezni). Utánna meg már azt mondod, hogy ne itt az SG-n legyen... grat, következetes vagy.

BTW: A 'nagyon warezolás' az tényleg sok. Tehát pl. olyan, hogy linket letöltéshez, vagy cracket direkt linkben, keyt belinkelni ténykeg nem etikus. De nehogy már azok akik tört játékkal játszanak, ne beszélgethessenek egymással.
  • Zóanagyvarázsló
    Vagy amikor olyan kulcsot generál, mely valakinek az eredeti termékéhez tartozik...
  • n003
    jogilag igaza van de morálisan szerintem nincs ;)
  • Zóanagyvarázsló
    De ah nem lenne lehetőség warezre, akkor nagyon sokan nem mondanának le a hobbijukról, hanem inkább beérnék egy-egy játékkal, esetleg kevesebbet költenének hardverre, és többnyire beérnék 1-2 éves játékokkal is. Magyarán átalakulnának a fogyasztói, játszási szokások, ehhez képest pedig a mostani helyzet igenis bevételkiesést jelent.

A zene esetében a koncert jó példa (vagy film esetében a mozi), de a játékok esetében csak a vásárlás az, mely haszonhoz juttathatja a kiadót (esetleg a reklámok a játékban, de ez nem fedezia k öltségeket, és nem minden esetben működik). A kiadót pedig lehet utálni, de ha azt akarjuk, hogy jusson pénz a következő játékra, fizesse valaki a fejlesztőket, azzal bizony őket is kell támogatnunk. De emellett léteznek független fejlesztések is, mely esetekben lehet támogatni közvetlenül is a fejlesztőket.
  • n003
    jogilag nézzük igazad van mert nem a gémet veszed meg csak a használati jogot ;)

de ha már itt tarunk amiért elítélem a warezos játékost (nem a warezt) aza csalás lehetősége mert neki nincs mit vesztenie .. nyugaton nem azért warezolnak mert nincs rá lé hanem mert nyugottan csalhat max generál egy újabb kulcsot :((
  • Bala10
    mert te csak azt tekinted lopásnak amit fizikailag eltulajdonítasz. ezért van védve a szellemi tulajdon és az is lopásnak számít. ne próbáld a saját hülyeségedet igazolni, mert nem tudod. :)
  • Balumann
    zenéről beszéltem (üzenetedre válaszolva...)
    Én mindent értek.
  • Bala10
    sok játék koncert van valóban...

mindegy, majd rájösz magadtól is a dolgokra.
  • Balumann
    És én csak annyit akartam még mindig mondani az elején, hogy lehet bárminek nevezni, de lopásnak nem. Jegy nélkül felszállok a buszra az sem lopás, jog nélküli használat, rossz cselekedet mert nem támogatom a járművek további fenntartásait, stb..
    mennyi szövegértő ember van itt... ^^
  • Zóanagyvarázsló
    Senkit nem tiltanak ki azért, mert nem eredeti a CoD 4-e, a fórumon is segíteni fognak neki. Csak a warez tematikájú kérdésekről, spamről van szó.
  • tigerbácsi
    yaya ez így van! csak meg kell nézni ahol uralkodik a szegénység, ott sokkal többen élnek ezzel!
  • Balumann
    Én ezt teljes mértékben értem. Ha letöltöm ahelyett h megvenném, akkor igazad van. De van olyan is h letöltöm, vagy nem veszem meg és nem játszok vele (mert nem tudok rá pénzt fordítani v nem ér meg annyit). Ez esetben semmit nem veszít a játék készítő.
    És ismét mondom, hogy nem azt mondom, hogy a warez minden esetben jó dolog. Ha van lehetőség anyagiakban, akkor támogatni kell a játék készítőket.

#210 -> A kiadó veszít inkább. Az előadóknak a koncertekből jön be több pénz, hogyha letöltik akkor még többen megismerik és többen jöhetnek koncertre is.