55
 • NEXUS6
  #55
  Csak épp ugye nem mindenhol képfeldolgozás/nyomtatásról van szó!;)
 • VRSDM
  #54
  istenem. :C

  sorra olvasható hogy gatyi fakom így úgy apple fosás.

  biztos azért használják mindenhol ahol képfeldolgozás/nyomtatásról van szó nem?:CC
 • jasszka
  #53
  csak engem emlékeztet a kép egy szemetesvödörre??
 • vanclemmons
  #52
  OFF: "anyuci-apuci áldoz rá :)"
  h a pillanatba képzeled azt, h ilyet írsz, amikor kb annyit tudsz rólam, h 14-18 között vok?! nem mintha közöd lenne hozzá, de "anyuci-apuci" pont olyan neveltetésben részesített, h becsüljem meg a dolgaimat, és ha akarok vmit, azért dolgozzak meg... úh mostfigyeljEJHA saját magam keresem meg azt a pénzt, amit utána elköltök. mégegyszer bocsi, h én apple-re költöm s*ggfej
 • Rena11
  #51
  jó ez a fantázia kép a gépről kár hogy vezetékes a joy
 • G_ArchAngel #50
  mondjuk az O2 sincs a helyzet magaslatán, de talán most változik majd a hozzáállásuk...
 • G_ArchAngel #49
  Ne haragudj már, a Windózt a perui kommunista programozói front fejlesztette?
  Hasonlítsd már össze a mindent tartalmazó Vista Pro Aero Bling-Bling Buisness "minden ötletet lenyúlok az OSX-ből" csomag árát a Leopard-éval...

  Meg nézegesd meg, hogy a Vízen túl mennyibe kerül egy Apple termék, akkor majd rájössz, hogy a DELL, HP, Sony, akármi is lehúzza rólad a bőrt...
 • cateran
  #48
  -Ásít- Kipróbáltam....(mint mondtam angliában élek...) süti volt,klassz volt,aztán maradtam a jó öreg nokiámnál...(Miért? Mert semmi olyat nem mutatott az iphone,ami miatt azonnal szerződést akartam volna kötni valamelyik telefonos céggel....)
  Én nem vagyok apple ellenes,de szerintem (is)sokkal nagyobb a hypeja, mint a lángja....
 • cloud.strife
  #47
  Hát gyerekek, nemsemmik vagytok. LOL

  (az aláírásomat nemér elolvasni :)
 • Major
  #46
  OFF: "...az meg már ne a mi hibánk legyen, h áldozunk rá kicsit több pénzt." -> Inkább fogalmazzunk úgy hogy anyuci-apuci áldoz rá :)
  //-> Életkor: 14-18 között//

  Sokak éjjel-nappal dolgoznak és nem nagyon telik almára :)
  De, nem azt mondom, hogy akinek van pénze rá ne vegye meg, csak nyugodtan.
  De, azért senkit se vigyen el egy márkához való elkötelezettsége/szeretete, olyan irányaba, hogy egy mesterséges homályba burkolva magát nem ismeri és nem akarja megismerni/elfogodani más cégek jobb ár/érték arányú termékeit.
 • vanclemmons
  #45
  "Azért foglalkozom ennyit ezzel..."
  hát igen, a személyes üzeneted is tökéletes tükrözi ezt a látásmódot...

  az gondolom meg se fordult még a kis buksidban, h esetleg rajtad kívül él még más is ezen a bolygón, akinek nem mosta át teljesen az agyát a marketing (mellesleg van egy 'kis' közöm hozzá, szal el tudom dönteni, h minek lehet/nem lehet hinni).
  végülis ha te az alapján döntöd el, h ki sznob meg ki nem, h mit vesz meg, egészségedre... gondolom öltözködésben se a divatot követed, hanem mindig csakis a legjobb minőségű, szolid, mégis reális árú ruhákat vásárlod meg, ami a legjobban áll, a hajad sincs soha divatosra nyalva, ételből se veszed meg mégcsak véletlenül se azt, amit reklámoznak...
  én mindenesetre bocsi, h anno ezt a terméket merészeltem megvásárolni, mert ez tetszett minden szempontból a legjobban. biztos vok benne ezek után, h csak én lehetek a retardált, amiért ezt a [email protected] még szeretem is! megyek is meggyónni a bűnöm...
 • GregSB
  #44
  Bocsi, itt a helyes link a prezentációhoz.
 • GregSB
  #43
  Lehet rajta egyszerűsíteni hidd el :D Most azt mondaném, hogy menj el és próbálj ki egy iPhonet. de sajan még nem lehet itthon kapni.

  Azért az valamit éreztet, hogy a Nokia idén fog kijönni "forradalmian új" telefonjával, aminek GUI-ja egy az egyben az iPhoneéra hajaz:

  Videó

  Ez egy részlet ebből a prezentációból, ahol bemutatták a Nokia "forradalmian" új 2008-as interfészeit. Érdemes 2:17-hez tekerni, aholis az iPodokon látható Clickweel tökéletes lemásolása is megfigyelhető :))

 • GregSB
  #42
  "Azért foglalkozom ennyit ezzel, mert idegesítő az apple sznobok nagy pofája, amikor felsőbbrendűnek érzik magukat mert egy gagyi közepes képességű, de drága ipodot használnak. És nevetséges érvekkel próbálják bizonyítani hogy az milyen jó."

  Hát sok sikert a hadjárathoz! :) Mondjuk az a vicces, hogy ebbe a topicba egy általad felvázolt egyén se írt még, amikor már elkezdted oltani az Applet. De sebaj, minden felületet és "Apple" szóval kezdődő hír-topicot fel kell használni az állítólagos iPod-sznobok üldözésére! Bárhol is vannak, mert én itt az SG-n még nem sokat láttam :))
 • cateran
  #41
  Támogatlak:D Azért népszerű az Apple nyugaton,mert szarrá reklámozta magát és igy pl. az mp3 lejátszó egyenlő az Ipoddal....hiába van kirakva mellé 100 másik,1 bites agyú átlag angol (angliában élek)akkor is az Ipodra fog rábökni, hogy "aztat ottan" Laptopban más a helyzet..lehet jó,meg finom az angoloknak (is) drága (már az átlag gipsz jakab angolnak) Vagy inkább úgy mondanám, hogy nem akar annyit költeni 1 laptopra, ha olcsóbban is megszerezhet egyet (lőtéri döglött kutyát nem érdekli az op. rendszer,meg hogy stabil-e,meg ilyesmi....az egyszeri felhasználót ez kurvára nem érdekli)
  A mobiltelefonok kezelése minden csak nem bonyolult....mit lehet azon egyszerűsíteni?:S Átleg mobilozó sms,mms,dumcsi,képek,zene,csengőhang használatból áll.....ezt mindenki elkezelgeti manapság,probléma nélkül( én még nem láttam olyat, akinek ezek gondot okoztak volna)
 • Sanyix
  #40
  "nekem ipodom van, és ha kéne írnom egy pro-contra listát, így hirtelenjébe összevissz 2 dolgot tudnék a contrához írni... az egyik a fülese... de a prohoz viszont több oldalnyit."
  Én még írok egyet a contrához: sokol rádió hangzás. Nem a füles miatt, hanem mert a benne lévő hangtechnika gagyi. A pro-hoz több oldalnyit tudsz írni... a konkurenciához meg még több oldalt lehet, mert többet tud...

  "és ebben benne van az átláthatóság, és hogy kézre esik minden menüpont, nem kell órákat keresgélnem, h mit hol tudok beállítani.
  persze, nyilván nem mindenkit érdekel ez, azok a számtechgeekek, akiket szélsőségesen csak a belső felépítése érdekel egy zenelejátszónak, telefonnak, számítógépnek az vegye meg azt, amelyik megfelel minden szempontból az elvárásainak, aztán tököljön a kezelésével órákat... ha ez élvezet."

  Egy nagy lol. Az én lejátszómon nincs almácska, mégis 1 gombnyomással elérem a legfontosabb funkciókat, és rohadt egyszerű kezelni. És a többivel is így van. Csak egyeseknek ha nem pont az apple menürendszere van lemásolva (amit persze a creative-től loptak), akkor az nem jó.

  Azért foglalkozom ennyit ezzel, mert idegesítő az apple sznobok nagy pofája, amikor felsőbbrendűnek érzik magukat mert egy gagyi közepes képességű, de drága ipodot használnak. És nevetséges érvekkel próbálják bizonyítani hogy az milyen jó.
 • vanclemmons
  #39
  hogyha ennyire nem szimpatizálsz az apple termékekkel, akkor miért foglalkozol ennyit azzal, hogy meggyőzd az apple-használókat, hogy miért nem jó? bocsánat, hogy miért "középszerű"...?
  nyilván vannak hibáik, minthogy semmi sem tökéletes, de te enyhán túlzóan csak olyan tulajdonságaikat emelted ki, amik rosszak. ehhez képest sokkal több jó tulajdonságuk van...

  van egy olyan sandám, hogy itt mindenki ért vmennyire a hard meg software-ekhez meg ilyen-olyan processzorokhoz stbstbstb, de ha már az iPhone-t fikáztad, az nem jut eszedbe, h egy teljesen átlagos nő felhasználót, akinek fingja sincs arról, h hány megabittel áramlik az infó a telefonjában, nem az érdekli elsősorban, h a konzervet is fel tudja nyitni a telefonjával egy lakatlan szigeten, hanem h hamar hozzá tudjon szokni a kezeléséhez, tudjon vele e-mailezni, telefonálni, sms-ezni és kb ennyi. mindezt nagy kijelzőn. igen, vannak ilyen emberek is.

  nekem ipodom van, és ha kéne írnom egy pro-contra listát, így hirtelenjébe összevissz 2 dolgot tudnék a contrához írni... az egyik a fülese... de a prohoz viszont több oldalnyit. és ebben benne van az átláthatóság, és hogy kézre esik minden menüpont, nem kell órákat keresgélnem, h mit hol tudok beállítani.
  persze, nyilván nem mindenkit érdekel ez, azok a számtechgeekek, akiket szélsőségesen csak a belső felépítése érdekel egy zenelejátszónak, telefonnak, számítógépnek az vegye meg azt, amelyik megfelel minden szempontból az elvárásainak, aztán tököljön a kezelésével órákat... ha ez élvezet.
  szvsz az se elhanyagolható (aki ad vmit magára, és NEM azért, h megirigyelje a többi ember, hanem csak mert van stílusérzéke esetleg), h h néz ki. nyilván ez se számít rengeteg embernek, de inkább nézek egy esztétikusabb látványt ha választhatok. mert végső soron az számít, h mi tesz boldoggá... ha téged az a tudat, h mindent tudjon a lejátszód, telefonod, hát használd azt. de ne próbáld meggyőzni ilyen agresszívan a más véleményen lévőket, h nekünk miért nem jó, v miért vunk hülyék, mert a "csak középszerű" apple-t használjuk. mi a saját kütyüjeinket uúgy kiismertük, és tudjuk, h mi a jó bennük, és minden, csak nem középszerű. az meg már ne a mi hibánk legyen, h áldozunk rá kicsit több pénzt.
 • atomkrumpli
  #38
  érdekes hogy a hozzászólók közül csak te használod a "hülyegyerek"" seggfej" szavakat, rádférne egy lazítás
 • acdc
  #37
  Cak ha ranezek elhanyom magam olyan ocsmany.
  " A Google állítása szerint az Apple iPhone telefonjáról sokkal többen keresnek az interneten, mint bármely más telefonnal. Ez a mérték nem is kicsivel több, kb 50x-es a különbség az iPhone javára, bármely más mobillal összehasonlítva."

  Kicsit ciki az allitolagos nagy nevu mobiltelefon markaktol,hogy hasznalhatatlan szarok,benne van minden amit az ember nem is hasznal de az is egy oszecsapott giccs.

  Nekem special egy dolog nem tetszik az iphone-ban a nagy merete.
  Angliaban elofizetesre a legtobb esetben ingyenes a telefon de olyanok is amik nalunk 100-150000 ft. De sokan azt mondjak ra nokia,sony ericcson ingyen sem kell inkabb adok 269gbp.-t az iphonera.  A
 • bossgolem
  #36
  Vagy csak hasonlítsuk össze a Creative Zen Stone 2 GB-s rádióval és kijelzővel csak picit nagyobb, mint az iPod shuffle, és mégis jóval olcsóbb. És sztem a Creative többet és jobban foglalkozik hangtechnikával, mint az Aplle...Az Aplle fölöslegesen drága!
 • Sanyix
  #35
  "Ha nem hiszed nézd meg az amcsi árakat: Sony Walkman Video 8 GB: $179. iPod Nano 8GB: $199. Kemény 20 dollár a különbség..."

  20 dollár sok. Ahhoz képest hogy az előbbi egy jó minőségű lejátszó, a második meg egy fos najó csak közepes... és mégis drágább...

  Su0my: "És miért a Nokia telefonok? És miért a windows-ok? ennyit rólad s*ggfej."

  Nokia telefonok, azért mert elég jók. A windowsok meg azért mert az ms mindent mocskos kis trükköt bevet hogy így legyen. Ülfexik!
 • ColdFire
  #34
  manapság már mindenkinek a külső tetszik...
  nekem egy Nokia N70em van, és ez "állítólag" azért rossz, mert csúnya a menüje, meg túl nagy...
  Nah mondom jólvan akkor, veled sem fogok sokat beszélgetni :)
 • zola2000
  #33
  Hát hogy egyesek mennyire buknak az applera azt jól jelzi, hogy egyszer valaki hozott be egy iphonet, hogy azzal villogjon, és majdnem én lettem az első számú közellenség mikor mondtam hogy olyan gagyi telefont olcsóbban is vehetett volna. Mondjuk úgy kellett magyaráznom, hogy nekem az nem tetszik benne, hogy nem lehet rá telepíteni, tehát nem tehetek rá safari helyett operát, gameboy advance, snes emut, és még csak nem is 3gs.
 • asysoft
  #32
  "A bluetooth fájlátvitel az meg azért nincs..." Tehát akkor igaz, ami elég gáz. (Csengőhang korlátozást máshogy is meg lehetett volna oldani, pl Vodafone-nak is sikerült anno SE telefonok esetén.)
  Egyébként én örülök az iPhone-nak, mert felrázta a piacot. A hírek szerint a WM7 végre rendes GUI-t fog kapni, az iPhone-os Safari kezelhetőségét másoló Opera mobile 9.5-ön is teljesen más élmény a böngészés, mint elődein. Tehát aki nem iPhone user (mint pl én), az is profitált a megjelenéséből:) Ennek ellenére a készüléket kísérő hypeot én is túlzónak tartom.
 • GregSB
  #31
  "Szal aki kicsit többet látott már a számtekből, mint a tecsó pécé színvonal, de lehet, hogy nem csak Ipodot használ, mert az milyen kúl, az azt mondja, hogy igen szuper, hogy az Aplle végre igazán törődik a vásárlóval, de ennek kéne lennie a minimumnak, hamár a vásárló fogja használni a gépet"

  Ezzel nagyon egyetértek! Így kéne már nagyon-nagyon rég óta hozzáálnia a dolgokhoz az összes nagyhalnak (Nokia, Microsoft, stb...)

  "de azért a technikát nem szép dolog kispórolni egy csúcs termékből."

  Itt most pontosan melyik termékre gondolsz? A Macek szerintem megállják a helyüket hardware területén is a konkurenciával szemben. Lehet hogy számok tekintetében van Dell ami ráver a specifikációkra, de ahogy Su0my is írta az OSX másképp kezeli az erőforásokat mint a Win, nem lehet egy az egybe összevetni a két rendszert hardware szempontjából.
 • Su0my
  #30
  "ráadásul amiben az Apple soha nem volt otthon, csúcs hardverrel"

  ez nagyon nagy tévedés. még ha nem is az épp kapható hűdejajde gyors cuccokat használja, de akkor is egyrészt az OS sokkal jobban gazdálkodik az erőforrással, másrészt pl a notiknál ha nézed, mutass már olyan elemeket, aminél kategóriájában (ohh és igen, árban!!) jobb hardvereket kapsz? és ne csak betűről betűre, nézd meg pl milyen a ház, satöbbi satöbbi.

  egy dolog igaz: MBP pl annyi hőt fejleszt hogy esélyed sem lesz gyereknemzésre, ha a combodon a géppel akarsz dolgozni, de ettől még high-end kategóriásak.

  az asztali iMAC-ek.. barátaim a PC-s világban egy olyat nem tudok mondani, ami meg tudná közelíteni.. igaz, volt 1 cikk itt az SG-n is hasonló próbálkozásról... [elnéző mosoly]

  amúgy meg továbbra is mondom, képzeljen akárki akármit az apple termékeket vásárlókról, szíve-joga, de ha születik egy cikk, amiben szerepel az APPLE-szó, akkor ne kezdjen már bele #123542353453-szor ugyanabba az értelmetlen, érvek és tapasztalatok nélküli fikázásba.. Maradjatok a Linuxnál, maradjatok a Windows-nál, az iRIVER-nél, a Nokiánál. Ja és egy jó tanács: ha lesz rá alkalmatok, 1 hét erejéig próbáljatok ki egy ájfont. Vagy Mac-et. iPOD is jó szerintem, füles egy kicsit mellétrafált dolog, de tömegközlekedésen utazva kiváló az is. Aki meg 101% hangerővel hallgatja, az úgyse hallja a finomabb részleteket, annak egy 350 forintos füllhalgató és 1000 forintos 5 MB-os mp3-lejátszó is bőven elég.. Meg alapból: MP3 és a minőség az két, egymástól jól elkülöníthető dolog :))
 • Su0my
  #29
  "Miért eszik több millió légy szart? Miért a valóságsók a legnépszerűbbek?"

  És miért a Nokia telefonok? És miért a windows-ok? ennyit rólad s*ggfej.
 • NEXUS6
  #28
  Hát igen, fontos dolog a kezelhetőség a dizájn, meg az ergonómia. De inkább az van, hogy a PC elterjedésével az emberek azon szocializálódtak, hogy egy számtek eszköz, egyre zajosabb, egyre többet fogyaszt és a rendszer stabilitása, használhatósága is mondjuk úgy hullámzó. Ehhez képest az Apple tényleg csúcs.

  De menjünk vissza abba az időbe amikor még nem csak a PC számított számítógépnek és mit látunk, hogy pl az Atari vagy az Amiga számítógépek, dizájnos dobozban ergonómikus OS-sel, és ráadásul amiben az Apple soha nem volt otthon, csúcs hardverrel vannak felszerelve.

  A legtöbb akkori versenyző kihalt, (pedig az Aplle akkoriban igen csak bajban volt) és maradt a Wincé (ami fejlesztői lexarják a júzert mert megtehetik, meg a Lincé (aminek fejlesztő eddig jobbára lexarták a júzert mert maguknak csinálták az OS-t) meg az egyetlen cég aki mindíg is abból élt, hogy viszonylag ember közeli gépeket csinál.
  Viszont mint írtam az Apple soha nem a szuper hardveréről volt híres, vagy legallább is ha a verseny miatt a költségeken kurtítani kellett, akkor valszeg náluk a HW jött először szóba.
  Szal aki kicsit többet látott már a számtekből, mint a tecsó pécé színvonal, de lehet, hogy nem csak Ipodot használ, mert az milyen kúl, az azt mondja, hogy igen szuper, hogy az Aplle végre igazán törődik a vásárlóval, de ennek kéne lennie a minimumnak, hamár a vásárló fogja használni a gépet, de azért a technikát nem szép dolog kispórolni egy csúcs termékből.
 • GregSB
  #27
  vicces hogy minden apple fan sznob ezt írja. Erről beszéltem, ez az apple életérzés. Az a legpoénabb, hogy ezt olyanok írják akik nem próbálnak ki mást, mert az apple a menő(egyébként honnan veszed hogy nem próbáltam apple cuccot? mert nem tértem meg? :D).

  Én nem nevezem magam Apple sznobnak. Szimpatikusak a termékeik, de jelenleg Pc-t használok, egyelőre nem engedhetm meg magamak hogy váltsak, de szeretnék. Arra pedig hogy nem sok terméküket próbáltad abból következtettem, hogy leközépszerűzted a teljes termékpalettájukat... ami kicsit vicces.

  Egyébként a kütyük funkciói, tudása le van írva, legtöbb esetben próba nélkül pontosan tudni lehet mit tud, aminél nem az pl egy monitor, mert ott nem tudják leírni milyenek a színei, meg ilyesmik, bár hozzáértéssel, részletes műszaki leírásból ott is ki lehet következtetni hogy kb mit várhatunk.

  Na látod, ez itt a probléma. :) Ez nagyon nem igaz. Vegyük példának az iPhonet megintcsak. Megnézzük papíron az adatait, és kifakadunk, hogy ez meg mi a ..., hogy képzeli az Apple hogy ezért az árért ennyit merészel csak adni? Aztán ha az ember kipróbálja, akkor elgondolkozik hogy miért nem ilyen jó kezelni alapból minden telefont? És megint csak azt mondom, hogy ne nézd le azokat az embereket, akik a használhatóságot fontosabbnak tartják a funkcionalitásnál.

  "Mi az hogy "szokott"? Itt ütközik ki hogy gőzöd sincs a termékeikről. Hol középszerű pl egy MacBook?"

  És az iPod milyen? Középszerű hang, gyenge tudás, magas ár (konkurencia az első kettőben sokkal jobb, és persze olcsóbb is).
  És az apple tv milyen? Ugyan az a helyzet mint előbb.
  Ne emelj ki egy olyan dolgot ami esetleg jóféle, miközben az agyonhájpolt tömeghisztis termékeik olyanok mint ahogy írtam...


  Olvasd légyszíves tovább két mondatot miután megemlítettem a MacBookot: "Asztali gépeik szintén" Én az asztali gépeikről és a laptopjaikról beszéltem (ami a temékplaettájuk igen nagy részét kiteszi), nem csak a MacBookot ragadtam ki. Ellenben Te csak az iPod-ot és az Apple TV-t tudod kiemelni, amik tény hogy elég nagy slágertermékek, de nem csak ezekből áll az Apple...

  Érdekes hogy pont csak az apple ilyen különösen drága. Pikkel rá az állam? Dupla vám vonatkozik rá? Van egy sejtésem, ha nem apple lejátszót rendelnék külfölről, az is annyival olcsóbb lenne, mint amennyivel az apple cucc...


  Ha nem hiszed nézd meg az amcsi árakat: Sony Walkman Video 8 GB: $179. iPod Nano 8GB: $199. Kemény 20 dollár a különbség...

  Miért eszik több millió légy szart? Miért a valóságsók a legnépszerűbbek?
  Miért fáj egyeseknek egy kicsit is megeröltetni az agyukat egy kevésbé felhasználóbarát telefonnál? Miért szükséges gyp-s felhasználói felületet használni elvileg értelmes embereknek?


  "ne nézd le azokat az embereket, akik a használhatóságot fontosabbnak tartják a funkcionalitásnál." A GUI nem gyp-s, hanem letisztult, ergonómikus. Nem kéne a általánosítani, és azokat az emberet akiknek ez fontos egy kalap alá venni a valóságsókat bámuló tömegekkel...
 • GregSB
  #26
  Igen próbáltam, többek között HTC Kaisert, ASUA P535-öt. Funkció sokaságában tényleg fényéveket vernek az iPhonera. Azt a kevesebb dolgot, amit viszont az iPhone tud azt fényévekkel jobban csinálja mint a többi. Mindennapi használat mellett sokkal kényelmesebb vele telefonálni, zenét hallgatni, és !internetezni!. Ez utóbbit nem véletlenül jelöltem ki, az előbb említett két másik PDA-n rémálom volt a netezés az iPhonehoz képest. A statisztikák is azt mutatják hogy sokkal több embernek fekszik az iPhone elképzelése...


  Szóval igen, vannak hasonló áron többet tudó telefonok. Az iPhone a hihetetlenül ergonómikus kezelőfelületet ajánlja ezért az árét. És ez sok embernek fontos. Van akinek a fukcionalitás számít, van akinek meg a kezelhetőség. Szerintem nem kell ezen fennakadni, és fikázni azokat akinek az utóbbi számít.
 • GregSB
  #25
  Az igazság az Apple-konzolról
  Az utóbbi napokban kezdett el terjedni az a pletyka, hogy konzolgyártásba kezd az Apple. Az egész alapját egy játékszabadalom adta, meg hogy a gyártó arra kérte az amerikai szabadalmi jogokkal és védjegyekkel foglalkozó szervezetet, hogy más ne használhassa az Apple-brandet a játékgépekhez. A Decelop magazin megbízható forrásokra hivatkozva viszont arról számolt be, hogy a kaliforniai cég csak az iPhone-hoz és az iPod Touchoz akar készíteni szoftvereket. Az iPod marad a kapu, azon túl már nem foglalkozik a játékokkal az Apple, állítja a forrás.


  Gondotam berakom, mert mire SG-re kikerül lesz legalább egy hét :D
 • szurop
  #24
  Olyan nincs hogy valaki használt már apple cuccot és nem tért meg. A sok pöcs aki fikázza az meg irigykedik szerintem. A bluetooth fájlátvitel az meg azért nincs, mert amerikában ott az itunes, és azt nyomatják, hogy vegye meg mindenki a számokat, csakhogy ott nekik az nempénz.
 • Sanyix
  #23
  "mottó alatt meg sem adod az esélyt az általad fikázott termékeknek, hogy bizonyítsanak, mert ki sem próbálod őket."

  vicces hogy minden apple fan sznob ezt írja. Erről beszéltem, ez az apple életérzés. Az a legpoénabb, hogy ezt olyanok írják akik nem próbálnak ki mást, mert az apple a menő(egyébként honnan veszed hogy nem próbáltam apple cuccot? mert nem tértem meg? :D). Egyébként a kütyük funkciói, tudása le van írva, legtöbb esetben próba nélkül pontosan tudni lehet mit tud, aminél nem az pl egy monitor, mert ott nem tudják leírni milyenek a színei, meg ilyesmik, bár hozzáértéssel, részletes műszaki leírásból ott is ki lehet következtetni hogy kb mit várhatunk.

  "Mi az hogy "szokott"? Itt ütközik ki hogy gőzöd sincs a termékeikről. Hol középszerű pl egy MacBook?"

  És az iPod milyen? Középszerű hang, gyenge tudás, magas ár (konkurencia az első kettőben sokkal jobb, és persze olcsóbb is).
  És az apple tv milyen? Ugyan az a helyzet mint előbb.
  Ne emelj ki egy olyan dolgot ami esetleg jóféle, miközben az agyonhájpolt tömeghisztis termékeik olyanok mint ahogy írtam...

  "Arról meg nem az Apple tehet, hogy itthon baromi drága... De erre is van megoldás: kintről kell behozni."

  Érdekes hogy pont csak az apple ilyen különösen drága. Pikkel rá az állam? Dupla vám vonatkozik rá? Van egy sejtésem, ha nem apple lejátszót rendelnék külfölről, az is annyival olcsóbb lenne, mint amennyivel az apple cucc...

  "A jelenlegi iPod Nanoban van a kategóriájában a legjobb felbontáső kijelző. Középszerű, LOL."

  Gratulálok, hogy egy zenelejátszóban a legfontosabb dolog neked a kijelző felbontása. Normális ember lexarja milyen a kijelző, mert nem a kijelzőt hallgatja. Mondjuk nem is lehet más előnyt mondani, mert hangminőségben megint csak gyenge közepes, tudásban is elmaradott, és persze az ára is borsos.

  "És az iPhone-t miért viszik mint a cukrot? Várj, hagy találjam ki! Mert egy díszdobozba pakolt telefon, amit bekajál a sok birka. Persze, véletlenül sem azért, mert az eddigi leg-felhasználóbarátabb telefon."

  Miért eszik több millió légy szart? Miért a valóságsók a legnépszerűbbek?
  Miért fáj egyeseknek egy kicsit is megeröltetni az agyukat egy kevésbé felhasználóbarát telefonnál? Miért szükséges gyp-s felhasználói felületet használni elvileg értelmes embereknek?
 • asysoft
  #22
  Egy másik témában már feltettem az alábbi, iPhone-nal kapcsolatos kérdésemet egy Apple usernek, de nem kaptam választ, így újra próbálkozom:
  Mi a helyzet a Bluetooth-szal? Megjelenésekor úgy olvastam, hogy csak headsetekkel, kihangosítókkal használható (az A2DP-t sem támogatja), s a mostani gyors keresgetés sem vezetett más eredményre. Ez valahogy hihetetlen számomra... Tényleg ennyire korlátozott lenne?
 • [email protected]
  #21
  "De ettől még nem lesznek [email protected] az Apple termékei."
  Nem szarok, csak picit túlértékeltek egyes körökben.
 • [email protected]
  #20
  Láttál már te iPhone-al egy árkategóriában mozgó telefonokat?
  És hogy hány kört kúrnak rá funkcionalitásban?
 • GregSB
  #19
  Szerintem nem fognak belépni a Konzolbizniszbe, ahogy a hírben is szerepel a szabadalom leginkább hand-held kütyükre szól. Szerintem simán arró lesz szó, hogy az iPodok / iPhone utódjaira már komolyabb játékok is lesznek.
 • Skyline
  #18
  Bászottgyüönyörűűűek..:)
  A felső egy modernizált Snes egy analógos snes joyyal és a dvd-m távirányítójával,az alsó meg egy gamepaddal vezérelhető porszívót juttatz eszembe:)
 • Su0my
  #17
  "egyedül a marketingosztályának jár a piros pont."

  idézet kidstől, aki fikázza az APPLE-t.
  én az APPLE-ben a marketinget és Steve Jobs-ot utálom a legjobban amúgy.
  meg azt, hogy mindenki ledivatköcsögözik, ha esetleg védeni próbálom alaptalan kritikáktól (nem mintha pont erre lenne szüksége "jaj-szegény-Applenek" xD).
  attól, hogy sok majom vesz úgy almás terméket, hogy fingja sincs arról, az miért jó/mire és hogy kéne használni-ez van. Ugyanúgy vesznek szar PC-ket is.

  Yvan apple-buzi jelzőt kikérem magamnak, az tény, hogy szimpatikusabb, mint a Microsoft és társai, de semmi több. Az, ha próbálom kicsit lehűteni az érv és tapasztalat nélküli fikázókat, ne legyen már gáz..

  Viszont amit mondasz: igen, én is úgy képzelem el a dolgot, mint a mostani Apple TV szoftverfrissítése: ugyanis ha mondjuk pl vidd be a szervizbe, fizess 10 ezer magyar forintnak megfelelő összeget, cserébe kapsz 1 szoftverfrissítést, egy kontrollert (vagy ha kérsz bizonyos felárért többet is, esetleg netről is lehetne tölteni ugye ha már apple tv kontroller meg 3 napon belül postázva), játékok netről demo, ha tetszik, kifizeted etc... na akkor igencsak versenyképes szolgáltatás lenne.
 • GregSB
  #16
  "Díszdobozba tenni valami már létező terméket...vagy apple Tv-t bővíteni további funkciókkal, valami módon játéklehetőséggel...végülis iPhone-t is megveszik, miért pont ezt ne vennék."

  És az iPhone-t miért viszik mint a cukrot? Várj, hagy találjam ki! Mert egy díszdobozba pakolt telefon, amit bekajál a sok birka. Persze, véletlenül sem azért, mert az eddigi leg-felhasználóbarátabb telefon.

  Idézek egy másik oldalról, szerintem nagyon kól megfogalmazza az iPhone sikerének titkát:

  "Senki nem mondhatja, hogy az iPhone hibátlan telefon, de tény, hogy az Apple megint megcsinálta: pusztán a kezelés leegyszerűsítésével, a felület átláthatóvá tételével, a felesleges extrák kidobásával létrehozott egy olyan készüléket, amit használnak is az emberek.

  Ami sokak szemében csak parasztvakítás, látványos, de felesleges dizájnelem, az a hétköznapi embernek nem más, mint mézesmadzag: a tapogatható kijelzőn, a dögös menün, a látványos ikonokon át vezet a valódi szolgáltatásokig a júzer útja.

  Pont mint a Mac OS-nél, mondjuk a Time Machine esetében: milliárd éve vannak már backup-alkalmazások, de ilyen látványos alig akadt, és az időgépnek hála olyanok is elkezdték menteni az adataikat, akik korábban azt sem tudták, mire lenne az jó.

  Aki ezt nem érti meg, az sosem lesz képes használható készüléket gyártani, vásárló-oldalon meg sosem vesz majd iPhone-t. Ők azok, akik azt hiszik, hogy a funkciók fontosabbak, mint a megjelenés, pedig lószart: ez csak akkor lenne igaz, ha robotok lennénk. A magam részéről én örülök, hogy nem vagyok az."

  Bocs hogy egyébként átmentem Apple-örangyalba, de nem tudom elviselni az téves sztereotípiákat.