36
  • Rundstedt17
    önkinzás...
  • Rundstedt17
    Talán azért mert a magyar filmek nagyon gyengék..valósággal kínzás nézni...
  • Roosevelt
    Jol mondja winnie: a jo es a sikeres film altalaban ket kulon kategoria. A sikeres (ertsd nyereseges) filmhez marketing kell, es fasza latvany (utobbi mar eleg koltseges, de manapsag ezzel lehet igazan keresni. Pl. Transformers). Sot, ha egyszer sikerul egy jo filmet kesziteni, akkor arrol siman lehet meg par bort lehuzni, ugyis elmennek ra az emberek (Shrek, Pirates of the Caribbean, vagy a magyarok kozul a Macskafogo kituno pelda sztem).
  • BaliBoy
    A Zuhanórepülés bukta lett.... :DDDDD
    Ennek csak örülni tudok. Akinek van pofája úgy reklámozni a filmjét, ahogy azt tették.... hát megérdemli. Úgy látszik még mindíg nem fogják, hogy a bevételeik egy részét, bármily hihetetlen a kalózmásolatokból szerzik. Mert,
    1. vannak olyanok akik miután letöltik, megnézik és ha tetszik nekik megnézik a moziban is. (legalább egy ilyen van :))
    2. nincs annál jobb reklám amikor az emberek 1mást között beszélgetnek, ajánlanak 1másnak filmeket megnézésre. Namármost ehhez nagy mértékben hozzájárulnak a kalóz másolatok, ha tetszik, ha nem.
    Úgyhogy saját maguk alatt vágták a fát. Nem azért nem lett népszerü, elterjedt a film mert az emberek beparáztak ettől a vírusos marhaságtól - nem volt sztem ember aki ilyen hülyeséget elhitt - hanem egyszerüen ettől a kampánytól amit műveltek.
    Egyébként a 2007-es magyar filmtermés szerintem nagyon gyérre sikerült. Egyedül ami nekem tetszett az 56 csepp vér. Valószínüleg az is csak azért mert musical. Az SOS szerelem egy kalap kaki, a Konyec 1x nézhető, pozitívuma az eredeti sztori az idős rablókkal, Buheramátrix szintén 1x nézhető. A Hasutasok borzalmasan szar volt. A felénél ki akartam kapcsolni. Már csak azért is csalódás volt mert egyébként a szereposztás nagyon jó.
  • Reg5
    Magyar filmek régen jók voltak(elsősorban az Ötvös Csöpiket szerettem nagyon), csak aztán vmi történt... Manapság mind *****.
  • cooldoc
    Megnéztem a Zuhanórepülést (DVDRIP XVID), csodák csodája, nem lett vírusos a vinyóm. Egyébként rosszabbat vártem, nekem kellemes csalódás volt.
  • aDannyBoy
    kurva jó volt szerintem a zuhanórepülés
    legalábbis megállja a helyét az egyszer-kétszer nézhető amerikai filmek között
    ráadásul magyar kultúra napján ingyen (állami pénzből) vetítették az urániában :)
  • raingun
    Én sem nézek magyar filmeket, 1-2 kivételtől eltekinve, amit mindenki ajánl.
  • winnie
    "hát szerintem egy jó forgatókönyvre minden magyar producer lecsap mint gyönygytyúk a takonyra...és MINDEN film alapja a forgatókönyv, ha a szar,"

viszont fordítva sajnos nem áll, miszerint a jó szkript jó filmet is eredményez. és hiába jó egy szkript, ha a producer nem érzi benne az eladhatóságot, akkor nem fog lecsapni rá.

"de az is igaz, hogy a jó filmeket általában megnézik az emberek."

most tényleg nem vitatkozni akarok, de az annyira bődületes..., izé. ugyanazokról az emberekről beszélünk? akik napilapból a blikket veszik a legtöbben, akik hetilapból a storyt, akik legtöbben a barátok köztet meg a cobra 11-et nézik?

szeirnted azok az emberek, ha moziba kerülnek, hirtelen jó filmeket akarnak látni és nem afféle felejtős langyos cuccokat? (utóbbiak közül is vannak jók, de nem jellemző)

" fizetnek 1-2 millió dollárt, míg maga a film kerül 100-ba. miközben egy forgatókönyvön alapul az egész film. érthetetlen."

nem annyira. a filmes forgatókönyv iszonyatosan képlékeny és az írónak semmi beleszólása nincs a filmbe, csak kellék, egy mankót ad - a mozifilm abszolút rendezői termék. ellentétben a tévésorozatokkal, ahol is a rendező a kellék és ott az író a főnök.

(hiba a filmes forgatókönyveket túlbecsülni, hiszen jó részük (van kivétel) csak pársoros szinopszis, egy ötlet. "csináljunk arról filmet, hogy eddie murphy kövér nőt játszik és hozzámegy egy sovány eddie murphy-hez")
  • winnie
    "na ez a teljes agymosott igénytelenség netovábbja - teljes tévút. nem jó forgatókönyv kell, hanem pénz a marketingre"

hiába nem tetszik. van egy csomó jó film a hazaiak és az amerikaiak között is, csak te nem tudsz a feléről sem. miért? mert nem jutott el hozzád a híre.

"közönségnek minél kevesebbet agyalós sztori kell. és ez így van jól atyaég"

szép is lenne, ha a tömeg esztátákból állna. az lenne csak a világvége.

a tömegnek nem a gondolkodás kell, nyilván egy masszának alacsonyabb az igényszintje. de nyilván lesz*rom, hogy nekik mi kell - hadd legyen nekik jü, íme a békés egymás mellett élés. attól még én azt nézek, amit akarok.
  • koschwarz
    hát szerintem egy jó forgatókönyvre minden magyar producer lecsap mint gyönygytyúk a takonyra...és MINDEN film alapja a forgatókönyv, ha a szar, akkor esély sincs jó filmet készíteni. persze más kérdés, hogy egy film jó meg hogy hányan nézik meg, de az is igaz, hogy a jó filmeket általában megnézik az emberek.

ezért is értettem egyet az írósztrájkkal. a legjobbb esetben is egy nagy költségvetésű szuperprodukció forgatókönyvéért fizetnek 1-2 millió dollárt, míg maga a film kerül 100-ba. miközben egy forgatókönyvön alapul az egész film. érthetetlen.
  • narumon
    Egon és Döncibe én csak belenéztem, de már azt sem értem (a készitők talán igen??!), hogy kinek szól? A nagyon kis gyerekek elnézegetik Teletubbies szinten, de ők meg nem járnak moziba. Mindenkinek ez fölött egy tök elhibázott felesleges animáció.

A támogatásról; Én nem értek egyet azzal aki azt mondta, hogy a művészfilmet nem kell támogatni! Sőt az én véleményem az, hogy CSAK a művészfilmet kell támogatni. A piaci film az azért piaci mert azt csinálják meg úgy hogy megéljen a bevételekből. Művészfilm ill. kultúra soha nem hozza be a befektetett pénzt tehát ezeket KELL támogatni. Ez még USAban is úgy ahogy működik. Pontosan tudják ha egy film bukta lesz de néha ezt be kell vállalni, mert igy lehet értéket adni a világnak.
  • Laslow
    Érdekes, én pont fordított sorrendben értékelném a filmeket, mint ami itt megvan. A legjobbak közé a Zuhanórepülést, az Egon és Döncit és a Buheramátrixot raknám (az Overnight-ot nem láttam, az kicsit kevésbé érdekel).
    A Konyec, a Lora, meg az 56 csepp vér elmegy kategória nálam.
    A Macskafogó 2, az SOS szerelem, és a Megy a gőzös meg cseppet sem érdekel, így nyilván jegyet sem vettem rájuk.
  • immovable
    na ez a teljes agymosott igénytelenség netovábbja - teljes tévút. nem jó forgatókönyv kell, hanem pénz a marketingre

közönségnek minél kevesebbet agyalós sztori kell. és ez így van jól atyaég

• roliika
    Hasutasok...úgy vagyok egy filmmel, hogy letöltöm, aztán ha tettszik moziba megnézem, aztán meg is veszem DVD-n. Nade...hasutasokat letöltöttem, elkezdtem nézni, és láttam hogy szar de reméltem hátha lesz ebben valami jó vagy vicces...nem volt. Orrba szájba nyomatták hogy milyen jó film lesz, Heti7esben is megszakértették...ilyen szart nem mostanában láttam. Üvegtigris2 is gagyi. 1 jó volt volt belőle gondolom valami bevétel forma, aztán jól eldöntötték hogy akkor legyen2 és kaszáljunk még.

Külföldön is jellemző ám ez csak nagyban. Pl Spiderman...de ott legalább vannak néha jó filmek is.
  • winnie
    igazad van, de túlzottan naiv vagy.

"2. ha már közönségfilm, akkor meg ne akarja leutánozni az amerikai szuperprodukciókat, mert úgy sem sikerül ennyi pénzből,"

ami sikeres film volt tavaly, az leutánozta amerikát ha sikert akarsz EZT KELL TENNI. az más kérdés, hogy pocsék volt a film, de tudjuk, hogy az alacsony minőség nem feltétlenül jelent bukást.

"3. JÓ FORGATÓKÖNYVEK KELLENÉNEK MÁR, HOGY A FENE ESSEN BELÉ! (bocs)"

teljes tévút. nem jó forgatókönyv kell, hanem pénz a marketingre. hiába király a könyved, ha nincs reklám és hiába nincs szkript, ha a reklám eladja a filmet.

a legsikeresebb hollywoodi, de a legsikeresebb magyar filmek egy része is fércmunka, kvázi nulla forgatókönyvvel. a közönségnek minél kevesebbet agyalós sztori kell. és ez így van jól - tavaly is voltak rettentő szórakoztató, nulla-forgatókönyves mozik.

nehogymár az igányes magyar közönség azért ne mozizzon, mert igénytelenek a filmek. az igényes filmekre nem mennek el, ennyi.

mit néztek meg a héten a legtöbben? avsp2. nokomment.
  • winnie
    "nem érdekli az embereket, mert szarok a filmek...ez ilyen egyszerű nem kell ebbe belemagyarázni semmit."

és a tömegeknek olyan csúcs az ízlésük, hogy csak kiváló minőségű filmeket néznek meg? ne röhögtess. nyilván akkor nem zömében gagyik lennének a legnézettebb filmek és a mindeféledíjakkal elhalmozott filmekre járna mindenki:)
  • winnie
    "Most őszintén, ilyen jegyárak mellett ki jár moziba? Ha már egy család el akar menni moziba legalább 5ezer csak a belépő. "

nagyon sokan járnak moziba - azzal nincs is gond.

most magyar filmre mentek kevesebben. egy ezres mozira abszolút korrekt jegy. akinek sok, az vár dvd-re, tévére. az 5tagú család tud várni fél évet, nem?
  • Keither
    Most őszintén, ilyen jegyárak mellett ki jár moziba? Ha már egy család el akar menni moziba legalább 5ezer csak a belépő. Így érthető, hogy az emberek vagy megvárják, hogy kiadják tékába vagy letölti ingyen és kiírja egy 60 forintos dvdre. Szerintem sokkal többen mennének ha jobban megérné...
  • immovable
    *[i]ahogművészi vony más is írta már előttem[/b] ahogy más is írta már előttem - akar lenni csak valahogy szétesett a szöveg :O
  • immovable
    nem érdekli az embereket, mert szarok a filmek...ez ilyen egyszerű nem kell ebbe belemagyarázni semmit...
    ahogművészi vony más is írta már előttem, mivel nincs rá igény felejteni kéne már ezt a művészi vonalat....
    kicsit uncsi már, ez a hídember, 56, szerelem és a többi sztorik...
    kéne már vmi fantázia, vmi sztori....
    kicsit példát kéne venni pl a magyar természetfilmesekről...jéé ők sikeresek
  • koschwarz
    igen, beindult a magyar filmgyártás, és ez jó. de

1. ki kellene már végleg kászálódni ebből a "azért legyen a film egy kicsit művészies is " hozzáállásból, pontosabban egy közönségfilm ne akarjon több lenni, mint ami, mert az emberek nem értékelik. a kontrollban sem a "mondanivaló" meg a művészi vonal tetszett az embereknek, hanem azoka karaterek, meg az hogy röhöghettünk az általában nem kedvelt ellenőrökön. de minden más része a filmnek az borzalmas volt.

2. ha már közönségfilm, akkor meg ne akarja leutánozni az amerikai szuperprodukciókat, mert úgy sem sikerül ennyi pénzből, plusz ha már mégis belevágnak ilyesmibe, akkor azt utánozzák le profi módon. úgy értem, egy magyar akciófilm: a készítők hangsúlyozzák, hogy mennyit tanulmányozták a 24-et vagy a bad boys 2-őt. utána előállnak egy horror módon sikerül vágással és beállítással, amiről lerí hogy közük nincs az egészhez. most akkor mi van?

3. JÓ FORGATÓKÖNYVEK KELLENÉNEK MÁR, HOGY A FENE ESSEN BELÉ! (bocs) szerintem ez a legnagyobb hibája a magyar filmgyártásnak, hogy egyzszerűen szarok a forgatókönyvek, alapból nem lehet belőlük egy végig figyelmet fenntartó mozit készíteni, és akkor ehhez még hozzájönnek a tehetséges, de sokszor hibázó rendezők, akik tovább taszítják a film színvonalát a mélységekbe...

4. állami támogatás: kell, nyilvánvaló. de valahogy sokkal jobban kellene elosztani, mert annak nem sok értelme van szerintem, hogy adok ide 20 milliót, oda 30-at, ami egyébként meg sokszor a nyersanyagra sem elég, ugyanakkor készül belőle (meg még innen-onnan összeszedett pénzekből) egy vacak művészfilm, amit halálra fesztiváloznak, jobb esetben elhoznak mindenféle mellékdíjakat, itthon meg a kutya sem nézi meg, és hetente egyszer van egy előadás valamelyik művészmoziban. mi értelme van ennek?

a film művészet, igen, de alapvetően mégiscsak arra szolgál, hogy a közönség megnézze és így vagy úgy, szórakozzon rajta.
  • kovadam87
    figyelj, szerintem annyi marhaságot írsz h eszméletlen. Én azt vallom h a magyar filmipar igenis mostanában kap szárnyra újból, mert hát lássuk be h kb 3 nagyobb részre osztható a magyar "filmtörténelem". Először is ugye a régi NAGY magyar alkotások időszaka amikor még fekete fehérben pompáztak a filmek, és csupa nagy magyar színész és komikus játszott, második a 80-as évek környékén amikor hipphopp színesben pompáztak a filmek, és most vagyunk ugye a jelenben amikor már annyira telített a piac h a selejt kihullik azon nyomban de én akkor is úgy látom h sok pangás után a magyar filmipar újra alkotni akar, a színészek teljesítenek, a forgatókönyv írók és a rendezők ... mindd mindd azon vannak h minket szórakozthassanak h alkothassanak valami nagyot! És én tudom h mennyire nehéz jó és tartalmas filmet csinálni, de ez egy oltári csapat munka. Ha fos a történet hiába van jó színész, és ugyan ez igaz fordítva is. A pénz is nagyon fontos h mennyi a keret az egészre, de persze hiába van sok pénz ha silány a történet és a színészek is és így tovább :) Én személy szerint nagyon örülök h az utóbbi 8 évben megint beindult a filmipar kishazánkban és hiszem h egyre jobb minőségű filmekkel fogunk találkozni. Én drukkolok az összes új filmnek, és személy szerint még több pénzt megérdemelnének! :-)
  • cateran
    Vicces olvasni, ahogy a kultúráról irsz helyesírási hibáktól hemzsegő kommentedben..:D Talán jó lenne, ha neked is 2-nél nagyobb I.Q.-d lenne....:P
  • Su0my
    pff... hát ha kettővel több IQ-d lenne és tudnál olvasni, esetleg a sorok közötti értelmekre is fogékony lennél... szóval akkor rájönnél, hogy itt a "nagyobb, új produkciókról" van szó. pl Hasutasok meg nemtom mi ez az új katasztrofális film amit a Rudolf Péterék csináltak.. na hát ezekre én nemhogy pénzt nem adnék, még velük fizettetném meg a kulturális környezetszennyezést. üvegtigris, kontroll.. xar divatfilmek belemagyarázott mondanivalókkal, hibás forgatókönyv, rosszul beállított jelenetek, gagyi színészek, izzadtságszag(lopjunk el minél többet, de valamit kell is csinálni, hogy ne mutogassanak..), stb. ezeknek közük nincs a kúltúrához. mondjuk amit mai értelemben a kúltúra jelent, ahhoz igen->de hova tűntek a jó kis régi magyar filmek ájjjj ájjjj.. meg annyi, de annyi dokumentumfilmet lehetne ebből a lóvéból forgatni..

hozzátenném amikorr van igény barátok köztre, az még hagyján. sorozat kell, ráadásul minél befogadhatóbb legyen. de a kőprimitív sók, sutyerák műsorvezetők, ha kicsit jobban szélesítjük a kört: gagyi reklámok eladhatók milliókért, akkor igenis a filmezés/mozgóképes média haldoklásáról beszélünk. talán egyszer, amikor a politika nem szól bele, meg nem apáról fiúra szállnak a pályázati pénzek, meg.. meg.. meg.. mindig ez a sok meg meg és meg ha.

De a jó oldal: így is születnek jó filmek, a gagyi filmszemlén is egy-két eldugotabb filmecske azért ott volt!

u.i.: a filmszemléből is látszik miről van szó. le kéne már szokni erről a hozzáállásról.

jó ez nem mind winnienek ment, mindegy.
  • winnie
    "mit végignéztem az kínszenvedés volt. Egyet sem tudok mondani ami értelmes lenne."

és ettől még szemetek a magyar filmek? nem arról van szó, hogy nem tudsz filmet választani és csak a sz*rokra mentél el?
  • enrico
    Ennyi szemetet, mint a magyar filmek. Még abból sem hozzák ki, amit ki lehetne ami mondjuk jó ötlet, és amit végignéztem az kínszenvedés volt. Egyet sem tudok mondani ami értelmes lenne. Mind popularista wannabe pszichodráma művészfilm.
  • Ferrer
    Minek nagyobb költségvetés? Ha alig van bennük tartalom.. A tipikus francia tv filmeket én pl. szívesebben elnézem, mert szólnak is valamiről, pedig tuti még kisebb költségekből jönnek össze.
  • C4ine
    Az mondjuk azért dúrva, hogy az összbevétel 889 millió forint... Ez ugye cirka 5 millió dollár, amivel bármelyik amerikai film eláshatja magát.

Mellesleg bemutatják ezeket a filmeket külföldön? Onnan mekkora bevétel jön be? DVD eladások?

Ekkora bevétel mellett nem igazán várhatunk világszinvonalú, de főleg világszinten helytálló filmeket. Persze vannak kivételek, de kint mondjuk egy tök alap, kis költségvetésű film belekerül 5-10 millába, így azért a magyar filmipar elég szépet alkot a maga x milliárdjáb HUF-jából (mert gondolom azért van rendes állami támogatás, de igazából ha ennél a bevételnél többe került az előállítás az már régen rosz).

Szóval el kéne gondolkozni arról, hogy más országokban is emészthető mozikat csináljunk kissé nagyobb költségvetéssel, hátha bejön. Mondjuk ami tipikusan ilyen (Goda Krisztina) azok a filmek nekem pont nem jöttek be, de ha ez kell ám legyen :)

Kiváncsi vagyok mire lennének képesek hazánk fiai hollywoodi keretek közt(nem egyenként, mint mondjuk Antal Nimród hanem tisztán magyar stábbal) , bár egy két fiatal kivételtől eltekintve, szerintem csúnyán elvéreznének.
  • winnie
    ez nagyon demagóg volt. politikusnak menj:)
  • NYCBoy
    Ezek még állítólag komoly állami pénzeket (értsd a mi adónkat) kapnak valami kultúrális támogatás címén, hogy ezeket a szemeteket leforgassák. Aztán meg perelnének, mert letöltjük őket, amiben a mi pénzünk is benne van. Na ez a pofátlanság!
  • Blasta
    Télleg a Kis Vuk.
    Nem karácsonykor kellett volna annak már "kaszálnia"?
  • Csaba42
    Ők feltalálták a videófájlban terjedő vírust, ami bármely lejátszó hazsnálata esetén elterjed. Mi ebben a hihetetlen? :) Egyébként tökéletesen egyetértek veled.
  • bertino
    a megmondta link nálam rossz :C
  • archelf
    Azoknak a helyében, akik letöltötték (http vagy ftp, de ugye véletlen sem nem torrent - mert ott feltöltés is van, ami már nem jogszerű), már jelenteném is fel őket szándékos károkozásért (BTK §300)... Ha sokan vannak a perlők, talán egyel kevesebb ingyenélő magyar filmes lehet a piacon :)

AE
  • Gerygrey
    Vírust csempésztek bele, lol. Látszik, hogy halvány fingjuk nincs, hogyan működik a warez scene, ha valaki vírusos cuccot pakolna fel, élből banánt kap. (és akkor még a technikai részről nem beszéltünk, elmagyarázhatnák milyen vírussal lehet avi és vob/mpeg-2 fájlokat megfertőzni)

Indexen volt egyszer videó, amikor zenészeket kérdeztek, hogy töltöttek-e már le zenét a netről. Valamelyik nagyokos: "Egyszer megpróbáltam, de rögtön egy csomó vírus lett a gépemen" - ezek ENNYIRE hülyének néznek minket? A szánalmas vírussal/perrel való fenyegetőzés helyett inkább el kellene menni koncertezni, kedves zenész urak (érdekes módon aki jó zenét csinál teltházas koncertekkel, sosem panaszkodik) és olyan filmeket, amikért érdemes elmenni moziba (egy átlagos egyszernézős magyar vígjáték valamiért nem tud rávenni, hogy mindenképp nagy vásznon nézzem, ha nem kerül fel torrentre akkor legfeljebb nem nézem meg)