182
  • Sadist
    Ember, te szemantikailag is nézed a szöveget, vagy csak átfutsz rajta, hogy gyorsan tudj replyzni valami nagyon értelmeset? Vagy netán Write Only üzemmódban vagy, hogy még csak el sem olvasod, hogy mit írnak mások, vagy hogy mit kopizol?
  • Cat 02 #101
    "A margarin négyféleképpen árt a szervezetnek:

1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezésképpen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.

2. Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni.

3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.

Sőt, kimondottan káros és veszélyes!

4. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer legyengül 70% alá.

Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.

Meglehetősen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképpen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.

Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel."
  • Phat Smoker
    olvasd el az 50. hsz-ban beszúrt cikket.
    ..csak azért is ;-)
  • Ron Ragm
    Miért is?
  • Phat Smoker
    igaz, a margarin szép, lassú és alapos munkát végez a szervezetben, a többi élelmiszernek csúfolt, ipari hulladék társával karöltve, melyeket nap mint nap fogyasztanak az emberek.
  • Cat 02 #97
    Nem, igazából én se vajat se margarint nem eszek >.<
  • Ron Ragm
  • Rage47
    akkor marad a margarin:D, nem is tudtam erről a körlevélről :S
  • Sadist
    Te láttál már olyat, hogy valaki megevett egy egész doboz margarint, és 5 perc múlva meghalt rákban? :| Ti tényleg ennyire nem gondolkoztok, és még az iróniát sem értitek? :|
  • Cat 02 #93
    Víztől kapsz rákot ?>.<
  • Sadist
    Ti amúgy ezt a műanyagozást saját magatok találjátok ki, vagy pedig egy továbbküldözgetős idióta e-mailből szeditek össze ezeket a fasságokat?

http://index.hu/tudomany/vajmarg1126/
    Ez a kedvencem benne:
    A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).

Ne igyatok vizet, mert a hidrogéntől csak egyetlen atom választja el, és úgy jártok, mint a Zeppelin! Ha sok vizet isztok, majd rágyújtotok egy cigire, vagy nyílt láng közelébe mentek SZÉTROBBANTOK!!!

Körülbelül ilyen szinten van ez az egész vaj vs. margarin okoskodás.

Jah, és Johanna Budwig nem kapott soha semmilyen Nobel díjat. Persze ehhez is mindössze fél perc keresgélés kellett, de úgy látszik az emberek csont nélkül benyelnek bármilyen hülyeséget anélkül, hogy utánanéznének.
  • NessieGraf
    A makrociotikus táplálkozás jó, sőt nagyon jó. De vannak olyan emberek, akik nem tudnak állati fehérje nélkül élni. Ők csökkenthetik, de nem hagyhatják el. Erre a leginkább állatbarát módszerek a tej és tejtermékek, meg a tojás.

Mielőtt valaki rámkiabálja, hogy akkor mi lesz a ki nem kelt csirkékkel, elárulom jóval több a tojás, mint amiből csirke lehet. Mert tojás lesz kakas nélkül is, de csirke nem.

Amit meg a házi vajról írtam: annak van íze, de nincs vize. Nehezen kenhető, de lehet vele sütni. És azért is érdemes a megfelelő helyen lévő ismerősökön keresztül beszerezni, mert a tehenészetek, kecske és juh tartók egyre rosszabb helyzetben vannak. Ha őket tönkreteszik, marad a tejporból készült tej, vaj, meg a vegyszerek hozzáadásával gyorsérlelt tejföl, yoghurt, kefír és sajtok. Az sem egészségesebb sokkal, mint a margarin.

Nemcsak ezzel kapcsolatban, hanem növényi táplálékokról, fűszerekről érdeklődhettek a Biokultúra Egyesületnél. Termesztés, beszerzés ügyekben tudnak tanácsokat adni.
  • 12346
    na ja, csak itt semmi köze a kettőnek egymáshoz^^
  • 0Fritz0
    Azért aranyos, hogy a margaringyártók az egészséges táplálkozás netovábbjaként árulják a műanyagot.
    Ehhez már tényleg olyan szintű pofátlanság kell, mint a fantán szereplő: "A sok rostot a gyümölcstartalom miatt láthatod!" felirat.
  • Fbn Lx
    kajak nélkül három hétig :DD na, azért nem vagyok ennyire vízibuzi.
    kaja akart lenni, sry. :D
  • Fbn Lx
    nem értem, mi a baj a margarinnal, sztem jó az íze. Mondjuk most a delma yoghurtos margarinra gondolok, az finom -.-
    Meg ennyi erővel minden egészségtelen. Még nem találkoztam olyan kajával, amivel ne lehetett volna ijesztgetni, hogy ezt meg azt okozhat.
    A tiszta víz meg sejtméreg, na? ha semmi másban nem halnánk meg, 300-400 év alatt megölne pusztán a víz :p
    ha belfgondoltok, kajak nélkül 3 hétig élünk, víz nélkül meg csak nlhény napig. Tehát sokkal fontosabb az, hogy mit és mennyit iszunk.
    Levegő nélkül meg csak 3 percig. Tehát a legfontosabb az, hogy hogyan lélegzünk :D
  • madass
    vaj és margarin
  • Crazygirl
    en nem foglalkozom ilyenekkel... mindegyik jo, valamitol meg ugyis meg kell halni :P
  • Cat 02 #84
    Shadow ilyet tudott gyors fotózni :)
  • szucsy89
    lolbanner

az a kés milyen már:)))
  • cucmalajmc
    mikor megláttam a topicot ez jutott eszembe, hogy: Mikulás vag Télapó?
  • skristof
    a vizezett, sőt szinte csak vízből álló vajjal meg nem sütsz sokáig..
  • dienesoft
    Szerintem a mostani vajaknak nincs is ízük. Mikor rá van írva, hogy "joghurt"os, az egyenlő avval, hogy kenhetőbb. Szerintem. A margarinnak még úgy sincs íze, de azt meg csak törni lehet. Egyetek kőrözöttet, az a tuti :).
  • Miskolc88
    Én a vajra szavazok
  • leho94
    Még nem mérgezted meg magad ? :O
  • Lammer
    vegigolvasva a topikot, detto :CCCccccc

skacok: nekem a reggeli az szent es serthetetlen... kulon ritusa van :D

most mit toljak a kenyerre? mivel nagyon magas(konkretan kimutat6atlan volt a multkori meresen) az LDLem ezert nem merek vajat enni, viszont a margarin muanyag... zsir total kizarva... 5let? :|
  • Random_
    Vaj a jobb szerintem. Finomabb és hát a margarin tényleg az ipar találmánya a vaj pótlására. Persze sajnos az emberek 90%-a ezt nem tudja és ha tudná se érdekelné mert olcsóbb a margarin.

Gyerekként én is rendes teavajat kaptam az uzsiba és az íze most is olyan mint anno nagyon finom!
  • Cat 02 #75
    Azaz :D
  • wordsworth
    margarin, vagy vaj kurvára mindegy, makrobiotika azt szevasz, minden állati vagy növényi fehérje után (tofu) go egy kis daikon azt csókolom lebontja mint a szemét :)
  • NessieGraf
    Ami kimaradt: Így ajtó elé hozva 1.100,- Ft/kg a vaj. És 160,- Ft/l a tej. És van túró, tejföl és sajt is, ugyanonnan. Aki jár boltba is, tudja mit jelent ez. Érdemes körülnézni, kollégák, osztálytársak közül van-e olyan, aki ilyet be tud szerezni, hozni.
  • NessieGraf
    Szerintem egy héten háromszor hoznak legelő tehén tejéből készült házi vajat az ajtóm elé. A szomszédom rendszeresen vág nem tápos mangalicát. Utóbbi még koleszterin betegség ellen is véd.

Ehhez sejtregenerálási célból veszek időnként extra szűz olivaolajat.

Szerintem.
  • Sadist
    És tényleg, mint a tekerős verkli :(
  • Petko
    csak rajta, a hidrogén cianid pl. finom mandulaizű (illetve igazándiból a mandula HCN izű)
    esetleg csinálok belőle neked marcipánt:)
  • simirizsa
    Májkrém
  • mafy
    ami finom azt megeszem. ennyi.
  • eZo
    a margarint eredetlieg a pulykák hízlalásához fejlesztették, és csak egyetlen peptid-kötés választja el a műanyagoktól...

• PíszLávJuniti
    kiflihez is jó, rakat vajjal, meg sóval (Y)
  • desigo
    kalácshoz teával legjobb...
  • PíszLávJuniti
    Vaj sokkal jobb mindenhez, felvágotthoz, lekvárhoz, szalonnához.
    Margarint akkor, ha nincs vaj. :(
  • desigo
    kira