Vaj vagy Margarin?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikor megláttam a topicot ez jutott eszembe, hogy: Mikulás vag Télapó?

a vizezett, sõt szinte csak vízbõl álló vajjal meg nem sütsz sokáig..

football without ultras is nothing

dienesoft
Szerintem a mostani vajaknak nincs is ízük. Mikor rá van írva, hogy "joghurt"os, az egyenlõ avval, hogy kenhetõbb. Szerintem. A margarinnak még úgy sincs íze, de azt meg csak törni lehet. Egyetek kõrözöttet, az a tuti 😊.

Én a vajra szavazok <#eljen>

leho94
Még nem mérgezted meg magad ? 😮

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Lammer
vegigolvasva a topikot, detto :CCCccccc

skacok: nekem a reggeli az szent es serthetetlen... kulon ritusa van 😄

most mit toljak a kenyerre? mivel nagyon magas(konkretan kimutat6atlan volt a multkori meresen) az LDLem ezert nem merek vajat enni, viszont a margarin muanyag... zsir total kizarva... 5let? :|

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Random_
Vaj a jobb szerintem. Finomabb és hát a margarin tényleg az ipar találmánya a vaj pótlására. Persze sajnos az emberek 90%-a ezt nem tudja és ha tudná se érdekelné mert olcsóbb a margarin.

Gyerekként én is rendes teavajat kaptam az uzsiba és az íze most is olyan mint anno nagyon finom!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Azaz 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

wordsworth
margarin, vagy vaj kurvára mindegy, makrobiotika azt szevasz, minden állati vagy növényi fehérje után (tofu) go egy kis daikon azt csókolom lebontja mint a szemét 😊

PSP user n\' soon ps3 user too :)

NessieGraf
Ami kimaradt: Így ajtó elé hozva 1.100,- Ft/kg a vaj. És 160,- Ft/l a tej. És van túró, tejföl és sajt is, ugyanonnan. Aki jár boltba is, tudja mit jelent ez. Érdemes körülnézni, kollégák, osztálytársak közül van-e olyan, aki ilyet be tud szerezni, hozni.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

NessieGraf
Szerintem egy héten háromszor hoznak legelõ tehén tejébõl készült házi vajat az ajtóm elé. A szomszédom rendszeresen vág nem tápos mangalicát. Utóbbi még koleszterin betegség ellen is véd.

Ehhez sejtregenerálási célból veszek idõnként extra szûz olivaolajat.

Szerintem.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Sadist
És tényleg, mint a tekerõs verkli 😞

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

csak rajta, a hidrogén cianid pl. finom mandulaizû (illetve igazándiból a mandula HCN izû)
esetleg csinálok belõle neked marcipánt😊
Májkrém<#idiota>

PS3 ID: kolb@szman

ami finom azt megeszem. ennyi.

Apam rendor.

eZo
a margarint eredetlieg a pulykák hízlalásához fejlesztették, és csak egyetlen peptid-kötés választja el a mûanyagoktól...

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

PíszLávJuniti
kiflihez is jó, rakat vajjal, meg sóval (Y)

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

desigo
kalácshoz teával legjobb...
PíszLávJuniti
Vaj sokkal jobb mindenhez, felvágotthoz, lekvárhoz, szalonnához.
Margarint akkor, ha nincs vaj. 😞

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

desigo
kira <#nyes>
SHADOWEYES7
Kezdetleges banner 😛

Kiveszem ha zavaró -.-

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

autoszimulator
azta geci, akkor ezé nõ a farkam

.: mobilize.hu :.

RIZLA
vaj

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

marvaj
Rage47
van dietetikus ismerösöm, majd megkérdezem... 😊
szucsy89
vajgarin. téma lezárva:l
gordon 24
Szerintem vajkrém a legtuttib. A Vaj és maragarin sem jöhet nyomába. Jó kis márványsajtos...ÁÁÁÁÁÁ De imádom!!

Downhill!!

schrank
azért aki azzal takaróccik hogy azé margarin mer olcsóbb az elgondolkodott már azon mennyire keveset eszik meg belõle egy hónap alatt gyakorlatileg ilyen kis mennyiségnél ló...szt sem spóról csak szart eszik finom helyett <#banplz>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

[HUN]FaTaL
A Vaj finomabb de sokkal drágább. Így margarin😊

http://goo.gl/gd6Zi5

dragon11
Egyértelmûen a vaj egészségesebb..😊 de a margarint jobban szeretem😊

LES FORZA INTER
felhomályosítás: koleszterin alapvetõen szükséges a szervezet számára, nélküle az élet nincs. több létfontosságú funkciót lát el. alapvetõen szteránvázas molekula, és belõle állítódnak elõ az epesavak, amik a zsírok kisebb molekulákra történõ oszlását segítik elõ(detergensek), ezzel lehetõvé téve felvételüket a tápcsatornában. Ugyanakkor hormonok is szintetizálódnak belõlük, amik létszükségesek a homeosztázis fenntartásában pl:mineralokortikoidok. szal a koleszterin alapjában véve fontos a szervezet számára, szállítása többek közt az LDL, HDL végzi.

jah amúgy a téméához: vaj 😄

-Ki volt az a hülye aki feltalálta a munkát? -A többiek mért nem verték meg?

schrank

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Úgy önmagában(simán kenyérre kenve) egyiket sem szeretem.
Ízesítve, vagy ízesítésre használva(pl fõtt krumpli) vaj. A margarin büdös, rossz íze van, és nedveddzik.
Trisztin
nem kémikus kéne ide... vagyis nem csak az 😊 inkább egy dietetikus és egy orvos 😊 persze nem az a házi fajta ...

Hogy mit kenjetek a kenyeretekre,azt ti tudjátok igazán... én leginkább a túrókrémet szeretem... az egészséges és mivel én csinálom tudom is,hogy mi van benne 😉 (ezt az elvet a gyümölcsjoghurtoknál is igen hasznosnak tartom ... )

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

õõõ, ez jó volt
na jó elég szar poén, de nem bántalak meg

Sadist
Jaj bocs, hogy ontopik is legyek:
NE EGYÉL MARGARINT, MERT NÉGER LESZEL!

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Miért van az az érzésem, hogy sok buta megtalált egy õsrégi urban legendet, és most papagáj módjára ismételgetik, és terjesztik tovább a hülyeséget?

hunbasser
látom tomikám,tudsz te okosakat is mondani 😊))

csak az a baj,hogy manapság már nem gyártanak valami finom vajakat,régebben sokkal jobbakat csináltak.

nameg amúgyis #35,téháiksz.

és aki olyan baromságot mond,hogy "nem tök mind1,hogy rákban vagy szívrohamban halok meg?",az hát,nc. azért nagyobb a valószínûsége annak,hogy margarintól rákos leszel,mint hogy vajtól fogsz szívrohamot kapni.most nem azt mondom,hogy a margarin húderákkeltõ,mert nem annyira az,csak hát azért kisebb annak a valószínûsége,hogy vaj miatt fog valaki szívrohamot kapni.

meg egyébként is,régen az öregek hogy nyomták már a zsírt meg a szalonnát,sokszor kenyér nélkül,õk kb 3x annyi koleszterint nyomtak magukba,mint mi,meg akkoriban még nem volt norbi ápdét,meg f*szom tudja mi,mégis 80-90 évig éltek az emberek,most meg örülhetünk,ha 60-65 évig elélünk.és ez nagyban köszönhetõ a sok mûvacaknak,amiket a boltban árulnak élelmiszer néven :\

ReaL MaDRid x siempre

Rage47
hát azért a zsír nem ugyanaz mint vaj, mármint ízben
desigo
Keress inkább valami disznóvágást és vegyél egy bödön zsírt...

de semmiképp se bótit <#ejnye1>

A margarin maffia...

Rage47
ehh most áttérek vajra o.O
tudnám akkor minek tanítanak hülyeséget gimiben :S
Tinman
Kösz... már ezt sem eszek többet <#falbav>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

de de én nem aggódom az egészségem miatt, mint mások, ez volt a hsz-em lényege
desigo
Mert te nem a gép elõtt ülsz?
annyira nem értem azokat az embereket akik azon aggódnak hogy most rákban vagy szívinfarktusban halnak meg, és el is hiszik hogy ez a vajon vagy a margarinon fog múlni. hihetetlen, fel nem foghatom.
itt jöttök az egészséggel közben ültök a gép elõtt
és még a reklámokban is hisztek bakker, azt mondják hogy a margarin egészséggesebb lol... azt is mondják hogy a mosópor intelligens

amugy egyértelmûen vaj, mert finom és mert ÁLLATI ZSIRADÉK és mert nekem az kell, nem vagyok se nyúl se hörcsög
desigo
A szívbarát margarin

A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosokhasználták ki hatalmas piacok teremtésére azzal, hogy a margarin sokkalegészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint. Mindenek elõtt is a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet. Másodszor, az ételben elõforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza.
A máj a vérkoleszterint ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek. Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképpen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát,
tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag. Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az elõállításával megismerkedni. A margarint a legolcsóbb olajból állítják elõ, tekintve, hogy abból a szappanfõzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátramarad egy természetellenes anyag, mely elveszítette az elektromos töltését, és Transfetti Acid néven ismeretes. Hogy megsûrûsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különbözõ vegyi ízesítõk és színesítõk hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.
A margarin négyféleképpen árt a szervezetnek:

1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözõbb szervi problémák állhatnak elõ. Ekkor a máj védekezésképpen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros atását csökkentse.
2. Mivel a margarinnak nincsen elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben le fog rakódni.
3. A margarin felborítja a szuperhormonok egyensúlyát, ennek következtében a Prostaglandin 2 és a Thromboxan 2 kerülnek túlsúlyba. Az elõbbi érszûkületet, a másik pedig vércsomósodást fog elõidézni, ami elõrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat.
4. A margarin tehát nem annyira szívbarát, mint ahogy azt hirdetik.
5. Végül még a margarin kémiai rákokozó is lehet, ha az immunrendszer le van gyengülve 70% alá.

Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.
Ha egész nap a gép elõtt ülsz és nem mozogsz akkor igen.
Ha néha mozogsz is akkor semmi gáz nincs

ez így jó lenne, hacsak nem történne egykét ipari folyamat ami során a valóban egészséges növényi olajból, olcsón elõállítható, sokáig eltartható, jó viszkozitási és hõálló tulajdonságú, megemelt olvadáspontú ipari alapanyag készül... amúgy láttam már ahogy a duplikátortartályból kiborítják a fehér trutyit, és beletöltik diszperzites vödrökbe ami megy a sütõüzemekbe továbbhasznosításra