152
  • bat777
    #152
    hali reggeljetek alám

    bat777.uw.hu
  • Ghoosty
    #151
    1. Egyáltalán nem mindegy, hogy 100 ezer, vagy 1.000.000 ilyen ember van.
    2. Falun élek és látom, hogy egyes emberek hogy élnek, kb. ugyanolyan feltételekkel.
    3. A biztosítást pl lehet olyan pénzből kötni, ami most a tb, eb stb járulékba kötelezően fizet az ember. Meglepődnél, ha mindenki rendesen fizetne és a felhasználásával becsületesen elszámolnának, mi mindenre lenne elég.
    4. Aki nem dolgozik az az esetek többségében nem is akar. Betanított munkásnak bárki elmehet, az újságok tele vannak ilyen hírdetésekkel. Mondjuk Magyarország keleti csücskét nem ismerem, gondolom ott rosszabb a helyzet, de irányított célporgramokkal sokat lehetne javítani az ottani helyzeten.
    5. Ha valaki hülye és nem jön rá, hogy másként kéne csinálni akkor már ne az én pénzemből támogassák és az ilyen embereket nem tudom sajnálni. Amíg egyetemre jártam, igenis elmentem mellette dolgozni, hogy legyen pénzem mindenre, nem pedig rögtön az egyszerűbb módszert választani, hogy felveszem a diákhitelt, azt valamikor csak visszafizetem.
    6. Említetted a tandíjat. Nem tudom jártál e felsőoktatási intézményben, de némejiknél borzalmas ami ott megy. Minden este bulizni jár baszik tanulni, 1-2 évvel hosszabb ideig végzi az egyetemet, egy másik része, meg mindenből 2-essel átcsúszik, mindezt úgy, hogy állami támogatásra jár. Elég volt egyszer (a felvételin jól teljesíteni) és onnantól kezdve 5 év Hawaii. Most azonban aki jó eredményeket ér el az egyetem alatt, az továbbra is tandíjjmentesen tud tanulni. Bátyám, Húgom, mindketten levelezőn szerezték a Diplomájukat, úgy hogy a tandíjjat saját pénzből fizették.
    7. Még mindig várok egy ötletet az egészségügy javításának érdekében, ha nem is a tiéd, de megvalósítható. Ami most van, az látszik hogy nem működik, de ugyanúgy megvannak a hibái, ha nem fizeted a paraszolvenciát akkor ugyanúgy meghalhatsz, szóval nem olyan nagy a különbség, csak másnak fizeted a pénzt.
  • aaaaa
    #150
    Azt nem éred meg, hogy az ezek emberek nem elég intelligensek ahhoz, hogy előre tervezzenek. Emiatt biztosítást sem kötnek, mert élnek a mának, szívják a bagót, pedig valószínűleg sejtik hogy idővel fel is fordulnak tőle. Ettől még nem rossz emberek mind, és nem érdemlik azt, hogy meghaljanak, vagy nyomorékká váljanak, csak azért, mert nem képesek kifizetni az ellátásuk költségeit, vagy "biztosítást" kötni.
    Az áruhitelt meg azért veszik fel, mert ahhoz is kevés az IQ-juk, hogy kiszámolják mibe is kerül az nekik. Ha kizárólag értelmes emberek élnének itt, akik felelősen tudnak tervezni és dönteni, a Provident uzsoráscég már rég bezárhatott volna a többszáz százalékos kamataival...
    A cigaretta már csak egy válasz a "nekem már minden mindegy" állapotra, nem maguktól lettek nikotin és alkoholfüggők ezek az emberek.
    De amit mondasz egyszerűen nem igaz. Ne példálózz azokkal, akiknek még telik efféle dolgokra, mert van egy réteg , akinek valóban nem telik szinte semmire. Ha most ez 100 ezer, vagy 1 millió ember, az teljesen mindegy. Ezek az emberek kiszolgáltatottaká válnak, és biztosítás hiányában meg fognak halni, ha komolyabb baj éri őket.
    Gondolom ritkán jársz falun, hogy látnád egyes helyeken milyen nyomor van.
    Persze itt is csak azt szokták emlegetni, hogy a gazda 40 milliókért traktort vesz. Na igen, mint mindenhol máshol is a világon, csak szeretne megélni, és dolgozni, lóval meg szánthat.
    De ettől függetlenül van ez a szegény réteg, akinek Te soha a közelébe sem kerülsz, mert nem látod őket, akik soha nem fognak biztosítást kötni, mert nincs munkájuk, nem is lesz, mert képzetlenek, az alkalmi munkájuk béréből inkább vesznek egy doboz cigit.
    És ha kíváncsi vagy hány ilyen ember van, soha nem fogod megtudni, mert ahol Te élsz ezeknek a szerencsétlen embereknek a nyomát sem látod, elvegetálnak a kis falujukban, a statisztikák meg úgyis azt fogják mutatni, hogy elenyésző a számuk, pedig messze nem így van.
    Azt azért áruld el miből kellene kifizetni azt a biztosítást a szerencsétleneknek ? Abból a 20-30%-os szintű bérükből az EU-s hoz képest ? (már akinek van munkája egyáltalán.)A rezsit sem tudja kifizetni a fizetéséből, a villany és fűtés meg általában fontosabbnak tűnik az egyszerű ember számára (teljesen logikusan) , mint valami biztosítás. Lakásbiztosítása is alig van az embereknek,pedig 30 éve majdnem mindenkinek volt... Ha nincs pénz, az első amit nem tartanak fontosnak az emberek, a biztosítások. Biztosítást csak az előrelátónak mondott emberek kötnek, de mit vársz azoktól akik 20-án már rég elköltötték az egész havi fizetésüket.
    És ebből a kevésből próbáljon spórolgatni is a "nehezebb időkre" ???. Nem kap ám mindenki kiemelt fizetést, és nem mindenki diplomás (most már még inkább nem, hogy bevezették ezt az aprócska tandíjat). Szóval hiába nézed az átlagot, rengetegen tényleg 50-100 ezrekből próbálnak éldegélni. Becsületes rendes emberek, nem segélyekből élősködő putriscigányok...
  • Ghoosty
    #149
    Ez a lottózás is eléggé irracionális dolog, ugyanis pont azok az ismerőseim lottóznak, akik amúgy nem engedhetnék meg maguknak, ráadásul látszik rajtuk, hogy ők hisznek abban, hogy "Bármikor bejöhet..."
    Amikor milliárdossá nő a nyeremény, akkor még néha én is kitöltök 1-2 szelvényt.
    Akit ismerek és rendszeresen lottózik, az szinte sose 1 szelvényt tölt ki, hanem általában 4-et, annyi van egy lapon.
    Ha megnézed, akkor 1 évben nem szokott 2 nél többször 5-ös lenni. Tehát 26x megismételed a mondjuk reálisnak tűnő becslésekkel az 1:10-hez esélyt, hogy legyen 5-ös.

    Fenntartom a véleményem, hogy nem érdemes megbundázni, mert így sokkal többet hoz, mint évente az a kis plussz amit a nyeremények elsikkasztásával nyernének.
  • arrakistor
    #148
    kétlem hogy 10 millió eladott szelvény lenne.
    1 maximum 2 millió felnőtt magyar lottózhat, amelyből csupán néhány száz / ezer fanatikus - vagy aki egyáltalán megteheti - vesz egynél több szelvényt, igaz ezek nagy összeg esetén valószínűleg több száz szelvényt vesznek.
    Összesen én 3 millióra teszem a vásárolt szelvények számát maximum.

    Ismerem a "születésnapok paradoxonát", viszont sajnos a lottó esetébem "Murphy törvénye" azt rendszeresen felülűbereli.
  • Ghoosty
    #147
    Még annyit hozzáfűznék az esélyekhez, hogy ha ennyire jól ismered az esélyeket, meg valószínüségeket, akkor biztos hallottál a születésnapok paradoxona nevü jelenségről.
  • Ghoosty
    #146
    Felejtsd már el ezt a dumát, hogy millióknak nincs pénze kajára, amíg magyarország lakosságának 1/3-a dohányzik, és főleg az alacsony jövedelműek addig igenis lenne pénze kajára, meg nem venne fel annyi áruhitelt meg stb. Meg ha már említették, akkor lottózik is. Ja és minden évben megdől a karácsonyi bevásárlási rekord.
    Biztos van több olyan ember, akinek nem tellene biztosításra sem, de nem milliók.
    Aláírom, hogy ez a rendszer sem az igazi, de meg lehet nézni, hogy milyen az egészségügy szinvonala kinn, meg itthon.
    Ottkin azért halsz meg, mert nem volt biztosításod, bár még kifizetheted kp-ből, vagy hitelből. Itthon meg azért halsz meg mert összecserélnek, leejtenek, félrekezelnek, elfertőződsz, vagy nincs pénzed hálapénzre.
    Arra azért kiváncsi lennék, hogy te mit nem raknál bele az alap szolgáltatásba. Ha meg nem választod külön, akkor az egészségügyünkben nem fog semmi változni.
    Ha már említetted a potyautasokat, az igenis elég nagy problémát okoz, ha ezt nem tudod felfogni, akkor az régen rossz.

    arrakistor

    Abban egyetértek, hogy hülyeség lottózni, de ahogy leírtad szerintem te is láthatod, hogy mennyi az esélye, hogy 5-ös legyen valakinél. Amikor meglódulnak a nyeremények akkor szerintem simán elkel több mint 10 millió szelvény.
    Még így is bőven a Szerencsejáték Rt-nek éri meg. Ebben nem tartom valószínüleg, hogy meg lenne bundázva, mert többet hoz így, hogy hisznek benne az emberek, mintha egyszer lebukbak és vége a lottó álomnak.

  • arrakistor
    #145
    Még mielőtt valaki kötöszködne a lottó nyerési esélyeire vonatkozóan leírom:
    90!/(5!x85!) az ~44 millió... ennyi szelvényt kell különbözőképpen kitölteni ahhoz hogy biztos találat legyen. Kizárt hogy 10 millió szelvényt minden egyes ember máshogyan töltsön ki tehát a fenti esélyek még akkor sem 1:4 hez ha mindenki vesz szelvényt. A matematika valószínűségszámítás részlege segít abban hogy tovább okfejtsünk: 10 millió szelvény közül valószínűleg ~2-3 milliót ugyanazokkal a számokkal fognak kitölteni, tehát az összesély : kb. 1:6...
    6 héten át ugyanazokat a számokat kihúzva, és kitöltve, 10 millió kitöltött szelvénnyel tehát BIZTOS hogy lenne egy 5-ös. Viszont nem mindig ugyanazokaz a számokat húzzák, töltik ki, és ami a legfontosabb, közel nincs 10 millió szelvény, és még a lottó fénykorában , a 80-as években sem volt.

    A fentiek tükrében én, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, bár hívő ember vagyok, de kizártnak tartom, hogy valaha is lett volna, akár csak egyetlen 5 találatos lottó szelvény is.
  • arrakistor
    #144
    a lottó a hülyék önkéntes adója.. ne is tessék csodálkozni amikor tenyérbemászóképű, norbifittnessgyerek pöffeszkedik kigyúrva valami hodály dzsippben, amíg a nagyorrú papájának T. Hölgyeim és Uraim be tetszenek fizetni a hüjeadót heti rencerességgel !
  • arrakistor
    #143
    a biztosítás csak a nagyorrú banki vezérigazgatókat biztosítja be , meg a pereputtyukat, a csilivili tükörablak márvány irodaházak tetőteraszában..
    főleg ha van balek aki befizeti nekik a bebiztosítást..

    az eggyel okosobb nagyorrú az is a nagy számok törvényére dörzsöli a pajeszát,
    mert ő is ott volt matekórán és meg is értette a permutációkat , vagy esetleg megértettettettettettették vele később a pribékjei, ez viszont
    nem biztosítótársaságot üzemeltet, hanem szerencsejáték Rt.-t , elvégre
    neked _bármikor bejöHET_, neki viszont minden héten _beJÖN_ az iszonyat nagy lóvé a zsebébe/banxámlájára, de csak azért mert ő ott volt matekórán,
    és már akkor jól tudta hogy 90! faktoriális az olyan nagy szám hogy 500 évenként se -nagyon- jöhet be, heti egy alkalommal és 10millió kitöltött szelvénnyel számítva... de nem gond, majd találunk kamunyerteseket, a pereputtyból akik már jól meggazdagotak... kit érdekel?! a pórnép mindent becumizik, hiszen még az egyszerű matematikát sem értik, akkor a a többi ravaszságot hogyan is értenék meg?
  • aaaaa
    #142
    Komolyan, emberek millióinak kajára alig telik, nem kiegészítő biztosításra, ébredj már fel !!! Akkor tehát aki szegény, és nincs kiegészítő biztosítása forduljon is fel, ha baleset éri, (csak a gazdag, vagy az előre látó érdemli meg hogy visszavarrják az ujját), aki meg eleve nyomorékon születik az meg pláne semmit nem érdemel, mivel soha nem is tudott emiatt félretenni efféle drága műtétekre... Jó politikus lenne belőled... már csak a "potyautas" duma hiányzik... csak tudod a sors és az élet nem így működik... Egyszer Te is kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy az arcodba mosolyog valaki, hogy erre pont nem vonatkozik a biztosításod... Végszükség c. filmet ajánlom figyelmedbe...
    Néha azt hiszem valaki szándékosan mondatja Veled ezeket, vagy valakiknek sikerült iszonyatosan félrevezetni Téged...
  • Ghoosty
    #141
    De, komolyan gondoltam, erre való a kiegészítő biztosítás, előre kell gondolkodni, nem ha már késő. Ha meg késő, akkor ki kell pengetni abból a pénzből, amit sajnáltál a biztosításra.
  • Su0my
    #140
    ez a baj.
  • aaaaa
    #139
    A világ lakosságának 90%-a mindenféle tervezés nélkül szüli halomra a gyerekeket.
  • Su0my
    #138
    nem kényszermunka, de basszus azért termeljünk már valamit, ha igényeink vannak... nyilván jó lenne úgy élni, hogy egész nap semmit sem csinálok, de jön a pénz-viszont robotok még nincsenek.

    lehitlerezhettek, de szerintem a gyerekszületésért fizetendő büntetésnél vadabb, ha valaki úgy szül gyereket, hogy nem tudja eltartani. és én nem büntetésről beszéltem, sokkal inkább arra gondolok, ha jön a gyerek, akkor legyen helye
  • aaaaa
    #137
    Az ujj visszavarrás sürgősségi baleseti ellátás , ezt kivenni az alapból mocskos aljasság lenne. Elképzelni sem tudom , hogy ezt komolyan végiggondoltad-e ???
    Hogy esne ,ha egy balesetnél azt közölnék Veled, hogy uram, ha most azonnal van ötmilliója, visszavarrjuk az ujját, ha nincs, levágjuk, és kaphat egy formás kampót helyette...
  • aaaaa
    #136
    Mit tudsz tenni ? Kényszermunka ? Amíg nem követett el semmit, addig ő csak áldozat, nem kötelezheted erre. A gyerekszülésért fizetendő "büntetés" meg kicsit vad elgondolás...
    De azokkal akik nem akarnak dolgozni, nem tudsz mit tenni. Legalább is valóban hasznos munkát végeztetni velük szinte lehetetlen.
  • Su0my
    #135
    aki meg még ma is hisz a médiának... hát az lesz a következő úgyis ... :)
  • Su0my
    #134
    igen, amikor írtam a hozzászólást, akkor is gondolkodtam ennek a megoldásán.. hát nem akarom amúgy pont a cigókra kihegyezni a dolgot, de akaratlanul is ugye ez jut az eszünkbe erről:)

    nem tervezett gyerek meg... hát akkor dolgozni képes szülejét befogni bazeg és addig dolgoztatni amíg megtermel valamennyi értéket. akárhogy is, akármilyen kegyetlenül is, de az ingyen élést meg kell szüntetni. kegyetlen alatt nem azt értem, hogy kínozni, urambocsá ölni, hanem autópályaépítés és társai.
  • aaaaa
    #133
    Ja mert gondolod a cigányasszonyokat ez majd visszatartaná a gyerek vállalástól ???
    Legfeljebb szülnének otthon ingyen, ha meg véletlen meghalna kis purdé, vagy az anyja, három hétig csak azt hallanád az összes médiából, hogy a rasszista orvosok szándékosan irtják őket...
    Akkor szernited ez hogy működne mégis, abortuszra küldenék 8 hónaposan, vagy fejbelőnék terhesen azokat, akik nem tudnának fizetni ?
    Ha tisztában vagy a dolgok menetével,tudod, szexelni ingyen is lehet, utána meg meg fog születni az a gyerek szülész nélkül is általában. Maximum nagyobb lesz a csecsemő halandóság... meg néha megy vele a szerencsétlen anyja is... Régen is így működött.
    Nem mindenki ésszel "tervezi" azt a gyereket, főleg azok nem, akik kifejezetten nem tudnának egy fillért sem fizetni a Te rendszeredben.
  • Ghoosty
    #132
    Pont ezért szeretem az aláírást, meg a PIN kódot. Ha nem stimmel, akkor a bank vagy a bolt bekaphatja, mert annélkül nem érvényes a "szerződés", tehát nem én vásároltam.
  • Inquisitor
    #131
    Ne légy naív, ahhoz, hogy elköltsék a pénzedet el se kell hagyni a kártyád. Elég ha egy helyen leklónozzák és kész ... mostanában egyre több ilyen ügy van, csak a T. bankok igyekeznek elkenni, mert nem tenne jót a közhangulatnak. A rendőrök kzben vért izzadnak annyi melójuk van ezzel, akiket most lefüleltek szlovák-magyar bandát, az kb. jéghegy csúcsa.
  • Su0my
    #130
    a cikkhez most már végre:) :

    azt lenne jó megoldani, hogy ha pl elvesztem a bankkártyám és teszem azt, nem veszem ezt észre 5-6 órán keresztül-nem tiltom le-, akkor ne lehessen vele vásárolni. mert ha ez most megtörténne, csak annyi az egész, hogy bepötyögik arról a számokat és máris megy a tranzakció. én olyasmire gondolok, hogy SMS-ben megerősítés/ideiglenes kód küldése (tudom, ilyen van pl a BP banknál, de az én CIB-es számlámnál nincs-igaz, nem is néztem utána, hogy lehet-é kérni).

    meg tényleg a bankon belül a pénzműveletek minél jobb titkosítása, felhasználói oldal (netbank) lehető legbiztonságosabbá tétele, stb mindenki tudja mire gondolok
  • csbi
    #129
    nem jót idéztem,bocs
  • csbi
    #128
    igazad van,akkor félre értettelek
  • Inquisitor
    #127
    Ez már sokaknak feltünt, csak azknak nem akiknek kéne, de ez már inkább politika. (Bár az is lehet szociológia?)
  • Su0my
    #126
    én nem vagyok az agresszió híve, de az ilyet kell csulyában addig verni, amíg magánál van. naponta 2x.
  • Su0my
    #125
    ha már egészségügy: érdekes, hogy azok, akik a leghangosabban komcsiznak, azok akarják visszahozni a rendszerváltás előtti jó kis tradicionális magyar álkommunizmust :)
  • Ghoosty
    #124
    Nekem még mindig jobban tetszik a dolog, mint hogy az én befizetett adómból(járulék stb.) olyan emberek nyugdíját, segélyét stb. fizessék, akik b..sztak elmenni dolgozni.
    Külön nyugdíjjat biztos nem fogok befizetni, iknább veszek egy szántóföldet, vagy aranyat, műkincset vagy egyéb dologi befektetést.

    snakekiller

    Bizonyos szociális hálót fenn lehet tartani, de mondjuk az ujj visszavarrást nem raknám bele, de a szülést igen.
  • Inquisitor
    #123
    Ez is egy szempont, de olyan országban, ahol folyamatosan csökken a lakosság, és pont az a réteg sem gyerekvállaló, aki megengedheti magának ...

    De akkor írók más példát a most "működő" ingyenes orvosi ellátásról: Ex körezti orvos fő munkája abból állt, hogy a falu "véneit" (értsd 60+ évesek) végiglátogatta, és ha volt bajuk, ha nem, beszedett tőlük fejenként 2-5.000 forintot, mindezt úgy, hogy pocsék orvos volt és ha szerencséd volt elöbb kaptál kórházi beutalót mielött elvitt volna az általa fel nem ismert betegség ...

    Magyarul vagy nem kell TB-t fizetnem, vagy ne hazduja már senki, hogy ingyenes orvosi ellátás van. Van pár lelkiismeretes orvos itthon, de ezek vagy külföldiek , vagy kiközösíti a többi orvos ha szólni mer a téma ellenében ....
  • snakekiller
    #122
    Na igen, a magyar szülészorvosok többsége nálam a politikusokkal van egy dobozban. :( Az "ingyenes egészségügy" jelzős szerkezetet hallva nem bírom megállni, hogy ne kezdjek jó magyaros sírvaröhögésbe... Ettől viszont még ne kívánjuk ide azt a rendszert.
  • Su0my
    #121
    Inquisitor: hát igen... Rohadt egy világ.. Viszont úú ezért lehet kitiltanak a világ összes fórumáról, de olyan szempontból jó lehet egy olyan rendszer, ahol mondjuk a szülésért kell fizetni egy nagyobb öszeget, hogy aki szegény és nem lenne pénze egy(vagy több) gyermek fenntartására, az nem is fog gyereket vállalni...
  • Su0my
    #120
    "Azokat az embereket meg nem kell lenézned, akiknek nincs világmegváltó ötletük, csak egyszerűen csinálnák a sablon, lehet hogy nem épp legversenyképesebb vállalkozásukat. (Mint a mosógép szerelő pl. :)"

    Nem lézem le. Sőt. Ugyanis én úgy értettem, hogy az is egy jó ötlet, hogy csinálunk egy ugyan nem túl versenyképes vállalkozást, de meg fogunk élni belőle, mert van szakértelmem mosógépet szerelni. Lesz mit az asztalra tenni, lesz pénz könyvre, elmehetünk nyaralni 1 évben egyszer (nem biztos, hogy külföldre, de itthon is pöpec helyek vannak), stb.. Aztán egy meggondolás: idén nem megyünk el nyaralni, de lesz pénz egy kisbuszra használtan: fiam, betanítalak, te is kimész házhoz, stb, stb..

    Mosógép szerelőre meg mindenkinek szüksége van ;)
  • Su0my
    #119
    én elhiszem. de akkor is boldog vagyok, hogy ilyen bajom nincs, és ameddig nem lesz, addig az is maradok. ha meg megtörténik, legalább annyi vigasz marad, hogy nem az én hibám... xD juj ez de rossz szöveg volt... :D
  • Inquisitor
    #118
    "És akkor eljuthatunk oda, mint Amerika, hogy a lakosság negyedének nincs biztosítása és dollártízezrekben mérik egy szülés ..."
    Még jó, hogy nekem és az asszonynak van TB-je, ezért jogosultak vagyunk "ingyenes" orvosi ellátásra, ezért mi lehet megússzuk a szülést negyedmillából. Wellcome to the real world.
  • Su0my
    #117
    látod, aki gyorsan olvas, hibákat ejt:) azokra gondoltam, akik szerencsétlenek létminimumon, vagy az alatt élnek és semmiért dolgoznak kemény fizikai munkát.
  • aaaaa
    #116
    Hol hittem volna hogy mindenki gazdag ? Pont erről írtam, hogy bárki (a legszegényebb) összes pénzét is lenyúlhatják egy mozdulattal, mert tartozik valamelyik hivatalnak, vagy közműnek.
    Mert költségek akkor is vannak , ha épp nem megy a bolt, vagy épp nincs meló és nem feltétlenül azért nem fizet valaki, mert luxus yachtot vásárolt..
  • Su0my
    #115
    én bevallom a -ökkel kapcsolatban igencsak rasszista felfogásom van. na de hogy ez hogy jön ide: a hanyatló társadalom egyik jele az, hogy egyre nagyobb teret kapnak a -ök. nézd meg, mi megy a délutáni tóksókban. nézd meg, milyen "emberek"-et sztárol a bulvársajtó. én szeretném a legkevésbé, hogy megtörténjen, de inkább az én életemben, mint a kölkeimében vaze xD
  • Su0my
    #114
    a nyugdíjas éveim messze vannak, én annak a híve vagyok, hogy fizetek nyugdíjjárulékot, de mellette 10 forintból 2 forintot elteszek hátralevő életem biztosítékaként.

    ami a fekete pénzeket illeti: te meg azt nem érted meg, én mire gondolok: tőlem azt csinálnak, amit akarnak, amíg én nem adok okot rá, addig nem fognak b*sztatni, addig nem lesz baj a pénzemmel, sőt talán még valamennyit kamatozik is. az meg, hogy őket elkapják-é, avagyon sem: kicsit sem izgat. lelkiismerettel meg számoljanak el. és nagoyn nem izgat, hogy kiröhögik, ha én teliszájjal örülök egy használt 2 millás kis civicnek, miközben ő elhúz mellettem egy atomtengeralattjáró méretű dzsippel. én boldog vagyok, tiszta lelkiismerettel, van pénzem arra, amire kell, el tudok menni nyaralni, vannak barátaim, csajom, etc. neki marad a pénze, marad az, hogy mindig mástól függ, maradnak az üres kapcsolatai. legalábbis én így látom. tőlem a politikusok is annyit vesznek ki, amennyit csak akarnak a köszpénzekből. velük viszont egy bajom van: lopjanak, de akkor legalább úgy, hogy mellette csinálnak is valamit. mondjuk ez alapvetően hibás gondolat, de még mindig jobb lenne..
  • aaaaa
    #113
    Akkor szerencséd volt. És az ismerőseidnek is. Azokat az embereket meg nem kell lenézned, akiknek nincs világmegváltó ötletük, csak egyszerűen csinálnák a sablon, lehet hogy nem épp legversenyképesebb vállalkozásukat. (Mint a mosógép szerelő pl. :)