92
  • rigidus
    #92
    Erdemben is akarsz reagalni vagy tovabbra is megkimelsz az erveidtol?
  • Mike
    #91
    ajánlanám figyelmetekbe a következő két filmet

    Kivert kutyák
    Papirsárkány

    és egy ráadás: Oszama
  • archkoven
    #90
    "Mert egy olyan kormany es allami aparatus all a kivegzese mellett, akiket maga az USA juttatott hatalomra. Meg most sem dereng, emberek? Ennek a sracnak az USA "igazaert" kell meghalnia"

    Nem akarlak sértegetni, de végtelenül elvakult vagy!
    Jobb lesz, ha itt hagyod ezt a bűnös demokráciának nevezett akármit és kimész a muzulmán barátaidhoz és velük együtt szövögeted az elméleteket a nyugati világ gonoszságáról és az iszlám felsőbbrendűségéről.
    Szőnyeget Mekka felé:)
  • Inquisitor
    #89
    "Afganisztániak jelentős része máktermelésből él."

    Hungarisztánhoz képest sehol se vagynak, itt gyártják a legál ópiátok 40%-át, ebben a kis országban. Iparimák meg Alkaloida rulez. ;)
  • rigidus
    #88
    > Kérem szépen, ez a 21. század! 2008-at írunk, digitális korszak keményen. Miért kell egy olyan embernek meghalnia, aki többet szeretett volna tudni egy bizonyos dologról?

    Mert egy olyan kormany es allami aparatus all a kivegzese mellett, akiket maga az USA juttatott hatalomra. Meg most sem dereng, emberek? Ennek a sracnak az USA "igazaert" kell meghalnia...

    Es sajnos tudvan, hogy az amerikai csapatok is ott vannak, meg ha a muszlim civilek meg is akarjak menteni, a sracnak meg kell halni.

    Aztan mikor a TV-ben majd latjatok, hogy az USA veri a nyalat, hogy milyen kegyetlenek ezek muzulmanok, akkor mar talan ti is olvastok a sorok kozt, hogy ez ahaboru errol szol. Barmi rossz tortenik az USA fujjol a muszlimokra. Ha netan rossz jora akarna fordulni, tesz rola, hogy ne igy legyen.

    Tajekozodjunk mar emberek, ne egyunk meg mindent amit az orrunk ele hajitanak. Hasznaljuk mar azt a karfiolt, olvassunk, tanuljunk, tajekozodjunk TOBB FORRASBOL, azert lotyog ott a fejunkben. Ha pedig nem vagyunk reszleteiben is tajekozottak valamiben NE foglaljunk allast, mert nem kenyszer.
  • Ghoosty
    #87
    "Ha nem vennéd észre, jelen pillanatban ez zajlik. Ajánlom egyébként a "Fegyvernepper" c. filmet, abban benne van az afrikai fegyverhelyzetről minden."

    Hát nem egészen ez zajlik, hanem folyamatosan mennek segélyszállítmányok. (Gyógyszerek, élelem, stb.) Ami nagyon humánusan hangzik, de semmire nem jó, csak gerjeszti tovább a feszültséget. Ugyanis mindenkit nem lehet segélyezni, tehát mindenképp valaki rosszúl jár. Fegyvert hivatalosan nem szállítanak, de szerintem nem sokan tesznek semmit azért, hogy becsempészve ne kerüljön oda. Ráadásul rengetek szemetet odavisznek amit a korrupt hivatalnokok engedélyeznek, így megint csak pénz áramlik be, amiből lehet fegvert venni, hogy fenntartsák a hatalmat.

    A másik témához csak annyit, ahogy írtad: "nem tudja elképzelni, hogy bizonyos dolgokat nem lehet csak úgy megváltoztatni." Tehát nem lehet csak úgy változtatni rajtuk sem, amíg nincs meg a belső igényük arra, hogy máshogy éljenek, nem tudsz velük semmit csinálni. Egy-egy embert megmenthetsz, de semmi nem fog változni.
    Ő is csak azért lett így felkapva, mert pont köze volt az internethez. Ha csak simán beszélt volna valakivel, hogy milyen szar ez az iszlám, akkor simán megölil, senkit nem érdekel.

    Ha már így személyeskedünk, akkor te meg tipikusan olyan ember vagy, aki azt hiszi, hogy egy hajléktalannak házat adott, akkor már nincs is semmi baj. (tüneti kezelés)

    A magyar rendszerrel is az a bajom, hogy a többség azt akarja, amit a média beléjük sulykol. Ha nem az átkosban kezdtem volna az életem, akkor más szakmát választok és disszidáltam volna.
  • Romel
    #86
    Kérem szépen, ez a 21. század! 2008-at írunk, digitális korszak keményen. Miért kell egy olyan embernek meghalnia, aki többet szeretett volna tudni egy bizonyos dologról? Az információáramlás megállíthatatlan, ezzel a muszlim országoknak is szembe kell nézniük. "Egyrészt a helyi bíróságok, oktatási intézmények és a parlament is a kivégzés mellett foglalt állást"... Oktatási intézmény??(!) Talán nem arra való, hogy új dolgokkal ismertessék a tudni vágyókat?? Azt meg nem nevezném parlamentnek, ami ahelyett, hogy a kibaszott helyzetben lévő ország életszínvonalát emelnék, egy ember kivégzéséről szavazgatnak, mert letöltött valamit az internetről. A muszlim papoknak meg minimum 5 golyót kellene ereszteni a hülye fejükbe és legyenek boldogok, hogy Allah majd jól seggbebassza őket!! Úgyis ezt hirdetik minden fele. Mindennek van határa!!! Felháborító, emberellenes ez az egész!
  • zolis
    #85
    Nézzük alulról felfele:

    "Az afrikai éhezők helyzetére is az lenne a megoldás, hogy 100%-ig békén hagyni őket. Maximum ingyenesen szellemi tőkét adni, ha kultúráltan tudják kérni. Ha a többit nem tudják maguktól megoldani, akkor teljesen felesleges az egész. Nem adna nekik senki se fegyvert, nem lenne mivel öljék egymást."

    Ha nem vennéd észre, jelen pillanatban ez zajlik. Ajánlom egyébként a "Fegyvernepper" c. filmet, abban benne van az afrikai fegyverhelyzetről minden.
    A cinizmus pedig nem szép dolog.

    "Az adott országban ez a törvény, ha a többségnek nem tetszik, akkor kell változtatni, ha tetszik akkor így van rendjén. Ők jól érzik így magukat.
    Ha az egyén a kissebséghez tartozik, akkor 3 lehetőség van.
    1. Igyekszel betartani, ha mégse sikerül, akkor szívtál.
    2. Megpróbálod törvényes eszközökkel rávenni a többséget, hogy ez így nem jó, változtatni kell rajta.
    3. Diszidálsz."

    Jóvan, ember, de ez így, ahogy te leírtad, nem megy, soha nem is ment. Még a disszidálós része sem (apropó, diSSZidál ). Te is egy olyan tipikus esete vagy az embereknek, aki, bár anyázza a demokráciát, a jogaira mégis igényt tart, és nem tudja elképzelni, hogy bizonyos dolgokat nem lehet csak úgy megváltoztatni.
  • Ghoosty
    #84
    "Akik pedig az ország szuverenitására hivatkozva egy ilyen ítélet felett szemet hunynának, azok remélem egy szép napon maguk is kivégzőosztag előtt találják magukat pornónézésért. Akkor talán máshogy fogják gondolni..... "

    Már egyszer leírtam, de leírom megint.

    Az adott országban ez a törvény, ha a többségnek nem tetszik, akkor kell változtatni, ha tetszik akkor így van rendjén. Ők jól érzik így magukat.
    Ha az egyén a kissebséghez tartozik, akkor 3 lehetőség van.
    1. Igyekszel betartani, ha mégse sikerül, akkor szívtál.
    2. Megpróbálod törvényes eszközökkel rávenni a többséget, hogy ez így nem jó, változtatni kell rajta.
    3. Diszidálsz.

    Az afrikai éhezők helyzetére is az lenne a megoldás, hogy 100%-ig békén hagyni őket. Maximum ingyenesen szellemi tőkét adni, ha kultúráltan tudják kérni. Ha a többit nem tudják maguktól megoldani, akkor teljesen felesleges az egész. Nem adna nekik senki se fegyvert, nem lenne mivel öljék egymást.

  • Ghoosty
    #83
    Kínaiak tényleg veszélyesek, de jelenleg még az EU gazdasági szinvonalát sem érik el, de meg van a lehetőségük, hogy megelőzzenek minket(gyanítom meg is fognak).
    Azonban ha kína folytatja ezt a fejlődési ütemet, akkor hamarosan nagy hiány lesz kőolajból, ami megint csak az USA-nak jó, ha sikerül rátennie a kezét a közelkeleti olajra.

    USA azért szopta be ezt a háborút, mert úgy gondolta, hogy ha megszabadítja irakot a diktátortól, akkor majd örülni fognak neki a népek, így hamar ki lehet osztani az olajmezőket az USA-i cégeknek, majd a katonákat lehet hazaküldeni. Ehelyett kaptak egy vietnám szerüséget.

    A hadgyakorlatoknak szerintem az a lényege, mint a NATO-nak, hogy együtt tudjanak lépni, ha kell. Nem lepődnék meg, ha tényleg belépnének irán oldalán, mert nem hagyhatják, hogy minden nagyobb olajnemzet az USA akarata szerint cselekedjen.

    Én sem szeretem az USA-t, de sajnos egyelőre ő az egyetlen szuperhatalom és szeretne is az maradni.


  • immovable
    #82
  • bcsirke
    #81
    egyetértek.
  • bcsirke
    #80
    k*rva élet, hihetetlen, hogy ilyen még létezik ma.
  • zolis
    #79
    bvalek2: forrás?

    Egyébként tényleg érdekes, mivel egyrészt ott vannak az amcsik, másrészt pedig Karsai elnök sem éppen a nyugat-ellenességéről híres (jó, konkrétan az USA tette oda).

    Akik pedig az ország szuverenitására hivatkozva egy ilyen ítélet felett szemet hunynának, azok remélem egy szép napon maguk is kivégzőosztag előtt találják magukat pornónézésért. Akkor talán máshogy fogják gondolni.....
  • bvalek2
    #78
    Emberek, ez a hír nem igaz. Nehogy már egy kitalált cikk miatt végleges következtetéseket vonjatok le. Nem az SG találta ki, ők is csak átvették, meg aztán nem is mérlegelhetnek hogy leadják-e, mert az meg cenzúra lenne.
  • rigidus
    #77
    > Ha majd elfogynak a begyüjthető tartalékok, akkorra már olyan előnye lesz, hogy nem lesz ellenfele

    Az elmult 10 ev alatt csupan Kina akkorat fejlodott, hogy az USA tortenelme alatt 20 ev alatt sem fejlodott ekkorat. A problema ezzel a "gyoztes" USA-val az, hogy az elnokvalasztas kuszoben allnak, nyolc ev nem volt elegendo az egyre veszesebben kozeledo olajhiany megoldasara es ha barmelyik jelolt a haboru folytatasat akarna, azt nagy valoszinuseggel meg sem valasztjak.

    Nem kell tulbecsulni sem oket, lehet, hogy vannak tartalek energiaforrasaik, de valahogy nehezen tudom elkepzelni ezt azok utan, hogy tartalek ursikloik sincsenek. Az elmult 8 ev alatt minden lapjukat az iraki haborura tettek fel es lathatoan nem jarhato ut. A tetemes koltsegvetesi hianyaikat sem tudtak maskent potolni, minthogy Kinatol anyagi segitseget kertek es kenytelenek voltak beengedni az amerikai piacra a kinai termekeket. Ez volt az ultimatuma Kinanak. A kerdes, hogy Kina meddig tolja ki nekik a fizetesi haladekot mielott agresszivebben belenyulna a kereskedelmi/diplomaciai kapcsolataikba.

    Erdemes meg megjegyezni, hogy az utobbi 2 evben Kina es India egyre gyakrabban rendez kozosen nagyszabasu hadgyakorlatokat, korabban ilyesmire nem nagyon volt pelda. Vajon mire keszulnek? Egy esetleges tamadas visszaveresere, vagy egy Iran elleni invazio visszaveresere? Iran komoly strategiai kapaszkodoja mindket orszagnak, ha az USA oda beteszi a labat, akar elkepzelheto egy kinai-irani valasz is.
  • csorfab
    #76
    Hm, eddig bíztam az iszlámban, hogy a róla terjesztett rémtörténetek csak erős túlzások, vagy kamuk, de ha ezt a gyereket kivégzik, el kell ismerjem, hogy egy betokosodott szemét bagázs, akik megragadtak középkori szinten... Szánalmas
  • Kagemusha
    #75
    az emberiseg legostobabb talalmanya a vallas, legyen az barmilyen, amely bizonyitatlan allitasokat tenynek beallitva akar a legkisebb modon is befolyassal birhat barkire es barmire... siralmas! felolem higgyen mindenki amiben akar, de tartsa tiszteletben azt is, hogy en nem hiszek! mert ugye a vallasos ember elvarja, hogy tiszteljem ezert, de ugyanerre forditva mar nem kepes...
  • Ghoosty
    #74
    Én se tartom valószínüleg, hogy az oroszok csak úgy hagyták volna, hogy amcsi tankok jöjjenek segíteni. Azonban ha érdekük fűződött volna hozzá, akkor azért némi fegyverszállítmánnyal tudtak volna segíteni.

    Egy nemzet nem lehet aljas. Az amcsik se azok, csak naívak és tudatlanok, de nem aljasok. A vezetőik már annál ikább. Azonban nem hibáztatom őket. Ha megtehetném én is megtenném a népemért, hogy más országot kifosztok. Hogy miért? Hasonlítsd össze az EU és az USA gazdasági növekedését. Most mondjuk épp szarban vannak, de hidd el, 1-2 év és újra rendben lesz.
    Ha majd elfogynak a begyüjthető tartalékok, akkorra már olyan előnye lesz, hogy nem lesz ellenfele. Azon se lepődnék meg, ha már lenne valamilyen alternatív energiaforrásuk, ami ugyan drágább, mint a kőolaj, de "örök" így jelenleg nem piacképes, tehát senkit nem érdekel komolyabban.

    Hogy a cikkhez is írjak valamit!

    Mi közöm van, hogy ott valakit a helyi törvények szerint elítélnek? Ha a többségnek nem tetszik, akkor lehet tenni ellene, de miért kell elvárni külföldről, hogy segítsenek??? Ha meg csak pár embernek nem tetszik, akkor el kell menni onnan, vagy meggyőzni a többieket, hogy ez nem jó, de mindenképp belülről kell indulnia az egésznek.
    Ez teljesen a saját magánügyük. Az amcsiknak is ki kelle vonulniuk onnan, bár biztos van valami anyagi oka, hogy ott vannak, de még nem tudom mi lehet az.




  • immovable
    #73
  • immovable
    #72
    nem szoktam veled egyetérteni, de most IGAZad van
  • ShubYka
    #71
    És akkor Sayed már hanyagolható?Csepp a tengerben?
  • ShubYka
    #70
    Nagyon szines sztori, a végén pedig az egészet visszavezetik a testvérére, szóval szenzáció... Ha kivégzik a csórót, akkor tutira megfilmesítik történetet.
    Mártír a 21. században.De ugyanakkor megdöbbentő.A hozzászólásokat végigolvasása legalább olyan érdekes volt mint a cikk.
    Ps. nagy szó a vallásszabadság ha mindenkit halálraítélnének aki megnéz egy pornófilmet amiben eljátszák, hogy egy nőnek 5 férje van, akkor hullanánk mint a legyek... Szerintem is inkabb ugy van rendben h 5 nő, de azért a halálbüntetés durva.
  • arrakistor
    #69
    ahány ház. annyi szokás
  • rigidus
    #68
    > Lehet, hogy így történt volna, de nem valószínű, hogy egy a világ egy világuralmi célokat kitűző hatalom (ami ekkor már atomhatalom is volt egyben) fülét-farkát behúzva menekül.

    A hideghaborut nem hivnank igy ha igazad volna. Az alatt a 30-40 ev alatt MINDKET fel valaszcsapasra keszult, egyikuk sem tamadasra. Hirosima es Nagaszaki peldaa tiz eves tavlatban akkor ott lebegett a maga tobb mint szazezer civil aldozataval, olyannyira, hogy ez a hideghaboru alatt ez tartotta meg a tavolsagot a felek kozt, hogy egymas torkanak ugorjanak.

    > "nemzeti presztizsbuzi amerikai" -még szerencse, hogy a véleményedet cseppet sem befolyásolják az előítéleteid.

    A velemenyemet az befolyasolja amit tapasztalok. Az Egyesult Allamok felelte a fosszilis energiahordozoinak tulnyomo reszet, ha ezt nem potoljak, az orszag osszeomlik. A nehany evtizedes Del-Amerikai probalkozasai megbuktak, az ottani olajmezoit sorban vesziti el az allamositasok miatt, igy kenytelen volt a szovetsegesei ellen ugrani. Itt erdemes megjegyezni a kb 10 evvel ezelotti argentinai allamcsodot, ahol evekkel elotte az amerikai kormany modszeresen szivarogtatta be az argentin tozsdere a tanacsadoit, brokereit. Argentina nehany ev leforgasa elott allamcsodot jelentett be, gyakorlatilag tonkrementek. Gondolom nem kell emlitenem, hogy melyik orszag sietett a segitsegukre (USA), akik felajanlottak a tokebevitelt az argentin olajmezokert cserebe. Az argentin kormany beintett (nem ugy mint a magyarok ugye), elszigetelte magat a nyugati tokemozgastol es talpraalltak onerobol. Ez kb. 2 evvel a 911 c. holywoodi moka elott volt. Ezidoben mar javaban ostromolta Venezuelat, akiknek nem volt tul sok valasztasuk, el kellett turniuk ahogy az USA viszi az olajukat. Persze Venezuela sem volt teljesen hulye es amikor Bush-ek elkezdtek az Iraki invaziot, telepitettek ki a fegyveres alakulataikat es mar javaban allt az urugy (terrorizmus) akkor Venezuela elegansan beintett az orszagaban termelo amerikai olajcegeknek, hogy vagy elfogadjak a penzt es elhuznak, vagy penz es szo nelkul allamositjak aztan mehetnek ahova akarnak. Mivel Venezuelaban a "terrorista uldozes" legendaja nem allna meg a helyet, a fegyveres erok meg mar regen az iraki olajmezoket es az obol fele az olajszallito konvojokat biztositjak (tobb kevesebb sikerrel), az olajcegek kenytelen felajanlani egy tetemes jutalekot a beveteleikbol, mert az olajszallitmanyok nem allhatnak le.

    Az USA-ba az Kozel-Keleti olajszallitmanyok tovabbra is instabilak, ezert vannak ott meg mindig a "beke"fenntarto alakulatok.

    Na, es akkor itt jon a kepbe a "presztizsbuzi amerikai" aki azt hiszi, hogy barmennyit el lehet venni, a hatart csak a penztarca szabja. Nem, hogy az egyebkent katasztrofalis tomegkozlekedest fejlesztenek az orszagukban, az embereket leszoktatnak a 6000ccm-es bevasarloautokrol es a keszleteik felhasznalasat, beosztasat az esszeruseg szabalyozna, nem pedig a presztizs. Eleg ha csupan a nyugati vilag szamara leadott propagandajukat veszed szemugyre, ahol Amerika a "gyoztes", a "szabad", a "becsuletes" orszag. A szomoru, hogy vannak akik ezt el is hiszik. Ez az ami egyre jobban a Romai Birodalomma kezdi tenni az Egyesult Allamokat: a korlatok fel nem ismerese, a keszletek felelese.

    Ha bovebben erdekel a tema, szivesen irok meg osszefoglalokat az kozel-keleti valsagrol, vagy barmely ezzel kapcsolatos szakirodalombol es termeszetesen kigyujtom neked a temaval kapcsolatos olvasnivalot is.

    > -elég csak körülnézni az iszlám világban. Minden napra jut több terrortámadás, amit az ottani fanatikusok követnek el sokszor a saját nemzetük ellen politikai és vallási okokból.

    Te pedig a legaprobb ketely nelkul elhiszed, hogy egy energiahordozoi valsag elott allo nagyhatalom kepes (egyelore) kozel 500 milliard dollart invesztalni egymast robbantgato muszlimokba. Ebbol arra velek kovetkeztetni, hogy ezek szerint te a temaban valo kutatas nelkul elhiszed azt is, hogy ezek a csunya muszlimok robbantgatnak a nyugati vilagban is es veletlenul sem nyugati titkosszolgalatok, akik mar csak az emberek biztonsagerzetevel jatszva tudjak elhallgattatni a haborut ellenzo civil szervezeteket, demonstraciokat. Nem allt am meg a tortenelem kereke, emberek. Csak benne elunk egy "erdoben", mint az elodeink is, amit az adott korban elo generaciok belulrol vizsgalnak, nem pedig felulrol, madartavlatbol, ahonnet nem csak nehany fa latszik.

    Ha egy kicsit tobb idod lesz, javaslom, hogy olvassal tobbet a temaban.

    > A legdurvább az, hogy elvárod az Egyesült államoktól, vagy akármelyik országtól, ill. annak aktuális vezetésétől, hogy valamit "jóságból" tegyen.

    Kozben azert vezesd le ezt a logikat, legy szives, hogy hogyan jutottal erre a - teljesen erthetetlen - feltetelezesre!
  • magus
    #67
    ezt a faszságot, barbarizmus kőkeményen
  • intrex
    #66
    Afganisztán? Az hol van az? Hol?
  • archkoven
    #65
    "Mint ahogyan azt is merlegelte, hogy a Szovjetunionak kell Magyarorszag de NEM minden aron, ezert az oroszok siman kivonulnak ha az USA es a szovetsegesei nagy erokkel megjelennek."
    -nagyon nagy naivitás azt feltételezni, hogy a Szovjetúnió "simán" kivonul ha az ellenfél nagy erőkkel megjelenik. Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye? Lehet, hogy így történt volna, de nem valószínű, hogy egy a világ egy világuralmi célokat kitűző hatalom (ami ekkor már atomhatalom is volt egyben) fülét-farkát behúzva menekül.

    "nemzeti presztizsbuzi amerikai" -még szerencse, hogy a véleményedet cseppet sem befolyásolják az előítéleteid.

    "Ez ugye abban merul ki, hogy rogton csunya terroristat csinal a legtobb olajjal rendelkezo orszagokbol"
    -elég csak körülnézni az iszlám világban. Minden napra jut több terrortámadás, amit az ottani fanatikusok követnek el sokszor a saját nemzetük ellen politikai és vallási okokból. Nem kellene ezt is az általad annyira utált Amerika nyakába varrni. Rabbantanak azok maguktól nem keveset.

    "csinal egy onmegtamadasi szinjatekot"
    -azért ezt az elméletet kész tényként elfogadni igen nagy hiszékenységre vall.

    "Te, pedig kulonosebb utanajaras nelkul ez mellett az aljas orszag mellett foglalsz allast"
    -adott személyek lehetnek aljasak, de egy ország nem. Csak te túlzottan elvakult vagy, hogy ilyen kis apróságokon fennakadj.

    A legdurvább az, hogy elvárod az Egyesült államoktól, vagy akármelyik országtól, ill. annak aktuális vezetésétől, hogy valamit "jóságból" tegyen. A politikában kizárólag érdekek vannak, a "jóság" ott nem értelmezhető fogalom. Azt bízd Teréz anyára.
    Nagyon fiatal és/vagy naív vagy ha azt hiszed, hogy a szeretteiden kívül bárki bármit is jóságból fog tenni az érdekedben. Lehet, hogy időnként előfordul, de elvárni naívitás. Neked magadnak kell tenned a saját érdekedben. Ugyanez igaz magasabb szinten is.
  • rigidus
    #64
    > Miért szarta le a magyarokat 56-ban?

    Mert amikor sirt a szajunk, hogy segitsenek nekunk, ok eppen a Szuezi krizissel foglalkoztak az a britekkel egyetemben. Mi a rakert tamogatna egy Kozep-Europai orszagot ha erdeke nem fuzodik hozza?

    > Rengeteg emigráltat befogadtak, munkát kaptak, hősként tekintettek rájuk, kis túlzással kinyalták a seggüket.

    Es mindezt veletlenul sem azert mert szakember hiannyal kuzdott az USA (csakugy mint ma is), hanem azert mert az USA az a josagos, kedves nagyhatalom.

    > Az USA nyilván mérlegelte a lehetséges következményeket, nem értem meg számukra a kockázatot szembeszállni egy másik atomhatalommal.

    Mint ahogyan azt is merlegelte, hogy a Szovjetunionak kell Magyarorszag de NEM minden aron, ezert az oroszok siman kivonulnak ha az USA es a szovetsegesei nagy erokkel megjelennek.

    Most persze mennek "beket" "fenntartani" olyan orszagokba amelyekben ok maguk tartottak eletben a belharcokat evtizedeken at (pl. fegyverkezes tamogatasa). Most, hogy a segg hulyere visszabutitott, evtizedeken at az autojukban traktormotorokkal rohangalo 200 millio nemzeti presztizsbuzi amerikai nehogy a torkuknak ugorjon mert kifogyoban vannak a hazai olajkeszletek, inkabb tesz valami "hasznosat". Ez ugye abban merul ki, hogy rogton csunya terroristat csinal a legtobb olajjal rendelkezo orszagokbol, csinal egy onmegtamadasi szinjatekot, majd a nepnek az erzelmi sebeit hasznalja fel, hogy jol emesztheto alapokon nyuljon fegyverekhez es rategye a kezet a vilag legjelentosebb olajkeszleteire.

    Te, pedig kulonosebb utanajaras nelkul ez mellett az aljas orszag mellett foglalsz allast...
  • who am I 7
    #63
    Kell a vallás is valamilyen szinten...Az elvakúlt hívő problémás, a többi annyira nem...Szal inkább az emberi korlátoltság és szüklátókörűség megspékelve aberráltsággal stb-vel..na inkább azokat kéne irtani :)
  • who am I 7
    #62
    Csak rákot ne kapj kisfiam, aztán viccelődhecc
  • DjDano
    #61
    Ha nem vettétek volna észre minden mocskosság a valláson alapul: Háborúk mészárlások, gyilkosságok stb A vallás maga a sátán! Elöbb hinnék az ufókban mint bármilyen egyházi vallásban....
  • Amergin
    #60
    Tudom. Véresen komoly vagyok mint a vakbél.
  • archkoven
    #59
    Hát te aztán komoly egy figura vagy...
  • Amergin
    #58
    Végre már! Már azt hittem valamit elrontottam és nem működnek ma a provokációim!
  • ziby
    #57
    Ha megfigyeled ugyan azt írtam hogy USA le szarja, és kész. Mit kell ezen szarakodni. Amúgy meg ez az ő országuk mi a fasz közünk van hogy hogyan hozzák a törvényeiket? Számukra mi vagyunk az idióták...
  • who am I 7
    #56
    "A végén még az hazai független bíróságok ítéleteit is megkérdőjeleződnek?
    "

    Miért, a bírok azok maguk a SZENTSÉGES ISTENEK?A másik dimenziókból valók, vagy mit gondolsz te?Vagy azt hiszed, hogy amiket mi kreáltunk törvényeket, azt is a JÉZUSKA hozta ide és adta oda az embereknek a nyugati relayben?Vagy mit nem értesz?Nem nagyon fogod fel, h a törvény egy változó, ahogy fejlődik az emberk?
  • Amergin
    #55
    Úgy van ahogy mondod, attól eltekintve, hogy emiatt nem kell szeretni az USA-t mert nem azért 'támogatta' a magyar forradalmat mert 'az USA kiáll a szabad világ mellett, blabla', hanem mert a nagyhatalmi érdeke ez volt. Ugyanezen elv mellett támogatta a mudzsahedint afganisztánban az oroszok ellen, ugyanezért szövetkezett Szaddammal, majd buktatta meg.
    Ennyit a "jóságos" USA nagyhatalomról.
    Archkoven nem érdemes bannoltatni magad egy szó miatt amit szmájlival is kifejezhetsz, íme:
  • who am I 7
    #54
    A bíró, hogy jön ahhoz hogy elítéljen ártatlanokaT?
  • valaé valaé ná
    #53
    Hú ezt most nagyon megmondtad.
    Nagyon kemény vagy ma, Csoki.