137
  • DarknessX
    #137
    Szerintem jó film lett.
  • Besz
    #136
    Ne csigázd azokat, akik még csak fontolgatják a film megnézését! Pontosítsd a lényeget: most akkor sötétben vagy megvilágítva látható az a jelenet?
  • giga123
    #135
    Ennél sarabbat még nem láttam nem igaz ogy nem bírnak egy rész a világosba rakni NEEEEEEEEEEM. nekik mindent sötétbe kell rakni hogy a film 90%-át ne hgy lássuk.hát KB:ennyit ér a film 90%-a szar a többi a csaj aki megmuttata a seggét.
  • Oroszlánszív
    #134
    Nem volt rossz, az első részt ütötte rendesen, mondjuk nem volt nehéz, bár a második résznek nem értettem a végét, olyan szar befejezése volt... Mindenki megdöglött... király... A következőkbe Schwarzeneggert tegyék be, biztos sokkal több nézettsége lenne, és tuti jobban sikerülne! Ha tud szerepelni a Terminátor 4-ben 5 percet, akkor egy filmet is letud forgatni!
  • biggestkiller
    #133
    aki tudja hogy hol lehet letölteni a filmet szinkrnosan az pls küldjön nekem levelet a link-el a [email protected] címre
  • G18XM8
    #132
    Még mondta is Ripley a 3. részben hogy ez másmilyen és másképp mozog mint a többi.
  • uniu
    #131
    "Érdekes, hogy csak a Ragadozók esetében veszi fel az Alien a gazdatest jellegzetességeit." -ezt bebuktad. A börtönbolygós résznél nem véletlen futkározott 4kézláb az Alien, ugyanis egy kutyából/ökörből -vágás szerint- kelt ki. Tessék olvasni is.
  • pinter007
    #130
    Én is láttam a filmet,és hát....A bealvás majdnem megvolt.Sajna.Kár érte!
  • G18XM8
    #129
    Osztom a véleményed szerintem is túlságosan lehúzták (ismét) ebben a kritikában, én jól szórakoztam rajta nagyon tetszett, és ha csak pár percre is de meg volt nekem a predator és az eredeti alien feeling is. Két dolgot tartottam baromságnak: az egyik hogy csak egy predator indult ekkora veszéllyel szemben másik ahol nem tudtam hogy sírjak vagy röhögjek hogy a predalien a szájával az ember száján keresztül jutatta be az embriókat és 5-6 kis alien jött így ki az ember hasából.
  • Rosco
    #128
    Megnéztem hétvégén a Ragadozót és a Ragadozó Los Angelesbent. Akkor jöttem rá, mi hiányzik az AvP filemkből. A Ragadozó egy vadász, és becserkészi áldozatát, ez az, ami a klasszikus Ragadozó filemkben megvan. A Schwarzi félében, mikor körkörösen kíséri a menekülő katonákat és módszeresen levadássza őket, vagy a Danny Glover félében, mikor szétkapja az őt üldőző spec. kommandót. Az AvP filemkben egyedül a mostai részben, a Földre utazó Ragadozónál lehetett látni hasonlót. Ez csupán azért gáz, mivel ez azt jelenti, hogy az alkotók lesz@rták az elődöket és meg se nézték a Ragadozó első részeit. Ráadásul már a Predalientől röhögőgörcs fogott el. Érdekes, hogy csak a Ragadozók esetében veszi fel az Alien a gazdatest jellegzetességeit. A többi, már korábban felsorolt bakikról már nem is beszélve. Amúgy a kritika egy fos, a film minden hibája ellenére nézhető és megéri elmenni a moziba szerintem.
  • Rykov
    #127
    Nem úgy van. Nem copfokat fonnak. Csak a gyűrűket teszik fel a loknikra. Az tart sokáig, mert fájdalmas, és nem szabad se hangot kiadniuk közben, sem könnyet hullatni, különben leveszik, és újrakezdik.
    Valami fájdalom próbája lehet, az első vadászat előtt.
  • ddt500
    #126
    Még csak annyit, hogy az egyik AvP-s könyvben azt írták, hogy a copfokat hónapokig tartó munkával fonják. Ergo nem születhetett volna rasztafrizurával.
  • sKie
    #125
    Egy "elalvos" filmnek elmegy majd, amikor mar nem tudom eldonteni, hogy mit nezzek aznap este, mert vmi "sz@rra" vagyom a sok jo film utan. Sajna erre a sorsra jutott. Addigis ujranezem azokat, amik megerdemlik, hogy ujra meg legyenek nezve.
  • LuciferTheReal
    #124
    Hoz_Hun.
    Ezzel tökéletesen gyetértek!

    szombi TE KI VAGY? lehet kéne neked még egy felkiáltó jel! Az első sem véletlen.
    Az már csak mellékes, hogy a te stílusod, abszolút újságírói stílus:-D!
    Na pihenj!
    Hol is van a TE újságírói véleményed? Hol lehet olvasni, amit írtál a filmről? vagy csak beHányni tudsz?
  • Hoz_Hun
    #123
    Lucufer, ezzel csak az a baj, hogy nézd meg a Rambo 4-et és lásd 20 év után is frenetikusat tudtak alkotni. Kibaszot jó lett.
    Én úgy gondolom jogossan vannak elvárásaink és ez a film (AvP2) azt nem hogy nem teljesíttete,de jóocskán alulmúlta. Én a Rambonál elgondolkodtam, hogy tulajdon képpen miért tetszett mert hát a története nem olyan tekervényes (ami az illeti rendkívül egyszerű) és nyilván 1000 bakit lehet benne találni. Uwe Boll-nál megtanultam mit is ér a rendezés (és hogy el lehet cseszni) és azt hiszem ez a Rambo ütőkártyája is. Egyszerűen hozzáértő emberek kezébe került. Sajna ez az AvP2 nem így történt.
  • szombi
    #122
    Ja, és egy cikkben nem szabadna szubjektív véleményeknek helyt adni:

    ,,a AvsP2 nem sokkal gyengébb egy közepes lényfilmnél és simán lenyom egy tockost az első résznek''

    Ilyet ki ír le? Max egy blogger, de nem ÚJSÁGÍRÓ!!!!!!!!
  • szombi
    #121
    Lehet hogy szólásszabadság van, de a cikkíró érdeke is, hogy az olvasók
    végigolvassák amit ír, de ez itt fent??? HÁNYOK TŐLE!!!!!!!!!!!!!

    Nem azzal van bajom MIT ír, hanem AHOGYAN leírja az egészet!
    A 13 éves húgom is le tudná ugyanezt írni miután kijött a moziból,
    mert ez a GYAGYI ISMERTETŐ az ő szintjén van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • LuciferTheReal
    #120
    Tehetek én róla, hogy tele van a film feltételezésekkel?
    Azt hittem ez egy fórum ahol véleményt lehet nyilvánítani...
    vagy csak a negatív, nem nyálas, hanem erősen kritikus fér ide?!
    A szólás szabadság csak papírforma? Ez nem Fan-fórum?!
  • szombi
    #119
    ISMERTETŐ ÚJRAÍRÁST KÉREK!

    Csomó helyesírási hiba, szubjektív vélemény, nyálas előadásmód, sok az ,,igazából'', ,,olyan'', ,,bár''.
    Egyszerűen nagyon idegesítő, semmitmondó és bulvárszagú az ilyen ismertető!!!
  • LuciferTheReal
    #118
    Sztem.

    Kuyte:
    Egy másik eszetlenség: Az ürhajós Alien szétlövi a saját hajóját, csak azért, hogy leszedjen 1 drb. Alient. Persze ezzel ellentétben van az, hogy a másik egyedül mindenféle fegyverekkel (kezéből kiálló pengék, bumerángféle cirkulalapok, meg egyebek), robbantás nélkül leszedett vagy 5-öt.

    rigidus:
    > Az AVP1-ben a Predatorok beletudtak nézni az ember hasába, és látták, hogy van-e benne Alien... Akkor miért nem tudták megnézni a saját haverjukat mikor felvitték az űrhajóba?

    Én úgy gondolom mindkét gondolat helyes, de az elmélet ugyanaz lehet rá.
    Az AVP1-ben beavatásra váró harcosok indultak vadászni. A Tapasztalatlanság lehet, amiért ez előferdülhetett. (Nem nézték át a társukat, esztelenül lövöldözött a hajón...sőt szinte már pánik szerűen...Valószínűleg a Ragadozók szeretik irányítás alatt tartani a vadászatot -Lásd. a profi vadász miután átpörgette az eseményeket, rögtön pattant, hogy rendbeszedje, amit fiatal társai elb***tak- és a tapasztalatlanoknál itt jön ki ennek hiányossága.)

    Őszintén szólva, lehet, hogy sokmindenre van magyarázat, és több mindennek értelme, ám a rendezők mégha tudták is mit miért csináltak, a nézőknek nem tudták emészthetően, ehetően tálalni. Magyarul nem értjük, miből, mit akartak kihozni...
  • rigidus
    #117
    > Egy nagy csúztatás bánt csak engemet

    Na volt azert ott tobb is.

    > Az AVP1-ben a Predatorok beletudtak nézni az ember hasába, és látták, hogy van-e benne Alien... Akkor miért nem tudták megnézni a saját haverjukat mikor felvitték az űrhajóba?

    Ezt is kiveseztuk mar a multkori topikban.
  • Kuyte
    #116
    Igaza van LuciferTheReal-nak... Nem lett olyan rossz, mint ahogy beállítjátok. Még a kezdetekkor előre a Predatort láttam, ahol Arnold és haverjai szarrá lövik az erdőt egy rejtélyes lényt vadászva. Az a maga idelyében csúcs film volt: teljesen újat mutatott, teljesen új inteligens, raszta hajú ember alakú szörnyet. Óriási meglepetés volt az amikor levette előre a sisakját... Szerintem azt meghagyhadták volna későbbi folytatásokra... Ezzel azt akarom érzékeltetni, hogy ezt a témát nagyon kimerítették, újat nem nagyon tudnak mutatni, nem is kell elvárni...
    Szerintem az AVP2-ből hiányzott egy rejtély megoldása, mint például mint az AVP1-ben az Alienek és a Predatorok közti összefüggés leleplezése. Ez a rész inkább egy olyan öldöklés bemutatás volt. Viszont lesz 3. rész, amiben megígérték, hogy bemútatják a Predatorok bolygóját. Nah azt nagyon várom.

    Egy nagy csúztatás bánt csak engemet: Az AVP1-ben a Predatorok beletudtak nézni az ember hasába, és látták, hogy van-e benne Alien... Akkor miért nem tudták megnézni a saját haverjukat mikor felvitték az űrhajóba?

    Egy másik eszetlenség: Az ürhajós Alien szétlövi a saját hajóját, csak azért, hogy leszedjen 1 drb. Alient. Persze ezzel ellentétben van az, hogy a másik egyedül mindenféle fegyverekkel (kezéből kiálló pengék, bumerángféle cirkulalapok, meg egyebek), robbantás nélkül leszedett vagy 5-öt.
  • Yoshimitsu
    #115
    Másrészt a filmek nagy többsége szarik arra mi volt a könyvekben :S
    És sem az Alien filmek sem a Predator filmek nem függnek össze, és az AVP sem egyikkel sem.

    (jó tudom hogy a Preator valahányban az űrhajóban van egy Alien koponya. Hú ha...)
    De időben mindegyik egymáshoz képest k...va messze játszódik. Alien első rész 2000 akárhányban és a folytatások elején meg kapásból bemondjákhogy 50 meg 70 évvel később. A Predátor filmek meg az akkori napjainkban 80-as években aszem. Az AVP meg a mostani napjainkban.
    És semmi összefüggést nem találtam a három különálló mozifilm sorozat között...
    Leszámítva a lényeket. Meg azt a tényt hogy anno amikor a könyvek íródtak (az sajnos nem tudom ki írta őket)készül belőlik AVP, is meg ALien is meg Predator is...
  • Yoshimitsu
    #114
    Én meg azt utálom, hogy az Alien-eket szeretem, és mégis mindig ők vannak a primitívnek beállítva, és a film végén a Predátor győz ha törik ha szakad. :(((
    Szemétség...
  • LuciferTheReal
    #113
    Hell!

    Megnéztem a filmet, és tetszett!
    Tudom, szinte egyedül vagyok ezzel, de azért ha megengeditek leírnám, ahogy én látom.
    1.Az Alien, ill. Predator filmhez foghatót, sztem. a következő 10 évben sem fogunk látni!Mindenki gondoljon bele: miért volt akkoriban oly nagy varázs?Ahogy én látni vélem: mindkét filmnél valami eredetit alkottak, amely még nem volt.Sohasem lehetett tudni mi lesz a köv. percben.A két életformával valami olyat találtak ki, melyeket azóta sem lehetett felülmúlni a maga műfajában, de csak azért, mert nem másoltak le semmit, hanem kidolgozták a karakterüket, vmi. olyanra ami egyedi.Ettől volt érdekes.Pl. a predatort fiatalon néztem végig, és mivel nem rajongtam a Kommandós filmekért, az első 15 perc után abba akartam hagyni, de a sógorom erősködött, hogy csak nézzem.Mikor először mutatták az átlátszó vmit. mindjárt kényelmesen elhelyezkedtem.Ma már ez kinek tűnik fel?Tök természetes, hogy a ragadozó ilyet is tud...Az Alien-nél szintúgy volt.Lássuk be:azok a "B" kategóriás filmek melyben nem tudnak újjat mutatni, csak innen, onnan lopnak vagy lemásolnak ötleteket. Nem nagyon várhatunk az alkotásoktól ilyet,hiszen az igazi Fanok, már-már tökéletesebben ismerik e két fajt, mint az alkotóik!Így sok ismeretlent nem nagyon fognak tudni elénk tárni.Az első részben ami tetszett a Piramis!Épp azért volt érdekes, mert az ötlet maga eredeti volt.Az Aliens-be a sok légy, megspékelve a királynővel hatalmas élményt adott, de abból is már a harmadik rész...Amerikai felmérések szerint 50%-kal esett az elismerés, hiszen új nem volt amit adhatnak, majd a 4. végén a fél mozi siratta, szegény, szerencsétlen kis lényt, aki őszintén szólva, a leg hidegvérűbb, és leg kegyetlenebb lett volna.Személy szerint, majd' azért fakadtam sírva, hogy összeszarás helyett családi drámát kellett végignézni!...Hasonló a helyzet a jelenlegi Predalien-nel, a próbálkozzunk vmi. új és extrémmel, hogy ne legyen sablonos a folytatás...hát ez sem sikerült a fivéreknek...Ha valaki végig kísérte mindkét film epizódjait, majd az AVP 1-et, túl sokat nem várhatott ettől sem...Én így ültem le megnézni...Inkább örültem, hogy a ragadozót, mint kedvenc filmkarakterem, viszont láthatom, így a Predator 1-2 40-50. megnézése után valami újban.(Ha kicsit is belegondoltok és sikerül megértenetek,amit így kínlódva homályos látással, alvás nélkül 36 óra ébrenlét után leírok, akkor meg lehet érteni,Pl. a vallási horrorok között miért olyan az Omen trilógia, amilyen, és miért nagy szar az összes modernkori hasonszőrű probálkozás, és még sorolhatnám Bármely filmkategóriában vannak etalonok, és gyenge probálkozású késöbbi folytatások, vagy hasonulni próbáló filmek... Egy darabig ilyet látni nem fogunk...Egyszóval így ültem le megnézni.Aztkaptam amire vártam.
    2.apró észrevételek részemről:
    -Az idegenek növekedése valóban túlgyorsított. Sztem. nem erre akartak alapozni, hanem:Gyorsan felnőnek és mehet a hent.Vontatott lett volna, ha lassabra veszik.Az Alien 1. részében elég sokáig tartott a folyamat(Bár azt sem értem, ott mivel táplákozott)de ha belegondolunk, ott volt 2 óra hossza, és összesen 7 embert kellett kínyirnia, egyedül...volt is ok elhúzni, az időt.
    -vki azt kérdezte, hogy mivel táplálkoztak, hogy meg tudtak nőni.Hát ugye egy erdőben indult útjára a dolog. Ugye tudjuk, hogy erdei állat aztán van bőven(amíg az emberek ki nem írtják az összeset!...bocsi)A csatorna meg tele van patkánnyal...
    3.Sajnálom, hogy mindenki túlzott elnagyolt elvárással ült le megnézni a filmet, mert így a nézők szerint hatalmasat bukott, és egy studiónak, sem producernek sem rendezőnek nem lesz bátorsága folytatni bármely sorozatot(Bár ha jó az infó jön a Predator 3.- esetleg John Cena-val, http://www.sg.hu/cikkek/47514/keszul_a_predator_harmadik_resze)Én ennyire a nép nevében nem aláztam volna porrá.Így lehetőségünk sem lesz egy talán jó folytatást látni, mert nem őrült meg senki, hogy folytni merje, majd bukjon.Én sajnálom...
    Egyébként amit itt hibákat soroltatok, azokkal tökéletesen egyet értek, csak sztem. nem volt ennyire gáz.
    4. Az Alien mítoszt nem látom lerombolva!Sosem volt nagyobb, csak az ember számára!A ragadozónak mindíg is csak általa is szaporított faj volt mely tökéletesen alkalmas ellenfél arra, hogy levadásszák őket.Úgy szaporítatták a saját hajójukon őket, mint bármelyikünk a halakat, vagy csincsillákat.
    Sokan panaszkodtak, hogy hogy rendezhetett egy ragadozó köztük egy ilyen mészárlást?! Hát hogy...Az AVP 1-ben, a tanoncok beavatási szertartásra jöttek a földre. A 2.-ben egy öreg, tapasztalt vadász akarta, a nem tervezett, és becsúszott káoszt megelőzni, és eltakarítani.Hát ő azért nem beavatásra váró egyed volt.
    5.Weyland-Yutani. Sokatoknak tetszett a film "Yutanis" vége. Sztem ez lett a legszarabb! Ha nagyon kötni akarják a filmeket, találtak volna egy Alien álkapcsot, de ne Predatorhoz köthető dolgot.
    6.Nemzeti gárda. Valaki írta, mennyire "bénák" voltak...Ne feledjük: Csak mi ismerjük így az idegeneket. Ők nem lettek felkészítve egy "rovarinvázióra az űrből."
    Végül, aki azt mondja, hogy jobbat csinált volna, az finoman fogalmazva el van szállva! Sok nagy rendezőnek sem sikerült, mert túl sokan beleszólnak.A kezek meg vannak kötve.Ma vak, világtalan bemehet megnézni, a moziba.Így is készítik őket mivel kell a bevétel.Régen a sógorommal még a gyilkos bolygóra sem engedtek be a moziba.Szigorúan vették a három csillagot!!!...de akkor miből jönne vissza a film ára?!Egyébként aki ezt mondja, kapjon fel egy kamerát, és a kis fejéből forgasson, csak egy negyedórás jelenetet.Én megpróbáltam...hát nem is olyan egyszerű...de ha ilyen bátor, és elkészül, töltse fel, és ossza meg velünk a linket, hogy megnézhessük:-) majd gyűjtheti, amit megérdemel étre.Csak nehogy úgy járjon, mint a Strause fivélrek, vagy Anderson...
    Mindenkitől elnézést kérek, hogy ily hosszúra sikeredett, és senkit semmivel nem áált szándékomban megbántani, továbbá mindenki véleményét tiszteletben tartom.
    u.i.: nem vagyok alien ellenes, még véletlenül sem! Vitrinben tartok egy 50cm magas példányt, és ha tehetném, a föld vadászait, állatkínzóit összeereszteneém filmbéli rokonaival.
    ...még egyszer köszönöm, hogy kibirtatok. Na megyek... megnézem alvás előtt az Alien 1.-et:-)
  • Doomgamer
    #112
    Engem is idegesít ez a téma... jobb lett volna, ha a predi levadássza az alieneket, majd visszatér bolygójára, együtt golfozik és piknikezik a családjával, este ledobja magát a tévé elé és élvezi a "Predátor közt" című szennysorozatot... ezalatt a földön egy elbújt aliencsemete- történetesen királynő- úgy kb. 2 másodperc alatt kifejlődik és elkezdi lerakni tündéri tojásait... újabb ok a folytatásra...
  • opeca
    #111
    És miért hal meg minden rohadt film végén a predator meg az alien?
    Ez is egy iszonyat marhaság.

    A storyt sem kellett volna túlspilázni. Ki a f@szt érdekel a predalien? Feldolgozták volna az alienek és a predatorok első találkozását oszt' annyi.

    Külön öröm lett volna számomra, ha az elején még más fajokra való vadászatokat is bemutatnak...
  • chungey
    #110
    Egy jó ötlet azért volt benne, mikor a predi mintát vett az arcmászó tartályból,
    és onnan kezdve látta a DNS-nyomokat a vision cuccával :)
  • speed01
    #109
    szerintetek????
  • speed01
    #108
    szerintem nagyon jó let vagy nem
  • rigidus
    #107
    En ahogy olvastam itt a tobbsegnek nem a technikai hianyossagokkal, vagy szereplokkel voltak a fo problemaik.

    Mindket karakter sorozatanak osszes resze (Alien, Predator) sci-fi thriller, horror filmek voltak, idegtepo horrorisztikus helyekkel, szituaciokkal, lassu, kivaros horrorjelenetekkel, vagy hihetetlenul okosan kidolgozott harci taktikakkal. Ugye it egy harminc eves kultusza van ezeknek a filmeknek es az a bizonyos nezo, rajongo sereg aki ezeknek a filmeknek a kovetkezo reszeit ugy varja mint a gyerekek a mikulast. (en speciel ezt a filmet 2004 ota rendszeresen varom, keresem az interneten. Hol tart, mikor adjak ki, stb) Amikor ezek a rajongok bemennek a moziba, kifizetik elore a jegyet, JOGGAL szamitanak arra, hogy a penzukert a varva vart es jol ismert idegtepo sci-fi horrort kapjak, tele lelemenyes harcokkal amire az ember neha azt mondja utolag, hogy "ekkora trukk, hogy a fenebe jutott a keszitok/szereplo eszebe". Es ugye ezek az emberek JOGGAL vannak felhaborodva, hogy helyette egy agyatlanul rohangalo filmet kapnak tele a legnagyobb okorsegekkel es az egesznek a legkevesebb koze sincs a horrorhoz.

    Ugye ez itt kb. az a szindroma, mintha befizetnel mondjuk egy Metallica koncertre amire majd fel evig varsz, ahova mikor megerkezel azt veszed eszre, hogy az egyuttes egesz este Halasz Judit szamokat dudolaszik a megszokott hangulat helyett es nehanyan azt mondjak a tomegbol, hogy "hat azert nem volt ez annyira rossz". Vegul is miert ne mondhatna egy-ket ember, hogy tetszett neki, nincs ezzel semmi baj, mert neki eltalalta az is a szajizet, de az is tuti, hogy a maradek mondjuk 3 evtizedes rajongotabor alagyujt a szinpadnak, mint ahogyan en is az elso 40 perc utan legszivesebben beleb.sztam volna a vaszonba a meg mindig teli popcornos vodrot - ugye az idegtepo reszekert vettem meg negy fontert (majdnem annyiba kerult mint maga a film).

    Az Alien 1, kesobb a 2. reszet mikor annak fenykoraban megneztem, utana hetekig nem mertem meg a budira se kimenni ugy ejszaka, hogy fel ne kapcsoljam a fel lakasban a villanyt, EZERT mentem el a moziba, mert EZT akartam ismet atelni. De ez utan az osszetaknyolt tragyadomb utan legfeljebb azert kapcsolom fel ejszaka a villany mindenutt, hogy ha futok okadni mikor eszembe jut, nehogy a budi melle menjen.

    Szerintem ez mindket tabornak elfogadhato.
  • Jose1975
    #106
    Annyira lehúzta mindenki ezt a filmet, hogy kicsit féltem megnézni... Azt kell mondjam, hogy nem is volt olyan rossz. Jobb volt mint az első rész. Jó, volt benne néhány rész amit nem kellett volna eröltetni, de technikailag jól meg volt csinálva. Nekem nem hiányoztak az imert színészek, meg a nagy drámák, sőt még a karakterek kidolgozatlnsága is rendben volt. Engem talán zavart volna, ha kibontják a karakterek lelki világát és mély gondolatait :-). Ebben a helyzetben engem speciel nem érdekel, hogy ki kinek a barátnője, vagy családtagja. Mindenki rohan az életéért és sűrűn imádkozik, vagy káromkodik magában. Szóval annyira nem volt rossz, nyugodtan meg lehet nézni, egy esti filmezésnek pont jó. Azért nehéz dolguk van a film készítőinek, hiszen ez olyan, mintha a Piroska és a farkast akarnánk összehozni a Hamupipőkével... és az egész a százholdas pagonyban játszódna.
  • bandee1
    #105
    Sikerült megnézni a filmet. Mozijegyet még véletlenül sem voltam rá hajlandó költeni. Számításaim bejöttek. Karakterek egyszerűen nincsenek a filmben.
    A katona hölgy készült esetleg főszereplőnek, némi Ripley utánzatnak, de abból sem lett karakter. Aztán itt voltak ezek a testvérek, az egyik szerelmes, a másik nem, de ott sem történt valódi karaktergenerálás. Teljesen üres, a filmben nem voltak szereplők, egyedül talán a Sheriff "jutott" "valahova". A bolygó neve: halál-ban is volt sok szörny, és gyilkolás, de a filmnek voltak főkarakterei, rendes szereplői, mellékszereplői, történetük, életük, és hozzá még jó(bb) színészi alkotás is párosult. Itt semmi, nulla, nyista. A szörnyek öldöklése is teljesen céltalan, azaz inkább öncélú. Forgatókönyv 0, a sztori 0, operatőri tevékenység átlagos, néha azt sem látni mi történik. Az egész úgy ahogy van egy tömény szar. Sajnos. :o(
  • AljasGetto
    #104
    Még ezzel a "történettel" is lehetett volna egy jó kis film belőle, ha olyasvalakik csinálják, akik értenek is kicsit hozzá...
    De asszem itt is valami olyasmi történhetett, mint az IHM szilveszeteri műsorában, és berángatták a takarítót, hogy csinálja meg a filmet... :D
  • rigidus
    #103
    Annyi esszeru dolgot ki lehetett volna ebbol a filmbol hozni, hogy valami hihetetlen.

    A konyveket sajnos nem lattam, de valoszinuleg be fogok vasarolni beloluk mert ezek a filmek mar nezhetetlenek. Az AVP1-et meg az A4-et vhogy lenyeltem, de ez az utobbi bohockodas vegleg megfekudte a gyomromat.

    Aztan elkezdtem gondolkodni rajta, hogy mennyi ziccer adodik meg napjainkban is amit nem lehetett volna kihagyni sem. Haboruk, fogolytaborok, egyeb olyan dolgok amik korulvesznek. Csak peldanak hadd emlitsek meg egy lehetseges tortenetet az AVP2-hoz amin a mozibol hazafele ragodtam.

    A hajon kitor a predalien a gazdatestbol, aminek meg van az alapveto alien jellemvonasa, hogy valogatas nelkul gyilkol (kiveve mas gazdatesteket), de ugyanakkor a predator intelligenciajat es kovetkezetesseget is orokli. A kettot kombinalva pedig igzai kincsesbanya lenne az otletek tarhaza. Peldaul a gyerek predalien olni es olni latni akar minel tobbett, igy merlegeli, hogy melyik lenne idealisabb, levadaszni az osszes predatort a hajon, vagy kenyszerleszallasra kenyszeriteni a hajot a legkozelebbi bolygora (ami jelen pillanatan a Fold) es ott levadaszni oket + minden mast ami az utjaba kerul. Igy szepen csendben elkezd "dolgozni" a hajon, megkeresi a hajo legsebezhetobb pontjait es modszeresen a savas verevel kulonbozo karokat okoz a hajon, ami a legenyseget leszallasra kenyszeriti amig a hibakat ki nem javitjak, ill. meg nem talaljak az akkor mar ismert szabotort. (ugye a halott predator szettort mellkasat). Szoval kenyszerleszallast hajtanak vegre egy viszonylag elszigetelt helyen ahol veletlenul egy forro haborus ovezet kellos kozepen talalnak leszallohelyet. Amikor foldeternek, predalien baratunk teszi a dolgat, kovetkezetesen kiszabaditja az arctamadokat, nehanyat ott hagy a hajon, nehanyat pedig kienged a hajobol, mondjuk egy olyan resen amit a savas verevel csinal a hajotesten, vagy akar a predatorok nyitnak ajtot miutan nehanyukat arctamadok kapjak el es kenytelenek evakualni a legenyseget. A kiszokott arctamadok elkapnanak pl. nehany nagypofaju fegyverest akik ejszaka jaroroznek a zona kozeleben. Egyikuk megussza az arctamadokat es segitseget ker, amit mondjuk eleinte az ejszaka kozepen eros havazasban nem tudnak biztositani, igy a srac egy ideig kint reked a kabult, arctamadokkal "parosodo" kollegaival, mikozben majd osszecsinalja magat. Ekozben termeszetesen itt ott lat arnyakat, predalien baratunk aki kozben mar felderitette a terepet, latta a bazist is es a rengeteg potencialis aldozatot. Merlegeli, hogy melyik lenne idealisabb, kinyirni a sracot, netan ot is arctamadoval bepeteztetni, vagy hagyni, hogy visszavigye a kollegait a bazisra, akikbol ott kikelnek az alienek + egy kiralyno. Ugye mivel ez tobb aldozatot hoz, az utobbi mellett dont.

    Arctamadok lemasznak kozben es kimulnak, lassan az embereink is magukhoz ternek. Kezd kivilagosodni es latjak a tavolban a serult hajot, amit az egyre intenzivebben hullo ho lep, igy egy szokatlanul nagymeretu ismeretlen ellenseges harci jarmunek velik a sajat zonajukban, amit ugyanakkor logikatlannak itelnek meg, igy csapdat sejtenek a dolog mogott. Embereink kozben visszaternek a jarorozesbol, akik beszamolnak a tortentekrol, az "ellenseges jarmurol" + visznek egy doglott arctamadot is mutiba. Emogott termeszetesen titkos biofegyver kiseleteket sejtenek az ellenseg oldalarol amik kudarcot vallottak (mivel a gazdatestek akkor meg elnek). Csapatokat szerveznek, hogy lerohanjak a holepte jarmuvet, ill. noveljek a bazis biztonsagat ha tenyleg csak figyelemelterelesrol van szo. Ekozben a gazdatestek meg a gyengelkedon vannak, egy-ket nap pihenovel amig labadoznak (kohoges, gyengeseg, stb). Amig mindenki el van foglalva az emelt keszultseggel az embereink addig vilagrahozzak "utodaikat". (itt pl be lehetne tenni olyan reszt ahol az orvos muszeres vizsgalat alatt korabban eszreveszi az idegen testet, de predalien baratunk aki ott settenkedik a gazdatestek kozeleben persze latja es meg idoben elintezi az orvosunkat, mielott az cselekedne)

    Ekozben egy masik szalon mar kint vannak a katonak, szervezik a tamadast a jarmu ellen, majd megrohamozzak a predatorokat akik arra mar viszonylag osszeszedtek magukat es javaban varjak a vendegeket. Nagyon nincs is mas valasztasuk. A katonak rovid ido alatt rajonnek, hogy itt valami nagyon nem flott, mert oriasi vesztesegeket konyvelhetnek el csupan masodpercek leforgasa alatt, de ellenseget meg nem lattak, kenytelenek visszavonulni. Visszaernek a bazisra, ahol mar kikeltek a dogok (koztuk egy kiralyno) es javaban csipegit a bazison maradt legenyseget + kezdodik a kiralyno tojasrakasa is, ami ujabb meglepeteseket tartogat.

    Rovid ido alatt elneptelenedik az egesz bazis es Alien-tanya lesz belole. Ekozben a valodi ellenseges csapat is megneszeli, hogy szokatlanul nagy a csend az ellenseg bazisan. Se villany, se jarorok, semmi. Mi az elso gondolatuk? Hat csapdat sejtenek a dolog mogott, de ugyanakkor megfordul a fejukben az a ondolat is, hogy lehet, hogy tenyleg valami gond van es eljott a nagy nap: roham!

    Predalien baratunk viszont egyfolytaban felderit, mindenutt ott van, mindig mindenrol tud, tudni akar, es a maga kovetkezetessegevel koordinalja a tobbieket, hogy ne esz nelkul menjenek neki mindennek ami mozog. A tobbi alien pedig MINDIG engedelmeskedik neki, mivel tudjak, hogy az o erossege a kovetkezetesseg es mindig a leheto legtobb aldozatra oszpontosit, eszerint szervez. Tudomast szerez az ellenseges csapatokrol is akik, ekozben mar egnek a vagytol, hogy elkezdodjon a tamadas. Az emberek megosztjak a csapataikat, hogy egyszerre tobb iranybol tamadjak meg a bazist, igen am, de ezt mar a predalien is tudja, igy kivezenyli az alieneket tobb kisebb csoportba, otthagyjak a majdnem ures bazist. Megindul a tamadas, ahogy egyre kozelebb ernek a bazishoz, azt veszik eszre, hogy alig a fele a van mar csak a csapatoknak. A tamadas kozben egyuttal keresik az embereiket is, de kozben erdekes labnyomokra is bukkannak. Na ide megint lehet egy sereg idegtepo jelenetet betenni. Keresik a labnyomokat, de mast nem talalnak mint hirtelen "elfogyo" emberi labnyomokat. (az alienek a suru erdos reszen az osszero agu fakon masznak szepen csendesen igy nincs labnyomuk) Aztan egyszer csak az egyikuk talal egy "kulonos" labnyomot a hoban, majd egyre tobbet egymas utan (termeszetesen egyedul) es elkezdi kovetni. (idegtepo zene) Megy, megy utana, a kacskaringos hosszu ideig koveti, egyre jobban eltavolodik a tobbiektol, majd talal egy emberi labnyomot is ami az alien mellett megy (persze valtozo tonusu idegtepo zene vegig). Joideje koveti oket, majd egyszer csak eszreveszi, hogy mintha jart mar volna erre. Megnezi kozelebbrol es a sajat vadonatuj, egyedi bakancsanak a lenyomatat veli felfedezni a hoban az aliene mellett. Rajon, hogy korbe korbe jarkal. (zene elhallgat, megnyugvas) Zajt hall, forgolodik es kozben figyeli a hoban a labnyomokat. Eszre veszi, hogy nem csak maga elott voltak labnyomok, hanem egyre tobb volt mar mogotte is, valaki vegig kovette. (idegtepo zene indul megint) Tovabb forgolodik, kezd ketsegbe esni es mar akar merre fordul mindenutt a kulonos labnyomokat talal. Felnez a mellette alo fara es a kovetkezo masodpercben mar fogja is a fejet ket kez, majd jon a "nyelvespuszi" az az agyvelobe.

    Kozben a tobbiek is egyre fogynak, de akkor sem fordulnak vissza, mivel evtizedek ota ez a varva vart alkalom. Beernek a bazisra, kozben mer felfogjak, hogy nagy a gaz es kenytelenek visszavonulni. Mindvegig persze az alieneknek sem felhotlen a helyzet, mert a predik is belendultek latvan, hogy nagy a baj, ok pedig az alieneket ritkitjak, stb. nagyjabol ennyi.

    Aztan lehet ide csinalni kozbenso apro, de kesobb jelentoseggel biro sztorikat, a vegen egy atgondolt es ertelmes, frappans befejezest, mittomen "hosokkel", vagy az elso reszbol ismert szoroskepu Predator vezert a predalien, vagy a kiralyno ellen, meg egyeb dolgokat.

    Szoval lehetett volna am azert jo filmet csinalni ha nagyon akarnak, es csupan egy ilyen amit elmondtam kis koltsegvetessel is ugyesen megoldhato is lett volna.
  • nessboth
    #102
    Nem akarok kötekedni én sem, de aliensonline-on lévő jóslataim mind beváltak. A Tini fiatalok, akik másodpercek alatt Expert szinten tolják a Thompsont, a két laza beszívot csöves stb...már csak a predator-rap és az alieneket szivató bmx-es srácok hiányoztak ebből a hulladékból. Én már az elején leírtam a filmet. És megmondtam, nem kell ahhoz látni egy filmet, hogy nyugodt lélekkel véleményt alkothass róla...Egy egy szánalom.
  • Csacsis
    #101
    WTB JAmes Cameron!!!!!!!
  • Csacsis
    #100
    Röviden: AVP1-2 xar (meg az egy is).
    Miért? Mert fogták az AVP kialakított világát és a kukába dobták. Majd "újraírták" nevetséges formában.
    Aki olvasta az leírja, hogy a Predatorok NEM!!! MENNEK!!! olyan bolygóra vadászni, ahol intelligens faj él, és NEM VADÁSZNAK!!!! náluknál sokkal gyengébb kreatúrákra sem.
    Igaz, néha megesik, hogy egy-egy különc mégis beveti magát gyenge "vadra" vadászva (lásd Predator1-2), de azokat nem nézi jó szemmel a predator társadalom, akiknek amúgy Qva fejlett civilizációja van!!!!

    Szóval ami rossz a filmben:
    1. rész:Teljesen átírt Predator univerzum.
    2. rész:Az első folytatása, csak ebben nincs se történet, se cselekmény, se normális sci-fi hangulat, ellenben qva sok logikai hiba van benne. (pl a Predator nem jáccana soha az emberek megölésével, ha tele van körülötte a vidék Aliennel. Sőt!!! minden számára veszélytelen embert figyelmen kívűl hagyna, mert egy gyenge fajból származó préda megölése nem számít dicsőséges tettnek)

    +a legfőbb ok, ami ugyan az, mint a terminator 3-nál:HITELTELEN!!!!
    Az alien1-2, és a predator1-2 (meg a terminator1-2) is azért volt fenomenális, mert ezeknél a filmeknél elgondolkozott az ember hogy "hmm. lehet, hogy ilyen valóban létezik, hiszen annyira életszerű, és semmi logikátlanság nincs benne"
    Ám manapság csak röhögnöm kell a film alatt, hogy "ilyen nincs!!! Ekkora baromságot!!!"


    Ami tetszett: Végre halt mindenki rendesen. Már untam azt, hogy "jaj kisgyerek, akkor annak élnie kell a film végén is!!!" mert ez nem így lenne a valóságban.
  • kismiki
    #99
    Az AVP2 rendezőjének legújabb filmje.
    Címe: A halálos parkolás
    trailer: ---------------
  • gyuri12
    #98
    És én előre megmondtam,hogy ez szar lesz,de nem hallgattatok rám:(