147
-
toto66 #27 KATT!
(most lekattantam ettől))
-
Csaba42 #26 Na, majd emiatt jól megkapod a magadét a nagy holdraszállás-mániás emberkéktől. :) -
tomcsa4 #25 És akkro írok egy harmadikat is (kár, hogy szerkeszteni nem leeht az elküldötteket): nem tusom mi értelme szarozni az sg cikkeit. Nekem tetszenek. Sokszor olvasom, hogy felesleges volt, szar volt egy-egy cikk. Mi a faszért lenne felesleges? Szerintem tök jók. Jó, nyilván azt olvasom el, ami érdekel (már témakörben)! Ha valamelyik cikk nem tartalmaz számomra kell infót, akkro sem állok neki szarozni, meg fújjogni. Szokjunk le erről szerintem, mert felesleges! -
tomcsa4 #24 sorry=sorra :) Tehát sorozatosan robbantak szét az űrhajók, maik embereket szállítanának. Ezek a kis robotok kilövését ne számoljátok, mert azt nem nehéz megtenni. Ráadául én élvezettel (de fenntartással, de érdekességnek nem rossz) olvasom például azt, hogy az ősember is már ismerte az atombombát, sőt harcolt is vele. Jött az özönvíz és úgymond restartolva lett az emberiség, kezdhetett előlről mindent. Sőt olyan feltevést is olvastam, hogy Nagy Sándor Perzsia elfoglalásakor is komoly fegyverekkel harcolt, nem azokkal, amik a törikönyvben vannak. De ez természetesen fikció, de érdekességnek nem rossz. Amúgy én nem hiszek a törikönyveknek, én úgy hiszem, 70%uk hazugság.
Az őskori atombombát onnan feltételezik hogy ásatások során az őskori leletek között (ezek szintekre van osztva, mlység szerint) találtak zööld üveget, ami megolvadt homok. Ezt Mexikóbak fedezték fel, hogy megolvad a homok és zöld üveg lesz belle, amikor kifejlesztették az atomot az 1900as évek elején, és Mexikóban tesztelték (amúgy tényleg ott tesztelték)! -
tomcsa4 #23 Igazad van! Például ember még nem járt a holdon. Ezt bizonyítja az is, hogy 1, 50 év után is még az legnagyobb cél, hogy "újra" eljussanak oda. 2, a "holdraszállás" után sorry robbantak szét az űrhajók. Kérdem én, mitől?
Ez olyan, mint ha a legelső számítógép létrehozása után 50 évvel is csak szenvednének, hogy létrehzzanak egy ugyanolyat. Az egész holdraszállás hazugság volt! Persze az amcsik elhitték, mivel "mi vagyunk a fazsák" meg egyébb népbutítás folyik (szó szerint butítják az ottaniakat). -
toto66 #22 "Ha mindent hitetlenül fogadnának az emberek, még mindig barlangokban élnénk. "
Tévedsz a kételkedés visz előre!
Ha a készet elhiszed fenntartás nélkül akkor minek gondolkodnál...
Újat mindig a kételkedők alkottak...
Egyébként a tudományosságba bújt szamárság veszélyes, mint minden butítás (senkit nem akarok megsérteni, mindenki abban hisz amiben akar, de a valódi tudást járatja le, aki ezzel él)...
Igaz keveset tudunk, de azt legalább ne dobjuk félre (most mindenhol aktiv butítás folyik szándékosan)...
Én nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de ezt tapasztalom... -
#21 Véleményem szerint az egész sántít, mint Robbins doki a helyszínelőkbe! De ha igaz is lenne az elmélete, mi garantálja, hogy föld közelbe találunk egy féreglyukat? Mert ha 500 millió fényévre van a legközelebbi, akkor elég sokáig kellene vánszorognunk, hogy odaérjünk! Egyszer olvastam egy szimpatikusabb elméletet a nagy távolságok leküzdésére, miszerint egy űrhajót felruháznak plusz dimenzióval és az abba dimenzióba megtett távolság teljesen más, lenne, mint a milyénkbe. Vagy az űrhajót lelasitanánk 0 sebeségüre és az univerzum elszáguldana mellette (táguló univerzum)! -
Csaba42 #20 "Ha mindent hitetlenül fogadnának az emberek, még mindig barlangokban élnénk."
Nem kellet nagy hit házak építéséhez. :) -
#19 Itt erről szó sincs. Ez egy lehetséges feltételezés, amit érdemes kivizsgálni. Ha mindent hitetlenül fogadnának az emberek, még mindig barlangokban élnénk. -
toto66 #18 No arra, hogy párhuzamos univerzum létezik annyi bizonyíték van, mint arra, hogy isten létezik...
A többi meg (pl.:féregjárat, stb.) addig értelmetlen beszéd tárgya...
Lehet gondolkozni rajta, de minek...
Az a baj, hogy ezek a cikkek kitermelik a hívőket (bizonyítva látják a teóriákat, hiszen "tudósok" foglalkoznak vele)...
Az ember már csak ilyen, mindent elhisz ha az tetszik neki... -
Epikurosz #17 Ha létezik féreglyuk, annak az átmérője 0, így elvileg nem észlelhető. -
UnnameD #16 Most az jutott eszembe, a féreglyuk létrehozással kapcsolatban, hogy ha azt a Földön hoznánk létre, akkor a Föld forgását, és pályáját is követné, vagy az egy önálló helyen maradna a térben. Mert azt sem szabad elefejteni, hogy mi egy mozgó objektumon vagyunk. -
UnnameD #15 Azért 'párhuzamos' univerzum, mert a fizikai kémiai, és egyéb törvényszerűségek változatlanok, viszont alternatív történelme lehet több szempontból. -
juzosch #14 Nyugi a létrehozásán is rajta vannak:) Valamelyik részecskegyorsítóban épp valami hasonló a soros program. -
roliika #13 Az arabok 1920 elött szinte seholsem voltak. Volt olajuk de amcsiknak nem kellett mert úgygondolták, van nekik elég aztán rájöttek, hogy nem. Nézz meg korabeli felvételeket. Teljesen nomád körülmények között éltek. Oszt jött USA, hogy kell olaj jó sok. Adtak is zöldhasúért, fegyverekért. De okos népség, tudják ők is, hogy nem lesz akármeddíg olaj. Ezért most kezdenek átrendezkedni a turizmusra.
De hogy a cikkhez is hozzászóljak. Nem teljesen értem. Tehát orosz barátunk azt mondja keressünk bazi nagy domború lencséket ami mögött láttszódik a mi univerzumunk is.
Na ezzel több baj van.
- Ha mondjuk 2m átmérőjű, hogy vegyük észre optikai vagy rádió távcsövekkel 500fényév távolságból?
- Ha negatív valami van benne vagy mi a rettenet akkor nem csak a másik galaxist kéne látni a lencsében? A hátterében mit keresne a miénk?
- Hogyan jött az ki, hogy pont lencse formájú? Mitől kör alakú, miért nem eliptikus?
Megjegyzés: Nem keresni kéne ezeket hanem létrehozni. Akár atomi méretben is elegendő lenne, valamilyen berendezéssel ami legalább egy kamionra ráfér... -
bandypappa #12 A világon kb: 10 millió ember foglalkozik kutatás-fejlesztéssel. Ebböl 5 millió az usában dolgozik. -
Ronny #11 ezzel meg az a gond, hogy a szabadalmak nem éppen Kelet-Ázsiából jönnek, hiába tanulnak ott 5x annyian. A történelemben sok példa volt rá, hogy az elmaradottabb kultúrák átvették a fejlett műveltséget, de ezen a ponton évszázadokon/évezredeken keresztűl megragadtak. Lásd arabok... -
HunGripen #10 Ja és ne felejtsük el, hogy mostanában Kína is igencsak megindult az űr "meghódításáért"(ez lehet egyszer majd szószerint érthető lesz).
Remélem, hogy egy egészséges versenygés fog kezdődni az országok között. Persze valószínű, hogy ebbe is befognak menni a hadsereg érdekei, de ez akár jó is lehet, ne feledjük el, hogy mennyi találmányt köszönhetünk a hadseregnek. -
Ronny #9 nyugaton butulunk, de keleten hihetetlen embertömegek álltak rá a műszaki vonalra. -
Ronny #8 ne várj csodát egyik esélyes jelölttől sem. Obama is csak azért van ott ahol, mert bizonyos csoportok mögé álltak, akiknek ugyanúgy nem érdeke az űrkutatás, mint a Bokor Gyurinak. Az apollo program óta nem haladunk és azóta igencsak sok elnök volt hivatalban. -
babajaga #7 Ez nem létszám kérdése. Igazán felelősségteljes tudományos felkészültségű ember nincs annyi mint száz évvel ezelőtt.Butult az emberiség százalékosan. -
sonicXX #6 Ennek a fő oka, hogy a vörösnyakú miszter prezident a NASA pénzét is az iraki és egyéb háborúkra/katonai jelenlétre költötte. Nem akarok politizálni, mert off, de ezen a két legesélyesebb elnök-jelölt közül Obamát tartom olyan személynek, aki halandó lenne változtatni - személy szerint ezért is bízom leginkább a sikerében. A "bokor" elnöksége alatt amíg az USA a jófiú képében tetszelgett - ahogy azt hagyományosan szereti tenni - addig az oroszoknak hihetetlen lépéselőnyt adtak. Az oroszokra meg lehet mondani hideget-meleget, de tény, hogy borzalmasan meglódultak az elmúlt években, mind gazdasági, mind tudományos értelemben. A verseny tehát több évtized után először újra kiélezett lesz ezeken a területeken USA és RUS között, ami számomra egyet jelent az ugrásszerű fejlődéssel - így akár örülni is lehet ennek. -
sonicXX #5 Ez egyelőre sci-fi (a szó eredeti jelentésében értve). A cikk számomra kicsit érdektelen, bár az sg-től meglepő módon a körülményekhez képest tárgyilagos és nem hemzseg stiláris-, nyelvtani- vagy nyomdai hibátók. Érdekessé az tehette volna a cikket számomra, ha valamilyen kép illusztrálja azt a bizonyos jellegzetes lenyomatot is, esetleg a feketelyukakét is - de ez az én bajom, mivel alapvetően vizuális típus vagyok, más típusú emberek meg nyilván a képek miatt köpködnék a cikket hogy parasztvakítás.
Szerintem amúgy igazán érdemes lenne bevezetni egy osztályzás rendszert, ismerve az itt irogatókat bizonyára alaposan ki lenne használva, ezzel pedig mind az sg, mind az olvasók jól járnának. Én erre a cikkre most 4-est adnék, ritkaság számba megy itt, hogy egy cikk ennyire olvasatos legyen. -
Ronny #4 azért az elég szánalmas, hogy még mindig csak kiszuperált holdprogramjaink vannak az elkövetkezendő húsz évre. Itt van lassan hét milliárd ember, ezáltal soha nem tapasztalt kreatív energiák birtokában vagyunk, mégsincs lövésünk arról hogyan jussunk el a távoli csillagokra. -
#3 Azért az oroszok is ott vannak a toppon Elöbb fogunk más univerzumokba járni mint meghódítani az usákokkal a marsot -
jeti00 #2 Szeretem azokat akik ezzel foglalkoznak, ugyanis én még meg akarok élni pár nagy űrfelfedezést :P -
bandypappa #1 Ha ez igy müködne akkor azt kellene megoldani, hogy adott helyre vigyen ez a járat, de ez a jövö muzsikája, ha lehetséges. Az alternatív vagy párhuzamos dimenziókkal kapcsolaban az jelenthet oriási gondot, hogy ezekben az univerzumokban valószínüleg más törvények uralkodnak ezért ha át is jutnánk esélyes hogy energiává, vagy mássá esnénk szét. De jó ötlet, csak honnét szed az ember ilyen anyagot vagy mit?