Tengerimalac
Oldal 1 / 6Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fel de egy idõ után nem látnátok ki a kismalacokból 😊
Ha idõsebb mint 6 hónap akkor jobb ha ugyanolyan nemût szerzel játszótársnak mellé mert utána elvileg már veszélyes szülniük úgy tudom (valami olyasmirõl van szó hogy medence csont fele összeforr valami addigra)
Malacoknál úgy van hogy csak másik malaccal tud igazán játszani (játékok általában hidegen hagyják, inkább egy kis ház vagy hasonló ahova el tudnak bújni hasznos még)
Ha idõsebb mint 6 hónap akkor jobb ha ugyanolyan nemût szerzel játszótársnak mellé mert utána elvileg már veszélyes szülniük úgy tudom (valami olyasmirõl van szó hogy medence csont fele összeforr valami addigra)
Malacoknál úgy van hogy csak másik malaccal tud igazán játszani (játékok általában hidegen hagyják, inkább egy kis ház vagy hasonló ahova el tudnak bújni hasznos még)
Szijasztok! egy olyan kérdésem lenne, hogy most kaptam egy tengeri malacot, de nem csinál semmit, csak gubbaszt, ha vennék egy fiút mellé akkor felélénkülne? és ha lefial megeszi a kölykét úgy mint a hörcsög?:S
www.metin2pic.mlap.hu (L)gamerkiller(L)
ma a nagyenyed utcánál, egy telefonfülke mellett találtam 3 kis tengerimalacot, ott fagyoskodtak egy terráriumba, koszos vízzel, élelem nélkül. pár órája lehettek ott, mivel a találás elõtt ma már jártam arra, és akkor még se hírük se hamvuk nem volt. kutyus és helyhiány miatt sajnos nem tudjuk õket megtartani, ha valaki akár együtt, akár külön-külön elvinné õket, akkor a 70/3221659-es számon érdeklõdhet. amennyiben valaki egyben vinné õket, akkor ketreccel együtt tudjuk adni õket (ingyen és bérmentve) - mivel egy ilyen kb 1 méterx60cm-es ketrecbe raktuk át õket a terráriumból, ami nagyon koszos volt már. 2 sima szõrû, és egy rozettás szõrû malackáról lenne szó, ránézésre a sima szörûek max 1 évesek, a nagyobbik 2 körül lehet, a nemüket sajnos nem tudtuk megállapítani.
psnid HaTeBeKa
Nekem 2 van egy lány, egy fiú, otthon a szüleimnél 5.
Mikor katona voltam, akkor kaptam az elsõt az asszonytól, azóta csípem õket. Tötöllõ, a fiú annyira szeret, ha szólok neki odarohan a rácshoz, két lábra áll és várja hogy menjek vakarászni, mint egy kutya, annyira hallgat rá ha neki szólok.
#269 Gyakorlatilag pár száz forintért kapsz tengeri sertést, amíg nincs ketrec, elvannak akváriumban is.
Mikor katona voltam, akkor kaptam az elsõt az asszonytól, azóta csípem õket. Tötöllõ, a fiú annyira szeret, ha szólok neki odarohan a rácshoz, két lábra áll és várja hogy menjek vakarászni, mint egy kutya, annyira hallgat rá ha neki szólok.
#269 Gyakorlatilag pár száz forintért kapsz tengeri sertést, amíg nincs ketrec, elvannak akváriumban is.
A G-Force c. játékot próbáljátok ki! Hatalmas! Minden tmalac fannak kötelezõ darab! 😄
A medve nem játék.
sziasztok
elnézést ha rossze helyre irok....ha valaki tudna örökbefogadható malackát ketreccel eggyütt kérem jelezze nekem a [email protected],a barátnömék gyerekeinek szeretnénk nem kicsik 11, 13 évesek nem gyilkolásznák a kis malit😊tatabányán laknak
elnézést ha rossze helyre irok....ha valaki tudna örökbefogadható malackát ketreccel eggyütt kérem jelezze nekem a [email protected],a barátnömék gyerekeinek szeretnénk nem kicsik 11, 13 évesek nem gyilkolásznák a kis malit😊tatabányán laknak
Nekem 2 van, és õk elférnek egy kb. 50x120-as terráriumban.
Sokan azt mondják ketrecben jobb õket tartani de az enyémek nagyon jól megvannak köszönik szépen. Amikor tudom, hogy tudok rájuk figyelni mindig kiveszem õket egy kicsit aztán had szaladgáljanak egy órát. 😊
A malackákat meg csak ajánlani lehet. Sose felejted el õket megetetni mert vonyítanak.<#eljen>#eljen> (Néha ha kell, ha nem akkor is...)<#vigyor1>#vigyor1>
Sokan azt mondják ketrecben jobb õket tartani de az enyémek nagyon jól megvannak köszönik szépen. Amikor tudom, hogy tudok rájuk figyelni mindig kiveszem õket egy kicsit aztán had szaladgáljanak egy órát. 😊
A malackákat meg csak ajánlani lehet. Sose felejted el õket megetetni mert vonyítanak.<#eljen>#eljen> (Néha ha kell, ha nem akkor is...)<#vigyor1>#vigyor1>
www.milcse.hu
mekkora hely kell ennek az állatnak?
\"Hide my head I want to drown my sorrow No tomorrow, no tomorrow\" Ne aggódjatok csak egy hétre szabadultok meg tőlem :D
A medve nem játék.
na mivan? kihalt a topic?
kivettem, a kezembe raktam a malacot meg egy répát, elõször remegett, félt, simogattam utána elkezdte rágcsálni a répát és egyfolytában ette.meg ilyen furcsa hangot adott ki.halkan nyöszörgött vagy mit csinált 😄
mentem a malachoz kicsit megálltam és még nem vett észre.nyikorgott vagy mit csinált 😄 adtam neki egy kis répát utána azt ette 😄
aha 😄 szép csak elég furcsa😄 jó értelemben.
lehet hogy tudatlan vagyok de mi az a tk.? 😄 ketrec esetleg ballagáskor
Hat ezer már korrektebb ár.
Tk. egy új itató kéne még, és minden más megvan. (Ls. kép, amit küldtem. Ott is láthatod, hogy semmi extrát nem kell bele tenni, de egy ketrec nem árt.)
Tk. egy új itató kéne még, és minden más megvan. (Ls. kép, amit küldtem. Ott is láthatod, hogy semmi extrát nem kell bele tenni, de egy ketrec nem árt.)
A medve nem játék.
csak ahol én lakok egyetlen egy állatkereskedés van aki olyan hasznot tesz mindenre (tudja hogy csak õ van egyedül és mindenki nála vesz mindent) egy teljesen felszerelt ketrec 11 ezer Ft.üres ketrec 6 ezer.11 ért már malacot is adhatna bele vagy kettõt 😄
Béke lesz. 😊 Azt a ketrecet biztos beengedik. 😊
4ezer körül már van ketrec. Sõt, 7ezer körül baromi nagy ketrecet lehet venni mindenszarral.
4ezer körül már van ketrec. Sõt, 7ezer körül baromi nagy ketrecet lehet venni mindenszarral.
A medve nem játék.
ja és ÉLES kép már csak holnap mert Sógorom telója vakus a digitális fényképezõ meg le van merülve.
megpróbálok.de a családomnak miért lesz jó? 😄
Akvárium, és szerintem szerezz be egy normális ketrecet. Neki és a családodnak is jó lesz.
A medve nem játék.
most kivettem egy kicsit de nem láttam semmi bogarat. 😄 .Anyukám azt mondta hogy azt a koszos faketrecet ne hozzam be. tehát egy ideig marad az akvárium ha esetleg a malacot nem viszem ki a ketrecbe.szerinted maradjon bent az akváriumban vagy legyen a garázsban a ketrecben ahol lehet darázs, hideg stb.
Bolhát láttál? Az szép. 😊 Amúgy kicsi fehér szir szarok szoktak mászkálni rajtuk, azok kis élõsködõk. Ált. a korábbi társaitól (tmalac, nyúl, stb. szerzik be õket, de kis hintõporral, cseppekkel kezelni lehet pillantok alatt. El kéne vinni dokihoz is. Élõsközõk persze a sima ládán is lehetnek, de vakarózást kiválthat náluk széna, táplálék is, különösen ha picit eltér a korábbiaktól. Nem tudsz ÉLES képét beszúrni a malacodról, ahol látszik a környezete is? Így kezdésnek. De vidd el dokihoz. Minden állatnál illik ...
A medve nem játék.
ültem ma a malac mellett és látom hogy néha-néha vakarózik.megnéztem közelebbrõl és láttam egy bolhát.(nem biztos hogy az volt).mit csináljak?(ha lehet ne túl pénzigényes megoldás legyen)elõre is köszi
ivott a malac😄 nem is egyszer😄
nem.nem vág a rács.de mire megcsináltam a kezem szerte szét ment.ááá. az egész belseje olyan lesz holnap mint az alja.
ja kétszer küldtem el.
de neeem. félreértesz. nem adok neki se salátát se K betûsöket se uborkahéjat.csak Anyukám ezt nemtudta hogy nem lehet neki adni.többet nem adunk neki.amúgy nagyjából kész a ketrec.már csak a belsejét csinálom mert durva fafelülete van és azt leburkolom.

Majd kiderül. Mondom, 100-ból 99x nem feltétlenül van gond, de a 100. után nagy valószínûséggel sírni fogsz ...
Ubi belsejét adhatod neki, a héját NE!
Salátát - ha rám hallgatsz - NE, ha minden áron adni akarsz neki, akkor is csak olyan leveleket JÓL MEGMOSVA, NAPOKIG ÁZTATVA, amelyek nagyon belül vannak.
Ubi belsejét adhatod neki, a héját NE!
Salátát - ha rám hallgatsz - NE, ha minden áron adni akarsz neki, akkor is csak olyan leveleket JÓL MEGMOSVA, NAPOKIG ÁZTATVA, amelyek nagyon belül vannak.
A medve nem játék.
van egy kis gond :S ma hazajöttem suliból és látom hogy egy kígyóuborka szelet van berakva a malachoz.HÉJÁVAL EGYÜTT!! Anyukám nem tudta hogy nem lehet neki adni.kb fél centi vastag szelet volt.nem ette meg az egészet csak a héjából vagy 1 centis részt lerágott meg a belsejébõl. jól meg volt mosva.ugye nem baj?ja és #240?
remélem 😄 na mit gondolsz a faketrecrõl?mert a malacot nem boltból vettem hanem tenyésztõtõl és õ egy nyúlketrecben tartotta konzervdobozban volt a kajája stb.szerinted jó lesz neki ilyen láda? mert sokkal nagyobb mint az akvárium.az aljára mit tegyek?(az alom alá)
voltam amúgy ma az állatkereskedésbe.megkérdeztem azt mondta ha adok neki almát nem lesz szomjas és azért nem iszik( mert mindig adok neki) és azt is mondta ha szomjas lesz megérzi és inni fog.
de szerinted ha arra a ládára veszek dróthálót (lehet hogy holnap) és berendezem neki az nem lenne neki jobb?oldalt a réseket egy kicsit nagyobbra vágom.az aljára mit tegyek?a forgács alá.
Írtam privit, küldtem képet csatolva, de gondolkozz el azon, amit korábban is írtam.
A medve nem játék.
Kell neki innia. FONTOS!
ha teheted, már holnap menj el abba a kisállatkereskedésbe - de komolyan! - ahol vetted, és kérdezz rá, hogy mit csináljál, ha nem akar inni (látod, ezért jobb a ketrec, mert egyszerûbb rá tenni itatót). Az itató csöve kb malacfejmagasságban, de inkább picit fentebb legyen, mint a feje. Picit kicsinek tûnik ez az akvárium, 😞 de a mali aranyos. 😄 Ne hagyd szomjan halni!
Itt van két telefonszám és e-mail. Hívd fel õket vagy írj nekik, mielõbbi választ kérve. Segíteni fognak.
ha teheted, már holnap menj el abba a kisállatkereskedésbe - de komolyan! - ahol vetted, és kérdezz rá, hogy mit csináljál, ha nem akar inni (látod, ezért jobb a ketrec, mert egyszerûbb rá tenni itatót). Az itató csöve kb malacfejmagasságban, de inkább picit fentebb legyen, mint a feje. Picit kicsinek tûnik ez az akvárium, 😞 de a mali aranyos. 😄 Ne hagyd szomjan halni!
Itt van két telefonszám és e-mail. Hívd fel õket vagy írj nekik, mielõbbi választ kérve. Segíteni fognak.
A medve nem játék.
na kivettem a házat és ha odamegyek mellé nem is zavarja. eddig ha ottvoltam nem mert enni csak a házban volt vagy egy helyben állt.most én is ettem mellette õ is evett.( azért mellette ettem mert a konyhában van) unokahúgomnak kivettem egy kicsit 😄 láttátok volna azt az örömöt😄 nem tudta hogy mit csináljon vele. simogatta, ölébe akarta venni stb. már csak egy baj van.nem tudja hogy kell inni.nem fog szomjan halni? almát azt mindig adok neki mint szénát és magkeveréket.lécci erre írjál már vmit hogy mit csináljak 😄 ja és a képek:
ilyen a berendezés
ebbõl készítek neki kintre ketrecet.(tanácsokat elfogadok 😄)
és a malac:

ilyen a berendezés
ebbõl készítek neki kintre ketrecet.(tanácsokat elfogadok 😄)
és a malac:
Én anno az enyémet egy állatkaboltban kapható "pogácsával" szelídítettem magamhoz. Onnantól elfogadott.
A medve nem játék.
"Mindegyik tengerimalacnak „saját személyisége” van, egyik könnyebben, másik nehezebben barátkozik. Nem akkor (azért) szelídebb, ha (mert) egyedül tartjuk! Akár egyedül él, akár társa van, idõre van szüksége, hogy megtanulja, bízhat bennünk, nem kell félnie tõlünk.
Ha többet foglalkozunk vele, gyakran vesszük kézbe, jutalomfalatokkal magunkhoz csalogatjuk, gyakran az ölünkben etetjük, s beszélünk hozzá, lassan megszelídül.
Félénksége lassan feloldódik, felismeri hangunkat, bõrünk illatát érezve megnyugszik, s a simogatást, becézést sajátos mormogással jutalmazza. Egy idõ után megszokja társaságunkat, s már nem rémül meg, amikor felvesszük.
Mielõtt kivennénk ketrecébõl, hanggal jelezzük közeledésünket. A tengerimalac hallása nagyon kifinomult, akár a lépéseinket is felismeri, s a másokétól megkülönbözteti. Két kézzel emeljük fel, gyengéden, de határozottan. Egyik kezünkkel nyúljunk a mellkasa alá, a másikkal a hátsó felét fogjuk meg."
Részletesebben itt! Vannak hangfájlok is, hogy kb. tudd, mi lehet a bajuk/gondjuk, éppen örülnek-e vagy sem.
Ha többet foglalkozunk vele, gyakran vesszük kézbe, jutalomfalatokkal magunkhoz csalogatjuk, gyakran az ölünkben etetjük, s beszélünk hozzá, lassan megszelídül.
Félénksége lassan feloldódik, felismeri hangunkat, bõrünk illatát érezve megnyugszik, s a simogatást, becézést sajátos mormogással jutalmazza. Egy idõ után megszokja társaságunkat, s már nem rémül meg, amikor felvesszük.
Mielõtt kivennénk ketrecébõl, hanggal jelezzük közeledésünket. A tengerimalac hallása nagyon kifinomult, akár a lépéseinket is felismeri, s a másokétól megkülönbözteti. Két kézzel emeljük fel, gyengéden, de határozottan. Egyik kezünkkel nyúljunk a mellkasa alá, a másikkal a hátsó felét fogjuk meg."
Részletesebben itt! Vannak hangfájlok is, hogy kb. tudd, mi lehet a bajuk/gondjuk, éppen örülnek-e vagy sem.
A medve nem játék.
na ezt kipróbálom😄 amugy adtam neki petrezselymet jól megmostam még csak meg se szagolta.arra gondoltam hogy kiveszem a házat így nem fog elbújni és látni fogja hogy ki ad neki enni.mert sose látja.szerinted ez jó ötlet?
Valami megbízható zöldségesnél vegyél neki petrezselymet (egy csomaggal). Tedd vízbe, áztasd egy napig. Utána jól mosd meg, rázd le róla a vizet. Majd adjál neki egy szálat (tedd az orra elé). Megeszi és kijön megnézni van-e még (legyen). Adjál neki még kettõt. Aztán következõ nap reggelén játszd el ugyanezt, majd este is (el is fogyott). Utána ha meglát, tudni fogja, hogy tõled kap valami finomat. Próbáld magad ehhez tartani. Egy csomag petrezselyem kb. 30 forint. Két naponta adj neki. Ne sokat, csak míg megszeret. Utána három-négy naponta. Télen ne. Kb. 😄
A medve nem játék.
szombat óta megvan de csak éjszaka jön ki. hogy tudnám megszerettetni vele magam?hogy ne féljen tõlem?
de már minek vegyek ha jó? 😄 megnézegettem az oldalakat amit belinkeltél de én jobban kérdezgetni 😄 az nem baj ha mondjuk beteszek neki egy szelet almát azt megeszi és megint rakok be neki? vagy azért tartsak szünetet?
Oldal 1 / 6Következő →