47
  • Macc
    #47
    Macbook-on ez ugy mukodik (sleep), hogy felnyitom, es mire kinyitottam a gepet, mar minden ugy van ahogy abbahagytam. Sleepelesnel viszon ki is irja vinyora a memoria tartalmat, igy ha akksit cserelnek, vagy lemerulne, akkor is onnan folytathatom ahol abbahagytam (ilyenkor legalabb 10 sec az indulas). Es ez a fogyasztas csokkenese 20%-kal, max 1-2 ocska gepen lehet igaz, ahol meg e ventik is porogve maradnak, mert egy normalis gep (pl laptopnal konnyu ezt merni) tobb mint egy hetig is birja a sleepet fel akksival, mikozben mar csak 2 orat tudnam csak hasznalni rendesen bekapcsolva.
  • Macc
    #46
    Ennek mi ertelme van? Ha eppen csak netezni akarok, azt is a megszokott kornyezetben szeretnem megtenni. A cikk meg egy ertelmetlen szar, a szerzo vehetne a faradsagot, es atirhatna ugy, hogy legyen igazsagtartalma is...
  • raingun
    #45
    Sajnos a standby minimálisan csökkenti csak az áramfelvételt, én teszteltem fogyasztásmérővel, kb. 20%-al eszik csak kevesebbet...
    A hibernálás pedig csak a laptopomon működik, asztali gépnél még nem láttam. Valami mindig letiltja ezt a funkciót, foggalmam sincs miért.
  • Epikurosz
    #44
    SSD, na
  • Epikurosz
    #43
    Hibernálás tök gyors. Ennél már csak az lesz jobb, ha megjelennek az olcsó SSID vagy miafasznakhívjákőket vinyók, a jelnelegi forgóalkatrészes vinyók helyett.

    Igazából mindig is azt gondoltam, hogy csak az oprendszert külön kell pakolni, egy ilyen flashlemezre, és minden egyebet klasszikus HDD-re. Nem lenne olyan drága.
  • ElfQT
    #42
    A helyet fenntartja, kellemetlen lenne ha betelne a winyó és akkor nyomnál egy hibernálást. Egyébként nem írja ki a nem használt memória területet.
  • szombi
    #41
    HIBERNÁLÁS KELL BASSZÁKMEG!!!!!!! NEKEM 15 SEC ALATT BETÖLT!!!

    NAPPAL MEG SUSPEND! AZ MÁR CSAK 3 SEC!!! előbb indul el a winfos, mint a vinnya...

    Ja, és a 2GB memóriaképet 100%-ig akkor is kiírja, ha egyébként nem fut
    a gépen semmilyen memóriaigényesebb program!!!!!

    Nem hiába állandó a HIBERFIL.SYS mérete!!!!
  • Sanyix
    #40
    Kivéve mikor memóriaigényes programokat futtat az ember, mert akkor sokkal többet kell visszatölteni :)

    Mellesleg nem csak kíndóznál igaz.
  • Mr. Perfect
    #39
    Ja és le is van írva a lényeg:
    "ASUS Express Gate
    Surf the Internet in 5-second-boot time without entering Windows
    With a fast bootup speed of only 5 seconds, the ASUS Express Gate offers an optional Linux OS bootup that allows you to enjoy instant access to commonly used functions like accessing the Internet, VoIP, and Web emailing without entering the OS."
  • Mr. Perfect
    #38
    "Együttműködésünknek köszönhetően a következő hónapokban már meg is jelenhetnek a piacon a Splashtopot támogató első asztali számítógépek és laptopok" - közölte David Speiser, a Device VM üzletfejlesztési igazgatója.

    Ez elég érdekes EZ az alapláp mintha már most is tudná ezt. !!!!
  • BlackRose
    #37
    Ja ha már a HR-t köpködöm, gyakorlatilag két dolgot csinálnak, az egyik (bár a cégemnél), hogy havonta kb. 2-3 órát pazarló "online traininget dobnak az orrunk alá - pl. privacy, ethics", stb. - kurva fontos egy fejlesztőnek, főleg ha tudjuk, hogy egy JavaScript-el automatizálja valaki és a többi lefutja és "vizsgázik". A másik dolog pedig, fogadják az új embert, és "exit interview"-ezik azt aki elmegy, és persze évente a kezünkbe nyomják a perf-reviewet. Különben ha valamit nem tudnak akkor azt szerintük NEM LEHET. Érdekes népség, én ha valamit nem tudok akkor megtanulom, ők azt mondják "nem lehet", és ha elmondod nekik, hogy igen is lehet és elmondod azt is hogyan, akkor látszik az intelektuális kapacitásuk mert az ég világon egy szavadat sem értik :) Na de lehet, hogy ez csak itt-ott van és nem minden HR-ben... nem tudom de én általában ezt tapasztaltam.
  • BlackRose
    #36
    A HR mindenütt így van, de nem azért mert lusták hanem mert gyakorlatilag nincs mit csinálniuk, a HR egy kitalált munkahely, a főnököd kellene a HR-es dolgát végezze veled szemben, ő ugyanis ismer és tudja ki vagy mi a bajod stb. A HR egy "stakeholder theory" féle kitalált és csak nagyon kis mértékben értelmes és hasznos munkahely. De hát nem mondtam, hogy ki látott még irodában embert aki tényleg dolgozik (kivétel persze van, de édes kevés) :)
  • waterman
    #35
    ez is ttól függ, hogy ki mennyire él:):) nálunk a "humán management" osztályon vannak kb 4en az irodán. az egész épületben tilos a dohányzás, de a 2. emelet közepén van pár nyitható ablak és a "humán management" osztály inkább ott van, mint az irodájukban. mind a négyen ott állnak néha és fújják ki a "fáradt gőzt". kb 20 percet dolgoznak, majd kivonul a fél társaság egy automatás kávéra. meg egy bagóra. aztán mire végeznének, addigra kivonul a társaság másik fele is és nekiállnak azok is thermodinamikus erőpálcikát égetni. így egy bagózás kb 20 perces. hatékonyak nagyon.. szóval ilyen kollegák mellett, ha fél óra alatt indulna be egy számítógép, akkor sem lenne gond.
  • BlackRose
    #34
    :) Láttál te már irodát amelyben dolgoznak, amelyben munkát lehet találni... gondolom értelmes és hasznos munkát. :)

    Különben az agy nem kell, hogy ébredjen munka előtt, esetleg azoknak az agya akik tényleg nem szoktak semmit sem csinálni. Ez a "vacakolás, kávéfőzés, hülyeduma" stb. pedig csak egy napirend (szokás) és persze egy valami ami emberek és gépek közötti különbség, az ember él, ezért kommunikál a kolegákkal, megiszik egy kávét stb. és ez rendben van ha nem ebből áll az egész munkanap, nincs ezzel semmi gond és nincs ehhez a gépeknek semmi közük. A cégemnél nem is szoktuk a gépeket kikapcsolni, egy CTRL+DEL és login és ennyi az egész (2 másodperc) és mégis reggel iszunk kávét és elbeszélgetünk néhány percet. Szóval nem tudom mi ezzel a gond, emberek vagyunk és élünk nem?
  • bodiboy
    #33
    Kösssz:)
    Szerintem nem erről szól...
    Nekem az a lényeg hogy mindig azonnal rendelkezésemre áll a gép...
  • rigidus
    #32
    > olyanról is volt szó, hogy ilyen mini oprendszert raknak irodai gépekre. ezzel meg lehetne spórolni a winyót, ha az iroda dolgozói megtanulják használni pl a központi szervert.

    Ezek mar evtizedek alatt bejaratott dolgok emberek. Egyebkent ez lenne a terminal server szolgaltatas olcso vekonykliensekkel. Nagyvallalatoknal ez az elsodleges dolog amikor egy uj halozat megvalositasarol van szo: megoldhato lesz-e vekonykliensekkel?

    Mellesleg nem csak a "vinyo" arat lehet igy megsporolni, hanem tobbek kozott a ma mar irodai felhasznalasra brutalisnak szamito processzorok arat is, mivel a processzek a terminalszerveren futnak ami szukseg eseten bovitheto, skalazhato anelkul, hogy a usereknek foglalkozniuk kellene vele.
  • Gerygrey
    #31
    Sok irodában gyakran ugyanúgy indul a reggel: a számítógép bekapcsolása, majd kávé. Ennek oka, hogy számos PC hosszadalmasan bootol és sok idő telik el, amíg a rendszer használható lesz.

    Nem, ennek az az oka, hogy az ember agyának is be kell bootolnia reggel, hogy munkára alkalmas állapotba kerüljön.
  • waterman
    #30
    nem a bios mellé, hanem egy flash szerűségre az alaplapon. pár száz mb és minden van. volt már korábban szó ilyesmiről - egy alap grafikus felület, net, levelező kliens meg még némi minimális programcsomag, csak arra jó, hogy akkor se álljon meg az élet, ha mondjuk a vinyó elszállt. de gondolom ha csak az oprendszer sül meg, akkor még mondjuk simán eléri a partíciókat, tehát akár életet is menthet:) olyanról is volt szó, hogy ilyen mini oprendszert raknak irodai gépekre. ezzel meg lehetne spórolni a winyót, ha az iroda dolgozói megtanulják használni pl a központi szervert.
  • PíszLávJuniti
    #29
    Akkor ez a BIOS mellé süti be magát a flashbe? Nem világos.
    Ha gyors boot kell, akkor BeOS. 20 sec alatt a gép nyomógombja megnyomásától oprendszer kezelőfelületén vagyok, úgy hogy nem szkrecseli a vinyót :)
  • lapaleves
    #28
    most próbáld ki úgy, hogy kihúzod közben a 220-ból meg leveszed az akksit (nemtom azon van-e). utána stopper és mérj. csak több lesz az, mint 3 mp...
  • rigidus
    #27
    Orulok, hogy mindenki a bootolasi idejet feszegeti, holott a cikk egy baromsag. Lasd: #5 hsz
  • bodiboy
    #26
    Jaja nekem is imac-em van, max 3 másodperc...
    A videón egy apple ibook található ráadásul :)
  • arrakistor
    #25
    (és akkor a hibernációt nem is alkalmaztam)
  • arrakistor
    #24
    nekem nemhogy megkvzni , de egy jóizűt fingani nincs időm olyan gyorsan áll fel az XP-m a következő konfiguráción:
    P2-300, 256 RAM... akinek bármi kérdése van ezzel kapcsolatban szivesen várom jelentkezését
  • BlackRose
    #23
    Google... mit gondol Linus Torvalds az EFI-ről. Osztom a véleményét.
  • BlackRose
    #22
    :) nem tudom, de azok a gépek amelyekel nekem van dolgom max 2 perc és felkelnek még akkor is ha SQL Server megy rajtuk (és nem Express hanem Enterprise). Na most ez a 2 perc egy átlag irodai géphez képest már pofátlanul sok de azért ez sem olyan nagy gond kivárni. Egy irodai gép amelyen majdnem semmi sincs csak Office... az sokkal gyorsaban ébred. Persze ha soha nem ment le a defrag és 2 éve megy, meg 77 virus van rajta akkor lehet, hogy kávét kell főzni mire felébred, de akkor nem a gépa hibás :)
  • bkonrad
    #21
    Nos igen, a MacBook-ot felnyitom és megy. Ha ki van kapcsolva, akkor valóban kell olyan 15 másodperc...
  • cue
    #20
    Az iMac sleepből 3 sec alatt feláll nettel együtt.
  • lapaleves
    #19
    most kipróbáltam a notin: gomb megnyomástól 8 mp a bios, ezt követően 17 mp a ctrl+alt+del képernyő hibernálásból. igazán kritikus.
  • lapaleves
    #18
    és majd jól leszinkrózza a kedvenceket meg a skype ismerősöket? ugyanmár. a laptopok igen sokáig elvannak standby-ban akár akksiról is, ha meg valaki parázik vagy nincs akksi akkor hibernálás. nem hiszem, hogy bios után (ami ugyebár nem ellenőriz mindig mindent mert az se hülye) egy skype+firefox minioprendszer számottevően gyorsabban indul el, mint amennyi alatt a win (pláne vista hardvertámogatással) visszatolja lemezről azt az 1-2 gigát. sok hűhó semmiért kategória szvsz.
  • feri79
    #17
    Egyébként az EFI is képes ilyenekre csak mivel szegény XP nem tud bootolni róla a hardvergyártók nem tudják lecserélni az elavult Bios-t. Szóval sikerült feltalálni a Spanyolviaszt
  • silanor
    #16
    Volt mar nalam soxor mikor ez jol jott volna. Mert pl csak valamit meg akartam nezni a neten mielott elindultam valahova. Tamogatom :)
  • Kaadi
    #15
    szoval ez egy mini Linux (nehany beepitett programmal), de nem igazan gyorsitja a hagyomanyos bootolast, hanem inkabb kivaltja/helyettesiti azt. de nem ertem hogy jonnek ide a regi gepek, hiszen ezt nem teheted fel egy PII-pIII gepre hogy a windows repuljon rajta.
    aki gyorsan bootolo gepet akar, az nem teszi fel a norton antivirust, nem futtatja inditasnal az osszes letezo instant messengert es kikapcsolja a felesleges windows szolgaltatasokat.
  • BiG G
    #14
    pardon, most látom hogy fox van beépítve a cuccba, de akkor sem kell.
  • BiG G
    #13
    részemről köszi, de maradok a hibernálásnál. 10 mp alatt lementi a 2 giga ramot vinyóra, és bootolás sem több fél percnél. és minden programom és munkafolyamatom pontosan ugyanúgy fogad mint ahogy otthagytam. és nem csak egy skype meg egy nevesincs webböngésző...
  • rigidus
    #12
    Kozben most latom (masik bongeszon adblock nelkul, ugyanis maskepp mar lassan olvashatatlan az SG), hogy a cikkben is bent van ugyanaz a video amit en linkeltem be.

    Hat, ez igy mar duplan is egoke, mert nem csupan a hanyag tajekozodas, hanem a nyelvismeret hianya is megmutatkozik - ha a cikk egy forditasnak keszult.
  • 0Speed0
    #11
    Most már számomra is 100%-osan világos, kösz.

    A kedves SG-s cikkírók is tudnának így írni, csakhát megkell lenni a terjedelemnek ami az utóbbi időben az értelmesség rovására megy.
    Ez néhol ott teljesedik ki, hogy egy leírt mondatot 10 sorral utánna megismételnek. Volt, hogy szórol szóra... :-/
  • 0Speed0
    #10
    Ezis egy megoldás, néha énis alkalmazom, de nagyonminimális áramfogyasztással jár, hisz feszültség alatt tartja a memót, mert ha nem tenné elvesztené a kimentett adatokat. (és még a led is villog )
    Szal a 0 fogyasztáshoz teljes OFF kell
  • rigidus
    #9
    Na, akkor elmondom, hogy mirol van szo - ha mar a cikkben sikerult orbitalis nagy baromsagot lehozni.

    A Splashtop az egy firmware-ben tarolt onallo operacios rendszer, aminek a celja, hogy - most figyelj - szukseg eseten a szamitogepet internet-kesz allapotba hozza. Ez ugy tortenik, hogy a gep inditasakor kivalaszthatjuk, hogy mit szeretnenk hasznalni, a Splashtop-ot, vagy a telepitett operacios rendszereket. Ha a Splashtop mellett dontunk, akkor van lehetoseg - tobbek kozott - egy beepitett Firefox es Skype hasznalatara, valamint az adott alaplap gyartoja altal adott mas kiegeszito programokera. Ha nem a Splashtop-ot valasztjuk, akkor bootol a telepitett operacios rendszer, mindenfele "bootgyorsito" agyszulemeny nelkul.

    Ugyanez itt videon
  • Mr Gumby
    #8
    Ha csak a szemedet takarod el még ez a 20 mp se kell neki.