60
  • Kara kán
    #60
    A B17-es bombázó vitaminoddal jól melléfogtál, dez.
  • jackoneill90
    #59
    pusztuljon a bolygó, pusztuljon az emberiség.
  • Epikurosz
    #58
    az még a szerencsésebb opció.
  • dez
    #57
    Nem az ilyen tanítványokból lesznek később a szerzői jogvédők vérszomjas hordái?
  • haxoror
    #56
    nyilván.

  • Epikurosz
    #55
    Ph$ - kellemes&hasznos
  • Epikurosz
    #54
    Én alapvetően egy pacifikuss ember vagyok, és azt preferálnám, ha lemondanának. Tudom, utó-pia.
  • dez
    #53
    "Ez jelzi azt a választóvonalat, ahonnan az ember tevékenysége kezdi uralni a bolygót, ami mélyreható nyomot fog hagyni a geológiai rekordban."

    Hja, innentől kezdve csak por és homok... Szal 100 millió évekig burjánzó élet, majd egy szempillantás alatt (~300 év semmi geológiai értelemben) mintha elvágták volna.

    "Összességében tehát elmondható hogy tartós nyomokat hagyunk magunk után."

    Hja, pár milliárd év sivárság. Aztán felfalja az egészet a haldoklásában felfúvódó Nap.

    "azt igyekeznek megbecsülni, hogyan fog megjelenni a jelenlegi korszak a geológiai rekordban a több tízezer évvel későbbi geológusok számára"

    Kicsit se optimisták... :P

    Mennyi időre is van szükség, hogy egysejtűekből (pl. baktériumokból) fejlett élőlények legyenek? 1 milliárd év? Egyátalán, bekövetkezhet itt mégegyszer?
  • who am I 7
    #52
    Terróristáskodjanak, de ne a szegény bírka népet öljék...hanem akkor szaladjanak bele egy kormányzati audiba S8-ba vagy ilyesmi, érted lol
  • Epikurosz
    #51
    "nem lenne bajom a terróristákkal, ha nem lennének túl vallásosak és primitívek"

    ja. gondolom, ha nem terroristáskodnának, semmi bajod nem is lenne velük. :-)
  • who am I 7
    #50
    "száktát" szektát :D a primitívség pedig náluk is az erkölcsi oldalra vonatkozik :) A vallásosaknál pedig az elvakultság/szüklátókörűség etc.
  • who am I 7
    #49
    Epí, nem lenne bajom a terróristákkal, ha nem lennének túl vallásosak és primitívek :D Talán el kellene ilyen hívekkel indítani egy száktát amit mi irányítunk A tudománnyal nincs problémám mondom...mert el kell érjünk x szintet, h fejlett civilizációt rá tudjuk "kenni" az emberiségre, erkölcsileg viszont egyre lejjebb süllyedünk...Metál koncerten kecskevér spriccolás, emberégetés stb...50 évesek xy kislányokat/gyerekeket rontanak meg/közösülnek velük, macskákat folytanak meg + szintén közösülnek velük.., 15 éves gyerek lányt erőszakol meg és utána elégeti...Hát mi az isten tetves f*za ez már elnézést....Basszús és mennyi minden lehet még amiről nem tud az ember.... Régen se voltak jobbak egyébként, csak hogy a technika fejlődött egyre többet tudsz meg a világról, és az azt benépestítő "parazitákról", rgo az arra fogékony emberekben megfogalmazódik töménytelen mennyiségű információ birtokában, hogy akkor most ez jó így?????De most már átléphetnénk -10-ről -9re és elkezdhetnék a vezetők az intelligens államok kinevelését is, ahol nem pervol - nyalóka és blikk reklámot tolnak az ember orra alá 24/7, nem adóztatják meg 50x, nincs diktatórikus lépés sunyiba stb stb.Magyarán kicsit mérsékelni kellene a pénz/hataloméhséget, és rá kellene gyúrni az intelligenciára...

    Immovable te meg nagyon hülye vagy, igen a pórnépet a vezetők írányítják itt a Földön.
  • 00 Blue 00
    #48
    ZERO! ennyi marad az emberiségből, mert telhetetlen önző faj vagyunk!
  • davos80
    #47
    Pólusváltás - ez egy baromi izgalmas feltevés - simán lehetséges.
    (Gyurcsányt is csak a pólusváltás befolyásolja...)
  • Epikurosz
    #46
    bocs, azt akartam írni, hogy Valami lóg a levegőben. (ez lenne a New Age?)
  • Epikurosz
    #45
    figyu!
    Én nem tudom milyen korba lépünk, de hogy valami történik az biztos. (még azt sem tudom, hogy - a másik topikból kölcsönvéve "Shit happens" történik-e? :-)

    Nem tudom vettétek-e észre, de mostanában a postások eccerűen kezdenek lelépni a pénzzel. régen megölték őket, és a pénzzel együtt eltűntek. Manapság is a pénzzel együtt tűnnek el, de jószántukból, és kutyabajuk sem lesz. A múltkor egy tisztes családanya, most egy feddhetetlen férfi (http://index.hu/politika/bulvar/0131psts/). Ki érti ezt? Őrült világ, oké, de ennyire?
    Lehet, hogy valami gázok szivárognak a földkéreg alól, vagy elkezdődött a pólusváltás, nemtom. Valami van a levegőben!
  • davos80
    #44
    fasz
  • xizor
    #43
    "Az ember a büdös életben nem fogja uralni a bolygót.A természet ereje mindig sokkal nagyobb lesz."
    Naja, majd Bolgyókapitány és Gaia egyesített erőkkel visszatámad
  • Camouflage
    #42
    Elore is elnezest kerek, hogy nem olvadstam vegig a hozzaszolasokat, tulsagosan hosszura nyult, en pedig tulsagosan faradt vagyok. Eloszor is le kell szogeznem, hogy az ugynevezett vezetoinket, donteshozoinkat nem csak megvesztegetni lehet, hanem megzsarolni es megfenyegetni - ennek hagyomanai vannak, mind itt, mind tolunk akar keletre, akar nyugatra.

    Biztos vagyok benne, hogy sokuknak meg voltak elveik mikor felvallaltak a donteshozoi szereppel egyuttjaro felelosseget.

    A masik, hogy valojaban ok a (kritikus) tomeg erdekeinek engedelmeskednek. A termeszetben minden letezo ero a kisebb ellenallas fele mozdul el. Lehet, hogy a pelda nem kelloen szemleletes, de ok is csak emberek. Amit mondani szeretnek az az, hogy a valtozas nem felulrol fog kiindulni, ezt senki se varja. A valtozas alulrol fog tortenni, aprankent.
  • davos80
    #41
    Úgy értem, a téma szempontjából tökmindegy.
  • davos80
    #40
    Miért,miben különbözik szeritned?
  • kicsibicska
    #39
    Mi bajod a szarással? :)

    Az ember gyakrabban szarik, mint ahányszor orgazmusa van (tisztelet a maszturbáló kivételeknek), nem látom, hogy miért baj. Vagy akkor miért nem baj a szex...
  • kicsibicska
    #38
    Az ember nem egyenlő az ember tevékenységével. Kevered a szezont a fazonnal.
  • Epikurosz
    #37
    terrorista-e vagy?
  • Kornan
    #36
    "Az ember a büdös életben nem fogja uralni a bolygót.A természet ereje mindig sokkal nagyobb lesz."
    Vigyázni kell az örök érvényű kijelentésekkel.Egyre nagyobb mértékben uraljuk a természet erőit.Ha akarnánk fel is gyorsíthatnánnk ezt a folyamatot,de nem minden esetbe van értelme és a pénz közbeszól.Azt ,hogy mi lesz 1 millió év múlva itt,azt még körülbelül sem tudja senki megmondani,úgyhogy soha nem mond ,hogy soha.Talán elérjük azt a szintet,hogy bolygókat,vagy napokat építsünk pusztán energiából és kedvünkre szabályozhatjuk majd a rajta lévő folyamatokat.Talán már 1000 múlva kihalunk,nem tudjuk megmondani.
  • Epikurosz
    #35
    Tök felesleges a rekord szót ebben az értelemben használni.

    A felmérés, majd nyilvántartás azokra a más jelentésekre megfelel.
  • Epikurosz
    #34
    Tisztázzunk egy-két dolgot:

    A mai emebri civilizáció mindössze 11.500 éves. Ez a holocén. A legutolsó jégkorszak vége után ennyi idő telt el. Az olvadás elég gyorsan lezajolhatott, legalábbis az özönvíz monda szerint.

    Most, ehhez képest értelmes alkotások nyomai vannak korábbról is, például a barlangfestmények Francia- és Spanyolországban, de ezek egy, a mezőgazdasági civilizációknál fejletlenebb, vadászó, gyűjtögető, sámánkodó közösségek emlékei. Ha nem tévedek, ezek a barlangfestmények max. 26 ezer évesek.
    Szóval, ha valaki paleocivilizációt keres, akkor ezeknél régebbieket kell találnia, és fejlettebbeket.

  • Rodostó
    #33
    Nem tudom, kinek kéne címeznem a hozzászólásomat, de talán Ti tudtok segíteni.
    A fenti cikkben nekem az volt a legérdekesebb, hogy született egy új magyar szó, a "rekord". Aminek az a jelentése, hogy "felvétel". Ez utóbbit, bár többjelentésű szó, megszoktuk abban a jelentésben használni, hogy "valaminek a lenyomata", "tények rögzítése", "felvett minta", stb. vagyis ami a "geological record" kifejezést első blikkre is érthetővé teszi: "geológiai réteg felvétel". Jó, nem olyan tömör, és nem olyan szép, mint az angol, viszont a "bárgyú" magyar olvasónak nem kell másodpercekig azon tökölnie tudat alatt, hogy milyen "rekordot" ért el a geológia. Mert az más. Voltaképpen elfogadható a szó, csak akkor írjuk másképp, mint a már meglévő "új teljesítmény" értelmű szavunkat, legyen mondjuk: rikord.
  • Csi9aa
    #32
    A kéregmozgást elég nehéz lesz befolyásolni, az általánosan elfogadott és alátámasztott elmélet szerint a Föld szerkezeti felépítésének egyenes következménye - ezek a folyamatok pedig távolról sem emberléptékűek, sem időben, sem fizikai kiterjedésben, sem hőmérséklettartományban (de még lehetne sorolni milyen szempontból nem).
  • Wharyoo
    #31
    Várjatok kicsit ezzel a fegyverarzenállal... Az egy dolog, hogy le tudjuk robbantani a kéreg egy részét, de szerintem ez nem egyenlö azzal, hogy irányítjuk. Lentebb a kéregmozgás uralásáról volt szó és szerintem ezt maz akkor tudjuk elérni, ha már (jelentös) pusztítás nélkül lehetne megvalósítani :)
    Az emberiség legnagyobb baja, hogy a legtöbb komoly problémára valami pusztítós megoldással áll elö ahelyett, hogy alkotni próbálna és szerintem ez a legnagyobb bajunk már rohadt sok ideje.
  • Csi9aa
    #30
    Igen, de van amit a történelemtudomány egyelőre nem tud megmagyarázni, pl. dolmenek (föld alatti vésett ábrákkal - az minek nekik??), vízerózió nyomai a szfinxeken (a mostani feltételezett építési dátum szerint közük nem lehetett ennyi vízhez), máltai párhuzamos barázdák "keréknyomok" (függőleges partfalba bevágva, sőt tenger alatti területeken is!), Dél-Amerikai állítólagos dzsungelépítmények, sokkal kevésbé állítólagos Nazca-ábrák (erről a területről hiányos az ismeretanyagunk, mert többnyire kiirtották azokat akik tudtak volna valamit :p), Bermuda-háromszög falmaradványai (a selfen mi a francot keres építmény??), csillagászati szabályosságot mutató Angkori templomrom-együttes, stbstb

    Ezeknek egyike sem illik bele a mostani történelmi magyarázatokba. Szóval nem mondom hogy itt több százezer éve légiközlekedés folyt, de azért van még min vakarni a fejüket a kutatóknak :)
  • Epikurosz
    #29
    Wiki:
    "Since the days of Plato there has been the suggestion at different times that there were in fact a number of additional ancient civilizations that disappeared as a result of major catastrophes, including Atlantisz, Lemúria és Mu. No evidence for any of these so-called civilizations exists."
  • L3zl13
    #28
    Vannak hívők, akik szerint léteztek, létezhettek ilyen történelem előtti technikai civilizációk. Ők nyilvánvalóan kutattak és kutatnak ilyen bizonyítékok után, de még nekik sem sikerült semmit felmutatniuk.
  • Epikurosz
    #27
    A technikai civilizációval nincs gond, a társadalmival annál inkább. A találmányokat sorra bitorolják el az úrhatnám, agresszív, bunkó emberek, ill. bandáik, akik aztán megragadják a hatalmat. Ők maguk persze nem képesek fejlődést generálni, így aztán megfizetnek pár tudóst, akik kénytelen-kelletlen, lelkiismeretüket félretéve zsoldjukba állnak. Tehát valamiféle fejlődés van, de nem az igazi.
  • Epikurosz
    #26
    érdekes kérdés, sok vita volt a paleocivilizációk (Mu stb.) kérdéskörben, de sehol nincs rá bizonyíték és én nem is hiszek benne. Ugyanis, nincs tökéletes bűncselekmény, vagyis civilizáció, nyoma maradna valamilyen formában.
  • L3zl13
    #25
    "Ha akarjuk akar meg is hamozhatjuk a bolygot a legkortol es a kereg szilard reszetol, osszessegeben eppen van hozza eleg fegyverunk, bar ehhez egy helyre kellene hordani oket."

    Az első talán, de az utóbbi?
    Persze, elvileg szinte tetszőleges méretű H bombát gyárthatunk, amivel lehetséges lenne, de a jelenlegi fegyver arzenál erre biztosan nem képes.
  • immovable
    #24
    lol
    Ki tudja, hogy hogy lehet a mostani vezetőket eltenni, és intelligens kevésbé önző embereket a helyükre rakni?
    szerinted a vezetők irányítanak MEGALOL
  • valamit
    #23
    egy kérdés: ha a jelenlegi 200 éves civilizáció nyomai láthatóak már az üledékekben, a régebbi üledékekben (világszerte) vizsgálták e, hogy a nyomok utalhatnak e civilizáció jelenlétére? ha már van SETI program, akkor ezt is érdemes lenne vizsgálni, mert azt tudjuk, hogy itt régóta van élet és százmillió években lehet, hogy volt is már valamifajta civilizáció
  • who am I 7
    #22
    0. fázisban? LOL, ha a saját bolygó "intelligens" karbantartása az 1-es fázis akkor mi kb a -10.fázisban vagyunk sajnos...Ki tudja, hogy hogy lehet a mostani vezetőket eltenni, és intelligens kevésbé önző embereket a helyükre rakni?Aki tud manővert az szóljon lol.Vagy ez szimbiózis?Ahhoz, h mi most itt megbeszéljük a dolgainkat, ahhoz kellettek ezek az emberek?Mert, ha a környezetvédelem lenne az úr, akkor még fa ágakból készített kunyhókban ugrálnánk, és falevéllel törölnénk a s*art....Szóval, érdekes dolog ez.

    Én azt mondom, elértünk egy szintet, ezt kellene fejleszteni, környezetbarát módon.De szvsz 6.5 milliárd emberrel lehetetlen :S
  • kvp
    #21
    "Valóban jó példa: kéregmozgás uralása?"

    A kinai three gorges gat alatt elkezdett sullyedni a kereg, ugyanis tul nehez lett. Mostanaban az emeberi tevekenyseg kezd aggasztoan nagy mereteket olteni. Ha akarjuk akar meg is hamozhatjuk a bolygot a legkortol es a kereg szilard reszetol, osszessegeben eppen van hozza eleg fegyverunk, bar ehhez egy helyre kellene hordani oket. A hatasok viszont igy is sulyosak, a kerdes hogy mennyi ideig fog tartani ez az idoszak. Az emberi tevekenyseg hatasa jelenleg meg nem foldtorteneti kor, csak egy hatarvonal, mint amilyen a K-T hatarvonal aminek a kornyeken haltak ki a dinok. Ha szerencsenk van, akkor ezt az emberiseg akar elve is meguszhatja.