123
-
valaé valaé ná #83 128 MB RAM-mal még egy lecsupaszított win 2000 is használhatatlanul lassú volt, nemhogy xp. Még netezésre is.
Már az egérhúzogatásnál is swappolt.
Ezt keserű tapasztalatból mondom.
Lehet, hogy az újszülötteknek be lehet minden mesét adni, de az az igazság, hogy egy akkori játékhoz min 384 megára volt szükség, hogy ne szaggasson állandóan, míg 98 alatt elég volt neki 128 is ugyanerre a célra.
Sannerekhez, TV tuner kártyákhoz, komolyabb hangkártyákhoz évekig nem volt xp driver (van amit azóta lelkes amatőrök írtak meg, mint pl a BT8x8 tunerkártya drivere). -
Csaba42 #82 Az a "nagy baj", hogy sokan Win98-ról váltottak XP-re. Ők jogosan érezték azt, hogy nagyobb fejlődés volt a két OpRendszer között, mint most az XP és a Vista között - és ebben igazuk van, még ha rossz szemmel lehet is nézni (azért, mert az XP az NT leszármazotja, nem pedig a Win98-é). Nem hiába bukott a kritikusok szerint a ME (na jó, ismerek olyasvalakit, aki a mai napig használja, persze nem játékra), a Win2000 pedig vegyes fogadtatásra lelt (inkább poz. mint neg.). Aki Win98-ról váltana Vistára, az szintén azt mondaná: "Ej mennyit fejlődött ez a Windows", mint anno az XP esetében. -
tomcsa4 #81 Nem vitatkozok veled, nem is azért jelöltelek ki. Hanem azért, mert neked mondtam, mivel te kérdeztél tőlem!
-
Csaba42 #80 Ugyan már! Azt állítód, hogy egy P3 800 Mhz-es gépen lassú volt az XP! Ugyan már, mit hazudsz nekünk, ki hiszi ezt el? Mindenki ennek az ellenkezőjét állítja, mert (és most ugrik a majom a vízbe) kb. fele ilyen erős processzorral indították, és a teljesítményük nem "lassú" volt, hanem "elment". A kettő közt van különbség (játékokban 0-24 FPS-ig vehetjük lassúnak a játékot, 24 és 30 között elmegynek, mivel 30 esetén könnyen mehet még 24 alá). Ezek után azt mered állítani, hogy nem megy jól egy 400 Mhzes gépen?
Lényeges momentum:
Miért nem válaszolsz arra, csak úgy mellékesen kérdezve, hogy hogy futtatad az Xp-t azon a P3-on? Mert gondolom minden maxon volt (sőt, Lunával), én meg mindent, ami felesleges volt, kikapcsoltam (Klasszikus téma). Negyedszerre írom le, de még mindig levegőnek nézed ezt a jelentős dolgot. Ha ezek után sem vagy hajlandó ezt lereagálni, akkor totálisan ételmetlen a vita. S nem az én részemről, ezt bárki láthatja. -
kvp #79 Valahol meg kellene huzni mar a hatart az os-ek kozott.
A win3.x a 16 bites korszak windows-a volt.
A win95/win98/win00 a win3.x es a winnt4 kodjainak a kevereke (+diretx).
A winnt/win2k/winxp/win2k3 a 32 bites korszak windows-a, meg jelenleg is az.
A win6 (vista) es a win7 mar a 64 bites korszakhoz keszul.
Aki a teljesitmenyt nezi, az megnyugodhat, a winnt4 es a win2k3 kozott szinte semmi kulonbseg nincs a kernelt tekintve, csak az alapbol bekapcsolt szolgaltatasok valtoztak. Ha regebbi a gep, ezeket ki lehet szedni. Ennek a csaladnak a minimalis hasznalato memoriaigenye 64MB volt, manapsag ez a nagyobb adatfile-ok miatt mar 512MB korul van. (azaz egy nt4-esbe is kellene ennyi, ha ma akarja valaki hasznalni) A kodok ugyanazok, csak az adataink merete no folyamatosan (pl. a weboldalake). Ezert emlekszik mindenki masra.
A vista mar a 64 bites korszakra lett keszitve, de mivel nem keszult el idoben ezert olyan hibrid lett mint a win00 (millennium) es olyan jo is. A vista valojaban harom os, egy win32-es basic (win2k3 szeru), egy win32-es advanced (win2k3 mag, uj kulso) es egy win64-es professional (uj kernel, uj kulso). Egyszeruen meg kell varni amig befejezik a kodot, es vagy kijon ingyen service pack-ben vagy win7 neven, majd meglatjuk.
Egyebkent az elteresek azert is feltunoek, mert a 32 es 64 bites valtozat kozott vannak olyan halozati kernel bug-ok amik az egyikben megvannak a masikban nem. Az oka az, hogy az egyik valtozat oseben mar javitottak a hibat a masikeban nem.
ps: A win7 demo image kb. 256MB-nyi es nem telepitheto, hanem virtualis gephez valo. -
assdf #78 Na akkor kezdjük az elejétől.
assdf (azaz én :) ) 37-es komment:
"2001-ben nekem egy p3-asom volt 800 mgh és 128 mb ram.
Ezen a gépen a 98 "süvitett", az xp lassú volt. Sokat swappelt és bizony nem egy olyan videóm volt ami 98 alatt tökéletesen ment, xp alatt beszagattot főleg ha olyan jelent volt benne amiben robbantgattak.
Ez nem csak nekem volt igy hanem más ismerőseim gépén is. Akkoriban kb. ez volt az átlagos gép. Nekem senki be ne magyarázza már hogy 2001-ben az akkori gépeken az xp gyors volt mert ez kb. akkora nyilvánvaló nagy hazugság mintha azt mondanám hogy a szocializmus fenékig tejfel volt."
Ezek után plz senkise probálja meg azt hogy az "xp lassú volt és sokat swappolt"
állitást szembeállítani az én állitásommal ami ugyanez :)
Ha valaki úgy érzi hogy az ő p2-es gépén az xp nem száguldott akkor az csaba42-vel vitatkozzon ne velem, nem én állitom ennek az ellenkezőjét.
:)
-
assdf #77 Nem tudom lehet hogy túl késő van már, de azt irtam hogy az xp ilyen gépen lassan futott és sokat swappolt, erre arra kapok választ mintha azt irtam volna hogy nem futott...
És mindenki bizonygatja hogy bizony az xp elfutott egy ilyen gépen csak lassan és swappolva...
Akkor most tulajdonképpen mi a gond? Mert itt egyedül csaba42 állitja hogy nála száguldot p2-esen az xp senki más. -
tomcsa4 #76 SWappelt rajta nekem is. Meg lassabb volt a játékbetöltés (de játék közben már nem volt baj, csak pálya betöltéseknél), illetve a Win betöltése is elhúzódott, illetve programok betöltése (pl Total Commander akkorri verziója 10 sec, meg ilyenek). Ez az elhúzódottat a későbbi gépemhez mértem utólag! De stabil volt, nem fagyott. Tetszett. -
Aspirin #75 Ha nem lenne olyan ménlű sok disztrib hanem 3 féle linux-kiadás: pl szerver, gamer és user, a pista már sehol se lenne.
Ha 2009-ig ki akarják adni a sevent, nyissák meg és külsősökkel dobjá ki a piacra. A home szint legyen ingyenes, aki meg többet akar professional vagy mce, szerver stb, az fizessen a plusz fícsörökért.
Aki hallja adja tovább -
Csi9aa #74 Az XP bizony eldöcögött nálam 64 MB RAM, 333MHz Celeron "csúcsgéppel" is, mondjuk ezen már elég lomha volt (emiatt ment vissza a szar 98SE a helyére). A 128 MB-os állítás teljesen hihető. -
Csaba42 #73 Figyelj. Ha kikapcsolod az XP-ben a nagyobb gépigényt felemésztő szolgáltatásokat, nem lesz gyorsabb? Szerinted??? Már 3x, ha nem többször leírtam ezt, de úgy tűnik, ez valami mellékes sallang. -
assdf #72 A kérdés neked is ugyanaz:
én azt állitottam hogy egy ilyen gépen az xp lassú éppencsak eldöcög, a másik kommentező hogy száguld rajta az xp.
Akkor most melyik? -
assdf #71 A vita nem arról folyik hogy ment de lassan. Ha visszaolvasol azt irtam hogy az xp lasabb volt, sokat swappolt stb stb.
Ehhez képest tisztelt cs. úr azt állitja hogy az xp-je száguldott egy ilyen gépen. Egy korábbi topciban a süvitett szót használta erre. Szerintem meg a kettő között igen nagy különbség van.
De ha tévednék akkor erősits meg, szerinted igaz a következő mondat a gépedre:
"mert az XP bizony 128 Mb RAM és P2 400 MHz mellett már nagyon jól futott"
?
-
racsp #70 Mi a cégnél most decemberben cseréltünk le egy tantermet amiben egyfolytában oktatás ment, könyvelés és office2003 és egyéb ügyviteli programok.
a 24 gép mind egyforma és az alábbi volt.
Pentium2 366Mhz 128Mb ram alaplapi videó
oprendszer XP SP2 explorer7
ja hogy lassú? mihez képest? elment és tudtak rajta oktatni és okulni is.
Szóval lazán lehet ilyen gépekkel is dolgozni.
És akkor már nem is emlitem a zenith dolgozói gépeinket ami ugyan win98 van/volt P1-66Mhz és 32mb rammal. -
tomcsa4 #69 Öö Celeron 300A-n (@374MHz), 128MB SDRam, GF4MX440, Windows XP. Ezen Age of Mythologyztam 1024, max graf és Warcraft 3, 1024 max graf. Ezt meg tudom erősíteni! Meg az XP is stabil volt. Oké, láttam rajt, hogy kaparja a vinyót, és lassabban töltenek be a programok, de ment és nem fagyott! -
Csaba42 #68 WC3: Pentium II 400, 128 MB RAM, 8 MB-os 3D kártya.
"Amúgy monica show off!!!"
Na, itt nincs fogatlan emberke, úgyhogy max. Balázs show lehet, ha jön egy Jézus-leszármazott. -
Csaba42 #67 Nem haragszom, de akkor hagy idézzek egy régi PC Dome-os cikkből (a régi Q3 teszt):
"Minimum rendszerigény:
Pentium 233 MMX+8MB-os vga, vagy Pentium 266+4MB-os vga, 64 MB RAM, OpenGL"
De ha megtalálom, idézek a PC Gurus cikkből is, meg a GS-esből is gépigényt, ha kell.
Vagy azt nem érted, mi az a full minimum? -
Polllen #66 bakker elfogyott a máffinom...de ne hagyjátok abba, hozok popcorn-t nagyon jót vidulok, hogy a semmin vitáztok!
Amúgy monica show off!!! -
Dany007 #65 Héj héj héj! Ezt meg én nem hagyhatom szó nélkül.
Nekem p2 333mhz 64Mb-ram, Voodoo2 12Mb- os gépemen Quake3-aztam! Éveken át! Közép grafikán 1024x768-ban! Igaz Win98 alatt. A többiről nem tudok nyilatkozni, de egy Gef4 Mx440, akármilyen szar is volt, egy 12megás voodoo2-nél jóval jobb :) -
zLk #64 Már ne haragudj, nem akarok beleszólni de az tén is kétlem hogy egy ilyen konfiggal ezeket a játékokat élvezhetően játszottad volna.
Q3 meg Warcraft 3?! Ilyen gépen? Na ne vicceljünkmár. -
Csaba42 #63 Most nehogy azt mond nekem, hogy két bájtba nem lehet betömöríteni egy DVD-t (csak a fájl ujjlenyomata kell hozzá), mert akkor a falnak rohanok. Sürgősen frissítsd a tudásod, mert az új F* algoritmussal mindent lehet (most csak 4990 Ft-os bevezető áron).
[Amúgy érdekes módon azt egyből moderálták, de a zsidózásosat nem (azóta lette-, nem tudom).]
Vita részemről is lezárva, hülyékkel én sem szeretek vitázni (nyugidtan veheted magadra). Már azzal leírod magad, hogy ellentmondasz nagyon sok ember tapasztalatának csak azért, mert neked nem. De nem kell hinned nekem, sőt, a neten található fórumhsz-ek íróiról nem is beszélve. Nyugodtan mond ránk, hogy hazudunk, mint a vízfolyás, és te vagy az észlény, mert képtelen vagy egy P3-ra normálisan feltenni az XP-t. Kérdeznék még valamit: SP2-t tettél fel? Mert én anno a "sima" XP-t hazsnáltam.
Szerintem meg IGEN, csak ne ordíts (és nézz hátra, vagy használj visszapillantó-tükröt)! De akkor elmondom, milyen játékokról beszéltem: Quake 3/UT full minimum, Age of Empires 2, Age of Mythology, Warcraft 3. Ezekkel játszottam én anno (majd a P4-es gépemnél jöttek a többiek, de az már egy másik történet). Ezen a konfigon: P2 Celeron (asszem 300A@)400Mhz, 128 MB SDRAM, WinXP, Gef4 MX440, (alaplap-ot elfelejtettem). -
assdf #62 Ok hagyjuk. Nem szeretek hülyékkel vitatkozni mert le kell süllyednem az ő szintjükre aztán legyőznek a rutinjukkal (igen magadra veheted).
Részemről vita lezárva, mert amióta olvastam egy másik fórumon a mindent két bájtba tömörités topicját én már nem tudok nem hinni az emberi hülyeség határtalanságában, Annak meg nincs értelme hogy szerinted "mert az XP bizony 128 Mb RAM és P2 400 MHz mellett már nagyon jól futott (játékról ne is beszéljünk)"
szerintem meg NEM.
-
Csaba42 #61 én: "és feature-kikapcs szükségeltetik"
te: "a 64 mega esetén már egyes funkciói is nemhogy éppen még futnak hanem el sem indulnak."
Gratulálok az észrevételedhez. Spanyol viasz rulez? -
Csaba42 #60 És most arra kérlek, hogy gondold át azt, amit írtál. Ott van az a weboldal. Oda van írva gyöngybetűkkel, hogy "128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended". Olvasd át jópárszor ezt a mondatot, és meglátod az értelmét (már ha tudsz egyáltalán angolul, amit kétlek). Ja, és a cím: "Here's What You Need to Use Windows XP Professional". A "használni" nem azt jelenti, kedves elvtárs (vagy mondjam úgy, hogy kedves '800 MHz-es gépen is akadozott az XP "szakértő"'), hogy szaggat, mint a nokedli. Vagy ha neked ez van a szótáradban, sürgősen javítsd ki. Ha ennyiből sem veszed le azt, hogy baromságot írsz, sőt, ha az sem győz meg, hogy a neten számtalan olyan emberbe akadhatsz, akinek 128 MB RAM mellett jól futott az XP ("Az hogy ki hazudik összevissza ez eddig is nyilvánvaló volt mindenkinek aki használt p2-es gépen xp-t." - na, ők azok még, akik hazudnak, vagyis mindenki, aki képes arra, hogy normális rendszert hozzon össze), akkor nagyon tudlak sajnálni. És felhívnám ama "apró" dologra a figyelmed, hogy sosem mondtam azt, hogy csili-vili beállításokkal használtam, ezt vagy te találtad ki, vagy a csili-vili XP-d hasonlítod össze a lebutítottammal (pl. Luna->régi téma (annak amúgy van neve?)). No comment.
"Ezt nem irtam konkrétan, olvasd el mégegyszer."
LOL, idéztelek is, annyi nem elég? Nem, mert az egód úgy tűnik, nem veszi be. Ja, és nem érted meg, hogy az csak egy frappáns példa volt? Ennyire hülye nem lehetsz!
"a magyar diákok ebből nincsenek a toppon.."
Te vagy az élő példa rá, kedves "szakértő". -
assdf #59 ""szvicsáK (10:07): felment a pelenka ára 2 forinttal! :(
assdf (10:08): hazudott a kormány, gázkamrában a helye!""
"
Ezt nem irtam konkrétan, olvasd el mégegyszer. De látom a szövegértés nem nagyon megy neked, hiába na a felmérések is bizonyitják hogy a magyar diákok ebből nincsenek a toppon... -
assdf #58 Felhivnám figyelmedet arra az apróságra hogy a minimum követelmény nem azt jelenti hogy "süvit a gépen" (ahogy azt te állitottad korábban is) hanem hogy éppen még elfut.
a 64 mega esetén már egyes funkciói is nemhogy éppen még futnak hanem el sem indulnak.
Szövegértés rulez...
Az hogy ki hazudik összevissza ez eddig is nyilvánvaló volt mindenkinek aki használt p2-es gépen xp-t.
Egyes megbuktál és most mehetsz aludni.
/off/
az hogy a kormánnyal hoztalak párhuzamba nem véletlen, ott is legalább akkora "szakértők" vannak mint te és ők is váltig állitgatják hogy egy nyamvad alap bicikli 200 ezer forint és ennél olcsobban nem lehet kijönni, vagy hogy az oviba egy számitógép ára minimum 1 millió forint hogy kakaóbiztos is legyen és hogy mindenképp microsoftos licenszeket kell venni mert mi lenne szegény diákokkal ha nem tudnának msnezni az iskolába... (mert az is tény hogy a legtöbb iskolában az informatika oktatás kb. a netezés+msn+word oktatásban merül ki. Ehhez mindenképp szükség van 25 milliárdért microsoftos termékekre...)
Egyébként van egy érzésem hogy téged még a microsoft sem alkalmazna reklámszakembernek, mert ki a franc venne új gépeket ha az xp röhögve elfut 128 mega ramon meg 300 mgh-zen és igy elesne az új gép előre telepitett oprendszerének eladásának bevételéből. És ezt most vonatkoztasd el a vistára is. -
Csaba42 #57 Ja, és felhívnám a figyelmed a prockóra: 233 a minimum az Intel Pentium/Celeron vagy az AMD K6/Athlon/Duron családból! Ezek szerint ki hazudik össze-vissza? -
Csaba42 #56 "Én ilyt nem irtam tanulj meg olvasni hülyegyerek."
Ja, és ha ezt arra érted, hogy nem mondtál ilyet: "Ráadásul megint a politika... te ilyen fizetett ember vagy, hogy mindenhova beszúrod ezt?", akkor idézlek, már ha szabad:
"Bakker nem vagy te a gyurcsány kormány tagja véletlenül? Mert ilyen nyiltan hazudni..."
Ki is a hazudós? -
Csaba42 #55 "Én ilyt nem irtam tanulj meg olvasni hülyegyerek."
Ez egy példa volt, te nagyon gyökér arra, amit írtál!
Akkor én meg mindjárt belinkelem pár szoftver rendszer-követeményét, és ha valaki azt állítja, hogy kisbeb gépen is gond nélkül futott, akkor az hazudik?! LOL.
Amúgy meg mi bajod, nem tudsz olvasni? 300 Mhz-et ír (én 400-on próbáltam). Amúgy meg nyisd már ki a csipásaid: "64 MB minimum supported; may limit performance and some features", vagyis 64 MB RAm-mal is fut(!), de némi teljestíménycsökkenés előfordul és feature-kikapcs szükségeltetik. Nagyon okos. Ki a hazudós akkor? Ja, hazudik az MS is, mindenki hazudik, csak a zsneiális törpokos (=assdf) nem! -
assdf #54 "szvicsáK (10:07): felment a pelenka ára 2 forinttal! :(
assdf (10:08): hazudott a kormány, gázkamrában a helye!""
Én ilyt nem irtam tanulj meg olvasni hülyegyerek.
Az a szánalmas hogy szerintem p2-es gépen 128 rammal az xp száguldott. Na ez kérlek szánalmas.
Nesze bazdmeg (bocs) itt van a microsoft hivatalos álláspontja az xp minimális igényéről:
xp minimális igények
Ezek után azt állitani hogy az xp mennyire faszán ment egy ilyen gépen szemenszedett hazugság. És én használtam ennél jobb gépen is xp-t és azon is lassú volt. Szóval száljál le a magas lóról aztán tanulj meg olvasni utánna lehet szövegelni.
Na mi lesz a következő hazugságod? Hogy az xp 8 mega rammal is elfutott? Vagy hogy neked sikerült egy floppyra is felvarázsolni az egészet cakompakk? Vagy ne adjak további ötleteket a nyilvánvaló hazugságaidra? -
Csaba42 #53 Bakker, te nagyon szánalmas vagy, komolyan mondom. Itt pofázol ahelyett, hogy kipróbálnád, hogy tényleg megy-e. Megsúgom: megy. Az egy dolog, hogy te egy akkora béna fasz vagy, hogy képtelen vagy 800 MHz-es procijú gépre (P3-ra!) XP-t normálisan feltenni. LOL. Mi lenne, ha kinyitnád végre a csipásaid, és kicsit körülnéznél a világban (megsúgom: google)? Vagy ehhez túl beszűkűlt vagy? Mondjuk, elég csak a politikai célzásod megtekinteni: az vagy! Én ezt a helyedben nem reklámoznám ennyire.
Ráadásul megint a politika... te ilyen fizetett ember vagy, hogy mindenhova beszúrod ezt?
"szvicsáK (10:07): felment a pelenka ára 2 forinttal! :(
assdf (10:08): hazudott a kormány, gázkamrában a helye!"
birdo: ugye nem Ace-szel próbálkozol? Uyge nem???!!!! -
Major #52 És speciell nem fogok a kardomba dőlni mert vettem tavaly egy laptopot és vista járt hozzá :) A 2 gb memos laptopon eddig hiba nélkül fut.
Másrészt, ugyan már uraim, mi az a 2 giga ram manapság mikor mondjuk az Assassin's Creed nevű játék ajánlott memória igénye 3 gb, ehhez képest a vista nem is eszik sokat. Ráadásul a memóriaéhség játékoknál csak egyre nagyobb lesz, aki PC szeretne tovább játszani, kénytelen egyre több és több memóriát vásárolni.
Mondjuk ezt már máskor is írtam, de leírom még 1x, nem csak az oprenszer tehet arról hogy nagyobb a gépéigény, és annyira nem is hibázatható. De a hárdver/szoftver gyártó cégek annál inkább. Kik csak súlykoljánk belénk, vedd meg a jobbat az újat, stb. ezek után egy-egyre optimializálatlanul több memória fogyasztó szoftverek jönnek ki, hogy a piac ne áljon meg. Egyszerű piaci marketing stratégia, és ez nem csak a PC iparban van. Ha ezt valaki nem tudja felfogni ép gondolkodással sajnálom. :P
Egyébként meg aki HC-s Pc gémer, már nem hiszem hogy 2 gigánál tart, hanem legalább a duplája körül.
PEACE :) -
#51 Cooodek ?? Vistához ???
Oké...
A legújabba csomagot próbáltam letölteni a vistám codek útán nyavajgó payeréhez.....az eredmény ??
Az innen letöltött mozielőzetesnek " csak a hangját adja le.
:-( :-( :-( -
assdf #50 Nálad az xp is süvitett... lefogadom hogy neked még a c 64en is xp volt és azon is süvitett... (véletlenül nem kevered te a hütövenntilátor hangját a gép sebességével? Tudod ez nem repülő nem a turbina süvitése mutatja a teljesitményt...) -
assdf #49 "Oks, akkor nem mondom, nyilván az én kis P2-es gépemen sosme volt XP, sosem játszottam rajta, sosem néztem rajta videót, az egész meg sem történt, csak nyakkendős, fekete ruhába öltözött MIB emberkék ültették ezeket a fejembe. Meg még jópár ismerősömébe is, sőt. Nem gondolod esetleg, hogy nálad volt a hiba? Ismétlem: nézz körül a neten, mert az XP bizony 128 Mb RAM és P2 400 MHz mellett már nagyon jól futott (játékról ne is beszéljünk). Vagy (már ne is haragudj) annyira beszűkűlt gondolkodású vagy, hogy ezt nem tudod megérteni?"
o megvan már te állitottad ezt...
Bakker nem vagy te a gyurcsány kormány tagja véletlenül? Mert ilyen nyiltan hazudni... nagyon jól futott... hát persze... mihez képest... a lovaskocsi is nagyon kényelmes volt... legalábbis a gyalogláshoz képest....
az xpnek 128 mega ram volt a minimum ram, nyilván nem azért mert azon már "nagyon jól fut".... -
Csaba42 #48 "mi a faszért hiszitek azt, hogy azért mert nektek jól megy a vista az egész kibaszott világnak jól megy???"
Lássuk csak (most magamból indulok ki): a mostani gépem nem valami modern (khmmm), de süvít rajta Vista, semmi akadozás nincs, se gépigényese játékok alatt. Mindenki azzal jön, hogy így Core2Duo, úgy 4 giga RAM 32 bites OpRendszer alatt (pfff), meg 5 Gef 8800 UltraVeryHighPerfomance kari van a gépben (kissé már uncsi, de lehet, hogy beszekesztem magamnak is lentre), de szaggat a Vista. -
Csaba42 #47 "Nekem senki be ne magyarázza már hogy 2001-ben az akkori gépeken az xp gyors volt mert ez kb. akkora nyilvánvaló nagy hazugság mintha azt mondanám hogy a szocializmus fenékig tejfel volt."
Oks, akkor nem mondom, nyilván az én kis P2-es gépemen sosme volt XP, sosem játszottam rajta, sosem néztem rajta videót, az egész meg sem történt, csak nyakkendős, fekete ruhába öltözött MIB emberkék ültették ezeket a fejembe. Meg még jópár ismerősömébe is, sőt. Nem gondolod esetleg, hogy nálad volt a hiba? Ismétlem: nézz körül a neten, mert az XP bizony 128 Mb RAM és P2 400 MHz mellett már nagyon jól futott (játékról ne is beszéljünk). Vagy (már ne is haragudj) annyira beszűkűlt gondolkodású vagy, hogy ezt nem tudod megérteni?
Amúgy mi bajod a szocializmussal? Nem inkább a kivitelezőivel van a gond? Egyáltalán ismered a szocializmus alapelveit, vagy csak a szád jártatod??? Csak egyet mondok: egyenlő javak mindenkinek. -
homeless #46 Úristen!
1. Mindenki azzal, jön, hogy vegyek ramot a gépbe ha vista-t akarok használni. Mintha indokolt lenne az a kúrvanagy gépigény. Ez olyan mintha csinálnék egy kocsit ami 40 litert enne, de lenne benne kb 100 lóerő.
2. mi a faszért hiszitek azt, hogy azért mert nektek jól megy a vista az egész kibaszott világnak jól megy??? -
Csaba42 #45 Lássuk csak: aki egyáltalán foglalkozott a Vistával, azt fölösleges a tényekkel etetni, a többiek pedig (akik a hülyeségeket terjesztik) úgysem értenék meg, mert számukra képtelenség bármi pozitív dolog, ami a Vistával kapcsolatos (eretnekség lenne?).
Turdus: nem-e? Linux órán egyből beindul a KDE-Gnome harc, hogy melyik a jobb felület, és hogy emiatt a Suse vagy az Uhu a használhatóbb. Ugyanis ők is emberek.
mcganyol:
"De aki ezek után ezt magára veszi és nekiáll itt tépni a száját, hogy de NÁLA milyen jól működik a Vista, az gondolkozzon el azon, hogy ezen fórumot olvasó más felhasználókat akar erről meggyőzni (de minek?), vagy csak saját magát."
Vagy esetéeg nem ismersz olyat, hogy megunta a sok hülye "hozzáértő, Pistikénél rosszul ment a Vista" zseni pletykálkodását, és a saját tapasztalait akarja megosztani, mintegy tiszta vizet önteni a pohárba? Neeem, ilyenről szó sem lehet, teljesen képtelenség! Persze, ha valaki elkezdi a szent és sérthetetlen (de igazából teljesen alaptalan) "Vista-ellenes" monológjait beírni, az rendben van. Na, ő kit akar meggyőzni??? Mert hogy aki használja a Vistát, az csak a fejét fogja tőle, a többi meg lesi és issza minden szavát. Az rendben van. -
Gabesz84 #44 arra nem gondoltal h szar az a codec amit probaltal?
en 266-os p2-es laptoppal neztem filmeket, igaz csak a felet vitte, node a 450-es pIII-am mar majdnem minden akkoriban elerheto filmet jol vitt (konkretan 2 video fordult meg nalam amit szaggatva jatszot), persze mindketton XP volt.
Hoppá, most mi a helyzet? mkv-ba tomoritett 1080p-s filmet visz a 3200+-os a64-em Vista alatt, XP alatt meg akad, ugyanazzal a codec-el (ffdshow).
Az meg hogy csak a kinezete altozott a Vistanak, hat khm. Miert akarja mindenki latni az osszes valtozast? Rengeteg olyan feature van Vistaban, ami XP-ben nincs es intenziv hasznalat mellett hozzaszokik az ember, ha XP-s gep ele kerulok ott meg hianyzik.
Ja es meg valami, hibatlan szoftver PC-n NINCS, es SOHA nem is lesz. Vagy egyutt tud elni az ember a hibaival, vagy hasznal masikat, ami ugyanugy nem hibatlan, csak 'azokkal' a hibakkal egyutt tud elni...