11
  • sathinel
    #11
    azt is írd oda hogy lassú az MS. Amint kiadták pl eee PC-t, európában mindenhol linux-ot raktak rá. Kapásból átalakított ubuntut kapnak ami erre a gépre van optimalizálva. MS xp-t is raktak már kisgépekre, de még nem láttam elfogadható gyorsaságút. Az UMPC-k sem túl újak, és ott is elég gyengén teljesítenek az MS termékei. XP-t raknak fel mert vista kicsit sem ok ezekre, de az xp meg tetűlassú lett. Nézz szét pl youtube-n hogy mennyire lassúak xp-vel. Van fenn pár videó hogy mennyire lehet használni. Ilyenkor jön ki az hogy egy nyílt rendszert pillanatok alatt átalakítanak, és kivesznek minent ami nem kell bele, és már mehet is.
  • PíszLávJuniti
    #10
    Az MS is lépni fog ebbe az irányba, ha lát rá piacot (már pedig szerintem nagy siker lesz). Eddig meglévő rendszereiket át tudják az igényeknek megfelelően faragni, bár ennek az egész mizériának pont az lenne az egyik legnagyobb haszna, hogy
    1. kisméretű
    2. teljesen kompatibilis az asztali rendszerekkel
  • PíszLávJuniti
    #9
    TabletPC?
  • AgentKis
    #8
    Jó lenne! Az egy kicsit gond, hogy mire ebből kijönnek a kevésbé gyenge verziók addigra az M$ már nem akar XP-t árulni. Nem lesznek hozzá XP-s Driverek. Pistával meg iszonyatos kínszenvedés lesz, mert annak még 1 giga ram is nagyon kevéske, egy 2ghz-es kétmagossal, nem is beszélve a videóról.

    Szóval talán linuxxal jók lesznek. Örülök is, mert legalább kicsit terjed az is.
  • Riddick
    #7
    Mindenképpen ki kell várni mig kiforrják magukat! Akkor egy egész kis erős gépet lehte majd kapni ,megfizethető áron. Ha,jó lesz az akku bennük,meg gyorsak lesznek,mondjuk Xp hasit rajtuk,akkor már megéri ráugrani,nekem fősuliba elő adásokat bevinni jó lenne.
  • kvp
    #6
    "Olyan kellene, ami érintőképernyős, és kihajtva a képernyőt a másik oldalra ( szóval a monitort 360 fokban lehetne mozgatni) e-bokk readerként is lehetne használni ( meg persze filmet nézni mondjuk egy hosszabb utazás közben)..."

    Az erintokepernyo csak dragitja, de hasznalni nem jobb mint egy touchpad helyett joystick-al felszerelt thinkpad-et. Egy laptop pedig tokeletes e-book reader plusz mechanika nelkul is, ha elforgatjuk a kepet (a legtobb driver tamogatja) a geppel egyutt. Pont egy kinyitott konyv formajat veszi fel. (az egyik oldalon a kijelzo, a masikon a billentyuzet, lapozni a szelen levo egergombbal erdmes) Egyebkent az eee 4g surf-nel mar nem igen lehet lejebb menni arban ugy hogy meg hasznalhato maradjon, esetleg ugy hogy a flash hattertar helyett csak egy kartyahely van es opcio a wifi is. A nagyobb kijelzo csak akkor eri meg ha az ar nem no tole.
  • Gnome
    #5
    én venni akarok egyet, sokkal könnyebb ezeket hurcolászni mint a normál laptopokat...legalábbis nekem...megvárom h milyen formában jön be az eeePc konkurenciája sztem elsőgenerációs gépet még nemérdemes venni
  • HUmanEmber41st
    #4
    Olyan kellene, ami érintőképernyős, és kihajtva a képernyőt a másik oldalra ( szóval a monitort 360 fokban lehetne mozgatni) e-bokk readerként is lehetne használni ( meg persze filmet nézni mondjuk egy hosszabb utazás közben)...
  • tunyo902
    #3
    Ami ezen a képen van elég pofás !
  • sathinel
    #2
    kérdés mennyivel lessz drágább mint az eee. mert az ugye 70k környékén van 130k+fa környékén VYE S18 7"/AMD Geode LX800 500MHz/1x512DDRI/80GB.
  • ViceX
    #1
    10"-os kis dog johetne nekem is :]