145
  • FoodLFG
    Ahogy a mellékelt ábra mutatja, -pont szűcs lacika vallotta be, hogy szar a UPC hálózata- nem a hálózatra költik.
  • sw3n
    Ott a pont!
  • MaSzKa
    egyre több mindenkinek van internetje így marhasok beszedett pénzől szabad megkérdezni mit csinálnak?

zsebre teszik vagy mi?
  • Cat #21
    "tegyük mér hozzá, a tisztánlátás végett, h amióta 48 embert pár éve kihajítottak, nem volt ilyen. se felszólítás, se semmi"

Aha, mert miért lett volna ez hírértékű. Hiszen bejelentették korábban hogy lesz, jogilag le volt papírozva, és korábban volt rá precedens, szóval senkinek eszébe nem jutna reklamálni miatta. Szóval nem az van hogy nem volt ilyen, hanem FOGALMA NINCS SENKINEK, hogy melyik szolgáltató hány embert rug ki, egyszerűen nem létezik ilyen statisztika.
  • FoodLFG
    >20/20 helyett 10/2 (csúcsidőben), 15/10, 20/15(hajnalban) értékpárok jellemzőek.

A cikkírótól kérdezném, hogy a Digikábel sebességei milyen forrásból származnak.
    Nekem még sohasem ment 500kB-alá (ha kellett), ami akárhogy is számolom 4Mb (és ez nem a 20-as csomag). Én mondjuk csak egy előfizető vagyok, de nem is írok az esgére cikkeket.

Tetszett, hogy a cikk megemlíti a utorrentet is. Így kerek a történet.
  • avman
    tegyük mér hozzá, a tisztánlátás végett, h amióta 48 embert pár éve kihajítottak, nem volt ilyen. se felszólítás, se semmi. elég negatív reklám volt ez anno. manapság egyelőre az adsl valóban korlátatlan (kivételm persze a forgalomkorlátos csomag). persze az ászf-ben benne van és igen, élni fognak vele, ha úgy látják jónak. h mennyitől és mikortől, az kérdéses csak. illetve h más szolgáltatók mikor kezdik meg az "optimalizálást".
  • FoodLFG
    >Amennyiben ez nem egy panelházban Wi-Fi-vel szétosztott kapcsolat, akkor kíváncsiak lennénk, hogy vajon mire mehet el napi 30 giga egy otthoni lakásban.

Kedves szűcs lacikának üzenném, hogy pl van aki segít másoknak a feltöltésével..
    Persze gondolom ő még véletlenül sem adta kölcsön a dömperét a homokozóban, vagy csak pénzért. Kis
    Mennyen vissza a játszótérre és még gondolkodjon egy kicsit ezen.

Voltak olyan napok, amikor 25-30GB-ot töltöttem fel (naponta). Természetesen nekem ebből semmi hasznom nem származott (nem érdekel az arány a trackeren, így is bőven elég nagy). De legalább segítettem azon internetezőknek, akik kénytelenek a gagyi aszimmetrikus interneteket (pl UPC) használni, mert nekik nem elérhető más..

A T-Online-ra meg szakadjon rá az ég a 150 GB-os korlát miatt.
  • mcganyol
    vannak nem ilyen "best effort" jellegű szolgáltatások is, ahol garantáltan megkapod a megrendelt sávszélt, garantáltan 24/7ben.
    a sima upc-s előfizetés árát legalább egy tizessel kell megszorozni (ha nem husszal).
    lehet választani :)
  • snakekiller
    Amúgy igaza van annak, aki szerint a gigás játékdemok, a videomegosztók meg a HD (+ jobb helyeken a VOD, iTunes)korában már full legálisan is könnyű bazinagy forgalmat generálni. Valahol olvastam róla, (frász emlékszik hol) hogy tőlünk nyugatra sok szolgáltató panaszkodik is, hogy annyira megnőtt a valós sávszéligény a közelmúltban, hogy jó drága fejlesztésekre (vagy átmenetileg korlátozásra) kényszerülnek.
  • WiZZaRD
    homo magentánál még mindig 150G az "ejnye-bejnye" korlát? Nem úgy volt, hogy ezt megemelik mostanában?
  • rigidus
    (egyebkent ezt hivjak a QoS-nek)
  • viizo
    az iw nem is fog soha szólni érte, ugyanis az egyik olyan szolgáltató vagyunk, ahol valóban teljesen korlátlanul netezhetsz

iwdsl-re módosul a loginod, ha nagy forgalmat bonyolítasz, és ennyi :)
    ne parázz a korlát miatt, nincs.
  • rigidus
    A csomagok szolgaltatasok alapjan valo priorizalasa nem ujdonsag, hanem alapfelszereles - kulonosen egy internetszolgaltato eseteben. En inkabb egy kicsit azon vagyok meglepodve, hogy ezt bejelentik, amibol rogton az jon le, hogy eddig nem volt. Osszessegeben pedig picit olyan hatast kelt a dolog mintha bevezettek volna a packet forwarding-ot.
  • Sir Quno Jedi
    Szvsz. szerintem nem lenne joguk korlátozni a júzereket, de megteszik, mert nincs más választásuk. Pénz beszél, üvegszál ugat!
  • snakekiller
    It nem is az illegális letöltéseken van a hangsúly, hanem, hogy a szolgáltatók hálózatát nem arra tervezték, hogy minden ügyfél a kiosztott sávszélességet maximálisan kihasználja, benn is van a szerződésben, hogy annak a töredékét garantálják tutira. Nem a semmitől kerül egy marék mákba ma már a "családi" szélessáv. Annyira meg ne legyünk álszentek, hogy nem ismerjük be, hogy a "nagyfogyasztók" kik közül kerülnek ki. :)
  • Sir Quno Jedi
    Elérni el lehet. Egy esti demóletöltögetés+HD trailernézegetés során simán befigyel 4-5GB-t az tuti, nálam is. Viszont azé a 750GB-s többhónapig tartó túltöltés az dúrva. :D
  • Sir Quno Jedi
    DE NEM! Erről szól a cikk. Ezzel igyexenek a torrenteseket (meg amúgyis a peer2peer-t) szívatni és nem a többieket. Engem nem érint, mert az óWInMX-es idők óta nem használok már ilyen letöltőket, ahol fel is kell tölteni (ugyanis az az illegális).
  • Zotya84
    De ő arra gondolt, hogy azzal is lehet érni napi 30-40G letöltést...

Nem tudom ki hogy van vele, de az IWnél nyáron átvariáltak a routereket, és a bejelentkező neveket, hogy mindenkit a lehető legjobb minőségű internettel szolgáljanak ki. (magyarul a nagy adatforgalmat bonyolító usereket másik routerre tették, másik loginnévvel.) azóta is el tudom érni a modem által elbírt 650-720k-t. és mivel öcsémmel ketten töltünk ugyanazon a 8megán, így előfordul hogy belekarcolunk a terába (úgy általában havonta), és senki sem szól érte egy szót sem...
  • avman
    váó, a upc pr gépezet beindult...
  • magyarvok
    Ő arra gondolt, hogy nem csak illegálius letöltéssel lehet sokat letölteni, hanem ha pl online tv-t néz, a nap 24 órájában, akkor az olyan, mintha folyamatosan fájlokat töltene lefele, így elérheti a havi limitet.
    Tehát arr akart rávilágítani, hogy a havi limitet nem csak illegális letöltéssel lehet elérni.
  • aDannyBoy
    szegényke nem jutott el még csak a második bekezdésig mikor kényszeresen kommentelnie kellett :)
  • Sir Quno Jedi
    Az más forgalom, más header, nincs korlátozva/szűrve. Pont erről szól a cikk.
  • aDannyBoy
    utolsó előtti bekezdés:
    "Másrészt sikerült megnyugtató választ kapni az ügyben, hogy szolgáltatóként ők nem kezdenek utána járni, hogy mi a legális és mi az illegális adatforgalom. Ehhez nekik sem közük nincs, ráadásul jelenleg sem módjuk, sem motivációjuk sincs arra, hogy monitorozzák a felhasználók adatait."
  • MaSzKa
    és akkor mi van mikor ingyenes Online TV-t nézek éjjel nappal folyamatosan megy
    az 1 hónapba marha sok lehet azt semmit se töltöttem le

:-S