Évmilliók után is érezhető a meteorok hatása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Hat a tengerviz elparolog a so meg megmarad, Moricka.
- Es hogyan kerul a tengervizbe a so?
- Hat a sobanyabol... <#nyes>#nyes>
Nem rohogni mert ezt par evtizeddel ezelott en kerdeztem meg a kornyezetismeret oran. Akkoriban ez volt a hivatalos valasz. <#mf2>#mf2>
Kara kánként folytatom tanításom.
Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:
Erre számtalan példa van: mást ne mondjak a Nagyalföld egy feltöltõdött tenger... valószzínû a föld mélyén meg is van a kicsapódott sók rétege...
De az erdélyi sóbányák egészen bizonyosan ilyenek...
Olyanok vagyunk, mint egy marék homok, amely kipereg az ujjaink közül, majd szemcséire hullik, és a szél szárnyán szétszóródik a végtelen sivatagban. "
Ez szofizmus...
Sok minden, az oldódást, ne keverd a kõzet málásával, ha fel oldódna akkor az óceánoknak jelentõs gránittartalmuk lenne (elég régóta léteznek) a sókat viszon oldja a víz...
Olyanok vagyunk, mint egy marék homok, amely kipereg az ujjaink közül, majd szemcséire hullik, és a szél szárnyán szétszóródik a végtelen sivatagban.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
A gránit nem oldódik a vízben a fluorit, meg valószínûleg igen, ezért amikor egyben van a gránit, a benne lévõ anyagokat nehezebben oldja ki a víz (a gránitot nem oldja) amikor porrá zúzódik akkor több oldható anyag kerül érintkezésbe a vízzel.
Szerintem...
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Hol van az leírva, hogy csak olyan elektronszerkezetû elemet lehet elektronszerkezet szerint csoportosítani amit már láttál ?
Implicit feltételeztél valamit, ami nincs úgy.
Most is a JPÉ-t kell alkalmazni:
Én amikor a teába vagy kávéba kockacukrot teszek, kegyetlenül széttöröm a kávéskanállal, hogy kamarabb feloldódjon. Utána meg felkavarom.
A legmagasabb rendszámú elem valahol a 180 protonszám körül leledzik majd, aztán vége a dalnak.
Hattyú? Hol?
Valószínûleg a becsapódás által keltett rengéshullámok mégjobban összetörték a kõzetet és így azon a részen jobban átjárja a víz a kõzettömeget.
Ez nem is butaság hanem elmebetegség.<#nyes>#nyes><#nyes>#nyes><#nyes>#nyes>
Ott található de nincs. Ezt butaságnak hívják.
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
Itt a példa hogy a Vikipédiával is mennyire vigyázni kell! Ilyen elem hogy ununseptium egyszerûen nincs, nem létezik. Ha lenne már régem felfedezték volna.<#nyes>#nyes>
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
Nekem az az erzesem, hogy a fazon erre asszocialhatott, csak pongyolan fogalmazott. Mert a fazont elnezve ("geochemist Matthew Leybourne of the New Zealand government's Geological and Nuclear Sciences, Limited") nehez lenne elkepzelni, hogy ne lenne koze a kemiahoz.
Elég lenne így: "sósabbá teszi a vizet" vagy "könnyebben oldódik", de így együtt kb. a szájbarágás látszatát kelti. Nem kötekedni akarok, csak nekem egészen komikusnak tûnik.
Merthogy itt ugyanarról az anyagról, mennyiségrõl, és idõrõl van szó, csak a szemcseméret különbözõ.
A kérdés az, hogy hogyan lehet sósabb a víz ezekkel a kitételekkel, úgy, hogy nehezebben oldódik, illetve hogy lehetséges, hogy könnyebben oldódik, és kevésbé teszi sóssá a vizet? Na ezen nevetek, mert én ilyenrõl nem tudok, persze lehet, hogy van, csak nekem nagyon tetszett.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
NaF-ból 4,5 g oldódik 100 ml vízben. Ezeket hívják telített oldatoknak.
A fluor az egy elem.
Bahhhaahha. Ezt akartam irni, kossz. <#worship>#worship>
Oldhatóság vízben: 4,22 g/100 ml (18°C)
Olvadáspont 993 °C (1266 K)
Forráspont 1700 °C (1973 K) "
Még a vikipédiában is hülyeséget írnak! Elõször azt hogy vízben korlátlanul oldódik ami hülyeség, a második sorban 4,22g oldódik 1 dl vízben. Hiába a kémia nehéz dolog vagy érti valaki vagy nem.
Ez a Leybourne jobb lenne ha nem mondana semmit mert hülye a kémiához. Elemi ismeretei nincsenek.
Ez nem igaz.A víz telített oldat állapotig old fel sót ez képtelenség hogy a porrátört sóból a víz többet old.Én azért egypár évig foglalkoztam kémiával és szívesen oszlatom el a tévhiteket.
A fluor az egy elem. Mégpedig gáz halmazállapotú. Életveszélyes a légzõszervekre, mivel nedvesség hatására fluorsavvá alakul, HF. A fluoridok a fluorsav sói, pld NaF . Igen kis mennyiségben kedvezõ hatású a fogak állapotára.
<...>
"A megengedettnél magasabb fluor mennyiség a fogak elszínezõdéséhez vezet"
<...>
"A fluoridprobléma okának"
Katasztrofa, emberek. Komolyan mondom ez mar katasztrofa. Miert nem lehet 2-3 embert alkalmazni aki tudomanyos jartassaggal rendelkezik es atolvasa a cikkeket mielott bekuldi egy cikkiro. A legocskabb falusi nyomdaban is atolvasnak egy nyomtatvanyt mielott sokszorositjak es publikaljak.
A fluor az egy mereg, a fluorid pedig ugyanez ionizalt allapotban csak ez mar nem mereg, hanem szukseges az elo szervezet szamara. (Csakugy mint pl. a nikotin, meg a nikotinamid.) Olykor szuksegszeruen adagoljak is ivovizhez.