Készülőben a HTML 5
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vállalati szegmensre nyomulnak egyelõre, szóval a keresõknek amúgy se "érdekes". Mellesleg a fejlesztésekben egyelõre elég minimális a keresõkre gyúrás, de legyen neked igazad igazad 😊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
😄
Nem hiszem, hogy amíg a keresõk rá nem állnak a flex-re, addig a html veszélyben lenne - erre pedig igen kicsi az esély, látván hogy még a mostanra már tényleg nagyon elterjedt Ajax-ra sem voltak képesek a keresõk ráállni.
A flash-t hogyan kevertétek ide azt nemtom 😊.
The first such concrete syntax is "HTML5". This is the format recommended for most authors. It is compatible with all legacy Web browsers. If a document is transmitted with the MIME type text/html, then it will be processed as an "HTML5" document by Web browsers.
The second concrete syntax uses XML, and is known as "XHTML5".
"a HTML-nyelv - amelyet egyszerûsége miatt sokszor nem is nyelvként jellemeznek"
Ez a mondatrész így pontatlan és szakmailag értelmetlen. Nem ismerek olyan kollégát aki a HTML-t nem nyelvként emlegetné, lévén hogy a nyelv, mint szó a rövidítés (Hyper-text Markup Language) utolsó tagja. Ellenben tény, hogy sokan - teljesen tévesen - programozási nyelvként emlegetik (sajnos oktatók is tesznek ilyen ostoba kijelentéseket), ami teljesen téves, mivel ez egy leírónyelv (ahogy ez szintén a nevébõl kivehetõ). Programozási nyelv azért nem lehet, mert nincsenek benne vezérlõszerkezetek (ciklusok, feltételes/feltételnélküli elágaztatás stb.) és nem kezel változókat (nem kezel memóriát sem más háttértárolót).
Szóval ez a mondatrész ebben a formában gügügye.
Amúgy magát a HTML 5-öt a mindig aktuális formájában bárki megtekintheti, mivel amióta elkezdték a tervezését, azóta elérhetõ ezen az oldalon. Többször is megnéztem és nagyon tetszik, remélem 2010-ig minden böngészõfejlesztõnek lesz ideje implementálni - a jobbak ha jól tudom, már évekkel ezelõtt elkezdték a munkát így a végleges változat bejelentése után csak apróbb korrekciókat kell majd a böngészõkódokban végezni, tehát várhatóan a HTML 5 hivatalossá válása után pár nappal már a fõbb böngészõk (kivéve az Operát, ami nyilván ezzel is csúszik majd 1-2 évet) jól fogják kezelni a nyelvet.
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
növeli az interoperabilitást és csökkenti a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos költségeket
Ahogy én ezt átfutottam - ez lesz az évszázad változtatása - az a 7 metodikai változtatás, és az a 17 uj szintaxtis megváltoztatja majd a módot ahogy a web belemászik a világunkba.
Milliókat keresünk majd és jobb lesz mint a HALO3.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
A PHP szerveroldali nyelv, a HTML meg dokumentum leírására szolgáló nyelv.
A kettõ nem rivarizál egymással, bár mind a kettõ a weboldalak kialakítását végzi (és egymásra épülnek).
"Semmi kokrétum... pedig az lenne az igazi... "
Itt olvashatóak a differenciák a HTML4-hez képest
Meg itt is olvashatunk sokat róla
"Inkább azt nem értem, hogy miért HTML 5, miért nem XHTML 2."
Hogy növeljük a káoszt: olyan is van.
Különbségek.
crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush
Gracie Barra
Inkább azt nem értem, hogy miért HTML 5, miért nem XHTML 2.
Mert akkor helyes 😊 ...
egy kis újítás tényleg nem árt 😊
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ