Jobs: a Blu-ray után a letöltések nyernek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itt van az aláirásomban nehéz kinézni? A film meg természetesen 720p mivel 1080-as film tökközelrõl is alig néz ki jobban a tévémen mint a 720p. (ezt egy másik forumban már megbeszéltük, ezt még a tesztelõk is elismerik, hogy 50" alatt gyak nincs különbség)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A látszólagos képméret és felbontás kapcsolatával kapcsolatban nézelõdj visszafelé.
Aha, ha nem tudsz már milyen ellenérvet helhozni, akkor jön a komolytalan vagy duma. Szánalmas.
Az mpeg2 aránya tavaly óta egyforma a két formátum között.
Nem DTS van a HD_DVD-k többségén, hanem DD+.
Ha olyan viszonyokat akarsz, mintha moziban ülnél (középen), akkor nem éppen 10m-rõl kell nézned a mozivászonnál kisebb tévédet...
És ha olyasmi részletgazdagságot akarsz, mint a moziban, szart sem ér a DVD felbontás.
Ha meg ilyen körülmények között nem látod teljesen jól, és meghatározóan a felbontást, illetve a kép részleteit, akkor tényleg gyengénlátó vagy, és ennyi.
Igazad van utoljára hétvégén voltam, elõtte meg múlthéten. Azelõtt meg azelõtti héten. Hmmm. És igen csökkent látó is vagyok. Moziba nagyitóval megyek, hogy lássak valamit.
Oda nem lesz jó. Viszont nem is errõl beszélünk most. Ráadásul nekem nincs akkora nagyszobáb hogy 3m tévét élvezni tudjak. 107cm-es pl már nagy volt a szobámba azért tettem vissza a 94cm-est.
Komolytalan vagy (és lehet h diszlexiás is 😊
Nem lenne szép de ez megint hogy jön idE?
Egyrészt az ingatlan (kivéve a luxusingatlan és a kiadó iroda) egyáltalán nem jó befektetés csak számolj utána. Az ingatlanok ára az elmúlt években nem nõtt számottevõen, reálértéken csökkent. Ráadásként én nem azt mondtam, hogy az albérlet a másik jobb megoldás, de nem is a 25 évre felveszek hitelt. Kicsit számolgass, meglepõ de magadtól is fogsz jobb megoldásokat találni.
"Pl. mert nem függesz senkitõl, akkor nézed meg amikor akarod? Nem a plz wait homokórát bámulod filmnézés helyett. Meg nem a szolgáltatód "ja bocsi, most épp szarbantartás van" netszüneteit nézheted film helyett."
Ez nagyon szar duma. Ennyi erõvel, a saját filmedet elhagyod, éppen nem férsz hozzá mert költözöl és dobozokban van, stb. Kb ugyanannyira erõltetett mint a te példád.
"WOW-ért perkálsz havi sok ruppót (összeszámolta már a sok addikt hogy mennyit hajított ki rá eddig?),"
Mhm én két évig wowoztam kisebb nagyobb megszakitással. (Most megint kezdek egyet mert már hiányzik. 1x11.000 (ennyi volt a game) plusz mondjuk 19x3300Ft = 73.700Ft-ot wowoztam el.
"az offot meg egyszer pengeted csak ki, aztán annyiszor használod ahányszor akarod."
Csak az nem online játék.
Csak egyet mondj ami érdekes egybeesés és csak egyet mondj ami erõltetett.
Képzeld, mi szoktunk HD-s filmeket nézni, és nem arról beszélünk, amit összehordtál, hanem arról, hogy jé, milyen érdekes mintájú és anyagú ruhák, frizurák, make-up-ok (gy.k. smink), tapéták, bútorhuzatok, egyéb berendezési tárgyak, stb. stb. voltak pl. a 40-es, 50-es, 60-as, 70-es, 80-as években.
Amikor a nagyfelbontású tartalmakra kezdtek koncentrálni, világosan látszott h rövid/középtávon a 42 colos display is túlzásnak számít, amit ráadásul a t gyártók is úgy javasolnak h min 4-5 méter távolságot célszerû tartani, különben úgy jár az ember mint a mozi elsõ sorában.
A full HD-s tartalmakra vonatkozóan megint csak az jellemzõ h 42 col alatt "keresni" kell a különbséget a 720assal szemben. Hameg az ember "csak nézi", akkor ez alatt a méret alatt néha még az sem feltûnõ, ha csak DVD-t bámul.
Ezen kívül a VC-1 nevû codecet is, ami mindkét formátumnál használatos, csak eltérõ arányban.
És még ti mondjátok, hogy én teszem ezt... Hát nem, én tartalmilag minõségi filmet akarok nézni esztétikailag jó minõségben. Ehhez hozzátartozik, hogy pl. egy 60-as években készült filmen nem csak egyszerûen "egy zakót", "egy régi autót", "egy szobát", stb. akarok látni, hanem annak milyenségét is, hogy teljesebben átérezzem azt a kort, illetve a szereplõk karakterét, amit ezek a dolgok is kifejeznek. És ez csak nagyobb felbontással lehetséges.
Nagyon rég lehettetek ti pl. moziban. Ott sem csak egyszerûen "nagy a kép", hanem a Full HD-nél is jóval nagyobb felbontású. (No persze egy csökkentlátó az ugyanannyit lát belõle.)
A HD DVD-t jobbnak tartom(gyártói és user szempontból is) ettõl függetlenül annak sincs jövõje, elkéstek.
Ez így van, én is támogatom a Blurayt ha már arra dõl a mérleg, pedig lehet hogy a HDDVD jobb lett volna adatbiztonsági (nem adatvédelmi!) szempontból. De már legyen valami, mert ha veszekednek, sose veszünk egyiket se.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Mellesleg: nincs igazad <#wave>#wave> ... hamár az észérveknél tartunk
Egyébként milyen tévé, és milyen távolságból nézitek?
Szép lenne, ha moziban is DVD minõségben mennének a filmek...
Hát ez nagyon LOÁL! Tudod te mennyibe kerül egy albérlet? Van akinek a fél fizetése arra megy el (nem a kopasz bmw-sek rózsadombi luxusvillájára gondolok), és akkor még ki se nyitotta a vízcsapot! Ráadásul a számtekkel ellentétben a kérók ára nemhogy nem csökken, de nõ, az egyik legjobb befektetés! Ez nagyon szar példa volt...
Minek nekem ennyi film? Fogalja a helyet elrontja a szoba összképét és elõ sem veszem õket.
Pl. mert nem függesz senkitõl, akkor nézed meg amikor akarod? Nem a plz wait homokórát bámulod filmnézés helyett. Meg nem a szolgáltatód "ja bocsi, most épp szarbantartás van" netszüneteit nézheted film helyett.
De mondok jobbat: ugyanez megy sw fronton az online / offline játékokban. WOW-ért perkálsz havi sok ruppót (összeszámolta már a sok addikt hogy mennyit hajított ki rá eddig?), az offot meg egyszer pengeted csak ki, aztán annyiszor használod ahányszor akarod. Mert ugye nemcsak filmekben, hanem sw-ben is szeretnék többször lehúzni az embereket a kiadók.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Nekem tök mindegy, hogy Sony vagy nem Sony. Az, hogy köze van a BD-nek a PS3-hoz (illetve picit talán az is, hogy a HD_DVD-nek MS-hoz), már számít valamennyit. De a legfõbb lényeg, hogy végre felülkerekedjen az egyik, és normálisabban beinduljon a dolog. Nem x év múlva, hanem most.
talán azért mert ami ott van nálad, azt már nem tudják ellopni tõled. Ugyanígy nem bízunk az online fizetésben se, mert soxor lelopják az egész pénzt a számládról. Történelmi tapasztalat hogy csak magadra számíthatsz, nálad jobban senki nem tud megvédeni. Ez beleivódott az emberekbe minden téren, nincs benne semmi csodálkoznivaló.
Ez akkor 2x$5, még mindig kevesebb mintha megvetted volna lemezen $20-30-ért.
De még mindig sokkal több mint amennyit ér. Fõleg a fizetésekhez viszonyítva. Persze itt jön az szûklátókörû duma hogy dehát mennyi munka... Naés? Megkeresni az árát is ugyanannyi munka!
De a felfogásoddal is lehet valami, mert már korábban sem sikerült megértened, mi az a felbontás és részletgazdagság.
Más: Az MS-nek pedig annyi köze van hozzá, hogy õk írták a HD-hez a drm-et, ergo minden egyes eladott hd-lemez után részesednek, míg bd után nem. Ami azért különbség 😊.
A benzin nálunk pont ugyannyi mint a nyugati országokban
Megfelelõ távolból nézve a lovaskocsi is ugyanolyannak látszik mint a lamborghini... Mondjuk úgy hogy nem annyival olcsóbb a NYEU benya mint az ukrán. Ráadásul ami itt 1 euro, az az USA-ban csak 1 dodó.
Egy autó sem kerül nálunk tized árba csak azért mert mondjuk mi tized annyit keresünk mint a németek.
Nem is veszünk annyit és olyat...
A Cisco nem fogja a magyar szolgáltatóknak tized áron adni ugyanazokat a hálózati eszközöket mint egy amcsi szolgáltatónak
Ez meg is látszik a hazai és USA internet penetráció közti eltérésben.
Épp ezért egy termék árát az költségei határozzák meg, márpedig annak legnagyobb része jellemzõen világpiaci árszintû így aztán a hazai fizetéseknek semmi hatásuk nincs rá.
Az ár nagyrésze luxusprofit, abból kell lefaragni ha el akarnak adni itt valamit! Persze ha nem ez a cél, akkor nem kell, de nyavajogni se hogy nincs kereslet...
Magyarországon egyébként irtónagy a birtoklási vágy ezt a kommunizmusból hoztuk magunkkal (tatámnak istenért sem tudom megmagyarázni, hogy adja vissza a nyüves vonalas telefonját mert 1800Ft/hó anélkül hogy felemelné és mindkettejüknek van mobiltelefonja) Elég megnézni a lakásmániát is. Nálunk mindenki tulajdonolni akar egy lakást akár milliós hitelek árán is, holott nembiztos, hogy ez a jobb megoldés. Filmeknél is igy van, birtokolni birtokolni birtokolni. Meg kell, hogy mondjam eddig én is igy voltam de tavaly nyáron volt az a pillanat, hogy rájöttem. Minek nekem ennyi film? Fogalja a helyet elrontja a szoba összképét és elõ sem veszem õket. Talán a tiz újammon meg tudom mondani, hogy melyik az a film ami megér egyáltalán annyit, hogy többször megnézzük. Nagyfelbontással is igy vagyok. Le lehet már mindenfélét tölteni, gondoltam hétvégén szétnézek, hogy na mégis mit. És nem találtam semmit. SEMMIT, amire ugy gondoltam volna, hogy ez kell HD-ben annak ellenére, hogy a dvd a polcon van.