269
-
#149 "Torrentről a CAM-ot annál is hamarabb lerántod..."
Gratula nézd a CAM-ot. Én nem teszem.
"Azt lehet otthon is csinálni, csak pár kannásbor kell hozzá"
Van itthon pár üveg bor, egyik sem kannás, nem tablettás. Már megint bunkó paraszt vagyok, de szerintem 1000-1500Ft alatt nincs iható bor (és az még nem is finom csak iható)
"Otthon nem?"
Nem, itthon szigor van :) -
#148 "Egyrészt nem, másrészt meg elfelejted hogy megspórolod az albérleti díjat (vagy"
http://www.ingatlan-market.hu/hasznaltlakasarak/
Akárhogy nézem ez csökkenés. Ráadásul ha néha kezedbe fogsz egy újságot akkor mégcsak nem is irnál ilyen hülyeségeket.
"kiadod alinak), ami nem kevés zsé, ezen csak nyerni lehet."
Egyszer vedd a fáradtságot hogy a lakás amit 15-20M forintért megveszed mennyiért tudod kiadni, mik a járulékos költségei és vajon 15 v. 20M forintnak mennyi a kamata? És vajon mennyi ha állampapirt veszel belőle? És vajon mennyi ha nézel valami normális befektetést? Súgok: Kicsit (sokkal) több mint amit a kiadott albiért kapsz.
"ember ki nem engedi a kezéből, mert ennél jobb csak egy aranybánya vagy lottó5ös lenne."
Ez (mint fentebb is látszik) egy nagy téveszme ami abból adódik, hogy rengeteg ember oda teszi a pénzét ahova gondolja anélkül hogy megnézné. Engem nem zavar hogy olyan lakásba fektetsz aminek a reálértéke mostmár harmadik éve csökken, csak ne ird le a hülyeségeidet.
"Nekem 5 év dio2 kijött 20k-ból."
Örülök neki. Te játsz azzal én meg hagy döntsem el mire költöm a pénzem. Képzeld van aki nulla forintból játszik, de az sem wowozott. -
#147 Nálam foci az első :) És ezért szidom ezt a mocskos szemét szar adást, me ha valahova akkor ide kéne a HD :) -
fade2black #146 Egy link azoknak akik nem látják a különbséget HD és DVD közt:
http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html
hozzátenném a pldm még nem is a legjobb ennél még durvább a difi.
aki ezekután se látja a difit az látáskárosult és fölösleges neki a HD.
Egyébként szerintem már most halott a Blue-Ray: Kényelmetlen, büdös lassú és a szabványt átfutva az adtbiztonsága még a DVDnél is katasztrofálisabb lesz.
Akinek relatíve gyors, kényelmes(nagy) adattároló kll az vegyen HDDt 20Kért ha aggódik az adatbiztonság miatt akkor meg kösse raidbe. Raidbe kötve 80ft/gb azaz 320ft/db ért tárolom a 720Ps 4gbs filmeimet mármint az a 10dbot amit évente alkalmasnak itélek arra, hogy meglegyen. -
virs lee #145 1, Szeretném megnézni a filmet és nem félév múlva
Torrentről a CAM-ot annál is hamarabb lerántod...
2, Sokkal jobb a mozi hangulata (nem a felbontás miatt)
Azt lehet otthon is csinálni, csak pár kannásbor kell hozzá. ^^
3, Lehet kólát inni és popcornt enni
Otthon nem? -
virs lee #144 Bazz, sok tanyán meg áram sincs, akkor kapcsoljuk le mindenkinél, mert minek az, és különbenis az ősember is elvolt nélküle? -
virs lee #143 1680x1050-es monitorok is elérhető magyar árban kaphatók, nem kell feltétlen milliós szerkó hogy HD minőséget élvezhess. Jó, nem 1920, de az 1280 vagy 1388 (mittoménmelyik a kisebbik szabvány) simán belefér, és az is fényévekkel jobb mint a DVD.
A DVD annak megfelelő, aki még nem látott HD-t. -
virs lee #142 1500-ban meg alig volt ember akinek videomagnója volt... -
virs lee #141 Egyrészt az ingatlan (kivéve a luxusingatlan és a kiadó iroda) egyáltalán nem jó befektetés csak számolj utána. Az ingatlanok ára az elmúlt években nem nőtt számottevően, reálértéken csökkent.
Egyrészt nem, másrészt meg elfelejted hogy megspórolod az albérleti díjat (vagy kiadod alinak), ami nem kevés zsé, ezen csak nyerni lehet. Persze sok pénz kell hozzá, ingyen nem lehet hozzájutni. De ha már megvan, az ember ki nem engedi a kezéből, mert ennél jobb csak egy aranybánya vagy lottó5ös lenne.
Ez nagyon szar duma.
Ez is. ^^
Ennyi erővel, a saját filmedet elhagyod, éppen nem férsz hozzá mert költözöl és dobozokban van, stb. Kb ugyanannyira erőltetett mint a te példád.
Ja, meg ha a vonat elé ugrasz, akkor baszhatod a letöltéseidet is...
Mhm én két évig wowoztam kisebb nagyobb megszakitással. (Most megint kezdek egyet mert már hiányzik. 1x11.000 (ennyi volt a game) plusz mondjuk 19x3300Ft = 73.700Ft-ot wowoztam el.
Nekem 5 év dio2 kijött 20k-ból.
Csak az nem online játék.
És nem is biztos hogy olyan jó.
-
dez #140 Igen, közeli képen már látszik, hogy az tényleg haj, stb. Még jó. De akkor is homályos, nem életszerű.
Sajnos én ahhoz vagyok szokva, hogy élesen látok, nem homályosan. -
virs lee #139 Igazából az 1.6 terás holodisc a jövő, csak még ki akarják facsarni előtte a pénzt az emberekből a bluray / hddvd-ért is, majd csak aztán engedélyezik az elterjesztését. -
virs lee #138 Azért a mobiltelefon egy kézzel fogható dolog, azzal nem lehet vagizni hogy streamingben vidózok... -
dez #137 Egek... Jahh, bocs, én nem focimeccset nézek, ahol az egész képet be kell látni, hanem filmeket, ahol a lényeg egy adott kisebb területen zajlik, a többihez elég a perifériás látás. -
dez #136 Szal te azt mondod, semmi értelme a HD-nak egy 100cm-es tévén. És az kb. olyan, mint az SACD v. DVD-A. Ez már csak azért is hülyeség, mert már most sokkal több HD-s cuccot adtak el, mint SACD-ből és DVD-A-ból x év alatt. És majd nézd meg, mennyit fognak még ezután. Szerencsére az emberiség nagyobb része nem rövidlátó, vagy nem szégyelli, és elmegy az optikushoz.
Amit TE nem akarsz megérteni, hogy a te igényeid nem feltétlenül tükrözik az összes emberét. Néhány éven belül az én igényeim lesznek az átlagosak, te meg vaksiskodhatsz tovább. -
dez #135 "Kb 3,5m-ről nézzük"
Elfogadom 4-nek. :) Nos csak 2x több, mint ami itt ideális lenne filmnézéshez.
Ti tényleg tévét néztek.. Ugye, nehéz elszakadni a régi berögzült szokásoktól..
"Miért miről formáljak?"
Hát törvényt ne, főleg 1080p-re vonatkozót. Saját személyes véleményt, körülményeket pontosan leírva..
"Ezt is megbeszéltük, hogy te ilyen szuper ember vagy. Rajtad kivül mindenki nagyitóval látja csak a különbséget. Nem gond, szerintem ilyen szemmel bármelyik gyárba / fejlesztőhöz felvesznek tesztelőnek, elemzőnek. Miért nem jelentkezel?"
Egyszerűen csak te vagy rövidlátó, meg azok a híres, általad "tesztelőknek" kinevezett egyének. -
#134 Hát erre meg azt mondom, hogy mostmár egyre jobban nem tudom elképzelni milyen forrást nézel. Nálam a dvdn látszik hogy a fű az fű és biztosan fű, a bajusz az bajusz és biztos az nem elkent kóc. Ugyan nagyfelbontáson talán még meg is számolhatnám de azt meg nem akarom. -
dez #133 De nem is kell a nagy képet erőltetni. Itt van tőlem 3m-re egy 66cm-es tévé, jó minőségű adás megy rajta, magához képest szép éles és tiszta a kép.
De valójában egy homály az egész. A lényeget ki lehet venni, de aztán annyi. Kutya->szőr... Biztos, hogy szőr? Vagy valami filc? Emberi haj... Nem lehet, hogy inkább formázott kóc? Udvar->gyep... Biztos, hogy ez fű? Nem lehet, hogy csak széthányt zöld kreppapír? Növények... Milyen növények!? Ruha... Milyen ruha? Csíkos! Csíkos ruha! Hah, jaj de jó. De milyen ruha???
Akinek ez untig elég, és nem látja, hogy egy mosott szar, az valószínű rövidlátó, csak nem tud róla.
Van mellette egy fénykép, na az nem homály, normálisan ki lehet venni a dolgokat, stb.
Tehát ekkora méretre is igencsak ráférne legalább egy 4x-es felbontás, nem hogy 2-3x ekkorára. -
#132 Számold bele azt is (ez tapasztalat mert kipróbáltam) hogy nálam egy 107cm-es tévé ebből a távolságból (3-3,5m) kényelmetlen volt, mert nem éreztem, hogy az egészet be tudom látni, és ez egy focimeccsnél rohadt kényelmetlen. -
#131 "Ha meg annyira biztos vagy benne, hogy a felbontásnak semmi köze ehhez, azzal éppen azt mondod, hogy jó lenne oda a DVD felbontás is."
Ezt nem hiszem el komolyan mondom. Egyszerűen egyik füleden be a másikon meg ki a szavak. Ha ezernyolcszázszor leirom és nem értelmezed akkor van értelme még többször leirnom? Komolyan most utoljára;
A felbontásnak igenis nagyon sok köze van nagyon sok mindenhez. Mint ahogy azt is irtam, hogy van egy minimum ami alá nem szivesen megy az ember. Ez nálam a dvd felbontása egy OTTHONI max 94-100cm-es tévén. Nem nézek divxet mert bántja a szemem, nem nézek mindenféle kamerás meg mittoménmilyen felvételt mert élvezhetetlen. És nem néznék dvdt egy 18m-es vásznon mert élvezhetetlen lenne.
Ugyanez van audionál is. Van egy szint ami alá nem szivesen megy az ember, de utána sokkal feljebb sem érdemes, mert nemigazán van normálisan hallható különbség. Nem szeretem ha valami nem cd minőség (vagy igen egy jó mp3), viszont nem kell nekem itthonra DVD audio meg SACD, mert nekem nem nyújt annyi pluszt hogy fizessek érte.
Na most érted? Hónapok óta mikor ilyen fórum van én ezt irom te meg nem érted. Nem akarok moziban dvdt nézni, de nem akarok azért itthon sok pénzt fizetni, hogy ha közelmegyek a tévéhez meg pillanat álljra rakom a lejátszót akkor látom mennyivel részletgazdagabb.
És régebben is jártak az emberek moziba amikor még sem a felvevők sem a lejátszók nem voltak olyan jók mint most. (természetesen filmre gondolok 35mm) -
#130 "Miért is nem válaszolsz rá, hogy milyen távolságból néztétek?"
Kb 3,5m-ről nézzük
"És miért is egy 768p-s tévé alapján formálsz törvényt, amin 720p-t nézel?"
Miért miről formáljak?
"Igen, már megbeszéltünk, hogy az a "tesztlelők is elismerték" szöveg hülyeség. Milyen érdekes, hogy én teljesen jól látom a különbséget nem hogy 127cm-es, hanem 1m-es képnél is egy 768p-s és egy 1080p-s tévé képe között. (Persze olyan tartalommal, ami tényleg több infót tartalmaz a magasabb felbontáson.) 2,5-3m-ről."
Ezt is megbeszéltük, hogy te ilyen szuper ember vagy. Rajtad kivül mindenki nagyitóval látja csak a különbséget. Nem gond, szerintem ilyen szemmel bármelyik gyárba / fejlesztőhöz felvesznek tesztelőnek, elemzőnek. Miért nem jelentkezel? -
dez #129 Na jó, persze tényleg nem 2m-ről kell nézni egy 3m-es képet. Hanem 3-ról egy 2-eset. :)
Éppen akkor lehet ilyen közelről nézni, ha elegendően nagy felbontású, és nem csak egy nagy pacát látsz.
(Meg ugye a mai tévék már nem 50Hz-en villognak, mint egy stroboszkóp. 25Hz-es sorvillogással. Nem kell tőlük biztonságos távolságra ülni, hogy ne follyon ki a szemed.) -
dez #128 Nem kevés. Számold ki, egy (átlagos arányokkal rendelkező) moziban kényelmes távról nézve a vásznat, tőled 2-3m-re elmetszve ezt a vászon sarkai és közted létrejövő gúlát, mekkora szélességet kapsz.
Ma már hozzá vagyunk szokva a 17-19-20"-es monitorokhoz - nézz meg ma egy 14"-es CRT-t! Olyan kicsi, hogy klausztrofóbiát kapnék, ha újra azt kellene használnom.. Annak idején nem tűnt kicsinek, de valójában nagyon is az. Mint ahogy a hozzá tartozó 640x480 is. -
Power #127 Neutron gyorsító is van, mégsem vesznek sokan s nem azért mert nem tehetnék meg.
Ki mondta, hogy 10m-ről kell nézni? Mindig magadnak válaszolsz.
Csak azt írtam, hogy 2-3m kevés, egy 2-3 m-es tv-hez.
Nem csak ezért nem fog elterjedni a 2-3 m-es tv. -
BobaFett #126 Hát nekem mindigis szükségem lesz arra, hogy amit megveszek az a fizikai valójában is az enyim legyen, ne csak egy adathalmaz a vinyom, ami ráadásul rendszerint tönkremegy elöbb-utobb. -
dez #125 "Sokkal jobb a mozi hangulata (nem a felbontás miatt)"
Kapjál már észhez! Majd biztos nem számít a hangulatban a kép részletgazdagsága, és ezzel a sokkal nagyobb élethűsége, fényképszerűsége.
Ha meg annyira biztos vagy benne, hogy a felbontásnak semmi köze ehhez, azzal éppen azt mondod, hogy jó lenne oda a DVD felbontás is. -
dez #124 Miért is nem válaszolsz rá, hogy milyen távolságból néztétek?
És miért is egy 768p-s tévé alapján formálsz törvényt, amin 720p-t nézel? És amit ki tudja, milyen messziről néztek.
Igen, már megbeszéltünk, hogy az a "tesztlelők is elismerték" szöveg hülyeség. Milyen érdekes, hogy én teljesen jól látom a különbséget nem hogy 127cm-es, hanem 1m-es képnél is egy 768p-s és egy 1080p-s tévé képe között. (Persze olyan tartalommal, ami tényleg több infót tartalmaz a magasabb felbontáson.) 2,5-3m-ről. -
dez #123 A BD vs. HD_DVD csak mellékesen jön most ide. Mint láthatod, két fő irány van: letöltés/VoD, Pay-per-view és SD vs. HD. Utóbbiakkal kapcsolatban írtam, hogy nem áll meg az idő: attól, hogy ma drága egy full-HD-s tévé, később nem lesz az. -
dez #122 Ha azt a 100 centi körüli tévét nem 10m-ről nézi, hanem értelmes filmnézési távról, akkor nagyon is előny a nagyobb felbontás. -
dez #121 Egyfolytában erről beszélünk. Hsz-ek száma: #117. Már ezt sem látod? :) -
#120 "És minek jársz moziba, ha semmivel sem jelent többet, mint az otthoni DVD?"
Azért mert:
1, Szeretném megnézni a filmet és nem félév múlva
2, Sokkal jobb a mozi hangulata (nem a felbontás miatt)
3, Lehet kólát inni és popcornt enni -
#119 "Nem válaszoltál... Milyen tévé, milyen felbontású film?"
Itt van az aláirásomban nehéz kinézni? A film meg természetesen 720p mivel 1080-as film tökközelről is alig néz ki jobban a tévémen mint a 720p. (ezt egy másik forumban már megbeszéltük, ezt még a tesztelők is elismerik, hogy 50" alatt gyak nincs különbség) -
#118 Nem áll meg az idő, és a fejlődés sem. Ezért nem is érdekel a BR meg HDDVD most (és ezt már annyiszor leirtam) ha ócsó lesz és jól ki tudom használni akkor én is azt veszek meg mindenki ( a kisebb felbontású cuccok el is tűnnek), viszont forditva sem áll meg az idő, nemsokára újabb szabványok és újabb formátumok jönnek és és és és éééééss tádáááám jön az online letöltés ahol végre el lehet felejteni ezt a szarakodást, és erről kellene, hogy ez a forum itt most szóljon. Nem is értem, hogy megint hjogy jött ide a BDvsHDDVD téma. -
dez #117 És minek jársz moziba, ha semmivel sem jelent többet, mint az otthoni DVD? -
snakekiller #116 De mégis kik akarnak otthon mozivászonra való részletességet? Könyörgöm errefelé a legtöbb amit Átlag János megenged magának (már csak a lakások mérete miatt is) az egy alsó(közép)kategóriás 100 centi körüli LCD + vmi "instant" házimoziszett és ezt nem fogja egyhamar lecserélni. Olyan igényeket tulajdonítasz a tömegeknek ami még a techno-, video-, akármifil körökben is ritka szerintem. :) -
dez #115 Nem válaszoltál... Milyen tévé, milyen felbontású film?
A látszólagos képméret és felbontás kapcsolatával kapcsolatban nézelődj visszafelé. -
#114 Lássuk. -
dez #113 És? Az idő megállni készül? -
dez #112 Hát ugye, ha adott látszólagos képméretnél szerinted az a felbontás is éppen elég.. -
dez #111 Az én vitasílusom? Nem is tudom, ki indított a bitbuzizással, te kis jótét lélek.
Aha, ha nem tudsz már milyen ellenérvet helhozni, akkor jön a komolytalan vagy duma. Szánalmas. -
dez #110 Mondok én sokkal többet is.