Jobs: a Blu-ray után a letöltések nyernek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lefelé konvertálásnál veszhet el infó, amikor egy eredetileg is 50/60-nal rögzített képanyagot a TV kedvéért interlaced-dé "feleznek", és az ilyen pl 1080i-t 25/30-ra alakítva veszhet el mozgásrészlet...
Mellesleg mozizásban bevett dolog az fps-állítgatás, közel sem mindent 24fps-sel vesznek fel.
A TVzésben az átvivendõ adatmennyiséget lehet felezni interlaced átvitellel, de ahhoz, amit mondasz, h másik mozgásfázist tartalmazzon pl az elõzõ pároshoz képest a köv. páratlan, az kell, hogy eleve 50/60fps-sel vegyék fel. Az meg elõbb is írtam, progresszívként kerül rögzítésre.
Ezt mind sztem te is tudod, csak azoknak félreérthetõ volt, akik nincsekek képben.
Nem értem mi tud elveszni átkonvertálásnál, ha az eredeti anyagban is csak 24 fázisból állt egy másodperc.
Meg ugye a mozifilmek vagy 100 éve 24 fps-esek...
A tévézésben mondjuk az 50 ill. 60 mozgásfázis/mp a megszokott: normális esetben az interlace fieledek más mozgásfázist tartalmaznak (kiv. mozifilmek közvetítése). Csak ugye jönnek a nagyokosok, hogy az interlace szar, csakis a progressszív lehet a jó. Nem baj, ha csak 24/25/30 fps... Aztán képesek átkonvertálni ilyen 50/60 fázisos 1080i-s felvételeket 25/30fps-es 720p-re (sokszor jó kis árnyképesedés is befigyel), amikor normális deinterlace-szel 50/60fps-es is lehetne. Többet foglal, de másként mégiscsak elvész az infó fele.
Mást nem zavar, hogy gyors jeleneteknél vagy elmosódot vagy darabos a mozgás?
Engem egy 50cm-es tv-n meg moziban is ugyanúgy ez zavar.
"És régebben is jártak az emberek moziba amikor még sem a felvevõk sem a lejátszók nem voltak olyan jók mint most. (természetesen filmre gondolok 35mm)"
Aha, a XIX.sz.-ban még biztos nem voltak olyan jók. A XX.-ban még épp elég fejlett volna az optika és a kémia. A HD-ban újrascannelt régi filmek sokkal részletgazdababbak és élesebbek, mint a DVD-s változat. Meg lehet nézni (neked mondjuk felesleges) a '40-es években készült Elfújta a szélt HD-ban. Majdnem olyan, mintha nem is olyan régen forgatták volna, és persze sokkal jobban meg lehet figyelni mindent. Sokkal inkább oda repíti az embert a múltba. Vagy ott van a James Bond sorozat a '60-as, '70-es évekbõl..
4x-es (720p) - 6x-es (1080p) felbontásról beszélünk!!! Hacsak nem tompa a felvétel, ami néha elõfordul, ez nagyon nagy különbség. De akinek nem számít, vegye vissza a monitorán a felbontást 640x480-ra... (Nem is hiszem, hogy te natív bontásban használod a monitorodat, a vaksi szemeddel... 😊 )
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Pedig tele a net halkabbnál halkabb passzív HTPC-kel, ami pont erre van kitalálva. ráadásul a pc lejátszik mindent, max a codeceket kell frissíteni a netrõl, a cd / dvd / hd / bluray szarokat meg sorra dobhatod a kukába ha kijön vmi új formátum.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Neked elég a fos minõség, nem nekem...
Csak az a baj hogy a sok lehúzható ember miatt a gruppen tucatjátékokat erõltetik az igényes szóló játékok kárára.
De szerintem te csak itt hülyítesz minket ezzel a butasággal, közben meg röhögsz, hogy még komolyan is vesszük. <#vigyor2>#vigyor2>
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html"
Miért van ilyen ember? Én még nem találkoztam olyannal aki nem látná a különbséget :o
"Akinek relatíve gyors, kényelmes(nagy) adattároló kll az vegyen HDDt 20Kért ha aggódik az adatbiztonság miatt akkor meg kösse raidbe. Raidbe kötve 80ft/gb azaz 320ft/db ért tárolom a 720Ps 4gbs filmeimet mármint az a 10dbot amit évente alkalmasnak itélek arra, hogy meglegyen."
Mhm nekem sajnos nincs olyan asztali lejátszom amibe vinyot lehet rakni, az, hogy számitógépen nézzek filmet az meg számomra elfogadhatatlan.
Gratula nézd a CAM-ot. Én nem teszem.
"Azt lehet otthon is csinálni, csak pár kannásbor kell hozzá"
Van itthon pár üveg bor, egyik sem kannás, nem tablettás. Már megint bunkó paraszt vagyok, de szerintem 1000-1500Ft alatt nincs iható bor (és az még nem is finom csak iható)
"Otthon nem?"
Nem, itthon szigor van 😊
http://www.ingatlan-market.hu/hasznaltlakasarak/
Akárhogy nézem ez csökkenés. Ráadásul ha néha kezedbe fogsz egy újságot akkor mégcsak nem is irnál ilyen hülyeségeket.
"kiadod alinak), ami nem kevés zsé, ezen csak nyerni lehet."
Egyszer vedd a fáradtságot hogy a lakás amit 15-20M forintért megveszed mennyiért tudod kiadni, mik a járulékos költségei és vajon 15 v. 20M forintnak mennyi a kamata? És vajon mennyi ha állampapirt veszel belõle? És vajon mennyi ha nézel valami normális befektetést? Súgok: Kicsit (sokkal) több mint amit a kiadott albiért kapsz.
"ember ki nem engedi a kezébõl, mert ennél jobb csak egy aranybánya vagy lottó5ös lenne."
Ez (mint fentebb is látszik) egy nagy téveszme ami abból adódik, hogy rengeteg ember oda teszi a pénzét ahova gondolja anélkül hogy megnézné. Engem nem zavar hogy olyan lakásba fektetsz aminek a reálértéke mostmár harmadik éve csökken, csak ne ird le a hülyeségeidet.
"Nekem 5 év dio2 kijött 20k-ból."
Örülök neki. Te játsz azzal én meg hagy döntsem el mire költöm a pénzem. Képzeld van aki nulla forintból játszik, de az sem wowozott.
http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html
hozzátenném a pldm még nem is a legjobb ennél még durvább a difi.
aki ezekután se látja a difit az látáskárosult és fölösleges neki a HD.
Egyébként szerintem már most halott a Blue-Ray: Kényelmetlen, büdös lassú és a szabványt átfutva az adtbiztonsága még a DVDnél is katasztrofálisabb lesz.
Akinek relatíve gyors, kényelmes(nagy) adattároló kll az vegyen HDDt 20Kért ha aggódik az adatbiztonság miatt akkor meg kösse raidbe. Raidbe kötve 80ft/gb azaz 320ft/db ért tárolom a 720Ps 4gbs filmeimet mármint az a 10dbot amit évente alkalmasnak itélek arra, hogy meglegyen.
Torrentrõl a CAM-ot annál is hamarabb lerántod...
2, Sokkal jobb a mozi hangulata (nem a felbontás miatt)
Azt lehet otthon is csinálni, csak pár kannásbor kell hozzá. ^^
3, Lehet kólát inni és popcornt enni
Otthon nem?
A DVD annak megfelelõ, aki még nem látott HD-t.
Egyrészt nem, másrészt meg elfelejted hogy megspórolod az albérleti díjat (vagy kiadod alinak), ami nem kevés zsé, ezen csak nyerni lehet. Persze sok pénz kell hozzá, ingyen nem lehet hozzájutni. De ha már megvan, az ember ki nem engedi a kezébõl, mert ennél jobb csak egy aranybánya vagy lottó5ös lenne.
Ez nagyon szar duma.
Ez is. ^^
Ennyi erõvel, a saját filmedet elhagyod, éppen nem férsz hozzá mert költözöl és dobozokban van, stb. Kb ugyanannyira erõltetett mint a te példád.
Ja, meg ha a vonat elé ugrasz, akkor baszhatod a letöltéseidet is...
Mhm én két évig wowoztam kisebb nagyobb megszakitással. (Most megint kezdek egyet mert már hiányzik. 1x11.000 (ennyi volt a game) plusz mondjuk 19x3300Ft = 73.700Ft-ot wowoztam el.
Nekem 5 év dio2 kijött 20k-ból.
Csak az nem online játék.
És nem is biztos hogy olyan jó.
Sajnos én ahhoz vagyok szokva, hogy élesen látok, nem homályosan.
Amit TE nem akarsz megérteni, hogy a te igényeid nem feltétlenül tükrözik az összes emberét. Néhány éven belül az én igényeim lesznek az átlagosak, te meg vaksiskodhatsz tovább.
Elfogadom 4-nek. 😊 Nos csak 2x több, mint ami itt ideális lenne filmnézéshez.
Ti tényleg tévét néztek.. Ugye, nehéz elszakadni a régi berögzült szokásoktól..
"Miért mirõl formáljak?"
Hát törvényt ne, fõleg 1080p-re vonatkozót. Saját személyes véleményt, körülményeket pontosan leírva..
"Ezt is megbeszéltük, hogy te ilyen szuper ember vagy. Rajtad kivül mindenki nagyitóval látja csak a különbséget. Nem gond, szerintem ilyen szemmel bármelyik gyárba / fejlesztõhöz felvesznek tesztelõnek, elemzõnek. Miért nem jelentkezel?"
Egyszerûen csak te vagy rövidlátó, meg azok a híres, általad "tesztelõknek" kinevezett egyének.
De valójában egy homály az egész. A lényeget ki lehet venni, de aztán annyi. Kutya->szõr... Biztos, hogy szõr? Vagy valami filc? Emberi haj... Nem lehet, hogy inkább formázott kóc? Udvar->gyep... Biztos, hogy ez fû? Nem lehet, hogy csak széthányt zöld kreppapír? Növények... Milyen növények!? Ruha... Milyen ruha? Csíkos! Csíkos ruha! Hah, jaj de jó. De milyen ruha???
Akinek ez untig elég, és nem látja, hogy egy mosott szar, az valószínû rövidlátó, csak nem tud róla.
Van mellette egy fénykép, na az nem homály, normálisan ki lehet venni a dolgokat, stb.
Tehát ekkora méretre is igencsak ráférne legalább egy 4x-es felbontás, nem hogy 2-3x ekkorára.
Ezt nem hiszem el komolyan mondom. Egyszerûen egyik füleden be a másikon meg ki a szavak. Ha ezernyolcszázszor leirom és nem értelmezed akkor van értelme még többször leirnom? Komolyan most utoljára;
A felbontásnak igenis nagyon sok köze van nagyon sok mindenhez. Mint ahogy azt is irtam, hogy van egy minimum ami alá nem szivesen megy az ember. Ez nálam a dvd felbontása egy OTTHONI max 94-100cm-es tévén. Nem nézek divxet mert bántja a szemem, nem nézek mindenféle kamerás meg mittoménmilyen felvételt mert élvezhetetlen. És nem néznék dvdt egy 18m-es vásznon mert élvezhetetlen lenne.
Ugyanez van audionál is. Van egy szint ami alá nem szivesen megy az ember, de utána sokkal feljebb sem érdemes, mert nemigazán van normálisan hallható különbség. Nem szeretem ha valami nem cd minõség (vagy igen egy jó mp3), viszont nem kell nekem itthonra DVD audio meg SACD, mert nekem nem nyújt annyi pluszt hogy fizessek érte.
Na most érted? Hónapok óta mikor ilyen fórum van én ezt irom te meg nem érted. Nem akarok moziban dvdt nézni, de nem akarok azért itthon sok pénzt fizetni, hogy ha közelmegyek a tévéhez meg pillanat álljra rakom a lejátszót akkor látom mennyivel részletgazdagabb.
És régebben is jártak az emberek moziba amikor még sem a felvevõk sem a lejátszók nem voltak olyan jók mint most. (természetesen filmre gondolok 35mm)
Kb 3,5m-rõl nézzük
"És miért is egy 768p-s tévé alapján formálsz törvényt, amin 720p-t nézel?"
Miért mirõl formáljak?
"Igen, már megbeszéltünk, hogy az a "tesztlelõk is elismerték" szöveg hülyeség. Milyen érdekes, hogy én teljesen jól látom a különbséget nem hogy 127cm-es, hanem 1m-es képnél is egy 768p-s és egy 1080p-s tévé képe között. (Persze olyan tartalommal, ami tényleg több infót tartalmaz a magasabb felbontáson.) 2,5-3m-rõl."
Ezt is megbeszéltük, hogy te ilyen szuper ember vagy. Rajtad kivül mindenki nagyitóval látja csak a különbséget. Nem gond, szerintem ilyen szemmel bármelyik gyárba / fejlesztõhöz felvesznek tesztelõnek, elemzõnek. Miért nem jelentkezel?
Éppen akkor lehet ilyen közelrõl nézni, ha elegendõen nagy felbontású, és nem csak egy nagy pacát látsz.
(Meg ugye a mai tévék már nem 50Hz-en villognak, mint egy stroboszkóp. 25Hz-es sorvillogással. Nem kell tõlük biztonságos távolságra ülni, hogy ne follyon ki a szemed.)
Ma már hozzá vagyunk szokva a 17-19-20"-es monitorokhoz - nézz meg ma egy 14"-es CRT-t! Olyan kicsi, hogy klausztrofóbiát kapnék, ha újra azt kellene használnom.. Annak idején nem tûnt kicsinek, de valójában nagyon is az. Mint ahogy a hozzá tartozó 640x480 is.
Ki mondta, hogy 10m-rõl kell nézni? Mindig magadnak válaszolsz.
Csak azt írtam, hogy 2-3m kevés, egy 2-3 m-es tv-hez.
Nem csak ezért nem fog elterjedni a 2-3 m-es tv.
Kapjál már észhez! Majd biztos nem számít a hangulatban a kép részletgazdagsága, és ezzel a sokkal nagyobb élethûsége, fényképszerûsége.
Ha meg annyira biztos vagy benne, hogy a felbontásnak semmi köze ehhez, azzal éppen azt mondod, hogy jó lenne oda a DVD felbontás is.
És miért is egy 768p-s tévé alapján formálsz törvényt, amin 720p-t nézel? És amit ki tudja, milyen messzirõl néztek.
Igen, már megbeszéltünk, hogy az a "tesztlelõk is elismerték" szöveg hülyeség. Milyen érdekes, hogy én teljesen jól látom a különbséget nem hogy 127cm-es, hanem 1m-es képnél is egy 768p-s és egy 1080p-s tévé képe között. (Persze olyan tartalommal, ami tényleg több infót tartalmaz a magasabb felbontáson.) 2,5-3m-rõl.
Azért mert:
1, Szeretném megnézni a filmet és nem félév múlva
2, Sokkal jobb a mozi hangulata (nem a felbontás miatt)
3, Lehet kólát inni és popcornt enni