269
-
dez #229 Szerintem holt egyszerű a kérdés, és teljesen érthető, mire vonatkozik. Milyen érdekes, válaszolni is tudtál rá. -
dez #228 De van. AVC-nél legalábbis, és kötve hisze, hogy ebben a VC-1 jobb, mivel a WMV9-nél brutálisan kijött. -
dez #227 "Mhm te meg ellenérdekelt vagy a Panasonic termékek iránt. Ez tisztán látszik a hozzászólásaidból meg a nevedből is."
Miért lennék ellenérdekelt a Panasonic termékek iránt? Ez kicsit más, mint hogy neked Xbox360-ad van, és így ha műsoros lemezen akarnál HD-s anyagot nézni, HD_DVD-n tehetnéd meg, viszont a BD miatt ez lassan lehetetlenné válik?
"Mi hogyan? Tedd már fel akkor a kérdésedet normálisan érthetően."
Mit nem volt világos korábban pl. azon a kérdésen, hogy milyen messziről nézitek, hogy többször fel kellett tennem? Meg volt ott más hasonlóan egyszerű kérdés is.
"Nem kiadott anyagot nézek. Hanem BluRayről meg HDDVDről tömizett anyagot. Tessék összehasonlitani bármelyik ugyanakkor méretű x264-el, utána szövegelni. Azt hogy te megint néztél valami katasztrófális anyagot az semmit nem jelent. Mint ahogy nagyon jól tudod hogy bármilyen formátumban lehet szart csinálni."
Ha WMV9-ről van szó, az azonos bitrátán (azonos hossznál azonos méretben) fényévekre van minőségben az AVC-től.
"Ráadásként a wmvbe tömizett anyagok Vc1-el vannak ugyebár kódolva, szóval ha te nem azt néztél akkor tényleg fogalmam sincs hogy mit."
Nem feltétlenül. WMV9 is lehet. Én egy darab VC-1 enkódot sem láttam még pl. torrenten, WMV9-et annál inkább. -
#226 "Egyébként meg mit kezdenél azzal a letöltött 20-30-40 gigás, vagy akár csak 4-8 gigás avc(/vc-1) anyaggal?"
Látod ezért nem szoktam mindenre válaszolni mert ez is egy befejezetlen hülye kérdés! Ugyebár mint előbb irtam 20-30-40GBot nem töltök le. A 8GB anyag VC1 meg ki van irva DL lemezre, ezt berakom boxba, az felismeri és voila lejátsza. -
#225 "Az nevet, aki utóljára nevet: a színátmenetek sávosodásán/simaságán jól látszik. Mozgalmasabb jeleneteknél is kijön."
Nemjönki. Nincs sávosodás. -
#224 "Alapvetően ellenérdekelt vagy, legfeljebb nem foglalkozol ezzel."
Mhm te meg ellenérdekelt vagy a Panasonic termékek iránt. Ez tisztán látszik a hozzászólásaidból meg a nevedből is.
"Több kérdést meg kellett ismételni, és most sem vetted figyelembe a hogyant."
Mi hogyan? Tedd már fel akkor a kérdésedet normálisan érthetően.
"mondani, hogy a kiadott hd-wmv-k kicsit messze esnek a MS-tól letölthető demó "
Nem kiadott anyagot nézek. Hanem BluRayről meg HDDVDről tömizett anyagot. Tessék összehasonlitani bármelyik ugyanakkor méretű x264-el, utána szövegelni. Azt hogy te megint néztél valami katasztrófális anyagot az semmit nem jelent. Mint ahogy nagyon jól tudod hogy bármilyen formátumban lehet szart csinálni.
"a vc-1-et. És még az sem éri utól az avc-t."
Ráadásként a wmvbe tömizett anyagok Vc1-el vannak ugyebár kódolva, szóval ha te nem azt néztél akkor tényleg fogalmam sincs hogy mit. -
dez #223 Egyébként meg mit kezdenél azzal a letöltött 20-30-40 gigás, vagy akár csak 4-8 gigás avc(/vc-1) anyaggal? -
dez #222 Az nevet, aki utóljára nevet: a színátmenetek sávosodásán/simaságán jól látszik. Mozgalmasabb jeleneteknél is kijön. -
dez #221 Alapvetően ellenérdekelt vagy, legfeljebb nem foglalkozol ezzel.
Több kérdést meg kellett ismételni, és most sem vetted figyelembe a hogyant.
Épp az előbb néztem bele egy HD-s wmv-be, és hát katasztrófális volt... Először azt hittem, SD upconvert, és csak jobban megnézve jöttem rá, hogy annál egy picivel azért jobb. De köze sem volt egy normális HD-s anyagoz. Erre szokták mondani, hogy a kiadott hd-wmv-k kicsit messze esnek a MS-tól letölthető demó anyagoktól (gondolom, kicsit más bitráta). Pedig még azok a demó anyagok sem éppen tökéletesek. Nem véletlenül fejleszették alaposan tovább, és hozták létre a vc-1-et. És még az sem éri utól az avc-t. -
#220 Jah és nem monitoron két centiről. -
#219 Nem azt a filmet még nem találták ki ami miatt letöltenék 20-30Gbot. -
#218 "Van már hdtv is."
Tényleg? LEhet kapni? Mióta? Én azt hittem hogy csak junosztyal van tele a MediaMarkt. Valamelyik nap ott voltam és akkor még csak 12" meg 16" junoszty volt, de igérték hogy nemsokár jön az új modell amiben már nem csak két szin lesz. Mik vannak? -
#217 "Szal viszi. Tehát akkor ugyebár a HD-DivX jelenti nálad a HD-s filmezést.
Hát basszus, akkor nem csoda, hogy nem látod az "ég és föld" nevezetű különbséget.
A HD-DivX valahol félúton lehet a DVD és a normális HD (esetünkben 720p, tehát nem beszélve az 1080p-ről) között..."
Viszi, de ez nem jelenti azt hogy azt nézem. wmvket szoktam rajta nézni, 720p vagy 1080p felbontásban. Ha meg nem ripről beszélünk hanem HDDVDről meg BluRayről akkor az a film még nem született meg ami miatt én letöltenék 20-30GBot, de az is mutassa meg nekem aki egy 8GB-os 720p (vagy 1080) rip és az eredeti BluRay filmje között lát az otthoni cuccán különbséget. Azt már tényleg én is körberöhögöm. -
#216 Ezt nem tudom nem nagyon láttam még HD divxet. -
#215 "Szal Xbox360-nal filmezel, de azért azt állítod, semmi ellenérdeked a Blu-ray-jel szemben..."
Neked meg egyszer el kellene attól vonatkoztatnod, hogy attól hogy valakinek xboxa van vagy akármilyen más konzolja mint ps3 attól még nem ellenérdekelt mondjuk bármivel szemben. Továbbra sem értem, hogy attól hogy van egy xboxom (amit játékra vettem és 99%-ban csak játszom rajta) attól azt a 4-5 HD filmet ami van, azt abban nézem meg, és nem gányolok pcvel.
"Meg tudnád tenni esetleg, hogy nem állandóan csak az egyik kérdésre válaszolsz, amikor az kevés információt közöl egymagában?"
Konkrétan válaszoltam eddig minden kérdésre.
"Milyen HD-s formátumot játszol le rajta?"
Többnyire Wmv-t. Mire vagy még kiváncsi? -
virs lee #214 Van már hdtv is. -
virs lee #213 A bluray filmeket is? ^^ -
dez #212 Szal viszi. Tehát akkor ugyebár a HD-DivX jelenti nálad a HD-s filmezést.
Hát basszus, akkor nem csoda, hogy nem látod az "ég és föld" nevezetű különbséget.
A HD-DivX valahol félúton lehet a DVD és a normális HD (esetünkben 720p, tehát nem beszélve az 1080p-ről) között... -
dez #211 Nyilván nem kisfelbontású ripről beszéltem. (Másoknek nem annyira lényegtelen mellékadat a felbontás, mint neked.)
A normális HD-s DivX is életlen. A kódolás előtt ráeresztenek egy blur filtert, különben csak jóval magasabb bitrátával tudná letömöríteni látványos kockásodás nélkül. -
dez #210 Szal Xbox360-nal filmezel, de azért azt állítod, semmi ellenérdeked a Blu-ray-jel szemben...
Meg tudnád tenni esetleg, hogy nem állandóan csak az egyik kérdésre válaszolsz, amikor az kevés információt közöl egymagában?
Milyen HD-s formátumot játszol le rajta? -
#209 "De szerintem idővel beszerez majd egy HD-s projektort..."
Idővel igen. Meg idővel egy lejátszót is. De ez majd jóóóó idővel lesz. (Főleg hogy nem is tudom mikor lesz Sátántangó BluRayen kiadva :))) -
#208 "Xbox360 sem viszi a HD-set, csak a simát."
deviszi -
#207 "5 évig dio2-ztem a b.neten, tudom milyen élmény. Egy idő után már nem nagyon. És még öljem is bele folyamatosan a lóvét?"
NE öld bele. Öld bele olyanba ami neked megéri. Nekem a wow megéri. Akkormeg? -
#206 "Hát majd legközelebb nem tv-t vesz. Legalábbis nem PAL / NTSC-t. 20 éve amikor a Junosztyot vette még nem volt választék, mostmár van."
Hát nem tudom de szerintem ha tévét akar venni akkor mostis tévét vesz. Nem junosztyot hanem egy jó tévét, de nem monitort. -
#205 "DivX jobb minőségű lehet mint egy DVD film, persze forrásfüggő. Csak mióta minden 1 bites user gyárt DivX-eket egy gombos gagyi programokkal, és zéró beállításokkal .. kb. ugyan az. mint MP3 fronton.
De azért egy HD DivX rippet nem neveznék sz*nak, ha igényesen megcsinálják."
HD divx vagy HD rip divx. NEmminegy. Az utóbbiak felbontása ugyanis legtöbbször még a dvdét sem éri el. A dvdnél meg ugyanez a helyzet. Mindenki fikázza amikor egy egyklikkes valamivel csináltak egy tök zajos akármilyen ripet. Tessék venni a fráadtságot és megnézni egy eredeti dvdt. Pl Transformers. -
#204 "Azt is írtad, PC-ről sosem néznél filmet. Nos, akkor hogyan is? Miről megy a HD-s anyag?"
Xbox360-ról. -
dez #203 Úgy látszik, nálatok öröklődő a látásprobléma. :)
De szerintem idővel beszerez majd egy HD-s projektort... (Lebeszélési próbálozásaid ellenére. :P) -
#202 "Nézz meg valamit projektoron több méteres képen DVD-ről... Aztán nézd meg Full HD-ban. Projektoron!? NEM! Akár csak monitoron! Még ott is sokkal jobb lesz nézni, mint a mosott, infóhiányos képet akármilyen nagy képen."
Mhm ennek ellentmondanék nagybátyámnak van baszottnagy szobája abban meg egy váaszon és egy projektor. Dvd van rákötve a projektor nem is tudja a nagyfelbontást. És viszont a szoba adottságai miatt sokkal jobb igy filmet nézni mint bármilyen HD tévén. -
Inquisitor #201 OFF: Van egy ó'csó X1250-es Genius hangfalam, nem egy hifi éppenséggel, de a 256 bitesnél rosszabb (vagy szarul tömörített 256-320Kbites) MP3-nál olyan szépen átjön a zaj, meg hallani ahogy eltünnek magas hangok, hogy ihaj. -
dez #200 Mellesleg a filmszalagokat optikai másolás útján sokszorosítják. Biszonyos számú master-copy példányt Föld körüli útra indítanak (ezért ér pl. hozzánk hónapok múlva, ami nem digitálisan disztribútált). Erről aztán minden ország készít x másolatot. Ezeket játszák a nagy mozik. A kisebb vidéki moziknak általában ennek a másolata, vagy épp még további másolat jut. Ami persze egyre rosszabb. -
dez #199 Hát lehet, hogy sokat fejlődőtt a DivX, de miért fontos, mármint a DivX? Az újabb legolcsóbb videokártyákban is van h.264 támogatás, amivel az 1080p is simán megy egy kisebb procival.. HD-DivX-es asztali player elég kevés van, asszem a PS3 és az Xbox360 sem viszi a HD-set, csak a simát. (PS3 viszont asszem viszi az AVCHD-s, saját felvételeket, de utána kellene nézni.) -
dez #198 (Hát pl. én itthon is hallom a különbséget egy 192kbites mp3 és a lossless között, a 128-asat meg teljesen hallgathatatlannak tartom (bár ebben talán egyetértünk, ha nem vagy süket :) ). Ismerős high-end rendszerén a 320-as sem az igazi.) -
virs lee #197 érdekes módon mi egyből megértettük egymást
Mi is tök jól megértjük egymást dezzel. :P (Bár ez inkább kivétel mint szabály.) -
virs lee #196 5 évig dio2-ztem a b.neten, tudom milyen élmény. Egy idő után már nem nagyon. És még öljem is bele folyamatosan a lóvét? -
virs lee #195 Miért lenne mindegy? Nem a lábam felől van a monitor. Én szeretek eltehénkedni filmnézés közben, nem vigyázállásban kukkolni. ^^ -
virs lee #194 minősége pont vacakabb, mint az elődeié
Hát erről beszéltem. Sok sznob azt állítja hogy meghallja a különbséget még a denevérek közt is, de gyakorlatilag nincs hallható különbség csak elméleti.
Ez a monitoros felvetés meg ott vérzik, hogy a mezei átlag bemegy a bótba és tv-t vesz, nem monitor-t.
Hát majd legközelebb nem tv-t vesz. Legalábbis nem PAL / NTSC-t. 20 éve amikor a Junosztyot vette még nem volt választék, mostmár van.
Valóban van pár ember, akinek ettől tartalmas az élete
Ha kaphatok jót is a pénzemért, miért érjem be a szarral? Topmodell helyett jó a házmesterné is? :D -
Inquisitor #193 Nem is vitatom, hogy a H/X264 jobb, bár sokat fejlődött a DivX (H263?) a 6-os verzióig ugye, cserébe be és kitömörítéshez is embertelen erőforrások kellenek. EZ ugye lejátszó oldaláról magas árat, PC oldalról erős proci és/vagy HD HW támogatású VGA-t jelent. -
dez #192 (Azért HD-ra inkább x.264: jelentősen jobb, mivel az utóbbi jóval fejlettebb. Neten vannak összehasonlító képek. Nem alig látható tömörítési hibákról van szó, hanem jóval élesebb képről.) -
Inquisitor #191 Hát igen, az 1080p-nek ilyen 40-42"-tól fölfelé van értelme, de egy 26"-os tévén már a DVD sem mindíg kielégitő minőség (kb. mint régi kockásra tömörített VCD), mert a felbontása sem az igazi, meg a ömörítési hibák is látszanak nagyon. És akkor az SD adás képminősége analógban még sokkal rosszabb ugye.
És a 26"-os tévé az kicsi. -
dez #190 Egyébkjént megkérdeznék még valamit. Azt írtad, házimozi rendszeren HD-t is tudsz nézni (csak a 94cm-es, 1366x768-as tévéden inkább 720x350-es [16:9-ben] képet nézel, mert nem veszed a fáradtságot másra). Azt is írtad, PC-ről sosem néznél filmet. Nos, akkor hogyan is? Miről megy a HD-s anyag?