43
  • Wittgen
    #43
    Mondasz valamit
  • ferceg
    #42
    remark: /agree

    Kb. jol latod a dolgok rendjet :)
    Es mindez csak a jeghegy teteje.
  • remark #41
    A torrent ellenes emberek meg jobb lenne ha felfognak hogy ha megszuntetjuk a "nemhivatalos forrasokat" akkor ezzel a "nemhivatalos tartalmak" is megszunnek. Mi szamit nemhivatalos tartalomnak? Pl. egy olyan dokumentumfilm amit egyetlen TV ado se ad le, egyetlen kiadovallalat se keszit belole DVD-t, vagy ha igen, akkor a filmet nagyon keves bolt teszi ki a polcaira... azaz a torrent nelkul nem, vagy nagysagrendekkel lassabban terjedne el.

    A film es "mas tartalmak" forrasainak kontrollalasa (engedelyezese/betiltasa) nem jelent mast, mint hogy kontrollaljuk azt hogy milyen velemenyek es milyen informacio juthat el valakihez, es milyen nem.
    "Bizonyos" velemenyek szerint az internet jelenleg tul nagy szabadsagot ad tul sok embernek. Lehetove teszi a cenzoralatlan tartalmak azaz "alternativ velemenyek" vagy akar "alternativ szoftvermegoldasok" gyors elterjedeset, osszekapcsolja vilagon elszortan talalhato "alternativ modon" gondolkodokat. Es ami alternativ, azaz nem "hivatalos", vagy nem engedelyezett, vagy nem cenzurazott, bizony art az "uzletnek" mert nincs bekapcsolva a penzrendszerbe es ezaltal nem kontrollalhato. Es azt bizony nem lehet hagyni...

    Egy olyan vilagban, ahol az informacio felertekelodik ("a tudas hatalom") az informacioforrasok kontrollalasa elsodleges cella lep elo azok szamara, akik a civilizacionk mas infrastrukturai felett mar megszereztek az ellenorzest, es "fizetosse" alakitottak. A kulonbozo decentralizalt "alternativ" forrasok pedig kulonoskeppen veszelyesek, hiszen nem lehet egyetlen ember vagy szerver "lelovesevel" elhallgattatni az egeszet egyszer es mindenkorra, vagy nem lehet egyetlen megoldas, uzlet vagy ember megvasarlasaval atvenni az iranyitast, hanem hatalmas tomegeket kell valahogy ujra "atprogramozni". Es az bizony nehez es faradtsagos munka.

    Igy lesz a PB-bol es tarsaibol kozellenseg. Igy lesz az OpenSource kozellenseg, igy lesz a linux kozellenseg. Hiszen itt az emberek a hivatalos utakat, csatornakat elhagyva kezdenek el sajat magukert dolgozni, es nem kizarolag "uzeletet csinalnak". Pedig mennyi energiajukba kerult a penzembereknek hogy az emberek gondolkodasat penz es uzletkozpontuva varazsoljak, elhitetve veluk hogy minden jo ami korulvesz minket az mind-mind valamely ceg, vagy uzlet termeke, ami csak azert johetett letre, mert volt valaki aki fizetett a termekert. Ergo mar maga a gondolat is szentsegtores, hogy letrejohetnek es elterjedhetnek ugy termekek (produktumok, alkotasok stb.) hogy azert valaki nem >>fizetett<<. A fizetes eletunk alapja, ha megszununk termelni, vasarolni es fizetni, akkor megszununk letezni -legalabbis ez a mai belenk sulykolt dogma.
    Pedig ez csak egy dogma... azok dogmaja, akik a penzvilagot mar iranyitasuk ala vontak, es ezaltal minden mast is iranyitasuk ala vontak. Kiveve azt amiert nem fizetunk.

    A Steal This Film masodik reszeben is beszelnek arrol, hogy elkepzelheto hogy a kozosseg tagjait valami mas tartsa egybe, mint a penz...
  • remark #40
    Ha valaki kivancsi arra hogy milyen haszon van egy jatekon akkor erdemes megkerdezni a magyarorszagi forgalmazoknal dolgozo ismerosoket. Valakinek csak van ilyen. (Pl. nekem.) Erdemes megkerdezni hogy a forgalmazonal dolgozok mennyiert vehetik meg a jatekokat, es hogy ugyanannak a jateknak mennyi a piaci ara. Meglepo szamokat kapunk...
  • Wittgen
    #39
    És még valami: ha itt Magyarországon valahogy sikerülne elérnie a mindenkori kormánynak, hogy megszűnjön a warez/p2p, sanszos, hogy oltári sok háztartás mondaná fel internetes szerződését. Pl e-mail/böngészés -> ezek miatt nincs szükség otthon netre, akár a munkahelyről, akár egy netkávézóból simán el lehet intézni ezeket a kis dolgokat.
    Ez csak azt eredményezni, hogy a gazdaság még nagyobb szarba kerülne (értsd: csökkenő előfizetés szám->csökkenő bevétel a szolgáltatónál->csökkenő befizetett adó az állam fele).
  • Wittgen
    #38
    Azért eza fenti sztori nem kicsit durva. Az ügyészség elbaszta az első pert (értsd: nem sikerült kieszközölni a teljes vagyonelkobozást és a halálbüntetést), akkor most ugyanazért újra perbe fogja a Bay-t. Nem semmi. Ez kb olyan, h pl engem lopással vádolnak, de felmentenek, akkor az ügyészség addig vádol meg újra és újra, amíg egy bíró nem az ő javukra dönt.
    Ez tiszta keresztesháború a PB ellen, mintha ők lennének a közellenség. Nevetséges.

    A másik dolog meg, hogy ha megszűnne valaminek a hatására a warezolás (pl warezolók és p2p használók teljes deportálása Guantanamóba és barátságos szibériai bűntetőtáborokba függetleneül az állítólag okozott kár nagyságától), nem elnnének olcsóbbak a dolgok. Ez olyan, hogy pl a kiadók (és az általuk megkent törvényalkotók) megszoktak egy adott életszínvonalat és abból semmi pénzért nem engednének. Inkább esélyt látnának arra, hogy még nagyobb profitra tegyenek szert. Nem lenne, mi ellensúlyozza a piacot, nyugodtan megduplázhatnák az árakat (annyi még beleférne szerintem, azon az áron emberek még vásárolnák a sz*rjaikat).
  • aaaaa
    #37
    A másik, amit egyetlen jogvédő sem tudott megmagyarázni, hogy az Adobe-nak pl. miért is jobb, ha Pistike a Gimp-pel rajzolgat, mint ha egy másolt Photoshoppal. Mert nem fogja megvenni a szülei kéthavi fizetéséért,az 1000%, főleg ha nem is ismeri meg... De ha a másoltat sokat nyaggatja és megszokja, lehet pár év múlva ha cége lesz, azt választja, nem az ingyeneset...
    Persze a törvények be lettek tartva, na és ezen, és az irígységen kívül, más kár senkit nem ér , mindazok ellenére, hogy mindenki fennhangon rikácsolja az óriási veszteségeket, sokszor még az "elmaradt adóbevételeket" is beleálmodva a nemlétező vásárlásba...
  • fourgee
    #36
    "Be kene zaratni minden torrent oldalt. En maradok az EREDETI mellett. Ha mindenki megvenne maganak ami kell minden sokkal olcsobb lenne. Filmek jatekok progamok. Szar elni a tudattal h nem eredeti amit hasznalsz."

    A londoni fizetésem ha kiszámoljuk egy hónapra, 1000 font körüli összegre jött ki. Ebből a lakbér kb. 240-260 font, kajára számoljunk 100 font körül. Mennyi is maradt ebből? Szorozd be forinttal. Aztán gondolj arra, hogy ez ott egy sz.r kereset, sok magyar megkeres 2000 font körül is. Ezeknek az eredeti programoknak az árát az ottani fizetésekhez tervezték. De nem a jobban kereső "2000 fontos magyarok" fizetéséhez, hanem a brit 3000 vagy több fontos fizetéshez. Most vedd azt hozzá, hogy itthon sokkal több munkával csak 90 ezret tudok összeszedni egy hónapban. Így itthon hogy a f.szomba vegyek meg ilyen áron, vagy drágábban eredeti programokat? Igen, a sokkal alacsonyabb fizetéshez nem olcsóbban, hanem sok esetben drágábban kapjuk meg ezeket az eredeti cuccokat. Úgyhogy ne magyarázz hogy mit kellene tenni...
  • Adenoma
    #35
    háát igen, hogy ha a kedves ügyész siet, akkor ugye adnak be egy beadvényt, hogy 4K oldalt elolvasni nem kis feladat, és ha a bíróság úgy gondolja, hogy 4K oldalt el lehet olvasni 2 hét alatt úgy, hogy annak a javára emlékszik az ember+ miután elolvasta egy ügyvédnek is megmutatja, akkor kicsit kapnak haladékot a hivatalos tárgyalás megkezdéséből.. legalábbis ez lenne a legkézenfekvőbb ötlet
  • aaaaa
    #34
    Gondolkodj el mielőtt ilyet állítasz, de NAGYON NAGYON !!! Ezért a hülyeségért fizet Neked valaki ??? Maguk a jogvédők állították, amikor a STAR WARS III kalózmásolatai elterjedtek, hogy sajnos kénytelenek emiatt előbb megjelentetni a DVD-t és olcsóbban adni az eredetit. A 990 ft-os DVD-k is mind a kalózkodás miatt terjedtek el ennyire. Nyugodj bele , ha nem lehetne másolni, annyiért adnák az eredetit, amennyiért csak bírnák, nemhogy egy fillérrel is olcsóbban.
    Pár éve egy kiadó képviselője kevesellette az Audio CD amúgy is gusztustalanul magas árát,kb. 35-40 Eurós árat tartott "reálisnak"... Az hogy most csak ennyi és nem több, szintén annak tudható be, hogy le tudják másolni, és másolják is, persze akad még néhány "becsületes", vagy rajongó, gyűjtő aki vásárol is.
    Az pedig hogy a szép eredeti cuccod annyiba kerül amennyibe, és nem a kétszeresébe, az is az általad megvetett "kalózokodásnak" köszönhető.
  • tommyg
    #33
    na jó de meddig?? ezt is le fogja tiltani az a kib@szott upc
  • Szeszmester
    #32
    A P2P nem egyenlő az illegélis fájlcseréléssel: a lényege, hogy az egymással kommunikáló számítógépek egyenlő felek. A másik megoldás, ha az egyik a kiszolgáló, másik a vendég.

    Ebben semmi illegális nincs.
    Csak azért korlátozni, mert a júzer biztos illegális tartalmat tölt? Szerintem egyszerűbb: ha nem akarod a korlátot, válts egy másik, drágább csomagra.
  • Mice007
    #31
    haha sajna ez nem ilyen egyszerű, én pl azt az egy-két sorozatot hiába akarnám megvenni amit jelenleg sugároznak amerikában, ha itthon egyáltalán nem, vagy csak több hónapos/éves késéssel lehet beszerezni, akkor is csak DVD-n és csúnya felárakkal.
  • zola2000
    #30
    Szerintem azzal semmi baj sincs ha valaki eredeti cuccokat vesz, ha jobb helyen élnék, és lenne havi 300ezer a fizetésem, akkor minden eredetiben lenne meg, így meg inkább konzolozok, és csak a legjobb játékok vannak meg eredetiben is (ki sem bontom őket itt vannak bontatlanul, még az eredeti nintendofóliában a polcomon) bocs de nem fogok 10ezer forint felett zsákbamacskát venni.
  • who am I 7
    #29
    Akkor te vagy nagyon hülye vagy, vagy qva gazdag vagy még igénytelen is lehetsz...Paintet megvetted már EREDETIBEN?
  • PíszLávJuniti
    #28
    A torrentet azért korlátozzák, mert nagyon nagy a forgalombeli részesedése, ami a szolgáltatóknak pénzbe kerül.
  • kadar1
    #27
    Ezzel mit érnek el? Szerintem semmit. Lesz helyette 5 másik.Ha szolgáltató tudtod nélkül korlátozza a hálózatot akkor pereld be őket.Mire fel, a szerződésben nem ezt írtátok alá. Ha torrentezel nem biztos , hogy rosszra használod.Nagyon sok oldalról torrentel lehet letölteni az adót programot.Akkor miről beszélünk ?
  • Yoshimitsu
    #26
    Azért nem lenne jó ha korlátoznák a p2p kapcsolatokat, mert nem csak a fájlcserélők használják...
  • pittboy
    #25
    Lúzer!
  • hpteso
    #24
    Be kene zaratni minden torrent oldalt. En maradok az EREDETI mellett. Ha mindenki megvenne maganak ami kell minden sokkal olcsobb lenne. Filmek jatekok progamok. Szar elni a tudattal h nem eredeti amit hasznalsz.
  • sathinel
    #23
    Én egyre több olyan oldalt nézek mint a stage6.com és végignézni pár videót 720p-ben, vagy klippeket, az kb olyan mintha letöltenék. Az ha valakinek nagy az adatforgalma még nem biztos hogy torrentezik. Pl az oldalon amit mondtam megnézek 10-20 anime-t akkor az már 2-3 giga körül van. És még le sem töltöttem csak megnézem és kész.
  • sgbo
    #22
    használjatok legújabb utorrent 1.8 betát és viszlát korlátozás...
  • PíszLávJuniti
    #21
    Ébredj fel :)
    new world .. /a táblázatok első oszlopát kell nézni, a "limits BitTorrent bandwidth"-et

    Forgalom korlátozási technikák
  • CybeRick
    #20
    A p2p forgalom prioritása, sebessége technikailag korlátozható már most is. Tulajdonképpen egyszerű a megoldás. Mint ismert pl.: "A Skype P2P (peer-to-peer) megoldást használ, a fájlcserét azonban nem támogatja, csak a beszélgetést."
    A p2p leggyakoribb alkalmazási területe a fájlcserélés, torrentezés. Mivel legálisan használva (pl.: videóbeszélgetés, internettelefon) nincs tetemes adatforgalom, nem indokolt 8-10Mbps internetcsatlakozás.

    Azonban az újabb P2P-programok (önként telepített "trójai" szoftverek) titkosítják az adatokat, amelyek így már normális forgalomnak tűnnek, elkerülve az internetszolgáltató figyelmét. Innentől már csak az adatforgalom időbeli alakulásából csak gyanítható, hogy fájlt cserélünk, vagy csak böngészünk, levelezünk az interneten.
  • Darkness
    #19
    ez korulbelul olyan harc, mint amit az illegalis versenyek ellen szerveznek... egy et kettot elkapnak, de soha nem szunik meg. lesznek kik atveszik a stafetat... sajnos nem ertik meg, hogy nem elnyomni es eltiporni kell a "kalozkodast", (en nem azert toltom le mert igy olcsobb, hanem egyszeruen ruhellek moziba menni, hallgatni a korulottem ulok hulye dumajat, csamcsogasat es miegymast), hanem ugyesen marketingre hasznalni. esetleg reklamot csempeszni bele (cophyright az otlet, (kalozfilmekben reklam)). kesobb megveszem DVDn, ha tetszett... s a gyorsulasi verseny is azert divik, mert... izgalom... s k@p... :-)
  • Alwares
    #18
    Nálunk egyszerűen megoldanák, a kommandósok rátörnék az ajtót az oldal üzemeltetőire, jól bevernék a pofájukat. Dutyiban 72 óra. Aztán még lehet el is engednék őket. Később ha perelnek, a rendőrség mindent tagad. Szóval... :D :S
  • FoodLFG
    #17
    .. vagy bocs alpha, de tökmindegy. :P
  • FoodLFG
    #16
    A utorrent 1.8 béta verzióját használták többen és írták hogy működik...

    http://www.sg.hu/cikkek/57371/vizsgaljak_a_bittorrent_blokkolasat
    http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=31998&p=1

    ..ezt érdemes kipróbálni.
  • Narxis
    #15
    Ki tudja mikor jut eszükbe a jogvédőknek és jogalkotóknak.
  • shaark
    #14
    Nem korlátozhatják a P2P-t, mivel maga a technológia használata teljesen legális, az már más dolog, hogy a legtöbb tartalom az illegális rajta :)

    Ha ez mégis bekövetkezne (bár kétlem), igen sokba kerülne a svéd államnak kifizetni a pereket...
  • geleven
    #13
    sgbo!!! hogyan lehet kijátszani a UPC korlátozását? Kutakodtam már pár fórumon, de eddig semmi használható... valami tipp??
  • Narxis
    #12
    Ha az összes szolgáltató korlátozná akkor lenne hatásos.Ezt is írni akartam, csak siettem és lemaradt.De mindegy, ha már legális cuccok is használják akkor halva született ötlet.
  • Gerygrey
    #11
    Ha korlátoznák a P2P-t, nagyon sokan mondanák le a netelőfizetést.

    Ha nem lenne warez, nem sok értelmét látnám hogy 10 megabites net, DivX-es DVD lejátszó és HD plazma, meg viszonylag komoly játék-PC legyen itthon. Akkor másra költeném a pénzt.
  • sgbo
    #10
    p2p korlátozás gond nélkül kijátszható (UPC*s is). Másrészről egyre több dolog működik p2p alapokon (nem csak illegális cucc), úgyhogy nem is megoldás.

  • PíszLávJuniti
    #9
    Szerintem nem lesz olyan egyszerű, másodszor is kibújni a jogi felelősség alól. Nyilvánvaló, hogy az előző per(ek)ből tanulva, most már ügyelnek több dologra is.
  • Riddick
    #8
    Csak keményen kalózok! Támogatnám pénzel őket ,ha lenne sok! :)
  • PíszLávJuniti
    #7
    A UPC már korlátozza a p2p forgalmat.
  • FoodLFG
    #6
    Majd lesz másik

    Egyébként érdekes lesz látni, hogy mit meccselnek. Végre történik valami érdekes is.
    Abban biztos vagyok, hogy a közeljövőben semmi sem fog változni. Hosszútávon meg majd meglátjuk hogy mi lesz. Talán majd cenzúrázzák az internetet, vagy mittomén xD

    Addig is mindenki töltse le a Steal This Film első részét a The Pirate Bay-ről.
    http://thepiratebay.org/tor/3514711/StealThisFilm.Part1.mov
    gyorsan lejön
    Pont a témába vág, ugyan kicsit kockára sikeredett. A második rész azért már komolyabb. Azt is nézzétek meg.

    stealthisfilm.com
    :P
  • Sadist
    #5
    mirror
  • Narxis
    #4
    Egyszerűbb lenne ha aszolgáltatók korlátoznák a p2p forgalmat.Na nem mintha komolyan szükség lenne erre. :D De szerintem ez egyszerűbb lenne.