47
-
RealPhoenixx #7 Frayer: A kihozatalt illetoen amugy pedig igazad van, mindattol fuggetlenul, hogy BlackRose nem is tagadott semmi ilyesmit *valszeg tudja o is a temat* :)
Amit pedig o emlitett, az is egyertelmu, szval ez a hir lenyeget tekintve nem hir, csupan anyiban hir, hogy: jeeeee, az intel azzal fikciozik, ami sajnos valoban problema az amd-nek.
Illetve a hir logikusan kovetkeztetheto valos hire pedig ez: az intel tuningolt peldanyok eseteben hibakkal szembesult magas orajelen (gondolom 5GHZ folott), s ezt a problemat szeretne az intel megoldani, ha mar az amd lehetoseget adott az anyagi maximalizalasra (a valos problemak miatt).
NB: remelem az amd ugy ki tudja javitani a problemakat, hogy orajelben siman felmehetnek 4,5G - 5G fole, ekkor fog csak az intel nezni, hogy a nativok teren az amd milyen faxan beerte oket :) -
GABOR16 #6 Amivel nagy pénzt lehet kaszálni az pont nem a home user terület, hanem a szerverek, munkaállomások világa... -
RealPhoenixx #5 Ne vitazzatok pls, en is orultem volna a megjelenesnek, de mivel januar elso heten kizart volt a dolog, ezert Q6600-at vettem, egyenlore elegedett vagyok vele, kesobb pedig lecserelhetem ha akarom, de azt csak akkor teszem mar meg, ha a 45 nanosok kozep kategoriaja kb 40e lesz, elobb biztosan nem. Majd legfeljebb azt tolom a mostani 6600-asom teljesitmenye fole. -
#4 Jólvan azt modasz amit akarsz, de én valahogy akkor is biztos vagyok benne hogy most kint lennének ezek a penryinek ha a phenom tudta volna hozni a beigért formát, hogy versenytársa lesz az intel új generációs prociainak.
Ez nem jött be, ezért az intelnek nem érdeke még hogy a saját prociaival versenyeztesse az új generációt, érdekes hogy pont a kommersz tömegtermékek ragadtak bent :P
Amivel igazi nagy pénzt lehet kaszálni és aminél már megéri ilyen lépéseket tenni.
Tehát ilymdon mesterségesen magasan tartja az intel az árakat, és hátráltatja a teknológiai fejlődést. Azaz már megvan a teknológia, de még nem adják ki, tudjuk miért.
Azt csinál amit akar végülis, de azért jó hogy előbb vagy utóbb lesz nekünk is penrynünk, valószínűbb hogy inkább utóbb. -
BlackRose #3 Tudod mi a szép a dologban, ha gondolod, hogy te tudnád jobba, hát előre és készíts egy procit. Miért lenne aljas piaci manipuláció, ha valaki a saját készleteit makszimális áron akarja értékesíteni? Na ezt kérem magyarázd meg nekem, ne csak a populista kijelentést alkalmazd, hanem magyarázd meg miért. Különben a kínálat kereslet az ami meghatározza az árakat, jelenleg a kereslet kisebb mint a kinálat (az árak pedig már jelenleg is viszonylag alacsonyak), azoknak a vásárlóknak a száma aki pl. 20% árengedmény után venne procit nem sok és ezért ha az Intel árengedményt jelentene be, pl. 20% bevételcsökkenés mellett max 5%-al több procit adna el, és ez nem éppen okos politika lenne a cég számára. Viszont ha most elkezdené gyártani az új generációt, akkor a tartalékok még roszabbul fogynának és akkor komoly nyereségcsökkenésel kellene számolni. Szóval ez kb. a mese, de semmi értelme sincs aljas piaci manipulációról beszélni, mert az Intel valamit termelt amiből hasznod van, ha nincs nem veszed meg, senki sem kényszerít, hogy vegyél és ha veszel soha nem lehetsz veszteségben mert az ellenérték amit kapsz és annak az alkalmazási értéke nagyon magas (persze tőlled függ, hogy ezt hogyan tudod alkalmazni vagyis értékesíteni, használni). Ez nem zero sum game, itt mindenki nyertes. Kérem, ha már az Intel ilyen hatalmas technológiát ad a kezünkbe viszonylag aprópénzért (egy önkiszolgálóban harmadosztályú "élelmiszerért" havonta ennyit otthagy az ember mint a huzat) akkor legalább annyira becsüljük meg, hogy elfogadjuk, hogy egy özleti világban teljesen legitim és tiszteséges lépéstre szánta el magát. És persze nem szabad elfelejteni, hogy több teszt nem lehet rossz dolog. -
#2 Ez de átlátszó.
El akarták halsztani a kiadást, hogy minél később kezdjen el esni az előző generációk árai. Ez egy aljas piaci manipuláció, amit így akarnak legalizálni, hogy ráfogják egy hibára ezt a döntésüket. Gondolom szimulációs tesztekben nincs olyan arhitektúra ami hiba nélküli lenne, legalábbis mindig lehetne olyan körülményeket teremteni a procik számára hogy hibázzanak.
Azért jó lett volna ha most adják ki, pár hónap mulva vehettem volna egy 2.6 osat 12 mb cache-el 40-50 ezer körül :( -
szombi #1 jeeeeeee