Processzorhiba miatt csúsznak az Intel négymagosai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
HA azt elolvastad és egy kis részét vissza tudod mondani, megérted a könyvet akkor azt mondom jó arc vagy. Amíg nem olvastad a könyvet nem tod mi az élet.
"Tehát én kérlekszépen 10000 könyvet olvastam el. No hát megdöntöttelek. Ma olvasom a 10001. könyvet hogy tartsam a színvonalat. Sosem fogsz megdönteni sajna de azért próbálkozz."
Szerintem ettõl mindenki összeszarta magát hogy mekkora és milyen fantasztikusan nagy ember lehetsz és mondd életetben eddig születésed után hány pinát láttál ?
Tudod mit? toljál magadba egy kis unikumot máris jobban nézel majd ki... mert õ elolvas 10000 könyvet nemérted :D
Baby, you really light my fuse. Wops! Damn, premature detonation!
Ehez csak annyit fûznék hozzá, hogy Blackrose úr már évek óta, értékes, építõjellegü kommentekkel emeli a fórum szinvonalát, ellenben ez a Crysis srác csak fröcsögni tud, és most látom elõször itt, pedig legalább 6 éve olvasom az oldalt napi szinten.
ON
Nem a lényeg, hanem a fontos!
És így kapásból összeálítottam egy ideális arhitektúrát amit úgy gondolok ,hogy nem lenne lehetetlen megvalósítani.
Itt vannak ezek a csodás xdr memóriák, ha ezek kijönnek lessz értelme foglalkozni az intelnek is a 80 magos koncepció procijával, nemtom hány terraflopsot tud fejbõl, de nagyon komolynak tünt mikor olvasgattam.
80 mag 65 nm es lapon. Annó még azt olvastam,hogy jelenleg a memóra összekötetésen dolgoznak, azaz elnapolták mert még nincs jelenleg olyan gyors munka memóra ami meg tudná hajtani ezeket a kis apróságokat.
Valaki tud valami az xdr memóriákról ,vagy hogy híjják ezeket, azokra gondolok amik ilyen 64 gb /sec et tudnak, és az a cég fejleszti amelyik a rambus-t is csnálta.
A Sun Niagra T2-je valóban kezel 8 SMT szálat, viszont nem 16 magos csak 8 és nem 5 Ghz-en jár, hanem csak 1.2-1.4 Ghz-en. És nincs benne 32 lebegõpontos egység csak egy. A memóriája FBDIMM nem XDR ahogy mostanában szerver fronton többnyire ezt használja pl. az Intel is. A Sun T2 már elérhetõ.
A Sun Rock processzora egy másik fejlesztés, ez valóban 16 magos és több FPU egység is van benne nem csak egy mint a T2-ben, bár nem 32 hanem csak magonként egy. Az órajele ennek sem 5 Ghz, hanem 2.3 Ghz körül várható. Viszont ez ebben nincs 8 SMT szál, csak kettõ és nem 2008 második felében, hanem 2009-re elsõ felében várható hogy megjelenik. Ez is FB-DIMM-et használ memóriának.
Az IBM Power6-osa az ami magas órajelre lett tervezve, maximum 4.7 Ghz-en jár, viszont nem 8 SMT szálas csak kettõ és nem 16 magos, hanem csak kettõ, 2 FPU egységgel magonként.
Az Intelnek is várható idén két szerver fronton fontos fejlesztése, az egyik az Itanium Tukwila. Ez várhatóan 4 magos lesz, szintén rendelkezni fog SMT szálakkal, nagy valószínûséggel kettõvel, az órajele pedig úgy 2.5 Ghz körül lesz. Memória itt is FB-DIMM.
A másik fontos Intel fejlesztés a Nehalem natív 4 magos proci, aminek természtesen lesz szerver fronton Xeon variánsa és desktop és mobil fronton mainstream modellje is. Ez is 2 szálas SMT-t fog majd tudni, az órajele 4 Ghz körül várható. A Xeonok itt is FB-DIMM memóriával jönnek, a mainstream procik DDR3-mal. A Xeon Nehalemnek lesz 8 magos szerver variánsa is, bár ez nagy valószínûséggel már nem 2008-ban fog megjelenni hanem jõvõre. Az még kérdéses hogy bevállalja e a 8 magot 45nm-en Intel mert akkor 2009 elején várható, ha megvárja vele 32nm-t akkor már csak 2009 végén.
Az Intanium fejlesztések az Intel át fogja ugorni a 45nm-es gyártástechnológiát és a 65nm-es Tukwilat és 32nm-es Poulson fogja követni 2010-ben. Így akár 4x több tranzisztort is belepakolhatnak a prociba épp ezért könnyen elõfordulhat hogy az már 16 magos SMT proci lesz.
Az IBM Power fejlesztéseknél is várható egy 45nm-es proci 2009 körül, ott ezzel a magok száma fog nõni kettõrõl négyre és talán még tovább emelik a frekvenciát ha belefér majd.
2009 elsõ felében akár majd mainstream kategóriában is vehetsz majd 4 magos, magonként 2 szálas Nehalem procikat, amik akár 4 Ghz-es órajelen is járhatnak. A memóriájuk DDR3 lesz majd.
Milyen jó is lenne ha az intel procik is tudnának egy maggal több szálat futtatni egyszerre mint a niagara procikban, az ultra sparc meg egy nyílt technológia, bárki fejlesztheti, nem lennének licensz problémák és licensz nélkül olcsobb is lenne a proci a végfelhasználóknak. Csak chiptervezés, gyártás, szálítás meg adó köcségeket kellene fizetni.
Milyen frankó lenne egy olyan desktop arhitektúra hogy 16 mag 5 ghz, magonként 8 párhuzamos futatható szál, magonként 32 lebegõpontos egység, fejlett pipeline elõbehívõ egységgel aminek a kibocsátása kb 6 utasítás / órajel.
Persze ezt a számítási teljesítményt valaminek ki is kell ám szolgálnia, ehez még a ddr3 sem lenne elég.
Raknék mellé Xdr memóriát, dual chanelben 2 x 64 Gb/sec = 128Gb/sec már csak megtudná hajtani a dolgot, és a fogyasztás továbbra is 100 w alatt maradna.
Jah, és ez nem ábránd, '08 második felében jön egy újabb sun proci kb ilyen tulajdonságokkal, csak kár hogy nem használhatjuk fel a pc-jeinkben. :((
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
El megyek 5 perce oszt már egymás torkát vágjátok?
Hát ezt ke csínáni é? :)
Cyrsys-nek valaki tömje be a száját egy nagy adag citrom-epres csokipuding tortával, vigasztalás képpen. Ennek a black "sötét" Rozi gyereknek meg valaki mostmár keresse meg a cumisüvegét, teli írja itt nekünk az internetet, a szemetelést meg már nem bírom úgy mint régen. Aztán valaki lõjje le, de csak fejbe hogy meg ne sántuljon.
Ezeket a raktárkészleteket el kell adnia, mielõtt elkezdheti a 45nm-es procik mennyiségi értékesítését.
A hiba ennek ellenére tényleg létezhet, csak ha tényleg ki kellene dobni a 4 magos procit a piacra, akkor lehet, hogy gyorsabban oldanák meg, mint így...
Nameg én is, nem kell olyan hirtelen összehozni a lét egy Q9450-re. :D
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Bellum omnium contra omnes ... -ban végzõdik.
Remélem a 10000 könyv után érted ezeket a szavakat. :)
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Mert nem veszed magad észre és írsz néha olyan zöldségeket hogy katasztrófa. Nem sorolom minek tartalak mert már tudod. Továbbra is annak tartalak amiennek. még szép hogy nem közlöm az URL-t még a végén ott is hozzászólnál a dolgokhoz és hergelnéd az értelmiséget. Bár igaz kacagás után mindig azt mondják nekem, hogy haggyam rá nem kell vele foglalkozni. Kihagyhatatlan ostobaságokat írtál nekem korábban az nagyon durva és valótlan, és érdekes többség alátámassza. Tehát én kérlekszépen 10000 könyvet olvastam el. No hát megdöntöttelek. Ma olvasom a 10001. könyvet hogy tartsam a színvonalat. Sosem fogsz megdönteni sajna de azért próbálkozz.
Ne is válaszolj erre a hozzászólásra.Még azt sajnálom hogy te a földön foglalod a légtér egy parányi térfogatát.
Na viszlát...
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Egy egész egyetem röhögött rajtad mikor meséltem rólad. Szánalmas vagy de nagyon. Azt sem hiszem hogy itt vagy de komolyan. Egy ilyen okoskodó embert fallhoz állítanék az biztos. Nem azért mondom mert én az vagyok de amiket nekem korábban leírtál hát jobb ha nem terjeszted mert nagyon gáz. Most is írtál egy regényt amivel megint a tudásodat kecsegtetted nem mész vele semmire. Hála isten sokkal de sokkal okosabb embereket ismerek akik vitték is valamire, de te itt eddig csak oltani tudtál. Mindig mindent megtudsz magyarázni egy nagy lexikális regénnyel amit ide leírsz. Sg.hu szánalomja vagy ez a véleményem!!!
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Úgy érted nem 100% kapacitással, hiszen fél évre elõre gyártanak és már rendelhetõ az E8200, 8400, meg valamelyik QX9xxx-es proci is. (Mondjuk utóbbi valami 210K körül van.
Csak nekem nem stimmel a magyarázat? A régebben készült prociknak újabb steppingje van, mint a novemberrõl januárra, majd januárról tavaszra csúszó prociknak? Az oké, hogy 6 hónappal elõre legyártják, de .... ?
Vagy csak direkt a drága procik steppingjét javították eddig ki, mert azokon nagyobb a haszon?
A tudás is olyan meghatározott dologról szól, és még ha egy ilyen keskeny kis szoget is szemlélünk ott tovább keskenyedik. A Pareto arány itt is igaznak mondható, az ember 80% tudása a 20% dologról szól amirõl van ismerete, és ez tovább törik ilyen hasonló arányban. Úgy történt, hogy az én esetemben ez a 80% nagymértékben merül ki a számítógépek és gazdaság területén, de ezen a területen is csak töredéke annak amit tudni lehet és remélem annak is amit egy idõ múlva tudni fogok. Vannak területek amelyekrõl az embernek semmi tudása nincs és van ami még roszabb... amikor rosszul tud valamit (remélem ezt amikor csak tehetem elkerülöm). Ronald Reagan mondta, hogy "...the trouble is not that they are ignorant, the trouble is that they know so much that isn't so..." szerintem tökéletesen igaza volt.
Az emberek nem szeretik ha valamit nem tudnak és ezért ha jobb mód nincs rá kitalálnak valamit vagy olyan dolgokban hisznek amelyeket könnyebben feltudnak fogni. Ezt szoktam elkerülni amikor csak tehetem. Ha valamit nem tudunk a legjobb ezt elismerni, de viszont ha valamit tudunk akkor addig még valaki nem tár elénk értelmes bizonyítékot, hogy nem jól tudjuk addig nem szabad meghátrálni, mert ha ezt megtszem akkor saját magamat árulom el. Lehet, hogy ez neked furcsa, de ez az én véleményem. Különben ha valaki megdönti amit mondtam én leszek az elsõ aki örülni fog, hiszen megszabadít egy téves gondolatmenettõl... de az alábbi hozzászólások ezt nem érték el, ezért nagy százalékban biztos vagyok abban amit irtam, ha tetszik valakinek ha nem.
Üdvözlet neked is és a tanár úrnak is.
Az árakat a piac határozza meg, az Intel nem határozhatja meg az árakat úgy ahogyan akarja, fõleg nem azokkal szemben akik termékeinek komoly százalékát veszik meg. Hidd el nagyon komoly megbeszélések folynak a beszerzéseknél és egyik nagy cég sem fog ugyanannyit fizetni a régebbi technológiáért mint az újabb technológiáért az esetben ha mindkettõ hasonló mennyiségekben kapható, de tudod ha egy öregebb technológia pl. nagyon gyengén kapható és van rá kereslet akkor akár több pénzt is adhatnak érte mint az újabbért (pl. DDR ws DDR2 memória jelenleg). A nagycégek nagyon függnek egymástól és nem igen szoktak egymásnak hátat fordítani mert nem tetszik az ajánlat, inkább találkoznak valahol a középen. És ne felejtsd el, hogy mindegyik cég a saját hasznát részesíti elõnyben tehát a Dell nem azt nézi, hogy az Intelnek legyen jobb hanem neki, a Lenovo és XYZ is szintén. Létezik a gazdaságnak egy része amelyet szerzõdés elméletnek neveznek, pl. nagyon érdekes mert a játék elméletet is veszi alapul, és amikor kereskedelemrõl van szó, általában az emberek azt gondolják, hogy az egyik veszit a másik nyer, de ez nem igaz a szabad és önkéntes kereskedelemben mindkét fél nyertes, persze ha bénzben számolunk (és üzlet esetében ez van) akkor az egyik egy kicsivel nagyobb nyertes mint a másik, mert amikor csak üzletrõl van szó (cégek amelyek termelnek és pénzért továbbadják a terméket - vagyis nem saját fogyasztásukra termelnek) akkor a szubjektív értékalap egyik fele érvényesül ez pedig a csereérték (exchange value) vagyis az a fontos, hogy milyen gyorsan képes eladni az árút. A végsõ vevõ esetében az exchange value nem nagyon fontos mert az nem azért veszi, hogy eladja, neki a utility value (felhasználási érték) a fontos és ez esetben a pénz kevésbé mértékegység. Tehát cégek esetében amikor továbbadják a terméket az a fontos, hogy milyen gyorsan mennyi pénzért cserélhetõ el, semmi más. Ha ez a két dolog kombinációja gyenge (pl. lassan és kevésért) akkor nem érdemes csinálni, ha gyorsan és kevésért akkor esetleg, ha lassan és sokért akkor még inkább, de az igazi nyertes kombináció a gyorsan és sokért. Tehát képes e az Intel az új 45nm-es procikat gyorsan és sokért értékesíteni? Ha tudjuk, hogy nem sokkal gyengébb utility value (felhasználási értékkel) rendelkezõ 65nm-es procikat lehet venni relatív kevésért (és ezek elég komoly mennyiségben vannak raktáron) akkor ezt hiszem, inkább a lassan és "kevésért" (idõzõjelbe a relatív arány miatt). Tehát nem éppen jó üzlet.
Ezek a zInteles fiúk és lányok nagyon huncutak ám. <#idiota>#idiota>
https://twitter.com/foodlfg
Sztem meg teszi magát csak...
és gondolod intel azért gyárt 45nmen mert kevésbé éri meg mindha 65nm en gyártana? hihi <#smile>#smile> egyébként defect densityben pedig már október óta jobbak mint amikor anno a 65nmert elkezdték forgalmazni. btw ha rákeresel igazamra vigyázz arra, hogy sokszor vmi okbol mindig lg az Ytengely.
Nem Dell/Lenovo/Acer határozza meg Intel árait hanem az Intel. Ha pedig Intel aszogya ez van és ennyiért akkor mit csinálnak? Felhagynak az Intel forgalmazásával? Nem árulnak többé Quadot miközben a vásárlóik uugy megvennék tõlük, mivel fogalmuk sincs mi az a nm? <#smile>#smile>
Komolyan remélem nem közgázon végeztél de ha igen hol? :)
Nem gondolod, hogy a DELL/Lenovo/Acer tudja, az lehet, hogy a vevõ egy árat fizet, de õk olcsobban veszik az Inteltõl, az extra-profit az õ zsebükbe megy és nem az Intelébe.
A York magmérete 34%al kissebb mint a 65nmes tesvéreiké így a rajtuk képzõdött haszon nagy mértékben több, ezen felül ez nem a VGA piac ahol a G80 gyártását leállítják a G92megindításával: A 65nmes procik gyártása Q4ig tuti tart de sanszos, hogy tovább.
az indirekt konkuerncia dolog tetszik csakhát....: OEMek gyak nemérekli, hogy 65 vagy 45nm es a proci amíg intel uannyiért adja õket vagy véletlen az új 45nmes még drágább is. Mért? Szerinted a Dell/Lenovo/Acer honlapján a gépét megrendelõ Amerikai/EUs/Kínai állampolgár tudja mi a difi a 65 és a 45nm közt? elhiszem 5%uk igen.
btw Hogy tetszett a Nyilasi Atillas (www.tozsdeforum.hu-s) link?
btw ha overclock akkor ajánlom mindenki figyelmébe még a G2es X2es AMDket gyönyörüen menek 3600+mhzt vagy egyes darabok jó hütõvel akár 3900mhzn és ilyen frekin biza elég jók.....
Egyébként meg 13eft M0ás E2140et kell venni 99%ban mind szépen megy dobozos hütõjével 3ghzet, egy olcso heatpipes hütõvel pl hypertx meg 3.4-3.6ghzet, aki nem renderel/filmet kodol annak ez mindenre elég.
Amugy az Intel most tul jol all: az alacsony kategorias Pentium Dual Core procikat is 3 GHz fole lehet huzni, a ketmagos Core 2 Duo-k meg mar a 4 GHz-et verik overclocking-ban. Ha most kijonne egy negymagos Penryn az minden mast lealazna a piacon, meg a 2 dual magos Xeon procival szerelt gepeket is. A tesztek alapjan amiket lattam az AMD nemigen tud versenyezni meg a leglassabb Core 2 Quad procikkal sem, ezert az Intel nincs miert siessen.
Amit pedig o emlitett, az is egyertelmu, szval ez a hir lenyeget tekintve nem hir, csupan anyiban hir, hogy: jeeeee, az intel azzal fikciozik, ami sajnos valoban problema az amd-nek.
Illetve a hir logikusan kovetkeztetheto valos hire pedig ez: az intel tuningolt peldanyok eseteben hibakkal szembesult magas orajelen (gondolom 5GHZ folott), s ezt a problemat szeretne az intel megoldani, ha mar az amd lehetoseget adott az anyagi maximalizalasra (a valos problemak miatt).
NB: remelem az amd ugy ki tudja javitani a problemakat, hogy orajelben siman felmehetnek 4,5G - 5G fole, ekkor fog csak az intel nezni, hogy a nativok teren az amd milyen faxan beerte oket :)
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Asus P5E; Q6600@3,4GHZ; Dragon 800MHZ 8G, Asus 8600GT; Samsung 1,25T; Dragon haz; Cooler Master M620; Logitech G5; Schyte Ninja 1100 RevB; Canon LBP810 & Lide 600F; LG L226WTQ & Belinea 21\"; NEC RW
Ez nem jött be, ezért az intelnek nem érdeke még hogy a saját prociaival versenyeztesse az új generációt, érdekes hogy pont a kommersz tömegtermékek ragadtak bent :P
Amivel igazi nagy pénzt lehet kaszálni és aminél már megéri ilyen lépéseket tenni.
Tehát ilymdon mesterségesen magasan tartja az intel az árakat, és hátráltatja a teknológiai fejlõdést. Azaz már megvan a teknológia, de még nem adják ki, tudjuk miért.
Azt csinál amit akar végülis, de azért jó hogy elõbb vagy utóbb lesz nekünk is penrynünk, valószínûbb hogy inkább utóbb.
El akarták halsztani a kiadást, hogy minél késõbb kezdjen el esni az elõzõ generációk árai. Ez egy aljas piaci manipuláció, amit így akarnak legalizálni, hogy ráfogják egy hibára ezt a döntésüket. Gondolom szimulációs tesztekben nincs olyan arhitektúra ami hiba nélküli lenne, legalábbis mindig lehetne olyan körülményeket teremteni a procik számára hogy hibázzanak.
Azért jó lett volna ha most adják ki, pár hónap mulva vehettem volna egy 2.6 osat 12 mb cache-el 40-50 ezer körül :(