90
  • teddybear
    Az biztos. A villanymotor elindulásakor már adottak a feltételek a folyamatos működéshez. Ez mondom, nem robbanómotor. Ami csak szűk fordulatszám-tartománybam képes működni.
  • Epikurosz
    Ott írja a honlapon, hogy az ár regadó nélkül értendő. Persze, lehet, hogy a regadó erre 0.

A haszna egy ilyennek esetleg az, hogy a hasonló áru limuzinnal szemben kevesebb a fenntartási költsége.
    Mindenesetre, ha már az ember moped kategóriában gondolkodik (v=40-60 km/h), akkor inkább vegyen villanykocsit, ne ilyen Ligiert, amely robbanómotoros és olajat eszik.
  • Epikurosz
    Esetleg abban lehet fantázia, hogy a bazi nagy villanymotort egy kisebbel felpörgetem, de ehhez már tényleg hülye vagyok.
  • teddybear
    Amelyik villanymotor nem tud elindulni magától, az vagy rossz, vagy valami megakasztja. Különben meg miért építenek be elektromos indítómotort a robbanómotorokba, ha nem indul be magától?

Jobb lenne elismerned, hogy marhaságot írtál.
  • teddybear
    Én is tudom, hogy drága. Nem is tudom, hogy mi kerül ebben a tragacsban újonnan kb. 2.5 gurigába. Azért már normális autót adnak. Amúgy ennek nem kell regisztrációs adó, sem forgalmi. Az éves adó 2-3000 forint.
  • Caro
    Azért talán nem. A BlueStar-t ha jól emlékszem 2012-re ígérik.
  • Epikurosz
    Hát igen, amire a jó dolgok divatba jönnek, addigra mi kipurcanunk.
  • Caro
    Igazából nem 20 millió, hanem csak 17, és ha belegondolsz az nem is olyan sok, ha azt vesszük, hogy egy középkategóriás autó is lehet 5-7 millió, és még nagyon új a technológia.
    Szerintem a Roadster a maga kategóriájában olcsónak nevezhető.
    De a következő verzió a WhiteStar lesz, ami már sokkal barátibb áron lesz elvileg, utána pedig a BlueStar, ami ha jól emlékszem már csak 5 millió körül lesz.
  • Akuma
    Talán mert nem mindegyik villanymotor tud elindulni magától... Igaz a többsége el tud indulni, de nem mind. Attól függ milyet tesznek be.
  • Epikurosz
    "Üzembehelyezéskor plusz regisztrációs adó!"

Kész, elegem van.
  • Epikurosz
    Egy ilyen szar újonnan 3 millió!!!???

na, ne röhögtess.
    3 millió Ft.-ért vehetsz már rendes luxusautót.
  • Epikurosz
    Használtasn 500k-ért rendes kocsit lehet venni, amivel autópályára is felmehetsz.
    Persze többet fogyaszt.

Amúgy meg: a kurva életbe!

Mindig elmeséljük egymásnak az alternatÍV AUTÓK ÉS ENERGIAforrások csodálatos világot, álmodozunk szépeket, és aztán, amikor meghalljuk, hogy a Tesla Roadster 20 milka forintba kerül, akkor hirtelen rádöbbenünk a meztelen valóságra. Beleér a kezünk a bilibe!
  • teddybear
    Nem tudom minek kell ezért kifejleszteni még egy ilyen tragacsot, mert már van. Nem is egyféle.

A képen egy Ligier tipusú mopedautó van, használtan kb. félmilliótól indul felfele. Van benne egy 505 köbcentis dízel, és úgy 2,5 litert eszik százra. Igaz, nem lehet vele száguldozni, és nem mehettsz vele sem az autópályára, de autóútra sem, de nem kell hozzá B kategóriás jogsi sem. Elég a kismotoros.
  • duke
    De az meg jobban tetszene,ha ez nem igy lenne.
    http://index.hu/politika/belfold/budapest/levego0119/

:(((((((((((((
  • duke
    "olyan "futurisztikus" :D vagy "sci-fi"-be illő :D :) :"

Ez a hang tenyleg nagyon jo,nekem is nagyon tetszene. :)
  • Epikurosz
    Egy kis összefoglaló (ZAP X: 10 perc újratöltés!!!!)
  • GABOR16
    Nem semmi hangjuk van: :D
    Link1
    Link2

De vannank ilyenek is.. ez már elektromos... nekem ezeknek a hangja tetszik igazán... olyan "futurisztikus" :D vagy "sci-fi"-be illő :D :) :
    BugE
    BugE

Tesla Roadster (őt nem kell bemutatni):
    Tesla Roadster

Az elektromos autók és motorok legnagyobb baja a drága akkumulátor... még mindig a költségek miatt a régebbi Ólom zselés vagy savas akkumulátorokat használják... a li-ionos akkumulátor drága... nagyon drága.. a Tesla Roadsternek Li-ion alapú akkumulátora van, ezért drága, de ezért bírja olyan sokáig az erős motor ellenére is...
    De az elektromos motorok hangja tényleg lenyűgözz :) nekem jobban tettszik mit a belsőégésű motoroké... :)
  • Epikurosz
    Ja, a 100k USD elég húzós.
    A Wikis szócikk ezt írja, többek közt:
    "Tesla is planing to offer a modestly sized and priced solar panel from SolarCity. It can be installed on the roof of a home, or set up as a carport, and used to recharge the roadster. The system would Produce enough power to drive about 50 miles per day without using the grid."

Szóval, veszel egy napelemet, és napi 50 km "ingyért" van.
  • Epikurosz
    Azért azok a snittek megvoltak rendezve, de jópofa volt. Ezt az ürgét a BBC prime-on rendszeresen lehet amúgy látni, ő és egy kollégája ennek a Tv-csatinak a totalcar-os fiúja. :-)
  • Balage76
    Ez nagyon komoly. A legjobb rész az, amikor kitolatja magát a liftből és amikor a BBC News hírbemondók mögött elmegy.. :)
  • Epikurosz
    Ki ölte meg a villanykocsit? - egy sokkoló dokufilm az emberi kicsinyességről
  • Epikurosz
    A Volkswagen Lupo is 4,5 liter dízelolajat fogyasztott 100 km-en, és az már rendes kupé volt (beszüntették a gyártását) kb. 100 lóerővel.
  • Inquisitor
    "melyek 100 mérföldön (160 kilométer) beérik egyetlen gallon (3,8 liter) üzemanyaggal"
    Az nem is olyan nagy ugrás, hiszen ma is van jó pár autó 4liter / 100km fogyasztással. Csak az önsúly csökkentésével is sokat lehetne nyerni. Kevlárt, szénnanocsöves és könnyű kompozit anyagokat mindenhova ... aztán hajrá.

Duke, szép ez a kép a koncept renderrel, de egy AA-t tehetett volna rá aki összeollózta a háttérrel. :)
    Jelenleg még a karosszéria prototípús van kész fából ha jól tudom ...
  • Epikurosz
    Kellene. :-)
  • Tinman #26
    Ford E-KA vagy Ford T!HNK mi a francért nem kapható idehaza?
    Hol lehet ilyen kocsikat venni?

Rengeteget járok városban, egy ilyen kocsi aranyat érne.
  • peterxy
    "Egyszerűen csak indítómotor lenne a benzinmotor és villanymotor pedig a fő hajtó motor..."

Jobb ha egyelore nem tervezel kocsit;)
  • barret
    Indexen volt belinkelve,en ott lattam :)
  • beef
    Akkor ezt a tesztet a GM EV1-ese már 10 éve megnyerte.
    "75 to 150 miles (120 to 240 km) per charge"
    http://en.wikipedia.org/wiki/General_Motors_EV1

Ja, és ajánlom mindenki figyelmébe az erről szóló filmet, nagyon tanulságos.
    http://www.sonyclassics.com/whokilledtheelectriccar/
  • duke
    "aksikkal lenne tele a csomagtartó meg a váz szerkezet... külsejét pedig napelem borítaná további energiahatékonyság céljára...
    Na hol a jutalom? "

Sehol ilyen mar van,a magyar fejlesztesu Solo duo ezen messsze tul tesz.
    http://www.solo-duo.hu/
  • I.C.ram
    Villanymotorhoz mi a frászkarikának indítómotor?
  • Akuma
    Nagyon dúrvás :DDDD
  • vadmotoros
    ezt most találtam. A 3. percnél szakadtam a röhögéstől :D
    Microcar
  • Akuma
    Én olyan verdát csinálnék, ami egy liter benzint se eszik meg

Egyszerűen csak indítómotor lenne a benzinmotor és villanymotor pedig a fő hajtó motor... illetve nagy teljesítményű li-ion aksikkal lenne tele a csomagtartó meg a váz szerkezet... külsejét pedig napelem borítaná további energiahatékonyság céljára...

Na hol a jutalom?
  • vadmotoros
    Gondolom ilyenre gondoltál.
    Mopedcar
    Én elfogadnék egy ilyen, helyben rohangáláshoz tökéletes lenne, még kisebb bevásárláshoz is használható. De ahogy a cikkben írják a magyar bürokrácia útját állja a terjedését.
    Egy másik hátránya a karosszéria, ütközni nem nagyon kell vele. Ha minden igaz a hétvégén megyek megnézek egyet, csak kiváncsiságból.
  • Epikurosz
    Ezek is villanyosak, de emberformájúak.
  • duke
    2.375 liter 100 km-re az meg mindig nagyon sok.De ketsegtelen kezdo lepesnek elmegy.Az hogy egyaltalan mar mozdul a vilag az a szep ebbol.A solo duo tenyleg megerdemelne,hogy irjanak rola,mert fantasztikus auto lesz ha elkeszul.Azt mar tenyleg lehet majd AUTONAK nevezni.
  • Tinman #14
    Vannak ezek a vicc súlyú "autók" 4-500k körül, 50-él gyorsabban nem mennek, rendszámtábla nem kell rájuk... szvsz 4-5 literrel azok is elcsettegnek 150km-t.
  • vadmotoros
    Üdv!
    Nekem a motoromban 250cm3 25 LE az "erőforrás", az önsúly 150 kg, fogyasztás 2.5-3 L/100 km. Ja és már több mint 10 éves. Arra lennék kiváncsi hogy ha beépítenék egy könnyű karosszériájú autóba(500 kg környéke) milyen teljesítményt nyújtana, és mennyivel növekedne a fogyasztás.
  • Epikurosz
    Erről a Solo duoról kellene mán írni, mert én még nem is hallotam róla.
    SG urak!
    Interjúvolni, ne csak fordítani!
  • Tinman #11
    Natural Born Idiot vagy