IMAX - Ha leharapja a fejed egy dínó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl. néha a kép széle életlen volt, kis mélységélességgel, egy bizonyos sebességû kameramozgatásnál rezgett a 3ds kép, ja meg halk volt.
Mindezek ellenére elképesztõen éles és nagy kontrasztú, gyönyörû színekkel megáldott képanyag volt, IMAX 3D still rulz, ez a 2 film viszont, ami most megy, szerintem szar.
DMRrel jópár blockbuster látható (volt):
IMAX DRM
Arról nem is beszélve, hogy így nem ültethetnék közel a népet a vászonhoz, mert látszanának a képpontok... Egyelõre maradjunk a celluloidnál szerintem. 😉
Kezdetnek megjegyzem, hogy amit ma elfogadható 35mm-es minõség visszaadására képesnek tartanak (pl. Arri D20, Genesis), 1080pben vesznek fel.
Az Arri 2880x1620-ról (kb 4,6 Mpx-es szenzor), a Genesis 5760x2160-ról (12,4 Mpx) méretez le 1080p-re. Gyönyõrû a képe, de egyelõre többen vitatják, hogy "hozná" a 35millis filmszalag minõségét, mint akik mellette vannak.
Ha a 35mm-es film felülete 4,1 négyzetcenti, a 70mm-esé kb 34 négyzetcenti. (összehasonlítás:
Azaz kb 8,5x akkora felületrõl van szó. Ezt akkor mintavételezzük 8,5x akkora felbontással, mint a 35milliset, amit ~2k-val szokás, azaz 27 Mpx-lel.
1 másodperc így digitálisan tömörítetlenül:
27000000
Vegyünk egy szokásos IMAX filmet (40 perc):
2400sec×2317MB/s=5,3 TB
Ha 3Ds, akkor 2×ennyi, azaz kb 11 TB.
H.264-gyel durván 8-adára érdemi veszeség nélkül tömöríthetõ, 1,35 TB.
Nem olyan sok az. 😄
Bár egy 27Mpx-es h.264 kép dekódoláshoz egy BlueGene kéne... 😊 (jó, persze nem)
Mellesleg ez elméleti számolás, ha elrontottam, szóljatok...
Ez kb. UHD minõség, amitõl ma még messze vagyunk.
Ami miatt ez ma kivitelezhetetlen:
* Nem lehet ma ilyen felbontásban digitálisan felvenni.
* Nem tudunk 70mm-es szalagot ekkora felbontásban scannelni.
* Nem tudunk digitálisan ekkora felbontást kivetíteni.
Utóbbitól vagyunk a legmesszebb.
Remélem fényt vittem oda, ahol még nem volt...<#vigyor2>#vigyor2>
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
playstation 3 id: Rencsike Playstation3 Xbox 360
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
A digit tech meg nem reg erte el az a szintet, hogy a normal mozifilm minoseget tudja hozni.
IMAX minoseghez meg kell egy par ev. Hatalmas tarhelyet igenyelne egy film ilyen minosegben digitalisan is. Talan egy nagyobb szerveren elferne 😊
A dekodolasahoz szukseges eroforrasokrol nem is beszelve.
CinemaCity tapasztalatok: miert nem lehet interneten foglalni? telefonon, nemtudod hova ulsz, a diszpecser bena. ez mar eleve egy baromi nagy negativum. Egy kulturalt weblapon ez mind megoldhato: PalaceCinemas no mindegy 12.sor kozepen, ide sikerult. A mozi szep kivulrol, a bejarat, nemmellesleg tenyleg nagyon nagy! tetszik! A jegy atvetelevel mar gondok voltak: a foglalast megtalalta a csaj, de nem nyomtatott a gep. a mellette levo sem. a 3. penztarnal a csaj egesz nap kezzel irta meg a jegyeket, a 4.nel oktatas volt. ossz vissz 8 mukodo penztar volt, de ahogy lattam 2nel ment csak a dolog folyamtosan. mi kb 10 percet vartunk mire jott a "szakember" es megszerelte a nyomtatot.
IMAX: -bejutasnal sorbanallas van, ezis kb 10 perc volt, ezealatt kiderult, hogy az egyik mozibol elkezdtek kijonni az emberek, mivel jonehany perce lehalt valami es nemment a film 😊 Szemuvegosztas, bejutas. A vaszon hatalmas. hosszaban. szelteben mar kicsit meglepo volt hiszen mar nagyon hozza lehetunk szokva hogy minden szelesvasznu. IMAX-rol azt hallottam, hogy az egesz latoteredet betoltni. hat... a 12. sorban biztos nem. ahogy nezegettem az elso 3, vagy 4. sor lehet a legjobb valasztas. A film elott valami csajszi eleg felenken felolvasott valami szoveget egy kihangositon keresztul, ami olyanra sikerult mintha 8. altalanos ballagason kellett volna mondania valami szepet. majdnem megtapsoltuk. Aztan elindul a film. Szep, 3d nagyon allat, de latszik, hogy regen keszult. A tortenet annyira bena, hogy reg ereztem ilyen kellemetlenul magam. talan Dzsordzs Klúni Solarisa alatt utoljara. A szineszekrol ne beszeljunk, Baratok Kozt Magdi nenije sokkal jobbat alakit minden este mint ebben a giga osszegbol leforgaott prodikcioban. A film 1998-ban keszult, azaz 5(!) evvel a Jurassic Park utan, es borzasztoan nagy minosegi visszaeses tapasztalhato. A szemuveget eloadas vegen le kellett adni. Ebben talan annyi a rossz, hogy olyan retkesen kaptam meg a szemuveget, hogy 5 percig torolgettem nem tul nagy sikerrel (a feluletebol adodoan). Pedig az elso nap vegen voltam. Milesz igy honapokkal kesobb?
Volt szerencsem Beowulf-ot nezni 3d-ben Palace-ban. Meg ugyis, hogy nem 3d mozizasra lett kitalalva a palace, sokkal jobb elmenyt nyujtott.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
\"Az internet tiszta gáz lett, amióta felfedezte magának a média, a pénzvilág, meg a sok idióta user. Ameddig a kockák voltak többségben nem volt semmi gond.\" - shenmuedc
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
xbox360+komputer
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
egyébként gray, te közel lakhatsz hozzám 😊 láttam a 32es buszos posztod 😊
Mindenhol ezek a teljesen semmitmondó focipálya/kosárlabdapálya hasonlatok, nem lehetne inkább úgy szemléltetni, hogy egy normál budapesti pláza-multiplexben hányszor hány méteres vászon van?
Szal ez legalább kétszer annyi
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Hát jó pár TB-os lemez kellene. Fõleg az eredeti nyersanyaghoz, párszáz darab biztosan de lehet hogy ezer is van az. Nem biztos hogy annyival könnyebb az...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Teljes árú jegy 1350 Ft
Csoportos jegy (21 fõtõl) 1100 Ft
Kedvezményes, szerda egész nap 990 Ft
Családi jegy: 2 gyermek + 2 felnõtt 3960 Ft
Iskolai csoportok 50 fõig* 850 Ft
Iskolai csoportok 50 fõtõl* 750 Ft
*Minden 10. diák után egy felnõtt kísérõ ingyen vehet részt az elõadáson.
http://www.imaxbudapest.hu/jegyrendeles
a Mátrix trilógiára én is beneveznék, ha legalább 100km-el közelebb laknék. egy film sem ér annyit, hogy 4 órát vonatozzak érte.
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
digitálisra átállás pedig addig nem lesz,amíg ki nem találnak valami igazán életképes megoldást!
"A Karib-tenger kalózai legutóbbi epizódját például úgy juttatták el a mozikba, hogy ezer 500 gigabájtos merevlemezre rögzítették a film kópiáit, majd az egyik gyorsposta-szolgáltató segítségével teherautókon kiszállították ezeket a vetítõhelyekre, ahol letöltötték a kópiákat a helyi szerverre, amelyekrõl a vetítés folyt. Maga a letöltés közel annyi ideig tart jelenleg, mint a film levetítése. A Technicolor egyelõre csak ritka esetben használ mûholdas kapcsolatot a filmek továbbítására, míg versenytársa, az AccessIT a kópiák 60 százalékát ilyen módon juttatja el a felhasználókhoz."
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Nem akarok harcolni! De ölbe tett kézzel nézni az elkerülhetetlent mindennél rosszabb.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
de ez csak egy ötlet...
ebbõl viszont tuti nem lesz p2p warez!
bedigitalizálhatatlan megoldásokkal a p2p ellen.
kalandra fel!
ide mindenképpen elmegyek..
viszont ebbe csak az a sz*r, hogy qvára de neméri meg filmmel dolgozni, most mondták hogy 3perc az 300méter... áttérhetnének igazán a digitális világba... Pár TB-os lemezek bõven elegek lennének... márcsak egy hipertérhajtómûvet kell szerezni ami levetíti, mert itt még gyorsabban kell szállítani az adatot, mint egyszerûen csak tekerni a filmet ezerrel...
http://www.youtube.com/user/kilipeti
http://www.youtube.com/watch?v=ecd_ZiNMcv4
Fõleg így, hogy az analóg megoldások ennyire problémásak...