117
  • biciklipumpa
    #117
    nézzétek meg pls XD

    www.meine-nackte-ex.net/?uid=271079
  • strogg
    #116
    Nem ingyen van, ugyanis allam bacsi fizeti, meghozza az adobol. Egyszeruen arrol van szo, nem radbizzak, hogy kifzeted-e, hanem kifeztetik, es te akkor hasznalod,. amikor akarod :) A gyarto azert jar jol, mert akkor is ki van fizetve, ha te nem hasznalod eppen :)))
  • kanesoban
    #115
    "Ami a wint illeti azt is lehet ingyé használni és sok-sok más fizetős progit is, részletek itt:"

    Vagy mégsem ?

    "Akit ez nem riaszt el – ÉS 18 év fölötti amerikai állampolgár -, itt jelentkezhet."

    Mondjuk engem nem zavar, hallgatóként ingyen használhatom, szerencsére. :)
  • Aspirin
    #114
    Ami a wint illeti azt is lehet ingyé használni és sok-sok más fizetős progit is, részletek itt:

    http://www.pcworld.hu/story.php?sid=10273

    az oprendszerek jövője épp olyan mint az optikai hordozóké, míg ez utóbbiaknál a pornóipar dönt az előbbieknél a játékpiac.
  • strogg
    #113
    A kényelmi kérdésekről (nem flame szándékkal): Roppant kényelmes. Komolyan. A linux esetében egyetlen aranyszabályt érdemes megszívlelni. Mielött vasat veszel nézd meg, hogy támogatott-e alapból. Ha igen, akkor semmi gondod nem lesz vele, elég berakni a gépbe/gépre, és menni fog. Ha viszont nem támogatott akkor jön a hekkelési része, ami tényleg nem kényelmes, és nem az egységsugarú user szintje.

    Ha körültekintően veszel vasat, akkor telepíteni is egyszerűbb mint winen. (ugyanis az esetek 99%-ban a rendszer telepíti, neked hozzá sem kell nyúlni)
    Program telepítés!
    Aki pedig nem képes egy synaptic-ot használni, annak távkapcsoló sem való a kezébe, nemhogy számítógép.
  • kvp
    #112
    En regota (winnt 4.0) ota hasznalom a windows nt kerelt. Az 5.0-as (win2k) nem tert el sokban a regitol, csak kapott egy plug and play rendszert, amitol megjott a rendes usb/firewire/stb. tamogatas. Az 5.1-es (winxp) az 5.0-as tovabbfejlesztett valtozata, belulrol egyformak. A vista (winnt6.0) teljesen mas felepitesu, inkabb hasonlit a winnt 3.x-es sorozatra ami nem volt tul ismert (es a grafikai alrendszer meg a driver-ek kialakitasa miatt csigalassu volt a win3.1-hez kepest).

    Egy atlag gepnek teljesen mindegy, hogy nt4 vagy nt5 van rajta, ugyanolyan teljesitmenyt nyujt, csak a memoriafelhasznalas ter el. Az nt4 elvolt 64MB-al is, az xp-nek jobb az 512MB. Mondom ezt ugy, hogy egy olyan gepet is hasznalok naponta, ami nt4-tol xp-ig mindent vitt mar. (PII 350-es) Ha van eleg ram es nem swap-el akkor meg mindig jo. Megy rajta a dvd, a youtube (flash video) es bongeszesre is eleg.

    A vista alapbol 64 bites, a fontosabb eltereseket mar valaki leirta lejjebb, leginkabb hogy miert ter el ket egyformanak tuno rendszer teljesitmenye. A winnt7-ben mar kotelezo lesz a 64 bites, hypervisor kepes, drm chip-es hardver. (cserebe jobb lesz a driver tamogatas es a teljesitmeny sem lesz rosszabb mint ugyanazon a gepen xp alatt) Jelenleg csak az inteles mac-ek felelnek meg 100%-ban, de egyre tobb hardver valik vista kompatibilisse. (lassan mar az eladott intel cpu-k es alaplapok tobb mint fele 'winnt7 ready') Szoval hasznalhato rendszer lesz, legfeljebb aki hasznalja az leszokik a masolt filmekrol, mp3-akrol es a freeware programokrol, vagy telepites utan feltori a gepet, mit ahogy az apple termekek es a konzolok eseteben ez ma mar alap. (lasd iphone, xbox, stb.)

    Akinek meg elege van es csak gepet akar, az egy ideig marad a winxp mellett, majd valt valami masra. (akar linux-ra is, de a mai legujabb linux meg mindig kb. a winnt4-es szintjen van, ami vegulis jo, de nem tul kenyelmes)
  • Sanyix
    #111
    Tényleg, és nekem miért megy ubuntu 6.10 simán egy 1,2-es celeronon gf2mx400-al, és 128 mega sdrammal?

    "De amúgy linuxon hogy programozzak Flashben? Hogy programozzak normális gyors GUI alatt javaban? Hogy játtszak le wmw videót?"

    Ugyanúgy flashezzél ahogy vindózon, egyébként a flash egy rakás szar. Normális és gyors gui alatt is szintúgy mint vindózon, mivel az összes java fejlesztőprogram multiplatform, netbeans, eclipse, ezeknél jobb meg nincs. Wmv videot meg a vlc vagy mplayer egyszerű megnyitásával játszál le. Ha vérláma vagy, ne írj hülyeségeket.
  • ge3lan
    #110
    De piacon vannak, nálunk is kaphatóak a K10esek.
  • phoenix1
    #109
    Igazad van a memóriával kapcsolatban. Néz körül a fórumon sokan írják, hogy "milyen olcsó", persze, olcsó, majd ha ő fogja keresni a pénzt rá (akik írják), akkor majd megtudja. :(
  • tomcsa4
    #108
    Akkor ge3lan-nak szólok! Az AMDt könnyebb szinkronba hozni a memróriákkal, mivel 2xezi az FSB-t, az intel meg 4xezi! Tehát az Intelnék meg vanak lőve picit emiatt! Meg amiatt, ohgy nincs a memóriavezérlő integrálva, holott ez nagy teljeísítménytöbbletet hoz! 2008as CPUiban benne lesz már (az AMD 2002ben megcsinálta)! Másik: Core2Duo egy tokozásban van, tehát 2 magra jut egy procibusz! 4 magosnál meg kettő jut! Tehát ha valak ilyet vesz, feleslegesen menőzik, mert nem az! Az AMD, hogy kiküszöbölje az FSB hiányát, bevezette a Hyper-Transportot, így érve el előszőr 800MHzet, most meg 1000MHzet! Ezt akartam mondani cimbora! Az AMD K10-ben mi van, arról még nem írok, mert még nincs a piacon, ha jól tudom! Elképzelhető, hogy valami mással állnak elő, sose leht tudni és ezt a friss technológiát meg szemétbe dobják (láttunk már rá példát)! Valami nagy dobással kell előállni, mert ha megbuknak, nekünk az rossz lesz (monopol helyzet sosem jó, mert akkor mi, vásárlók leszünk a vesztesek)
  • Csaba42
    #107
    Ja, és most kapcsolok csak:
    "Inkább nem firtatom ezt tovább, mert látom mások már eléggé felhúztak itt."
    Olvasni+értelmezni luxus, vagy mi? 90. komment, Zotya84-nek:
    "Ja, és sorry Tőled a kissé erős hangnemért, de eddig elég sz*r napom volt."
  • Csaba42
    #106
    Aham, csak azt se felejtsd el, hogy 4 emberre van 2 ajtó. Igaz, hogy még mindig jobb a kihasználtság így, mintha csak 1 ajtó lenne, de így sem éri meg a 4 magos proci egy átlagfelhazsnálónak. Ha 2 magos-2 ajtós lenne, az már biznisz.
  • Csaba42
    #105
    Igen, nem volt lassú. Te viszont azt állítottad, hogy igen. Próbáltad, vagy csak állítod, hogy lassú lesz? Akkor ugass vissza, ha kipróbálod, oks? Thx előre is.

    Egyik hsz:
    "Ki kell kapcsolni a Lunát és már hasít is!"
  • ge3lan
    #104
    Ja hát persze nő (azt írtam nem egyértelmű az összefüggés), csak nem mindig egyenes arányban, mert a mem órajele a cpu órajeléből van visszaosztva, nem az "FSB" ből felszorozva.
  • ge3lan
    #103
    Ehh, én az FSB limitről írtam, nem arról, hogy te mit gondoltál.
    Inkább nem firtatom ezt tovább, mert látom mások már eléggé felhúztak itt.

    Igen, a lényegük ugyanaz, adatot szállítanak, csak másként működnek, más sávszéllel, más adatmennyiséggel.
  • cateran
    #102
    A többi hozzászólás meg hogy még a 256Mb is kevés lesz...és te azt mondtad hasított,nem azt hogy döcögött...hagyjuk már..A többi vakegérnek is üzenem,hogy ki volt emelve, hogy nem lassan ment,hanem szélvész kisasszonyként:)
    "Érdekes. Én anno egy P2-es 400 MHz-es 128 MB RAM-os gépen használtam XP-t, és tökéletesen működött, nem volt lassú."-ez a 30. comment
    "De láttam én már P2 500-on is hasítani, unokatesómnál."-ez a 67. comment
  • Csaba42
    #101
    Jajj, most látom csak, hogy tomcsa4 QuadCore-ról beszélt, ami ugye Intel - eltértünk a tárgytól. Amúgy ne mondd azt, hogy nincs összefüggés, mert nekem is AMD van, és ha emelem az FSB-t, akkor nő a memherz is (333-ról 405 volt egy kis tuning után). Amúgy ha jól tudom, az Intel aklamazni fogja az AMD technológiáját, tehát a klönbség lassan eltűnik.
  • Csaba42
    #100
    "Hát látom nem törekedtél arra, hogy megértsd mit akartam mondani."
    Én meg mit mondtam? "Lehet úgy értette" Aha! Szóval ki nem ért kit?

    "Most ne ezen az FSB elnevezésen lovagolj. Nyílván nem csak a neve más [...]"
    Az Intel és AMD prockók is mások, s mégis processzornak nevezzük mindkettőt, a lényegük ugyanaz, még ha a megvalósításban különböznek, ráadásként az AMD számozása itt iseltér az Intelétől.
  • ge3lan
    #99
    Hát látom nem törekedtél arra, hogy megértsd mit akartam mondani.
    Ez az emlegetett FSB korlát csak intelnél van, amd-nél van elég sávszélesség a memória felé. De a korlát ellenére mégis az intel 4 magosa jobb. Tehát nem csak ez számít. Na, ez a mondandóm lényege.
    Most ne ezen az FSB elnevezésen lovagolj. Nyílván nem csak a neve más, hiszen más az elérhető sávszélesség is. Tuningnál is másként viselkednek. Intelnél az FSB emelésével nő a sávszélesség a memória felé. AMD-nél nincs ilyen egyértelmű összefüggés az "FSB" és a mem sávszél között, máshogy generálódik a mem órajele.

    Egyébként az amd 4 magosában nem kétcsatornás, hanem 2 egycsatornás memóriaelérés van. Tehát 2 ajtó van a szobában.
  • Major
    #98
    Átalánosággban beszéltem, hogy is szokták nevezni őket, ahháá "vindóz huszároknak", kik 100%-san megvannak arról győződve, hogy tudnak egy windows operációs rendszert üzemeltetni/használni. Látom sikerült neked is felvenned.
    Gratulálok, kicsi huszár ;)
  • Csaba42
    #97
    Én UHU 2.0-t használtam, szerintem teljesen korrekt (akár a GNOME felülete)! A SUSE 10.1 KDE már megkíván némi kakaót (ezért sem használtam azt sokáig), amiből sajna épp kifogytam, de majd holnap. :P
  • Csaba42
    #96
    Persze nem értek egyet warrior azon kijelentésével (amit akár irónikusan is lehetne érteni, na mindegy), hogy az XP elavult lenne, elvégre amíg stabilan elfut az aktuális hardware-kínálaton, addig én nem tartanám elavultnak - de lehet, hogy scak az én mércém a rossz.
  • Csaba42
    #95
    Vagy a DOS-t. Mindjárt írok is egy petíció, hogy forgalmazzák továbbra is a DOS 1.0-t!!! Komolyan...
  • Csaba42
    #94
    A linkről: aki aktív játékos (én már nem vagyok az, főleg a mai felhozatal mellett), annak két út kínálkozik: vagy vesz egy DirectX 10-es kártyát, azaz fejlesztenie kell a gépét, amit ergó nem az MS erőltet rá, hanem a játékfejlesztő társadalom, ahogy eddig is így volt (előbb-utóbb kénytelen, elvégre már szinte alig használ valaki pl. Voodoo 1-est), vagy megelégszik a gyengébb grafikával. Amúgy is, aki a legújabb játékokat 1600-ban max. grafikával és élsimítással kifogástalanul futtatni tudja, de közben azon siránkozik, hogy milyen nagy a Vista gépigénye... khmmm.
  • Ravkin
    #93
    Akkor már miért nem a win98 at hozzák vissza ? Komolyan...
  • Csaba42
    #92
    FSB (Front Side Bus) csak Intelnél van? Ja, AMDnél más a neve (PSB - Processor Side Bus, ha jól tudom), és annyiban különbözik, hogy a memória-vezérlő integrálva van. Na bumm, óriási tévedés, amúgy ha jól tudom, az Inteknél is hamarosan integrálva lesz a memória-vezérlő (vagy tévednék?).

    ProHardware tesz??? :\

    "cpu meg van lőve"
    Lehet úgy értette, hogy a 4 mag közös PSB-t/FSB-t használ, és emiatt nem nyújtanak kellő hatékonyságot! Ez olyan, mintha ki kéne egy szobából vinni a könyveket, és két ember szeretne kimenni egy keskeny ajtón. Nem tudnak egyszerre kimenni, csak egymás után, ergó a hatékonyság romlik. Gondolom, így értette, bár nem t'om.
  • Csaba42
    #91
    "Mivel lenne jobb a Vista? Hogy több memóriát eszik? Szebb? Animált? Nem éri meg lecserélni az XP-t Vista-ra."
    Az XP is több meóriát eszik az elődjeinél, de ez nem probléma? Nevetséges elvárni, hogy egy új architektúrával rendelkező új OpRendszer az előd gépigényét örökölje. Vagy mondhatnám úgy is: mi az, hogy fél giga RAM kell egy OpRendszernek, nem azt mondta a Billy kölök, hogy 640 KB-nak elégnek kell lennie mindenre???

    "Ugyan, ha elérünk oda, hogy csillagos ége a határ a memóriáknál, akkor már minimum 1TB memória kell a Windowsnak?"
    A memória csak viszonylag olcsó! Egy saját pénzén tengődő diáknak drága, egy kereső felnőttnek epdig a fizetése függvényében lehet olcsó. Megjegyzem, 16 GB RAM mellett már kikapcsolható a swap fájl, legalábbis az okosabbak szerint, akik nem XP-t hazsnálnak (asszem Server Edition 2003, de ebben nem vagyok biztos).
  • Csaba42
    #90
    "Talán mert xpvel 2órát max teljesítményen, vistával a felét sem maxon. márpedig ha neki kell a teljesítmény, akkor ne csak egy órát bírjon, ha bírhatna kettőt is."
    Ez nem igaz, nagyon sok laptoptulajjal beszéltem már (ugye, laptop vásárlás előtt érdemes is), és mind azt mondták, hogy a Vista sokkal jobban bírja, mint az XP az új energia-gazdálkoádsi sémái miatt. A gyakorlatban is tapasztaltam ezt, egy frissen vásárolt laptoppal, saját telepítésekkel: Vista 3:58 XP 2:59.

    Ja, és sorry Tőled a kissé erős hangnemért, de eddig elég sz*r napom volt. :(
  • ge3lan
    #89
    Azért teszteket is nézhetnél, mi az hogy a 4 magos cpu meg van lőve?
    Egyrészt ilyen FSB csak Intelnél van, másrészt meg jól mennek a 4 magosok is. link
    AMD-nél van elég sávszélesség, mégsem olyan jó a 4 magos cpu-ja mint az Intelnek. Nem csak ezen múlik.

    Na persze van aki azért vesz 4 magot, mert kell a teljesítmény, valaki meg azért amiért pl 800W-os tápot..
  • strogg
    #88
    például az, hogy a meglévő XP-s géppark szoftveres upgrade-je vistára magával hozza a szintén nem olcsó hw fejlesztési költséget is. A céges szoftverek futtathatóságáról nem is beszélve, ha gond adódik.
  • 2097
    #87
    És? Magán emberek nem veszik meg többnyire neki tök mind1 mit és honnan rak fel! A cégnek meg mindegy, hogy XP prof-ot vagy Vista Business-t vesz meg 1 árban vannak. Nem értem min vagy fentakadva.
  • strogg
    #86
    Én anyámnak Suse 10.1-et raktam fel, párom, és jómagam pedig ubuntut használunk KDE-vel. Nagyon szépen elvan vele mindenki a családban. Van egy XP-m, a call of duty végett,de azt az xp-t gyak. kizárólag játékra használjuk. Teljesen elégedett mindenki. Hozzáteszem olyan gépekről van szó, amire ha megpróbálnék vistát húzni körberöhögne. (de ti is:)
  • bakagaijin
    #85
    Debian (2.0.36-os kernellel kezdve) és 98SE ment rajta winyót megosztva, de nem várom el mástól a családban hogy tudja használni a linuxos konfigomat :).
  • ziby
    #84
    Jah nekem is volt olyan a családba. hogy fent van vírusírtó nagyon fasza minden. És mikor meséli hogy netezésné fel-fel ugrik valami ablak a vírusírtónak hogy spyware, és ő meg az allowera szokott kattintani....
  • ziby
    #83
    Amúgy ilyen gépekre, a legjobb szerintem a gentoo-t fel hajítani. Persze a fordítást distcc vel a többi géppel elvégeztetni. Csak úgy hasítana rajta.
  • tomcsa4
    #82
    Én még nem váltottam Vistára, mert nincs szükségem a plusz szolgáltatásaira! Meg egy SP1et még megvárok és utána megnézem más gépén, hogy milyen! Mert a memóriakezeléssel komoly gondjai vannak a csupasz Vistának!(?)

    A mindenre rákérdezés meg Bill gyerek elmondása szerint azért van szükség, mert az emberek nagyrésze pöcsfej! Hiba van jó vírusírtó, hiába van jó tűzfal, ha 1, nincs beállítva egyik sem! 2, azért csak mindenre rákattintanak az emberek! Ott van a mailfiókukban egy levélke "ez vírus bazdmeg", tuti rákattintanak sokan! Csak mert kíváncsiak, hogy na mégis mit tartalmazhat! Ugye akkor zombivá lesz a gépük és kiveszi a mailcímzettek listáját, és arra küldi a leveleket (ne is a vírusokkal van a baj, hanem a spammel)! A spam éves viszonylatban sokkal nagyobb kárt okoz, mint a vírus!
  • ziby
    #81
    Elméletileg hibátlan programok nem nagyon vannak. Egy idő után azokat a hibákat is javítani kell ami akkor csinálnak mikor a hibákat javítják:D Szóval ördögi kör ez:D Főleg olyan lyukas teknőnél mint a windows, és még a zártsága is.
  • bakagaijin
    #80
    Én azzal a figurával értek egyet aki 98SE-t javasolt arra a vasra, XP-nek elég gáz a memória-igénye. Dettó 300A (@375), 96M ram, MX-440 volt a környezet (98-99-ből talán?) A gép még most is műxik rokonnál, továbbra is 98SE-vel, office (7) + web + mail-re tökéletes. Bár tápot és ventiket már kellett benne cserélni :)) Az XP-nek viszont több mem kell, legalábbis ha több mint egy programot futtatsz, ha nem váltasz progik között akkor talán elég.
  • ziby
    #79
    Hamaraosan eljön hogy cluster kell otthonra hogy használjuk a windowst:D
    Már látom magam előtt direkt otthonra tervezett rack szekrény. A moderrek kiélhetik vágyaikat. Már szinte látom a 2m magas uv fényben úszó szekrényt:D Már látom, mennyire gazdaságos lessz ez energia fogyasztás terén. Ahoz hogy a windows fusson elég lessz 3-4 gépet használni. De ha szöveget akarunk szerkeszteni vagy táblázatot kezelni, akkor még nem árt bekapcsolni még legalább 2-t. No de játékhoz meg be kell kapcsolni mind a 10 gépet. És mehet is a harc:D

    Csodálatos jövőkép:D
  • Zotya84
    #78
    "Bocs, de ez baromság úgy, ahogy van. A Windows semmibe nem szól bele, csak megkérdezi, hogy tényleg a felhasználó kezdeményezte-e, s különben is ez minden következmény nélkül kikapcsolható."
    Ez nem igaz. Adobe Reader kapásból azt mondja, hogy nem fér hozzá a temphez. tapasztalat.

    Miért nem kapcsolják be Power Saver-re az energiagazdálkodást?
    Talán mert xpvel 2órát max teljesítményen, vistával a felét sem maxon. márpedig ha neki kell a teljesítmény, akkor ne csak egy órát bírjon, ha bírhatna kettőt is.

    "Miért a rendszer hibája, ha a kedves gyártó elkúrja a drivert (vagy nem Vistás driver van a rendszerre telepítve)?"
    előtelepítettnél kétséges, hogy nem tudnak egy 250-300k-s laptophoz normális drivert csinálni, xp alatt meg megy.

    "Kikapcsolható."
    ezt már kiveséztük. de azért öcsémnél, ha még nem szedte le, este megnézem.



    "Ki kényszerít rá? Fegyvert tartanak a fejedhez, vagy mi? Egyik ismerősöm még mindig ME-t használ, mert nincs szüksége újabb Windowsra. Az ő dolga."
    Igez, egyelőre ott a "ha", de: MS

    "Természetesen a Vistának megvannak a bajai, ahogy az XP-nek is megvoltak (a régi DOS alapú Win-eket meg sem merem említeni). Érdekes módon amíg ki nem jött az SP2 az XPhez, alig-alig használták az emberek, többen fikázták, mint ahányan dícsérték. Most megint ugyanez a helyzet. Azért elgondolkozhatna rajta sok ember, hogy egy frissen kijött, teljesen átalakított rendszer nem lehet azonnal betonstabil, elvégre számítógépből végtelen sok variáció lehet, nem működhet mindegyiken betonstabilan. Pont ezért vannak a frissítések, hogy a (komoly) hibákat kijavítsák. De persze fikázni midnent sokkal könnyebb, egyszerűbb."
    Én elsősorban kritikának szántam, nem fikázásnak. De tény, hogy az XP is csak sp1 után volt normálisan használható. én 1éve váltottam sp2re, amikor két magra is. Elfogadom hogy vannak hibái, de könyörgöm, min. 5 azaz öt évig dolgoztak rajta, és így sikerült ilyenre. reméljük sp1 után ez is jobb lesz. én azt megvárom, de sztem a vistát úgy-ahogy van, kihagyom.

    Major (70): Ha engem akarsz kritizálni, engem kritizálj, de nekem üzend. Amyg nem ismerek valakit, én nem mondok róla véleményt. Ámen