45
  • Chris05
    Elnézést, csak ez valahogy olyan, mint ha egy F430-at hasonlítanál egy Enzo-hoz.
  • Chris05
    1. ATi fan vagyok.
    2. Most 8800 GTX-em van (Az nem hiszem, hogy rosszabbul futtatja a dolgokat, mint az X1950).
    3. Ne hasonlítsd a 6600-at (ami már megjelenésekor is középkategóriás volt) egy X1900-hoz (8 pipát és 128 bitet hasonlítasz össze 16 pipával és 256 bittel - gondolkozz már ember).
  • Su0my
    én eddig az atiról hallottam rosszakat driverek/játékbeli teljesítmények miatt:)

amit meg 242463-szor elmondtam: az az 1 a baj, hogy az APPLE notikat is nVIDIA kártyákkal szerelik :( :( :( [MBP, nyilván]
  • G18XM8
    Bocs a helyesírási hibákért, kapkodtam egy kicsit.
  • G18XM8
    Érdemesebb a 38xx szériát megvenni ahogy így elnézem nem lesz nagy durranás ez a 9600 meg 9500 sokkal jobb a 3850 512 MB, a 3870-ről már ne is beszéljünk, jöhetnek nekem bármilyen hülye tesztekkel én a saját szememnek és az ismerőseim szavának jobban hiszek nvidiával kezdtem semmijen játék nem ment jól, leczeréltem egy hasonló kategóriás atira ami még olcsóbb is volt egy kicsit és lám az ati brutál jobb volt grafikailag is és teljesítményre is és ez azóta is megmaradt bennem, szoktam hallani most is mennyi gond van némely nvidiával az én atimmal (pedig nem mai gyerek és nem is nagy duttanás) semmi gond nincs az ég világon. Persze az nvidia mint mindig gondoskodni fog a lefizetketésekről és az agyonreklámozásokról mint eddig.
  • Aspirin
    Cöcö.
    Pár éve mindnkinek 6800gs vagy 6600gt-je volt, én is azt vettem, hogy majd kitart egy kicsit, azt egy frászt arra mentek a fejlesztéssel. rá fél évre megjelent gámékat már csak 800x600-ba viszi játszhatóan. Ez lesz a 9600-al is. Vegyetek Atit. Egy éve x1950pro-val nyomulok, és még mindig jó!
  • dez
    (Szal a lényeg, hogy egy idő után akár az integrált is tudhat ennyit. Csak akkor a különállók már a Holdon lesznek.)
  • dez
    Integrált is tudhat 3D-t, és ma már tud is. És ahogy egyre kisebb csíkszélességgel csinálják azokat is, egyre nagyobb teljesítményük lehet. Persze csak a régi önmagukhoz képest.
  • dez
    Textúrázásban a GF-ek a jobbak. Geometry shaderben jobb még az ATI.
  • dez
    Egy fokkal jobb a helyzet.

......... magórajel ... shaderek száma ... shaderek órajele ... memória órajel (effektív)
    8800GT:... 600 MHz ........ 112 ............... 1500 .............. 1800
    9600GT:... 650 MHz ......... 64 ............... 1625 .............. 1800

Shaderteljesítmény: 60%
    Memóriasávszél: 100%
    A ROP-ok és textúrázók számát még nem lehet tudni az új középkat. chipben.
  • dez
    "Ára meg oda kerül amennyiért megveszik."
    Van, aki megveszi, de a többség nem, mert értelmetlen. Ez országtól függetlenül igaz.
  • fade2black
    Nemrég néztem erös vga karik eladási statisztikáit pl steam és erös azt jelenti, hogy legalább 2900 és 8800.

No a helyzet az, hogy ezen kariknál durva az NV tulsulya, kb 8X%os. Innen MS, ATI fejre is álhat sw fejlesztök nem rá fejlesztenek, nem rá optimalizálnak hanem a "fél DX10"es 8800sorra.
    és ahogy a gosipek most vannak a köv NV karik mind a 8800alapjaira épulnek kis szögeléssel több spvel, magasabb orajellel, azaz gameknal továbbra is az "elavult" NV lesz a nyerö, MS, ATI meg felakaszthatja magát a hipermodern karikkal, DX10.1el senki se fejleszt rá, hisz 85%nem veszi meg a gamet ha nem fut a gepen.

Cryis eladási mutatoi nagy tanulság volt minden game fejlestönek: Azt a gamet ami nemfut jol a karik 85%án azt nemlehet jol eladni.
  • GABOR16
    Már az is erősnek számít ha, egy irodai gépben egy különálló low-end kártya van :)
  • Glutamin
    Már sokadszor olvasom, hogy x év múlva ilyen és olyan kártya már csak irodai gépekbe kerül, meg ha szar VGA csak irodai gépekbe jó. Irodai gépekben zömében (99%-ban) integrált VGA van.
  • 2504
    nem semmi már hogy hol jár az Nvidia:D . nekem még a JÓ öreg NV GF 4 MX 440 64 megás kari van:D
    ezek a karik elég jók ehez képest:D
    bár nekem csak netre kell a gép és ez a kari bőven elég:D
  • Atisz #30
    9500-9600? Lassan "utolérik" az Ati-t... Lol.
  • Andrews2007
    Abu85 forúm kollegánk már sokszor elmondta asszem hogy miben erősebb sokkalta az Ati vertex Shader 3 ban és texturázó egységben ugye asszem?
  • Inquisitor
    Nyilván PR kamu, mint ahogy a 8800GT is akkor olyan gyors benchmarkokba, ha a driver be tudja azonosítani mit is futatt. De éppen úgy mint a 8800GTS (réfi) vs 8800GT témában, lehet itt sem csak az órajel és SP szám számít, ha a G92-be több textúrázót tettek, mint ami akár a 8800Ultrában is van, akkor ezt megtehették a 9600GT-n lévő GPU-val, és akkor sok fillrate érzékeny progiban bizony jobb lesz. (Na igen, ezen progikban meg az ATI kártyák nem annyira.)
  • Abu85
    Nagyon egyszerű nyelvre lefordítva a DX10.1 kiterjeszti a DX10 egyes lehetőségeit. A GF8 ezeket a lehetőségeket eddig csak elméletben támogatta. A DX10.1 támogatásához nem elég tudni a lehetőséget, de normális sebességet is fel kell mutatni, ergo az nV-nek új architektúra kellene a támogatáshoz, olyasmi kialakítás az ideális, mint ami van az R600-nak.
  • arty
    "A prototípus a 8800 GT-nél megismert hűtőt hordozza magán, kinézetre tehát erősen hasonlít az egy generációval korábbi, ám igen jó mutatókkal bíró változattal. Ami azonban a teljesítményt illeti, itt már elmaradásban van, hiszen a GT erejének nagyjából 80-83 százalékát hozza,"

Hazugság. Hogy lenne képes hozni a 8800GT sebességének 80-83%-át ????

8800GT: 112 sp, 650mhz
    9600GT: 64 sp, 650mhz

Ki matekozta ki, hogy a 112 80%-a 64 ???????????????????????????
  • fade2black
    MOon az. Ára meg oda kerül amennyiért megveszik.
  • dez
    Középkat? Inkább csak névben... :( Tartok tőle, hogy az ára nem középkategóriás lesz... Abba a sávba inkább a 9500 fog tartozni, de az 128 bites, és nyilván kevesebb shader proci is lesz. Azaz túl nagy változás nem lesz.
  • dez
    (A 8600 GTS azért nem mainstream, mert a mostani középkat. legfelső tagja, jó drágán, igen rossz ár/érték aránnyal. Így enyhén szólva nem képezi a fő áramlatot.)
  • dez
    Abban csak 32 shader proci van, és 128 bites a memóriahozzáférés...
    És még órajelben is alacsonyabb.
  • dez
    Ahem,
    "a kifejezetten mainstream 8600 GTS-nél"

A 8600 GTS kifejezetten nem mainstream...

"A prototípus a 8800 GT-nél megismert hűtőt hordozza magán, kinézetre tehát erősen hasonlít az egy generációval korábbi, ám igen jó mutatókkal bíró változattal."

Csak rá kellene nézni a cikkben szereplő táblázatra: a 8800 GT (és GS) a G92-es chipet használja, ami nem éppen előző generációs. Csak az Nvidia kicsit megkavarta a dolgokat a nevek körül.
  • debut12
    +10en párezer Ft, és inkább egy 8800gt, amit tényleg tudok is játékra használni...
  • debut12
    Na még 1X, mert belebonyolódtam...
    http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gts_512_mb_gtx-vero/tesztek_i.html
    http://prohardver.hu/teszt/pastra_lepnek_a_hd_3800-as_radeonok/directx_10_sebesseg.htmlés

az árak...
    ati
    http://haon.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus-radeon-2900xt-512mb-512bit-ddr3-pci-e-p15569103.html
    nvidia(1Giga memóriával!!!!!!!!!!!!)
    http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gainward-gf8800gt-1gb-256bit-ddr3-pci-e-p21156796.html
  • dronkZero
    "aki ezzt megveszi hát szerintem élete végéjig tuti jó lesz"
    "az életbe kinem tudod használni"

Te vagy nagyon hülye vagy, vagy nagyon fiatal.
    Ezek a csúcsszuper, hihetetlen teljesítményű kártyák két év múlva már csak irodai gépekbe fognak újonnan belekerülni, négy év múlva meg már csak a kukába.
    Mintha 10 éve nem erről szólna a videokártya-biznisz...
  • debut12
    Én ultra modern játékokkal játszok ,és csak ennyit fűznék hozzá...
    http://prohardver.hu/teszt/geforce_8800_gts_512_mb_gtx-vero/tesztek_i.html
    http://prohardver.hu/teszt/pastra_lepnek_a_hd_3800-as_radeonok/directx_10_sebesseg.htmlés az árak...
    ati
    http://haon.arukereso.hu/videokartya-c3142/asus-radeon-2900xt-512mb-512bit-ddr3-pci-e-p15569103.html
    nvidia(1Giga memóriával!!!!!!!!!!!!)
    http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gainward-gf8800gt-1gb-256bit-ddr3-pci-e-p21156796.html

• magus4884
    JA még csak anyit füzök a komentemhez hogy most szerintem jobban ál a szénája az ati-nak és normálisabb fejlesztései is vannak,és még a legjobb hd 3870 is jol kihasználható és nagyon jól pörög,és megéri az rát,és aki ezzt megveszi hát szerintem élete végéjig tuti jó lesz:)Nem ugy mint a csilagászati tudásu nvidia 9800 nál hogy az életbe kinem tudod használni, hacsak nem valami ultra modern játékot kinem találnak és az meg nem izzasztja:)
  • dara
    Te meg számolj utána a valós adatelérési időknek. Ott is a kisebb a jobb. Az órajelciklusban kifejezett érték önmagában semmit sem jelent, a valós adatelérés erősen függ az órajeltől is. (Csak egy példa: GDDR2-800 CL6 = GDDR3-1600 CL12)

Egyébként nem tudom minek kell erőltetni a 3DMark eredményeket ha egyszer semmi lényegeset nem mondanak a GPU valós teljesítményéről.
  • magus4884
    Hát én nem tudom,hogy mit akarnak a gyártok?,de azt hiszik hogy ahogy kidják a legujabb fejlesztést,ugy rá két napra rögtön mindenki megvszi?Nvidia 9600gt és a
    8800gs közöt alig van külömség,semmi értelme nincs most enne a 9600gt nek igy ha nekem most dönteni kéne akkor a 8800gs veném,talán ami nagy fejlesztés lesz és nagy tecnologiai ujitás az a 9800 guatro sli gx2 es lesz,de ezt meg normális ember meg kinem tudja használni:)Az ati 3000 es szériáju videó kártyái azok jók igaz biztos nem lesznek olcsok de megfogja érni az árát és játék fanok is tudják simán pörgetni,és a 3000 es sorozatba ami szerintem otthonra is megéri aza hd 3650 vagy hd 3850 ez a kettő ami otthonra böven elég ,az enél egyel kisebbek vagy nem éri meg az árát vagy tul hamar lefog futni,a nagyobbak meg drágák és kihasználhatatlanok lesznek bár még ezt nem lehet anyira el mondani a hd3870 es röl sem"ugy mint a 9800 quatro esetében"ja és én még az ati 9550ge vel szorakozom:)
  • turul16
    Nézd meg latancy adatokat és gondolkozz el rajta, hogy mennyire vicces :) <a kisebb szám a jobb>
  • zoozoo
    Mennyivel gyorsabb ez a 8600gt-nél? :)
  • chm
    Röhej az egész, ennek a fogyasztása is kitesz majd 1 heggesztőt :D
  • mikloss
    dettó xD
  • bardocz
    heh,nekem is az van:D
  • bardocz
    mert elmondhatod magadról,hogy hú nekem gef 9-es szériás vga-m van
  • [HUN]FaTaL
    Röhej hogy a 9500ból még mindig szerelnek majd DDR2-est... De legalább a középkat. végre 256 bites interfacet kap. Bár én még mindig a 6600-nál tartok:D
  • TVelvet
    Talán az ár? -.-