3646
www.facebook.com
  • PesSim
    az isten áldja meg ezt a rendszer!
    szal, megint problémám van vele :] ugyebár lehet üzenetet írni levél formájában is, én teljesen jól megírtam a levele megcímeztem isminek és nem küldi el, a küldés gombot hiába nyomogatom :( , ez miért van?
    pedig előzőekben levélre válaszolni tudtam
  • cargame
    Abbol csak baj van :D en mar kertem , h ne lajkoljon vki es nagyon besertodott xDxD
  • PesSim
    köszi :)
  • Lyukasbogrács
    megkéred, hogy ne "lájkolja", vagy törlöd a bejegyzést :]
  • Blekk Síp
    ): Köszi a választ.
  • Lyukasbogrács
    nem lehet
  • Blekk Síp
    Ha vki "lájkolja" az egyik képemet, a like-ot nem lehet vhogy törölni?
  • Cat 02 #873
    Nem, csak a te adatlapodon nem fog látszódni, hogy oda írtál. Like se törlődik, kép se. Kivéve persze, ha rendes üzenetet törölsz adatlapodról (vagyis inkább faladról) amit te írtál oda.
  • PesSim
    Biztos ismét egy nagyon értelmes kérdésem van :D de akkor is felteszem :D
    Ha van az adatlapomon, olyan bejegyzés, hogy az xy üzenőfalára a következő bejegyzést írtam: blabal... , és én ezt törlöm az adatlapomon, akkor xy üzenőfaláról is törlődik?
  • PesSim
    lájkoljál csak! :D
  • xxdani
    régen volt egy olyan lap ahol volt rengeteg kedvenc (zenész,film,sorozat...stb) ami az ismerőseim kedvence és lehetett válogatni. Olyasmi mint a kit ismerhetek oldal. Azt hol találom?
  • Lyukasbogrács
    zárt csoportnak pont az a lényege, hogy mások ne lássák, csak a csoport tagjai.
  • Lyukasbogrács
    forcsenezz
  • N o N a m e
    F*szom! Facebook addict lettem! Tudtok valami elvonót vagy ilyesmit? :D
  • Orionk
    Sziasztok !

Ha kommentet írok valahova, pl. valakinek az üzenőfalára, vagy valakinek a képe alá, akkor ezek a hozzászólások megjelennek az én üzenőfalamon is, hogy az ismerőseim lássák, hogy én hol és kinek mikor mit szóltam hozzá.

Viszont én tagja vagyok egy zárt csoportnak is. Az egyetemen az infósok csoportjának.

Szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet beállítani azt, hogy ha ebben a csoportban hozzászólok valamihez, akkor ezek a hozzászólásaim is jelenjen meg az üzenőfalamon?

köszi
    üdv.,
  • PesSim
    ahan, hát nekem ilyen nincs és nem is lesz.
    szerintem sem egy jó rendszer, dehát lájkoljuk :D
  • Lyukasbogrács
    lehet csinálni csoportokat (Group), beállítani, hogy kik legyenek adminok meg sima tagok, és akkor oda akárkit meghívhatsz, igazából nem is meghívod, hanem konkrétan beteszed őket, semmi kérdés nélkül :D, külön üzenőfala van, ami lehet publikus, vagy privát, ugyanígy a tagok listája is, sőt a csoportnak még email címet is lehet adni -.- meg minden hülyeséget.
    amúgy szar az egész, szebb kifejezés nincs rá :] szerintem attól top ha sokan írnak hozzá, vagy sokan kedvelik. de pl. most nézem, hogy nekem top között van olyan is, ami az összes között meg nincs szóval bajok vannak, voltak, lesznek.
  • PesSim
    igen azt értem, hogy top hírek meg legfrissebb (bár azt nem , hogy mitől lesz top egy hír?!) ezen belül, pl. most úgy néz ki: 8 perce, 2 órája, 1 órája 44 perce, 53 perce ... és az hogy xy ismerőse lett zv-nek az állandóan ott van, de a hivatkozások meg megjegyzések egyszer vannak, aztán meg frissítek és eltűnik egy kettő. és mi az a csoportüzenet?
  • Lyukasbogrács
    mert vannak top hírek, meg vannak a legutóbbi hírek, nem erre gondolsz? meg a legutóbbi híreknél a kis háromszögre kattintva beállíthatod, hogy mit akarsz látni (állapot üzenetek, képek, linkek stb.) meg felcserélődik a sorrend? időpont szerint van minden, egyedül a csoportüzeneteknél van az, hogy a bejegyzések az utolsó hozzászólás szerint vannak rendezve. Nekem csak olyan problémáim vannak, hogy néha kétszer kell minden linkre kattintani, mert elsőre meg se moccan, vagy csak tölti a nagy semmit :D olyankor kell egy ctrl+f5
  • PesSim
    Az miért van, hogy a hírek között egyes bejegyzések eltűnnek, meg felcserélődik a sorrend ?!
  • PesSim
    jah, néha érezni is a birka feelinget
  • bakkerman
    full igaz,van egy pár cím,ami megtalálható az én haveri körömben is :D
  • Lyukasbogrács
    talán mert most ez a divat? vagy valami különös bolygóegyüttállás van, franc tudja :D nekem bőven elég napi 2x 10 perc.
  • PesSim
    nagyszerű , csak tudnám miért szeretik annyian?!
    jó, akkor keresek vagy megkérdezem a böngészősök között :)
  • Lyukasbogrács
    szivesen :)
    csak a beszélgetés utolsó pár sora, de az is csak a gépeden, a fb nem tárolja a beszélgetéseket, bár ki tudja, nem bízok bennük ha mások személyes adatait pénzért adják el reklámcégeknek, vagy mi folyik ott :D
    amúgy van valami fb chat logger, vagy chat history manager plugin/kiegészítő böngészőhöz, ami lementi a gépedre (vagy máshova), de sose használtam ilyet, csak annyit tudok, hogy létezik :]
  • PesSim
    ó, köszi :)

és ha chaten beszélgetek valakivel, akkor az tárolódik valahol?
  • Lyukasbogrács
    örök rejtély marad. visszatérve még annyit, hogy nem kap értesítést az, akitől letöltesz képet. :)
  • Orionk
    Facebook kép, és alatta a szöveg. Érdekes
  • PesSim
    - köszi :D
    - akkor itt félreértés van; a hírek között jelent meg, hogy az én ismerősöm hozzászólt egy ismerősének a képéhez(aki nekem nem ismerősöm)
    - étem
  • Lyukasbogrács
    -
    próbáld ki, aztán kiderül, és kérdezd meg, hogy látta e, hogy letöltötted tőle :D
    - ez számomra is meglepő, hogy ha nem ismerősöd, akkor hogy látod a te "üzenőfaladon" az ő írásait, erre értelmes magyarázatot nem tudok adni, csak azt, hogy vagy ismerősöd (amit ugye kizártál), vagy azt, hogy összekevered a saját (üzenő)faladdal :] persze ezt nem feltételezem :D szóval dunno
    - igen, sajnos nincs, csak a saját profiloldaladon a falad (azért hívom falnak, mert angolul használom és ott Wall-nak írják, nem Messageboardnak/üzenőfalnak), de az, hogy miket kedveltél (az oldalakon, meg csoportokon kívül), nem tudod visszakövetni...
  • PesSim
    fénykép megjelölés -étem
    fénykép letöltése - :D , csak mert gondoltam, mindenről készül bejegyzés vagy minek hívják, akkor erről is :)
    normális : persze, oké hogy nem az én ismerősöm, de megjelenik a híreim között és ha megoszthatom, akkor már lájkolhatnám is nem?
    //mert a megosztás meg azt jelenti, hogy az én üzenőfalamra kerül ki, ugye?
    miért nem látom: de ebben az értesítési listában is csak az van benne, hogy valakinek az ismerőse lettem, meghívott játszani, hozzászólt egy hivatkozásomhoz, ... , tehát akkor olyan lista nincs amiben megnézhetem, hogy én miket 'műveltem'?! :]
  • Lyukasbogrács
    itt találsz róla leírást és itt kell elkezdeni.
  • Lyukasbogrács
    fénykép megjelölése: megjelölhetsz rajta egy/több személyt, alatta ki fogja írni, hogy kit/mit jelöltek meg rajta, a megjelölt személyek pedig kapnak róla egy értesítést, hogy megjelölték, ami megjelenik az illető falán (Wall) is (tehát az ő ismerősei között is), kivétel ha letiltod, hogy a veled megjelölt képeket nem láthatja senki.
    fénykép letöltés: nem tudom, nem töltögetem még le más képét, vagy ha igen, nem szólt érte :D
    normális?: ha egyszer neked nem ismerősöd, miért kéne tudnod "lájkolni", elvégre vadidegen vagy számára. persze mindent úgy lehet szabályozni, ahogy akarod. rengeteg beállítás van, hogy ki? (mindenki, ismerősök ismerősei, ismerősök, csak én), mit? (születési dátum, érdeklődési kör, hol tanultál, hol dolgozol, fényképeid, fényképeid, amin megjelöltek, ismerőseid, stb.) láthat. most így ennyi jutott eszembe, sőt, az alkalmazásokat, a játékokat is le lehet tiltani/ki lehet kapcsolni, azt is megtilthatod, hogy a keresőbe beírva a neved megtaláljanak. egyetlen egy dolgot nem rejthetsz el, a profilképed.
    hogy miért nem látod?: mert hogy mit kedvelsz, az csak ahhoz a bejegyzéshez tartozik, ahol van/amit "lájkoltál". úgy működik, hogy amikor kedvelsz valamit, bejegyzi a bejegyzéshez tartozó listába a neved, és az addig a listában szereplők kapnak egy értesítés + a bejegyzés tulajdonosa, hogy márpedig te is kedveled ezt, ugyanígy megy a hozzászólás, meg egyéb dolgok, de pl. ha valaki töröl egy bejegyzést, arról senki nem kap értesítést. van egy értesítés listád (http://www.facebook.com/notifications.php), ebben csak az utolsó hét értesítései vannak, a többi törlődik. passz, hogy az adatlapodon miért nem látod, hogy mit "lájkoltál eddig". erre nem gondoltak a készítők :D
  • akyyy
    hol van ez a facebook email?
  • PesSim
    üdvi!

facebookon új volnék és van egy két dolog amit nem értek:
    - egy kép megtekintésnél van olyan , hogy 'fénykép megjelölése' - ez mi?
    - és ha elkezdem letöltögetni a képeket, akkor arról is megy valami üzenet?
    - és az normális, hogy egy ismerősöm ismerőse (aki nekem nem ismerősöm), ő feltölt egy képet, amit lájkol az én ismerősöm, de azt én nem tudom lájkolni ?!
    - és az adatlapomon miért nem látom, hogy miket lájkoltam?

bocsi, ha butaságokat kérdezek :]
  • Tigristank
    Ha nagyfelbontású képet töltesz fel, akkor lesz alul 1 olyan hivatkozás, hogy letöltés, ha arra kattintasz, akkor letölti a gépedre a nagyobb méretű képet.
  • Orionk
    Igen, azt láttam, de a későbbiekben hol van olyan lehetőség, hogy eredeti méretben nyissa meg a képet?

Hiába töltöm én fel nagy felbontásban, ha nem lehet később abban megnézni. :)
  • chhaya #843
    "Honnan veszed észre, hogy Facebook függő vagy? Hogy még a diliske szót is 'dislike-nak' olvasod."
  • Tarajos Sül
    Akkor...
    rossz napja lesz az illetőnek, ha beleélte magát, mert én nem vagyok szex mániás típus :).
    Egyébként egy idegen lányról van szó :).
    ...akivel úgy látszik, hogy tényleg "végtelen ciklusba" (by: chhaya :D ) kezdtünk xD
  • ajem kisa
    Nehogy félreértsék, mert van aki azt hiszi, hogy meg akarod "babonázni"!;)
    Régebben ment egy olyan sztori, hogy az azt jelenti, hogy szexuális kapcsolatot akarsz létesíteni az illetővel! Szóval akik ebben a tudatban vannak...lehet, hogy lesz egy jó napod!:D