3646
www.facebook.com
  • davidka003
    De úgy ismeretlen, hogy nincs felvéve ismerősnek de ismer. Mondjuk ha egyedi neved van akkor mindegy. Én nem szégyellem az arcom.
  • precision
    egy ismeretlennek miért kéne tudnia, hogy én ki vagyok?

#1797: igen azokat is elrejtem

elég egyedi a nevem (gyakorlatilag egyetlen találat van belőlem :)) szóval nem érdekel, hogy ki hogyan talál meg

ha valaki ismer, és beírja a nevem, akkor ott leszek
  • davidka003
    Egyébként én utálom, hogy keresek valakit aztán nézném a profilképét de nem lehet rákattintani, ráadásul tök messziről van fényképezve aztán nem látszik semmi.
  • hugopareiros
    tehát a profil képed ne lássa senki, de a neved, születésnapod, iskoláid és egyéb ilyen információkat bárkinek megmutatod?

ezekkel a személyes információkkal egyszerűbb visszaélni, mint 1 random képpel ;)

ha meg ezeket letiltod (tehát csak ismerősök láthassák) akkor jogosan merül fel a #1796 kérdés

• davidka003
    De ha ismeretlen nem látná a profilképed akkor mi alapján tudná, hogy te vagy?
  • precision
    persze ezzel tisztában vagyok :)
    csak kérdeztem, hogy van e mód rá, megkaptam a választ, hogy nincs

ezzel a módszerrel én nem értek egyet, habár továbbra is használni fogom az oldalt

és igen, nem érdekel hogy mi miért van, technikai segítséget kértem :)
  • Lyukasbogrács
    ez egy ingyenes szolgáltatás, önként kezdted el használni. ha nem tetszik a szolgáltatás minősége, minden jogod megvan arra, hogy ne használd. vagy írj a cukkerbergnek, hogy nem tetszik ami van, kezdjen vele valamit különben pofánvágod egy büdös ponttyal
  • zsoltioregon

feladom...
  • precision
    nem értem, hogy ez miért az én problémám, avagy a saját adataimat azzal oszthassam meg akivel én szeretném
  • zsoltioregon
    jó csak a sok balfasz megadja a nevét, a címének csak a várost, életkor szüldátum nem látszik, iskolát általában nem csak fősuli és magasabb.

Várom már azt a percet mikor a infót nem lehet eltitkolni meg a sok kis csicska: "Tóth Cicamica Angyal Nórika", vagy "Márkó vagyok cső jelölj be" nevű emberkéket ráveszik, hogy normálisan töltse ki azt adatlapod, ne úgy mint egy 6 éves retardált b#zygyerek és a pofája legyen a profilképén, ne Joker a Batmanből, vagy Hitler, vagy valami idióta Southparkos geci figura, amit itt gyártott magának:)
  • precision
    jó és ez kit érdekel? :) mert engem nem igazán :)
    szerintem a név+iskola+munkahely+lakhely+user ismerősei/közös ismerősök ötös bármilyen variációja elég arra, hogy 99% -ban biztos legyél abban, hogy azt találtad meg akire gondolsz

nyilván nem az az átlagos, hogy egy iskolába (ráadásul ugyanolyan idős, szal egy évfolyamba járó) 50 db Kiss János van és szegény user depis lesz mer nem tudja ki az a Jani akit ő keres
  • Lyukasbogrács
    a közösségi oldalak egyik alapelve, hogy az ismerőseid megtaláljanak. ha most létezik 100 ugyanolyan nevű személy a rendszerben, akkor mi a következő dolog, ami alapján egyértelműen kijelenthetik, hogy te vagy az, akit keresnek? (erre sem a lakhely, sem az iskola, sem az érdeklődési köröd, sem az ismerősök listája nem a legalkalmasabb eszköz) egy profilkép viszont egyértelműen azonosíthat téged úgy, hogy közben nem árul el rólad semmi többet.

egyáltalán van olyan közösségi oldal, ahol elrejtheted a profilképed? szerintem nincs.
  • precision
    nekem van kint normális, de ne lássa már az egész világ
    nem, ez nem önbizalom hiány, csak had tudjam már én beállítani hogy az én saját képemet csak az én saját ismerőseim lássák, és senki más

persze vannak feltűnési viszketegségben szenvedők is a facebookon szép számmal, akiknek teljesen publikus mindenük, képek, wall...stb., és naponta nyomják a "banán alakút kakiltam az előbb" típusú posztokat :)

no, én nem ilyen vagyok :)
  • Tigristank
    Én meg azokat nem bírom, akik képtelenek kirakni magukról profilképnek 1 normális képet, mert annyira nincs önbizalmuk, vagy nem tudom mi van velük... :)
  • precision
    pfff... ekkora szart :)
    had döntsem már el én, hogy ki lássa a profilképemet... gyökér cukkenberg.
  • zsoltioregon
    vagy ne regeljen a FB-re :DDD
  • Lyukasbogrács
    A profilképed mindig nyilvános, legalábbis az, ami a profilodon is látható. Ha elrejted a profilmappát (az ismeretlenektől), akkor azért nem tudod kinagyítani, mert nem férsz hozzá a mappához (mint ismeretlen), de a profilodon lévő kisebb kép, és a bejegyzéseidnél lévő még kisebb kép _mindig_ nyilvános.

ötlet: ne legyen profilképed, vagy ne legyél rajta.
  • precision
    sehol sem találom, hogy hol állíthatnám be, hogy a profilképemet csak az ismerőseim lássák :)
    most az van a profilképemnél, hogy "egyéni" (friends of friends) tehát az ismerőseim ismerősei is látják

ha a view as -nél kiválasztom hogy public, akkor is látom a profilképem (igaz kinagyítani nem tudom)

az adatvédelmi beállításoknál a default privacy -nél az "ismerősök" van bejelölve amúgy, de ha az egyénire megyek és ott választom ki hogy friends, akkor ugye értelem szerűen visszaugrik a default az ismerősökre és a helyzet változatlan marad

ötlet? :)
  • Kly
    Nekem augusztus végéig volt tickerem, szeptemberben eltűnt, majd körülbelül olyan egy-másfél hete visszajött (mindezt magyar nyelven).

Tegnapelőtt viszont átváltottam angol nyelvre (English US) abból a célból, hogy kipróbáljam az újításokat, de azóta még nem ajánlotta fel az új profilt, se a timeline-nal nem találkoztam eddig még.

Ezek használatához feltétlenül szükséges a fejlesztőként történő bejelentkezés?
  • FZoleee
    magyar nyelven használom és van tickerem... :D
  • zsoltioregon
    majd lesz. csak kell idő neki, mint a kenyérnek a keléshez.
  • Jim Morrison
    thx :/ szeretem magyarul, még ha sokszor angol is... :D nem hiszem el hogy nincs magyarnál :(
  • davidka003
    Magyarnál nincs Ticker nálam, angolnál van.
  • Jim Morrison
    ticker volt nekem, tetszett is, akkor ez most csak angol nyelvnel van?
  • Pingi23
    Nekem alapból magyar, nem áll vissza a régire...De valahogy csak be lehet állítani, hogy hozzá lehessen szólni a képeimhez...Segítsen valaki!! :)
  • akyyy
    time line hivatalosan miikor indul?
  • zsoltioregon
    már megszoktam...
    Mi szar már, hogy nincs a Fészbúknál "Mi kellene a Fészbúknak topic" :DDD
    hanem
    van ez: ha nem teszik menekülj át a G+-ra!
  • N o N a m e
    Viszatettem a magyar nyelvet, és visszaállt a Facebook a régi állapotára. Szóval akinek nem tetszik az új wall, meg a ticker, állítsa magyarra az oldalt.
  • Pingi23
    És azt hogyan kell? :) Amúgy nem is értem, hogy miért kellett így átalakítani az oldalt, hogy ne lehessen visszaállítani....
  • Yan
    szkripttel :)
  • Pingi23
    Hogyan kell beállítani Facebook-on, hogy az ismerőseim tudják kommentelni a fényképeimet? Eddig egyértelmű beállítások voltak, aztán teljesen megváltozott az egész és már nem találok erre vonatkozó opciót....pedig be volt állítva, csak aztán nem engedélyeztem, hogy lehessen hozzászólni, de most megint azt akarom, hogy tudják az ismerőseim kommentálni, lájkolni.

• ajem kisa
    Örök hála!
  • Casillas
    na legalább :) köszi.
  • FZoleee
    csak az adatlap lesz olyan :)
  • Casillas
    és egyébként hogy lesz ez, csak az adatlap változik timeline-osra, vagy a kezdőlapon lévő hírfolyam is eltűnik teljesen?
  • N o N a m e
    csak azok akik aktiváltál a timeline-t.
  • xxdani
    Ha aktiválom magamnak ezt a timeline-t akkor csak én látom "timleline-osan" a profilomat vagy mások is?
  • jhetedikj
    De tudod magad teljesen is törölni.

A lényeg, hogy ne törlés után 14 napig ne lépj be, mert akkor újra aktiválódik.
  • N o N a m e
    hát csak deaktiválni lehet a profilt, amivel eltűnsz az oldalról, de bármikor újraaktiválhatod magad és ugyan ott folytatod ahol abbahagytad. a bankkártyás dologról nem tudok.
  • ajem kisa
    Igen tuti! Amúgy az tényleg igaz, hogy nemlehet kompett kitörölni a profilomat csak a láthatóságát? Úgy mint a south park-ban?:D
    Pedig azzal a telószámos/bankkártyás sztori bevezetésével én kiszeretném szedni magamat a rendszerből! (ezt nem feltétlenül tőled kérdem):)