3646
www.facebook.com
-
#1840 langyosodik :D
Már Körösladányban vagyok :D
eddig szegeden voltam (130km):D -
#1839 Fiókbeállítások security Active Sessions -
#1838 Nálam itt látszanak az Active Session és a Recongnized devices-nél
de ugyanezen az oldalon állítsátok be a Login Approvals-t és akkor minden más gépről való belépéskor a Facebook küld egy SMS-t, benne egy kóddal, amit be kell írj és csak akkor enged be.
Elég okos dolog ez, nekem be van állítva, de egyszer fél órát kellett várjak az SMS-re és azt hittem kivágom :D
-
bodajoci #1837 Azt hogy tudom megnézni, h mikor és honnan próbáltak belépni? Mert ha elbaxta vki a belépést, menne e-mail, de nem jön semmi. -
#1836 nézd akkor át honnan léptek be (most nem tom honnan lehet)
lehet meglepődsz :D -
bodajoci #1835 Igazából egyik sem áll fenn ezekből, mind1 majd jó lesz. -
#1834 ertem, kossz :DD
-
#1833 főleg adsl-nél és változatos gyakori belépésnél van.
ha ki be lépkedsz azt hiszi hacker vagy és kivág egy kis időre.
Facebook ilyen téren kevesebbet bír, mint gmail. Annál hamar betelik a pohár.
váltsatok https-re és fegyelmezettebb IP és böngészőváltási metódussal éljetek :D
-
bodajoci #1832 Szombaton egész délelőtt ez volt, most megint. Az enyém ok, most küldött sms-t, h az övé nem. Megnéztem tényleg ugyanaz, mint szombaton. Azért kösz :) -
#1831 Néha van ilyen, fél óra múlva oké lesz.
-
#1826: hát.. elsősorban fun, másodsorban pedig ismerkedési lehetőség. Ha 5-6 alakalommal visszabök a csaj, akkor pár ismerkedős levél, msn chat, ismerős, telószámcsere, akár találkozás... stb stb. :D
De olyan is volt már, hogy ő bökött először.. :))
-
bodajoci #1829 A fiók nem elérhető
Your account is temporarily unavailable due to site maintenance. It should be available again within a few hours. We apologize for the inconvenience.
You can learn more about this error by visiting the Help Center.
Egész pontosan ez a szöveg... -
bodajoci #1828 Mostanában egy ismerősöm fiókjával többször előfordult, h azt írja ki rá bejelentkezéskor, h a fiók nem elérhető, alá meg angolul vmi olyasmit, h karbantartás miatt néhány óráig nem elérhető, de utána annak kell lennie. Ez ok, de az összes többi fiók, amit ismerek az elérhető. Akkor most mi ez? Akkor nem mindenkinek van karbantartás vagy mi? -
#1827 ne nee neeeekérdezdmegtőleeeeeeeeeeeeeeeeee :DDD
-
#1826 oke, de mire jo? :D -
#1825 egyetlen dolog, amit szeretek a Facebookban. :P
-
#1824 pont ezt akartam kérdezni. mire jó a bökdösés? :) -
#1823 Nekem email is jön. Mondjuk engem 3 havonta ha egyszer megböknek, nem is tudom mire is jó. -
#1822 Hogy lehet kikapcsolni az értesítéseket a bökésekről? Eddig csak bal oldalt megjelent, hogy valaki megbökött, most már normális értesítésben is megkapom és egyre idegesítőbb, mert sokan vannak és mindig valami fontosabbat várok.. :D
-
#1821 nemhiszem... max nem engedik feltölteni :D
-
#1820 van valami hivatalos méretkorlátja a fájlfeltöltésnek, ami után kivágják az embert a FB-ről pl.: képek mérete nem legyen több 10Gb ilyesmi... -
#1819 :)
-
#1818 link1, elolvas nem kérdez!
ez nem hack de olvasd el!
link3 olvas nem kérdez
-
#1817 bazd most elárultam a sajátomat -
#1816 asdfg01 -
#1815 igen, találd ki a jelszavát meg az email címét -
#1814 Ha tudod az e-mail címét amin beregisztrált, akkor már van amin elindulni. És ha már tudod az e-mail címét akkor érdemesebb az e-mail feltörésével próbálkozni, mert akkor kérhetsz új facebook jelszót egyszerűen. :)
-
Stelk0 #1813 van vmi módszer amivel más fb-jét feltőrhetem :D 3:)
-
#1812 DSch! -
#1811 itt -
#1810 azt hogy kell most beállítani, hogy ne lássák az ismerőseimet? -
#1809 olyan nincs hogy "törlődik" mivel a felhasználódat törölni sem tudod ,csak "befagyasztani", inaktívvá tenni, olyankor nem tudsz rá sem keresni meg semmi, mintha törölve lenne. abból az állapotból vissza lehet akármikor hozni. de ezzel a felhasználó élhet, a facebook nemfog téged "törölgetni".
valamelyik ismerősöd leakar rázni?:D -
Stelk0 #1808 am szerintetek van olyan h véletlenül vki törlődik fb-n vagy vki trollkodik az fb-be...? -
Kiado #1807 Kopiztam
Kevesen tudják, milyen szerződést "írnak alá" a Facebook-regisztráció során
2011. október 13., csütörtök, 12:35
A Dessewffy, Dávid és Társai Ügyvédi Iroda szakértője szerint a Facebook-hoz csatlakozók közül kevesen olvassák el, és többnyire egy kattintással elfogadják a felajánlott szerződést, holott adataik biztonsága érdekében nem árt tudni, milyen szabályrendszerbe egyeznek bele a regisztráció során.
Dr. Ijjas Balázs szerint mivel az oldalhoz csatlakozók közül kevesen olvassák el a szerződést, érdemes annak néhány fontos rendelkezésére felhívni a felhasználók figyelmét, miként azt is tisztázni, hogy valójában mire is szerződünk.
A szerződés értelmében a felhasználó nevére és profilképére nem lehet adatvédelmi beállítást alkalmazni, azaz ezek a tartalmak mindenki számára hozzáférhetőek a Facebook-on.
Fontos azonban kiemelni, hogy lehetőség van egy olyan beállításra, mellyel megelőzhető, hogy a különböző keresőprogramokban a felhasználó adatlapja megjelenjen a találati listában.
Amennyiben valaki nem szeretné mindenki számára hozzáférhetővé tenni a profilképét, akkor a legjobb, ha egyáltalán nem tölt fel magáról profilképet - húzta alá a Dessewffy, Dávid és Társai Ügyvédi Iroda szakértője.
A legtöbb tartalomhoz, melyet feltöltünk a Facebook-ra, külön adatvédelmi beállítást tudunk rendelni. Ily módon el lehet kerülni, hogy a feltöltött adat, kép, vagy egyéb tartalom mindenki számára elérhetővé váljon.
A különböző alkalmazások kérdése
Megfigyelhető, hogy a különböző alkalmazások egyre elterjedtebbek a közösségi oldalon. Ezzel kapcsolatban a szerződés kimondja, hogy amikor a felhasználó a Facebookon használ egy alkalmazást, akkor a felhasználóra vonatkozó bizonyos információk (például: név, profilkép, ismerősök listája, életkor, nem, tartózkodási hely) megosztásra kerülnek az adott alkalmazással, valamint a felhasználó engedélyével további információk is megosztásra kerülhetnek.
Az ismerőseinkkel megosztott szinte valamennyi információhoz az alapértelmezett beállítás szerint ismerősünk engedélyével hozzáférhetnek az alkalmazások anélkül, hogy ehhez mi hozzájárulnánk. Ezt úgy tudjuk megelőzni, ha az alapértelmezett beállítást módosítjuk az Adatvédelmi Beállítások menüpontban található "Apps and websites" alkalmazások alcím alatt.
A Facebookra feltöltött szerzői jogvédelem alá eső tartalmak (például: fotók, videók) tekintetében a felhasználó egy nem kizárólagos, átruházható, egész világra kiterjedő engedélyt ad arra a szerződés elfogadásával, hogy az oldalra feltöltött ilyen tartalmat a Facebook felhasználja a felhasználó adatvédelmi beállításaival összhangban.
Fiók és feltöltött tartalom törlése
Ez az engedély akkor szűnik meg, amikor a felhasználó törli a fiókját vagy a feltöltött tartalmat, kivéve, ha ezt a tartalmat a felhasználó másokkal is megosztotta, és azok nem törölték azt.
A szerződés értelmében, amennyiben a felhasználó egy tartalmat, vagy információt úgy tölt fel, hogy ahhoz a 'Public setting' beállítást rendeli, akkor ezzel a felhasználó mindenki számára, vagyis azok számára is, akik nincsenek regisztrálva a Facebookon, engedélyezi, hogy hozzáférjen és használja, valamint az adott felhasználóhoz rendelje azt a tartalmat, amit feltöltött.
Dr. Ijjas Balázs rámutatott: a szerződés elfogadásával a felhasználó hozzájárulását adja ahhoz is, hogy amikor egy számítógépről, vagy mobiltelefonról belép a Facebook oldalára, akkor a Facebook információt gyűjthessen a felhasználó tartózkodási helyéről, IP címéről, valamint azokról az oldalakról, melyeket a felhasználó látogat.
Kalifornia állam jogát kell alkalmazni
Abban az esetben, ha a felhasználónak bármilyen igénye van a Facebook-kal szemben, akkor azt kizárólag a "Santa Clara County"-i állami vagy szövetségi bíróság előtt érvényesítheti. A szerződésre egyébiránt Kalifornia állam jogát kell alkalmazni.
A szerződés elfogadásával a felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az Egyesült Államokba továbbítsák, és azokat ott kezeljék.
A szerződés szerint a Facebook mindent megtesz azért, hogy az oldal biztonságos legyen, azonban kijelentik, hogy a biztonságosságot nem tudják garantálni.
Adataink biztonsága érdekében fontos szem előtt tartanunk a fentiekben ismertetett szerződési feltételeket az oldal használata során - figyelmeztetett dr. Ijjas Balázs.
Hozzátette: az elérhető adatvédelmi beállítások alkalmazása is elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak hozzáférni személyes adatainkhoz. -
#1806 A család kérdezi, hogy mit akarsz előlünk titkolni?
-
#1805 unokatesóm ugyanezen a gépen ha bejelentkezik, neki új menü van fent, ahol a profilképed megjelenik felül és eltűnik a régi menü
ha én jelentkezek be akkor viszont a teljesen régi "alap" menü van :)
#1800: ha szégyellném az arcom, nem lenne profilképem
amiket mondtok, mind-mind igaz részben persze, hogy ismerik fel az embereket...stb., de mondom, ez engem hol érdekel? :) egyszerűen nem lehet beállítani, hogy csak az ismerőseim lássák a profilképemet... ennyi. :) szerintem gáz, szerintetek nem :) ez van, túlélem :) -
#1804 poén hogy nekem még a régi facebook van, de ha tesóm átjelentkezik ugyan azon a gépen akkor neki már az "összevont" hírek vannak :D
szánalom. -
#1803 Hali.
Hiába tiltom le az adatlapom ugyanúgy lát mindenki mindent. Ez mitől van?
Pedig amit lehetett arra állítottam, hogy "csak én ".
Valami nem ok..
Régen nem volt így.. -
Pingi23 #1802 Nem akarok alkalmatlankodni, de hogyan kell beállítani, hogy az ismerőseim tudják kommentelni a fényképeimet? Eddig egyértelmű beállítások voltak, aztán teljesen megváltozott az egész és már nem találok erre vonatkozó opciót....pedig be volt állítva, csak aztán nem engedélyeztem, hogy lehessen hozzászólni, de most megint azt akarom, hogy tudják az ismerőseim kommentálni, lájkolni. -
#1801 jah és rákattintasz aztán nyomsz egy visszát és kurvára nincs már meg a szűrt lista!