19
  • lapaleves
    #19
    ez a wii-s cucc mekkora! gyak egy 10990 hufos wiimote meg egy usb vevő kell hozzá ahogy olvasom, a szoft ingyen megoldható (nem kéjgenre gondolok...), onnantól kezdve azt csinálsz, amit akarsz... húú
  • Devon Májsz
    #18
    Johnny Chung Lee vs Bruce Howard: 3 - 1 :D és ez még csak az első félidő
  • Vogel
    #17
    www.naturalpoint.com

    ennyi
  • JeD
    #16
    Power Glove-ról ennyit: AVGN videó.

    Az Amiga meg 16 bites volt (később 32).

    Az viszont szentigaz, hogy szerintem a munka produktivitását semmilyen mértékben nem javítják ezek a cuccok, sőt. Játékoknál oké, de nem véletlen, hogy (ha már desktop-metafora) az íróasztal is 2D-s. Ami site-ot belinkeltem alul, ott az infratollas videó pl. kifejezetten életképesnek tűnt.

    Egyébként a vakok 10 gombos billentyűzetet használnak? Ez most meglepett, mert pl. én is vakon gépelek. Igaz, azt látom, amit írok, de ez hangalapú feedbackkel helyettesíthető, nem? Vagy kényelmesebb a 10 gomb?
  • kvp
    #15
    Ket szo: Nintendo Powerglove

    Olcso es mukodokepes volt, kb. azt tudta amit a mostani talalmany, csak uzembiztosabban. Nem volt tul nepszeru. A wii balance board-ja is eredetileg amiga joyboard neven futott anno a 8 bites korban. Akkor nem tudtak eladni oket, ma viszont van ra kereslet. A minidisk is lassan 30 eves talalmany volt, de akkor azt mondtak, hogy tul rossz a minosege a tomoritett hangnak, nem vennek meg. Az mp3 rosszabb hozza kepest, mostanra megis elterjedt. Ekkor kiadtak ujra, mintegy miert ne alapon. A wii is igy szuletett, a regi NES (aka. famicom) rendszer otleteinek ujjaelesztesekent.

    3d-s sisak es kesztyu, amilyen a Johnny Mnemonic-ban volt mar jo 20 eve van, es mostanra kb. 10-20 ezer forint koruli osszegre jonne ki. A gepek mar eleg erosek is ahhoz, hogy 3d-ben mehessen a gui. A kerdes, hogy az embereknek kell-e. Jelenleg valamiert meg mindig a hagyomanyos interakcio a nepszeru. En legjobban egy thinkpad billentyuzeten tudok dolgozni, ahol a gombok elerhetok a csuklok mozgatasa nelkul es meg az eger joystick-ja is ott van a mutatoujjaim alatt. Ennel sokkal kenyelmesebb megoldast nem igen lehet csinalni (csak mondjuk egy 10 gombos billentyuzetet, amilyet a vakok hasznalnak), bar jatekhoz sokkal jobb a wii fele testmozgast igenylo interface, mivel valosagos mozgasra kesztet.
  • weine
    #14
    elmondanám, hogy 1996 ban az IFABO-ra mi kivittünk egy ultrahangos "egeret", amivel ugyanezt lehetett megcsinálni. 3 érzékelő volt a monitor 3 sarkában es egy gyurut kellett felhuzni a kezre, és igy lehetett karikákat "dobálni" különböző távolságú és méretű tüskére. Akkor volt kb 6 ezer Ft.
    Azóta eltelt 12 év, ehhez képest elég nevetséges ez a dolog(ami egyébként nagyszerű, de ennek kb 1999-re kellett volna "feltalálódnia")
  • JeD
    #13
    Érdemes megnézni az ürge többi videóját is, nem semmi:
  • bkonrad
    #12
    EZ az igazi Wii alapú ujjvezérlés: http://youtube.com/watch?v=0awjPUkBXOU
  • tnm #11
    ez de jóóóó!!!
    a kettő együtt meg még durvább lehetne
    ezzel együtt nem temetném a billeket még (gépelni akkor is ezeken jobb:D )
  • szurop
    #10
    Mi lessz ha még egy-két ilyet kitalálnak?
  • tnm #9
    ami azt is jelenti, hoyg hiába könnyebb, mint egy óra, a viselete kényelmetlenebb, mert nagyon jól rá kell szorítani (vagy ragasztani, a lényeg, hoyg a bőrfelület nem fog tudni lélegezni tőle), hoyg ne mozduljon el a csuklóhoz képest, és így ne kerüljenek ki a behajtott ujjak a fénysugarak elől
  • kvp
    #8
    Hasonlo rendszer eddig is volt, csak nem infrat hasznalt, hanem csak webkamerat. A lightglove elodje a Jean Michael Jarre altal epitett lezeres hangszer lehet, ami ugyanugy fenysugarakkal erzekeli az ujjak helyet. Ennek a megoldasnak csak egy hatranya van, mehozza az hogy csak az ujjak behajlasat erzekeli, a pontos poziciot nem es terbeli adatokat sem ad. Egyebkent akinek kell, keszithet ilyet 5 infra led egy kis infra vevo modul es egy pic vezerlo segitsegevel. Az egesz kerul kb. 300 forintba ha a pesti lomex-ben veszi valaki az alkatreszeket.

    Mukodese: minden ujj alatt van egy infra ado led. Egymas utan kapcsoljuk be oket. Ha visszaverodik a sugar az erzekelore, akkor le van engedve az adott ujj. Ezt folyamatosan ismetelgetni kell mind az 5 ujjra. A led fenyerejet varialva az ujj tavolsagat is meg lehet merni. Ha ezt kombinaljuk a csuklo poziciojanak meresevel amit a wii is vegez akkor egy fuggoleges egeret kapunk 4-5 virtualis gombbal.
  • tnm #7
    reménykedj csak...
    mondjuk az idő mindent megold... 5-6 év múlva lehet már tesco value változat is lesz belőle 0.99€-ért
  • tunyo902
    #6
    Nekem kell egy ilyen.
    Remélem nem lessz drága!
  • bakagaijin
    #5
    Azok kesztyűk, sok madzaggal és érzékelővel az ujjakon. Ez nem, csak csuklópánt, semmi drót. Azért hívja kesztyűnek, mert fény (infra vagy látható) veszi körül a kezet (a pántból). Igazából nem is veszi körül, csak a csuklója alatt 5 érzékelő az ujjait figyeli. Video itt és itt.

    Ez a kéztőcsonti alagút szindróma elég szemét egy dolognak hangzik.
  • LeonSilver
    #4
    Falcon4-hez tökéletes lenne.Elég szar mutatvány közben még az egeret is bazirgálni.
  • Apirusz
    #3
    Szép látvány lehet amint 20 játékos cs közben egymásnak háttal egyszerre gyakorolja a Tai csí-t.
  • tnm #2
    azért kipróbálnám, és lehet nagyon megtetszene :)
  • feamatar
    #1
    arra kíváncsi lennék hogy érzékeli az ujjak mozgását, ugyanakkor azt nem teljesen értem ebben mi a nagy ötlet? virtual glove-ok vannak már egy ideje a piacon, a 2000 utániak meg egész korrektek még az alsó kategóriában is. Szal szerintem erről a csávóról se fogunk hallani egyhamar újra...