198
  • CsabiDuke
    #198
    Ez egy dráma... miért kellene mindíg megmenekülnie az emberiségnek?
    Bár szerintem az első befelyezés jobb mint az alternatív.
    Miért kellene minden filmnek happyend-el végződnie? Nagyon jó a hangulata a filmnek, Will alakítása hatalmas, de a zombik tényleg gagyik... az az egy húzza le a filmet, egyébként soha nem láttam ilyen hangulatú filmet, és nagyon tetszett.
  • szucsy89
    #197
    jó ég ez meg már nevetségesen szánalmas
  • szucsy89
    #196
    most néztem meg a filmet....haverjaim ajánlották hogy ilyen meg olyan jó. ok mondom megnézem(stori alapján kiváncsian vártam én is) aztán most néztem meg....hát enyhén szarul érzem magam olyannyira csalódtam...ez nem b hanem c kategória...addig még jó is volt kb még meg nem halt a kutya:D
    de onnantól kezdve ellaposodott nagyon gagyi, a befejezéről nem is beszélve. és ezt mind úgy hogy nem olvastam a kritikát de gondolom hasonlókat írnak benne....

    nem ajánlom a filmet senkinek
  • JaSoN HuNTeR #195
    az első befejezés is gyenge volt.De ez pfff:D Akkor legalább úgy csinálták volna meg hogy feltalálja az ellenszert és mindenkit meggyogyit.
  • JaSoN HuNTeR #194
    Iam Legeng Másik befejezés
  • JaSoN HuNTeR #193
    van egy másik befejezése is a filmnek xD XD XD Nagyon szánalmas:D
    Annyi hogy nem hall meg Will Smith.Első befejezés is béna volt.De az jobban illet a filmhez.
  • amee21
    #192
    én még nem láttam a filmet de kíváncsi vok rá ezért mozgósítom magam s elcsattogok megnézni...a szépség hibája számomra az h nem voltak képesek egy szinkront csinálni neki...úgyhogy marad az olvasás:):)
  • Kozi87
    #191
    Nekem bejött a film, mikor először láttam trailert belőle leesett az állam A kritika szerintem piiicit erős lett (na jó nem picit), de ennyit a kritikusokról. Sokan nem is szeretik őket (vajon miért?). Nem az mondom, hogy hibátlan a film, de most a néhol a szembetűnő CGI-től eltekintve nagyon élveztem a filmet (mondjuk nem ilyen végkifejletre számítottam). A mozi első felében az a dokumentumfilm feeling rendkívül jó volt. Nekem kicsit rövidnek tűnt maga a film. Will Smith-szel semmi bajom, szerintem jó filmeket szokott csinálni (az I Am Legend meg különösen tetszett). Egy fél fokkal jobbra számítottam, de így is tetszett és egyáltalán nem sorolnám az "egyszer nézhető kategóriába". Aki még nem látta, annak nehogy már ettől vagy esetleg a hasonló alázó kritikáktól menjen el a kedve az I Am Legendtől!
    Ja és a vérszívókat én sem láttam a filmben, mert nem is voltak benne :)! Esetleg egy régebbi feldolgozásban...
  • tar86
    #190
    Nem érdemes megnézni. Kárba vész a nézésére forditott idő.
  • zzattila
    #189
    Nem tudom ki szedte és honnan a vérszívókat de kurvára nem vérszívók voltak. Én imádtam a filmet, megérte megnézni.
  • Gipsz75
    #188
    Szeretem az olyanokat, akik azt írják, hogy nem jó film, és meg se nézzük. Ennyire jól ismerni a többi ember izlését? Fogadjuk el végre, hogy nem vagyunk egyformák, és az "izlésvilágunk" is különbözik. Valakinek tetszik valami, valakinek meg nem. Akkor vagyunk "igazi emberek", ha elfogadjuk, és tiszteletben tartjuk mások véleményét. Nekem pl. ez a film tetszett, de nem buzdítok senkit sem, hogy nézze ill. ne nézze meg. Aki kíváncsi rá nézze meg, és fejtse ki a véleményét...viszont a "fröcsögésekre", és személyeskedésre inkább legyen másik fórum:)
  • zombeeka
    #187
    Egyre gondoltunk,mert én is azon agyaltam,hogy 500e-ből igazi "HATÁSOS" filmet lehetne készíteni és az elég művészi meg mondanivalóval teli és akár mázsányi vallásos tartalommal teletömött mű lehetne! Volt már rá precedens,h kis költségvetésü film sokkal ütősebbre sikerült, mint egy szirupos,szájbarágós hollywood-i milliós produkció!
  • opeca
    #186
    Nagyon jó, az első cikk, iaz SG filmoldalán, ami végre megpróbál elemezni, nem pedig csak lökni az egyenszöveget.

    Már in is mondtam, Will Smith egy ratyi, valljuk be. Egyetlenegy szerepet tud eljátszani, az, ami a zenész szakmából rámaradt. Ennyit, semmiféle komolyabb színészi képeseégekkel nem rendelkezik.

    NEm is tudom, hogy került a tűz közelébe. Valami nagyon nagy ágyú haverja lehet.
  • bandee1
    #185
    Van pár dvd filmem, eredeti nem sok. :) De amint ez megjelenik DVD-ben, megveszem. A Remény rabjai mellett méltó helyen lesz a polcon.:)
  • zedow
    #184
    Szerintem jó film, a cikk íroja meg egyszer nézze meg és akkor kritizáljon, ugyanis meg van válaszolva hogy miért az a címe ami. Ha meg utána sem tetszik akkor csak egy különc véleménye ez a túlbonyolított cikk :)
  • knut
    #183
    Bocs, az előbb Yoshimitsu hozzászólására akartam reagálni, csak rosszra kattintottam.
  • knut
    #182
    Nem kellett szétrepedniük az utaknak, ahhoz, hogy fű nőhessen rajtuk. A sok CGI szarvas folyton odaszart az útra, a szar idővel humusszá alakult, ebben nőtt a fű, mivel vékony táptalajjal is beéri. :)
  • Major
    #181
    A negatív hangvételű kritikák ellenére, egész jó volt a film.
  • koschwarz
    #180
    nem tudom követni ezt a sok okoskodást, szerintem aki akar egy jót mozizni (abban az értelemben: moziélményt szerezni), az menjen el, nézze meg.

    lehet, hogy vannak megválaszolatlan kérdések, meg egyes cgi-elemek tényleg észrevehetők, a film mégis szórakoztató. ha meg valaki az irdatlan mélységű mondanivalót keresi, olvasson. olvassa el az alapul szolgáló könyvet, és ne egy 150 milliós holivúdi blockbustertől várja, hogy megváltoztassa a világnézetét.

    egyedül a gyerek nem kellett volna bele, totálisan felesleges volt, de hát ez is csak ilyen holivúdi műfogás.
  • warzrel
    #179
    Kivancsian varom az alkotasodat! ;)
    Kb. annyira sci-fi ez a film, mint amennyire horror. Velemenyem szerint mivel NEM sci-firol van szo, hiaba varod a tudomanyos magyarazatokat es hiaba keresed mindenben a logikat nem fogod megtalalni (egyreszt mivel Istenrol is szo van benne) Szerintem nem nehez elfogadni az olyan egyszeru magyarazatokat, mint peldaul "ez igy nez ki jol" , "ennek igy van feelingje" , "ezt igy lattam jonak" stb. Egy sci-fiben valoszinuleg durvan jonne ki, de itt szerintem pont jo, hiszen a film nem azt mondja, hogy "GONDOLKODJ!" hanem azt, hogy "ÉREZZ!"
  • warzrel
    #178
    Nem a konyv a lenyeg, hanem a film. Es attol, hogy atdolgozasra kerult es mas elemek, mondanivalo van benne, ez nem jelenti azt, hogy a film rossz lenne. A forgatokonyviro eldonti mit akar es felhasznalja azt, amit akar.
    Sokan a Matrixra is mondtak ilyeneket, hogy ez innen van, az a Dark Citybol stb. de nem az a lenyeg, hogy honnan meritett. Nem lehet minden film 100%ban uj, hiszen veges lehetosegunk van es abbol a tobb millio filmbol biztos van, ami hasonlit a mienkre. Ez nem jelenti azt, hogy sz*r lenne amit csinaltunk, vagy hogy "loptuk" es ez de gaz..
    Egyszeruen csak arrol van szo, hogy meg kell vizsgalni a filmet az o teljessegeben es eldonteni, hogy tetszik-e vagy sem, nyujt ujat, vagy sem.
    Lehet, hogy a vagas, vagy a szereplok jateka, ugyanazzal a forgatokonyvvel keszitett uj filmet csodalatos alkotassa teszi, holott az alapok ugyanazok.
    Hasonlo es ertheto pelda ha az embereket megnezzuk. Az alapok adottak, megis a kisebb modositasoknak altal sokszinu emberiseget kapunk. Van sok hasonlo egyed, de megsem mondhatjuk, hogy van ket egyforma. Egyik jobban sikerult bizonyos szempontbol a masik meg nem. Ilyen egyszeru.
    A Harry Potter is tobb forrasbol epitkezik, megis az o teljesseget nezve egy kivalo filmet kapunk, olyan elmennyel parositva, amit eddig esetleg nem kaptunk meg mashol es ezen van a hangsuly, hogy a film valami ujat nyujtson, hogy utana tobbek lehessunk es azt lassuk, hogy erdemes volt raszanni az ido.
  • warzrel
    #177
    "Valszeg lemaradtam róla. Akkor már sztem fél szemem csukva volt."
    SZVSZ nezd meg meg egyszer a filmet, vagy toltsd le, esetleg csak a feliratot olvasd at egyszer.
    Annyit segitek, hogy a film legveget bevagom ide.
    "Dr. Robert Neville az életét szentelte a gyógymód keresésének.
    És az emberiség megmentésének.
    Szeptember 9-én 2012-ben, körülbelül 20:49-kor,
    felfedezte a gyógymódot.
    És 20:52-kor az életét adta, hogy megvédje.
    Mi vagyunk az öröksége.
    Ez pedig az õ legendája.
    "Vigyél fényt a sötétségbe.""
  • bippo
    #176
    Scroll: Az üres város nem CGI, nem kell aggódni. Ez volt az egyik legnagyobb tétel a film költségvetésében.
  • Scroll
    #175
    Én láttam az Omega Mant 7-8 éve és nagyon tetszett. Ezt a mostani feldolgozást még nem néztem meg, de az előzetesek alapján a régebbi jobban bejött. Abban nem volt CGI. Ott tényleg üres volt a város, amint fenntről mutatták. Sokkal megdöbbentőbb úgy az egész. CGI-vel nem hiszem hiszem el, hogy az valós. Legyen bármilyen jó észreveszem rajta és kész.
  • Yoshimitsu
    #174
    Az a baj, hogy ha nem vennénk figyelembe, hogy egy könyv az alapja. Hanem csak úgy egy laza filmnek vennék akkor is szar a vége. És akkor is elcseszett egy-két elképzelés, ami a látványra vonatkozik.
  • Falatka2003
    #173
    Régebben (1-2 évvel ezelőtt) próbálkoztam. Kevés sikerrel.

    Ilyen hozzászólások pl. rengeteget hátráltattak abban, h értelmes párbeszédet kezdeményezzek:

    "NEKEM is tetcett hisz itt mindenki tudja hogy a film nem bukott meg ha nem ellentétesen kasszasiker lett."

    Csodálkozom, h a kasszasikert hosszú sz-szel írta. Biztos rajtamaradt az ujja...

    Témáról: egyetértek veled, h a film eleje megfogja az embert a végét meg halivúdiasan kiherélték. Kutyástól, gyerekestől, mindenestől.

    Nem volt szerencsém az (azt hiszem) novellához,amiből készült, nejem nagy sci-fi rajongó, ő olvasta régebben. Úgy emlékszik, nő van, gyerek nuku, Neville pedig arra próbálja meg rávenni, hogy legyenek ők az új emberi faj alapítói (ha úgy tetszik, Ádám és Éva), a nő viszont fogja magát és elsétál. Na EZ ütött volna sztem. De kell a kutya, gyerek, önfeláldozás meg a többi blabla, hogy az ilyen hídramászós-szemforgató-ősmagyar bandee félék belelássák az ő egy igaz istenüket akár.

    Attól, h nem reagálok mindenre, azért még "I am listening..." :P
  • Yoshimitsu
    #172
    Érdekes az nem is tűnik fel senkinek, hogy a városban az aszfaltból nő a fű, és hasonlók? Mert ok, az emberiséget le nullázta a vírus. De attól még földrengésről szó sem esett ami szétrepesztette volna az utakat, vagy ilyesmi. És mégis a város seperc alatt csinos kis erdőszerű képződménnyé alakult?

    Lehet hogy én tévedek, de szerintem ez picit fura...

    A film pedig zseniális volt, többet az életben nem nézem meg.
    Viszont a B-kategóriásat majd ha lesz alkalmam megnézem. :D Kíváncsi vagyok hogy az mit tud. :D

    Mondjuk ebben is a szuperprodukció, és a nagy költség annyi volt, hogy ki kellett fizetni a "kockák" (Szerintem szarul sikerült) animációit. ÉS a főhőst.

    Önmagában a filmet megcsinálom nektek kb 500 ezer forintból. :D
    Kell egy kamera, egy repülőjegy, hogy kimenjek Csernobilba, az már úgy is üres magától. :D Meg kell vinni egy Színészt aki eljátsza a Vilmos szerepét. :D
    Egy kölköt, egy csajt. Állatokat ott is találni, és a szétszéledő igazi állatok szerintem legalább annyira jók mint a rajzoltak. :D
    A zombikat pedig, na hát... azzal megfogtatok... no de mondjuk úgy csinálnám, hogy nagy totálba ne kelljen megmutatni őket, csak sutyorgásban meg elsuhanásban érzékeltetni a létezésüket. :D ÉS szerintem kész is.

    És mondjuk ha 500 ezernél több is, de egy millánál csak kevesebb. :D
  • bippo
    #171
    Falatka: Hozzá is fogsz szólni valami olyat is, aminek tartalma is van, vagy maradunk az általad emlegetett 0-ás színvonalnál?
  • Falatka2003
    #170
    "A kaptár nagyon jó film volt, mignem el nem komplikálták."
    "észre sem vevődik"
    "filmel"

    "Másképp a kaptárt össze ne merd hasonlítani ezzel a filmel, mert tavolról elkerülik egymást. 100x jobb az I Am Legend!!!"

    Hát annál tényleg. Alapvető matematika kérdés mehet, ha már a nyelvtan órán hiányoztál?

    100x0=?
  • Falatka2003
    #169
    "a film utolso harmadaban kezdik el ezt feszegetni/magyarazni" Akkor ez a baj. Valszeg lemaradtam róla. Akkor már sztem fél szemem csukva volt.

    "osszessegeben ez a film Istenrol szol" Na, akkor teljes a kép. Katasztrófa után utolsó ember a Földön könnyes szemmel nyírja ki hű társát, a kiskutyáját. NEM BAJ, jön helyette kisfiú anyukástul, főhős felrobbantja magát a "szent ügyért", mert megtalálta Istent. (Melyiket is...?) WOW. Lélekemelő! A film üzenete: ha megtalálod istent, robbantsd fel magad az emberiség üdvéért... Ejha... Ez ismerős... Tényleg minden vallás egyforma...
  • warzrel
    #168
    Velemenyem szerint, ahelyett, hogy sarral dobalna a ket tabor egymast, inkabb valami kreativabb dologgal kene elutni az idot. Peldaul lehetne irni alternativ befejezeseket. Ja es szerintem a film forumaban kellene folytatni, ha nem gond :) itt is van azert elet :)
    Film - I am legend
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1184232235
  • Kuyte
    #167
    Ajánlom mindenkinek a filmet, ha még nem nézte meg valaki!!!
    Ha valami értelmeset tudsz róla mondani akkor ird meg ide. Viszont ha nem érezted a film varázsát, akkor meg se szólalj, megkimélsz a hülye mellébeszélésektől, és nem mutatod meg az inteligencia szintedet.
  • Kuyte
    #166
    A kaptár nagyon jó film volt, mignem el nem komplikálták. Az egyes volt a legjobb, viszont a folytatások nagyon xarok. már nem is követem, hogy hányadik résznél járnak.

    Másképp a kaptárt össze ne merd hasonlítani ezzel a filmel, mert tavolról elkerülik egymást. 100x jobb az I Am Legend!!!
  • Kuyte
    #165
    Hihetetlen mennyi hülye van a világon. Ti nem látjátok a lényeget (tisztelet a kivételnek). Csakis a látványt nézitek, ennyi erővel nézzetek reklámot, mivel ott igazán "kijavitják" a hibákat, és csak a látványra öszpontosítanak.

    A film egyébként annyira komplex, hogy nem lehet mindenre visszaemlékezni, pl: amikor írtam az előző hozzászólásom, nem jutott eszembe a pillangó jelentősége. De ezt nem azt jelenti, hogy az észre sem vevődik, mert a film közbe (aki tényleg a filmet nézi) érzékelhetsz olyan dolgokat, amely tudatalattiban befolyásol. Ilyen pl a pillangós jelenet.

    Hihetetlen film!!! Ez nem vitás...
  • rolika
    #164
    "(pl. a Kaptár jól sikerült zombikutyái)"
    ezt nem mondod komolyan, ugye? hangosan felröhögtünk a párommal, amikor megláttuk ezeket a "zombikutyákat"...
  • warzrel
    #163
    Hmm.. Azt hittem idovel elhal a topic, de amint latom mindig lesznek emberek, akik ki akarjak elni magukat itt ezen a (nem szent) helyen. Valamennyire meg is tudom erteni a dolgot, hiszen aki dominans(nak hiszi magat) az probalja ezt ki is mutatni/megmutatni es kezd divatot olteni a film tulzott negativ megitelese, amit valoszinuleg a cikk irojanak negativ kritikaja is taplal, hiszen mashol ilyet nem tapasztalok, sot tobbsegben vannak a pozitiv elmenyt "elszenvedettek".
    Ugy gondolom mindenki velemenye "szent es serthetetlen" igy megertem ha ezt ki is akarjak fejezni, ha itt, akkor itt. Azzal viszont legkevesbe ertek egyet, hogy bulibol, vagy mert azt hisszuk a mi igazunk az igazi, masok velemenyet le/megszoljuk. Olyan igazsagokat(mar akinek) nem emlitek, hogy "ne itelkezz hogy ne iteltess" vagy "az igazsag nezopont kerdese" es ha kicsit jobbra allunk, akkor mast fogunk latni.
    Mondhatnam, hogy az igazsag relativ, de lehet mas valtig allitana, hogy nem az, szoval nem mondom. :)
    Igazabol, barki barmit mondd, osszessegeben ez a film Istenrol szol es bar csak a film utolso harmadaban kezdik el ezt feszegetni/magyarazni, am ettol meg nem jelenti ez azt, hogy elsikolhatnank e teny felett. Utalasok tortennek ugyanis es szoban is elokerul a tema, raadasul az ertelmezes is csak igy lesz teljes. Ha meg mindig nem egyertelmu a dolog, akkor erdemes megnezni a filmet megegyszer, esetleg felirattal es utana feltenni a kerdeseket eloszor magadnak, aztan esetleg itt is.
    Persze nem olyan kerdesek a lenyegesek, hogy az uton miert no fu vagy hogy mekkora generator termel annyi energiat amennyi neki kell, esetleg hogy ha elszall a gepe munka kozben, akkor kihez viszi szervizbe, stb..
    Roviden ennyi. Sorry az ekezetek hianyaert, itt munkahelyen ez van :)
  • Falatka2003
    #162
    Te meg, ha csak hülyeséget tudsz mondani, legalább ne kiabálj. Attól nem lesz igazad (igazatok).

    Ja, és h ne offoljam szét a topicot: A film xar. Pont. :D

    LOL
  • Falatka2003
    #161
    Hát ezaz! Nincs véleménye róla, mert azon jár a töppedt-mosott agya,h "Vajon az én istenemnek tetsző alkotás levék ez-e vala?". Aztán meg kikérik a klérus véleményét és azt szajkózzák. Szerencsétlenek...

    Ja, és h ne offoljam szét a topicot: A film xar. Pont. :D
  • winnie
    #160
    valakinek minden film, minden zene, minden bulvárlap és tévéműsor istenről szól. mindenki azt képzel bele, amit akar:)
  • winnie
    #159
    "persze hogy tetszett mert jó film, csak ugye a kritikusok lehúzzák, mert ezért kapják a pénzüket, a"

    csak sajnos ez az a film, amit nem csak a kritikusok húznak le (olvass vissza), ugyanis a nézők sem dőlnek be(tisztelet a kivételnek) az újabb hollywoodi agymosásnak.